2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yasemincim, ateşi olmasa da yapabilirsin fitil, ağrısını huzursuzluğunu alır, rahat geçirir geceyi, ben üst dişler zamanında 3-4 defa yapmıştım.

Korkuyorum yanlış bişey yaparım diye, fitili bütün yapacam değil mi, Ayfer yarım yapıyorum falan dediydi, o halde bu geceden itibaren bende fitil+jel deneyim, inşallah iyi gelir, mahvolduk yaa, ve altta 2 diş var, üsttende birinin ucu elime değdi geçenlerde ama sanırım üstten yeni dişler de geliyor, baktırmıyor da ağzına, offff..
Ne çok isyan ettim bugün yaa..

Burcu MR korkunu daha doğrusu kapalı alan seni sıkmış anlaşılan ama ihmal etme.....
Bakıcı içinde çözüm bulacaksan şimdiden araştır derim ama yeni gelecek olanda eskisi gibi olmayacağını da düşün netice de ve üzme kendini de ne kadar erken yollarsan sende o kadar kafandaki düşüncelerinden korkularından kurtulmuş olucaksın....Üzme kendini bu kadar canım

evet canım yarım atıyordum hep zaten ateş düşürücü şurupta veriyorsun 2-3 saat sonra da fitil

Ateş olmasa fitil yapıldığını çocuğu rahatlatacağını bana dr. söylemişti.
bence iklim koca çocuk oldu 1 fitil yap,bebekken yarım yapıyoduk

Aynı şeyi geçen gün bizde yaşadık,tüm gün parkta oynayan çocuğu akşam da yorulsun hem de hava güzel diye tekrar dışarı çıkardık ve kesin deliksiz uyuyacak diye de bıyık altından güldük eşimle, sonra sabahın 4ünde cin gibi uyanarak 5e kadar uyumayarak da Kerem güldü bizim halimize :)

Tabi tabi utan anlatma,ne de olsa bizde utandığımızdan hiçbi sıkıntımızı anlatmıyoruz.

evet canım yarım atıyordum hep zaten ateş düşürücü şurupta veriyorsun 2-3 saat sonra da fitil

Fitil yaparsam şurup vermem, çok kötü olursa ancak düşünebilirim, o kadarda zorlanacağını sanmıyorum, azı dişlere sıra gelince ne yapacaz, şurubu şişesiyle içirmem gerekecek o zaman :))

yanlı okumuşum hastalandı sandım..aman iyi olsun maşallah hilalime:)
mr zor bişey çok sıkılıyor insan..kaçman kötü ama ben bakıcıya sinirlenmene verdim kolunun durumunu..neşeliyken de ağrın var mı?
bakıcı konusuna gelince...bi süredir sen de huzursuzluk var sanki.bu gün daha iyi anladım.içine sinmiyorsa hiç kasma kendini.
bir de evimize aldığımız yardımcılara çok da iyi davranmamak mesafeli olmak lazım ..iyi niyetle yaklaşıyoruz tepemize çıkıyorlar..temizliğe gelen kadın nelr yapmadıki bana:)
yanlış anlaşılmasın kötü davranalım demiyorum sadece çok iyi davranınca da olmuyor..

maşallah iklimimebenim yerime de yermisin eve gidince..benim danam anca ıgh ıgh diyor:))
bir de öksürürken sırtına vurarak balgamı atmasına yardımcı olabilirsiniz

