2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yaa, sıfıra falan vurdurmayın... Biz pipileri bile vurdurmuyoruz, gül gibi kızımın saçlarına kıymayın :)

Üstüme yürümedi ama benzer şeyler söyledi, cevap olarak da o zaman sen de benim anneliğime laf edemezsin dedim, sonra başka bişiler daha dedi, ööle uzadı gitti...

Başlarım valla onun gün dönümüne... Günlerdir hastayım, geberiyorum, burda da evde de eşek gibi çalışıyorum, gece 3-4 defa kalkıyorum, bişeyin ucundan tutmadığı gibi, bir de laf ediyor. Sanki çocuğunun kafasını yardık, gık bile demedi kuzu.

cok agır olmus beaa

he sen gecen gun kocısın bana dedıgını duysan kesın paralardın adamı

Damarıma basıldığı zaman çok ağır konuşurum, haklısın.

vuuvvv burcu sağlam laf gecirmişsin... bazen ben de dayanamıyorum..ama benim kociş iyilikten anlar ben de bunu farkettiğimden beri ağır konuşmamaya özen gösteriyorum..pörtlettiğim oluyor gerci.:)

Ayfercim hilal fıstığım nerden öğrenmiş çimdiklemeyi?? :))ne sevimli yapıyodur :)
ne enteresanlar ama dedmi..ısırmak özgrde de var azalttı gerçi..ama dün ayağa kalkmadım diye ayaklarımı ısırdı:))

Günaydin Canlar,

Yasemin, ohhhh iyi yapmissin cok güzel olmus valla
Burcu, Babanin yaninda tartismaniz iyi olmamis. Bu Erkekler gercektende bazen neyi ne zaman söyleyip söyleyemeyeceklerini kestiremiyorlar herhalde.
Ayfer, Hilalin sacini kesmissiniz....oyy ben yerim o minik Cadiyi ya. Güzel Gözlüm benim.

Ya bu sabah yatakda Tugrayla bayagi oynadik...sonra o birsey yapti bende öylesine Döverim seni bak haa dedim (tabiki ciddi degil). Ve vurmadim tabiki sadece öyle dedim.
Elini yanagini götürdü, yanagini tuttu " Niye vuyyoooon" dedi. Cok sasirdim.
Nerden ögreniyor, nerden biliyor bunu. Daha önce tabiki hic vurmadim, esimde kesinlikle vurmaz.
TV de seyretmiyor Reklam disinda. Hayret ettim.

Diyorum ya, damarıma basıldığı zaman, karşımdakinin kim olduğuna hiç bakmam, çok fena can yakarım. Gerçi benim koca da iyilikle yola gelir ama dün şeytani yanıma denk düştü herhalde.

Aman napim, babamla annem de benim yanımda çok kavga ederlerdi
Yerim onu ben, lafı anlamış da bir de üstüne cümle kurmuş, maaşallah

Hadi bana müsaade, biraz çalışmam lazım, uğrarım yine

ahhh bilsem tanyacım okadar çok tokası varki HELLO KITTY li tokalarına bayılıyor ama durmuyor işte saçında ...Saçının önleri yarısı uzun yarısı kısa düzleştirelim dedik kızımın yüzü açıldı valla....
Cimciklemeyi walla sinirlendiği zaman iki eliyle tutuyor sıkıyor....
Isırma huyu yeni çıktı
Kafa atma da öyle hatta kanepeye hızlıca vuruyor ...

o kadar güzeller ki onlara herşey yakışıyor:)düzelttirmezse de boşver:)
kafa atma olayını öğrenmek lazım neden yapıyorlar acep?
eve gidince mıncır mıncır öp yerime fıstıı:)

kafam bulutlu gibi anlamadım neden..hala uyanamamış gibiyim.acıktım birde..yemekte de ciğer varmış..umarım güzel yapılmıştır..