Fitil yaparsam şurup vermem, çok kötü olursa ancak düşünebilirim, o kadarda zorlanacağını sanmıyorum, azı dişlere sıra gelince ne yapacaz, şurubu şişesiyle içirmem gerekecek o zaman :))

herkes farklı işte Hilal'imin bünyesine göre hareket ediyorum ve ediyoruz gündüz ateşlendiğinde ablam ateş düşürücü veriyordu akşam yemek saatinden sonra yarım tatlı kaşığı bende şurup veriyordum uyuyacağımıza yakın altını değiştirirken yarım fitil koyup mışıl mışıl uyuyordu kuzum 3 gün ateş çektik ama neşesi de çok iyiydi kuzumun dişler yüzünden şuanda alttan köpek dişimiz var üsttende geliyor ayrıca azı dişinin üstten 2.ncisi çıkacak sanırım hep eli yana gidiyor....
Şu dönem için tam fitili kendim tavsiye etmiyorum neden mi bazen az yemek yiyiyor emerek uyuduğundan da olsa gerek karın ağrıları yaşamasın diye bu ablamda yaptı çocuklarına netice de fitilde parasetamol var ve bağışıklık kazanmasın kuzum gündüz şurup gece şurup sonra tam fitil durumuna karşı yarım fitil taraftarıyım ...Sen bilirsin canım benimmm iyi gözlemlemek gerekir ....
AZI DİŞLERİ içinde pırasa taze soğan v havuç vermeni tavsiye ediyorum resmen kemiriyordu Hilal azı dişler çok kaşıdırıyordu kuzumu ıslak mendil kutusunu pet şişeyi bile parçalayacak duruma geliyordu kumandayı bile ısırıyordu...

slm canlarım günaydın hepinize çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

normalde 6 yada 7 gibi kalkıp 10 da uyuyan çocuk bugün 8 de kalktı ve az önce uyudu aslında uyumak istiyor ama uyuyamıyor bi türlü ve gece maması hala devam ağlamayı bıraktı artık tepinmeye beşikte deli gibi dönmeye başladı vermezsem
kafayı yemek üzereyim olmuyor vazgeçiremiyorum su yada başka hiçbişey de içmiyor asla illa süt yada mama içecek ne yapacağımı şaşırdım
dün geceden buyana serhan da huysuz du sabah da çok açık ve sıvı kaka yaptı başı terliyor sürekli baktım alt köpek dişleri şişmiş bembeyaz sanırım yakında gelecekler

burcucum bakıcı konusunda her iki yazdığını da okudum haklısın son yazdığın yazıda daha detaylı anlatmışsın en çok şu sözüne katılıyorum eğer bir bebeğe bakıyorsan ve bu işi sevmeyerek yapıyorsan yapma kimse kimseyi zorla tutmaz bunda çok haklısın özellikle iki yüzlülük derim ben buna siz varken canım balım siz yokken çıt yok kızmakta çok haklısın tamam kimse anne gibi olamaz ama iki tatlı sözü küçücük bi bebekten nasıl esirger insan anlamıyorum her insan sevdiği işi yapmıyor ama en azından o işten para kazandığı için elinden geleni yapıyor yapmazsa zaten orada barınamıyor yapacaksa doğru düzgün yapsın yapmayacaksa ne senin ne de doruk kuzumun güzel vaktini boşa harcamasın

iklim kuzuma geçmiş olsun umarım sadece diştendir ve dün gece de kalır bu huysuzluğu
kerem kuzu hastaymış geçmiş olsun
mamur hanımın ultrasonu da temiz çıkacaktır ebrucum içini ferah tut
atladığım bişey varsa özürr beynim boş sepet gibi yorgunum ve uykusuz
daha hiçbişey yemedim serhan uyurken bişeyler atıştırayım

maşallah iklimimebenim yerime de yermisin eve gidince..benim danam anca ıgh ıgh diyor:))
bir de öksürürken sırtına vurarak balgamı atmasına yardımcı olabilirsiniz

Yerim tabi senin yerine de, zevkle :)))
Sırtına vurcum yavaş yavaş, ağzından burnundan fırladı sümük,balgam, çok komikti yaa, daha çok ağladı korktu sıpa..

BURCU M yazdıklarınla alakalı yorum yapmalıyım.
kesinlikle haklısın.sen bu kadına kedi,köpek yada başka birşey değil,yavrunu,canını emanet ediyorsun.ve bunu minnet ederek değil para vererek yapıyorsun.bu nedenle bu insandan mükemmeli yada ona yakın bir performansı beklemen gayet normal.bir insan yaptığı işi severek yapmıyorsa o işe birşey katamayacağı gibi,durum sizinki gibi geleyim,yapayım,paramı alayım gibi sevgisiz bir duruma dönüşür.bakıcılık çok ama çok özveri,sevgi ve hassasiyet gerektiren bir meslek.bunu yapmayı seçtiyse gereğinide yerrine getirmeli.Doruk bu kadını haftanın 5 günü enaz 6-7 saat görüyor,azbuz değil yani.evet,bizler bile günün her saati tam anlamıyla ilgi gösteremiyor,kaliteli zaman geçiremiyoruz ama bizler bu bebeklerin annesiyiz ve bu bebekler bunu biliyor,en fazla 1-2 saat kendimize ayırıyoruz ve onlarla ne yapıyorsak sevgiyle,bunu belli ederek yapıyoruz.o ise aslında bir yabancı ve şu durumda Doruk a bunu belli ediyor.
bence 1 hafta bekle,belkide geçici bir süreç,umarım ki böyledir.ama değilse devam ederse ozaman gereken ne ise onu yaparsın.

Yemek yedim geldim, yemekte çorba,ıspanak ve kısır vardı, ne alaka yaa, bu yemek şirketleri de sapıttı artık, ne yapacaklarını şaşırdılar..

selam:))
hasta bebeklerimize geçmiş olsun..mamurumdan güzel haberler alıcaz şnallah...İklim kuzum kötü bir gece geçir(t)miş..tekrarlamazinşallah...balgam için doktor bize balgam sökücü bir toz vermişti...sulandırp kullnadık..öksürtür demişti ama yapmadı..sadece 2 kez kusmuştu Nihan ve atmıştı balgamını hemen...

Burcucum yerden göğe kadar haklısın...sen doğru olanı yaparsın biliyorum...Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın...
Mr dan niye kaçtın klostrofobin mi var...açık mr değil miydi...ben girmiştim kendim gidp bunlatıcı evet...ama kol ağrısı ve uyuşma ne yazıkkı boyunda bir şey var demek...düzleşme ya da fıtık olabilir...ablamda bende eşimde var...masa başında bilg. başında kalmaktan oluyor...fizik tedavi çok rahatlatıyor ihmal etme sakın emi.

bize gelince iyiyiz hamdolsun...Nihan hala biraz iştahsız ama keyfi yerinde..hasta olmadan önce gece uyanmayı bırakmıştı ama iştahszı olduğundan tam doymuyor sanırım gece kalkmaya başladı yine Allahtan1-2 kez..onda da emip uyuyor tekrar...

ben yorgunum,okul sıkmaya başladı,hava berbat...18 Mayısı bekliyorum dört gözle memlekete gidip nefes almak için....

Nihan ın daha iyi olmasına sevindim, o içsel sıkıntı, yorgunluk hepimizde var sanırım, havaların çok büyük etkisi var bunda..
Memlekette annenler var sanırım, sana iyi gelecektir orada ve onlarla birlikte olmak, az kaldı 18 mayıs a neyseki, biraz daha dişini sıkman lazım :))

mrb kızlar iki cevap yazıp çıkcam
BURCU bidaa dinlemene fln gerek yok okurken gözlerim doldu resmen. kuzum ya bütün gün tek kelime duymadan olur mu. ah işte gelde anneyi aramasın. hemen çıkarıyorsun işten hemen! neyi bekliceksin yarın sewse öbür gün tekrar sewmicek 1 gün sewmese bile yeterli bi bahanedir hemen bakıcı arıyorsun we çıkarıyorsun işten ikiyüzlü pislik helal diede geziyordur o para.
AYLİN geçmiş olsun canım melikede geçen ay hastaydı hatırlarsan aynen balgamlı öksürüyordu doktorumuz antibiyotiiğe hiç gerek yok dedi bi soğuk algınlığı urubuyla asist war meshur iyi bi ilaç onun pediatriği cıkmış onu aldık sulandırdık 4 gün kullandım we bitti. tavsiye ederim. geçmiş olsun canım. ıhlamur fln wer bide.
EBRU doktorun iyi haber wermesine sewindim inş ilerisindede bi pbolem cıkmaz neden olurmuş yedirdiklerimizden fln mı bişey söyledimi doktor.
başka başkaa heh SEYAHN cım sende süt wer bakalım içsin napalım bagırtmaktansa gece gece melikede 2 kez emmeye bir kez su içmeye kalkıyor demekki sıpacıklar böyle. ilerde bırakır artık.
bizde iyiyiz mielikcik suan uuyor benmde az işim war onları halledeyim gçrüşürz kızlarrr burcunun kararını merakla bekliyorum umarım çıkarır işten en doğru karar bu çünkü.

evet(
önce havalar sonra biz düzeliriz inşallah...evet memlekette annemler ve ablam var bir de cadı yeğenim çok özledim hepsini....

yemek yedim geldim..biraz da gezdim.anneme bişey bulamadım
yemek şirketleri öyle.biz de burda durmadan bakliyat yiyoruz.

oğluşun pabuçları küçük geliyor.kapalı sandletlerden bakıyorum..öenrisi olan var mı?

Valla ben tam yapıyorum ama şurup falan vermiyorum. Bir dene istersen, korkma bi zararı olmaz tek başına fitilin.

Ayfer, ben zaten çok küçük asansörlerde, alçak tavanlı kapalı otoparklarda falan da duramam :) Ama çektirecem tabi, biraz hazırlayayım kendimi de...

Tamam, teşekkürler

Tanyacım evet, garipbir huzursuzluğum var, özellikle hafta içleri daha baskın, kolum bu sıkıntı haliyle de ilgili olabilir, ki umarım öyledir.

Evde çalışan insanlarla ilgili yorumuna katılıyorum, merhametten maraz doğuyor.

Serhan'ıma kolay gelsin, köpek dişleri zor...
Ben bu kadınla anlaşırken dedim ki kendisine, benim için en önemli parametre, çocuğumu sevecek, oynayacak, onunla vakit geçirmekten keyif alacak biri olmalı. Cevabı bu oldu :)

Harfiyen katılıyorum.
Dediğin gibi, belki kötü bir günüdür, geçer, yine bir şans daha... Bu kaçıncı ben de bilmiyorum. Dediğim yanlış anlaşılmasın bu arada, bütün gün çocukla oynasın, sürekli mıncık mıncık olsunlar gibi bir talebim yok benim, tabi ki kendi kendine oynayacak, kadın da ara sıra dinlenecek. Ama biz her gün 6 saat kaydediyoruz ve pzt'den beri evde yalnızlarken toplam 30 kelime falan konuşmuş çocukla... Bundan rahatsızım ben.

Sünnet konusu noldu?

Yemek yedim geldim, yemekte çorba,ıspanak ve kısır vardı, ne alaka yaa, bu yemek şirketleri de sapıttı artık, ne yapacaklarını şaşırdılar..

Bizim yemekler de çok saçma, hiç keyif almıyorum ben de.
Ama güzel yapılmışsa kısıra bayılırım, sadece onunla karnımı doyurabilirim :)

Amin canım benim, sağol.
Evet Hanifem, biraz klostrofobik bi insanım :) Yok kapalı mr'dı, açık mr'da görünrü kalitesi iyi olmuyormuş, öyle dediler. İhmal etmem, eşime söyledim, beraber gidip çektirecez. Zaten ağrım epey şiddetli, ihmale pek izin verecek gibi değil.

Çok sevindim Nihan'ın iyileşmesine. Allah tekrarından korusun.
Ben de 19 Mayıs'ı bekliyorum, 4 gün işten uzak olacam inşallah, büyük terapi olacak bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…