Selam millet, ce deyip kaçıcam yine evet eet ben sınıfta kalmayı hakettim artık rapor mapor işe yaramaz:))
Bugün Furkinin yılsonu gösterisi var, yarın da büyük temizlik günüm..Pazartesi görüşürüz, haftasonu biriken geçmişi okumaya çalışıcam mümkün olursa tabi:))

Bende bir soru soracam, bebeklere pastörize süt veriyor musunuz, veriyorsanız miktarı ne?
En son yaşadığımız ishal vakasından sonra ara vermiştik, şimdi yeniden denemek istiyorum, çünkü severek içiyordu benim kızım, pastörize sütün tadını unutmasın istiyorum..
Birde kim yazmıştı şu an hatırlayamadım, devam sütü ile günlük sütü karıştırıp veriyormuş, devam sütü çok tatlı diye yazmıştı, biraz da sulandırmak gerekiyor sanırım..
Ayyy karar veremedim, günlük sütle devam sütünü mü karıştırsam yoksa günlük sütü sulandırıp mı versem..?
Kız anneleri kız bebeklerin boy-kilo ölçülerini yazar mısınız birde, benim kızımın boyu kısa gibi geliyor bana, karşılaştırmak istiyorum..
Bir soru soracam dedim, birden fazla soru sormuşum :)))

bol bol öperim senin yerine de zaten öpmedik yerini bırakmıyorum kuzumun

canım bir ara ben devam sütü ile normal sütü karıştırıp veriyordum ama eve normal süt almayınca eşim sağolsun ha bire hilale Pınar çocuk sütünden alıyor Hilale bakan ablam da karıştırıyor ....cici bebe atıyoruz içine 1-2 severek içiyor artık geceleri ve sabahları
Hilal hastalandığında sadece kg ölçülmüştü en son kıyafetle bereber 10,100 gr çıktı ama badiside vardı envde bezle ölçütüğümde 9900 gelmişti. Boyu 76 oldu sanırım 70 cm ler artık olmuyor kısa kalıyor ...
İklimle aynı badisi olanın kolları kısa pantolunuda bileklerine kadar geliyor...Evde metre ile ölçeyim bir aklıma gelmişken

yasmincim özgr e sk ya da pnr veryordum ben..günlük olanları tercih ediyorum bulmazsam tetrapak kutudakilerden..
kv geldikten sonra oğluşum süt içmeyi bıraktı ne yaptıysa( yavaş yavaş biberon da almaya başlamıştı onu da bıraktı.elini sürmüyor..gün içinde 50-100 cc arası veriyordu annem.
neden iklimin boyu kısa diyorsun ki kaç cm? sınırlar içindeyse takılma ..

of burda bir sıcak başladı..çok basık bir hava var..dışardan geldim tiril tiril bişeyler giyip buz gibi yatakta uyumak ahh ahh

hu hu ben geldimmmm canım hiççç çalışmak istemiyor çene yapmak istiyorum..

geçmişi okudum burcu helal olsun güzel cvp vermissin sinirlendiğim zaman bende cok agır konusuyorum eşim aylarca unutamaz sölediklerimi ..söletme o zaman derim bende

Çok yorgunum, çok uykum var, Etiler'deki şu patlama beni çok üzdü, hiç çalışmak istemiyorum.

Yasemin, ben hala devam sütü içiriyorum Doruk'a, ama tam da zamanına denk geldi sorun, bu hafta sonu günlük süt deneyeceğim ben de, sulandırarak vermeyi düşünüyorum. Kızım yok, cevabım işe yaramayacak ama benim bıdık 81 cm :)

Tanya, burda da çok bunaltıcı bir hava var, yine baharı göremeden yaz geldi yani, sinir oluyorum.

Ayşegül, dilin kemiği yok valla, istemediği şeyleri duymamak için, ağzından çıkanı kulağı duyacak.

merhaba!ben hala emzirdiğim(ek gıda ile birlikte) için devam süt ile ilgili cevap veremem(1er defa ancak kızım devam sütü ve normal inek sütü dışarıda tattı ama evde istemiyor hala)..
kızım 27 mart doğumlu.4 mayısta doktor kontrol e gittiğimizde 11500 kg ve 76.5 cm (baş 46 )..pek zayıf olmadığından olsa gerek sıralıyor hala :)

Tanyacım, İklim in boyu en son ölçüldüğünde 76-77 cm. denmişti, kendi doktorumuza haziran ayında götürecem ama 3 gün önce annem öksürüyor diye evin yakınlarında bir polikliniğe götürmüştü İklimi, orada boyunu 73 cm. ölçmüşler ve ordaki doktor boyu kısa demiş, çok moralim bozuldu, hangi ölçüm doğru şüpheye düştüm, kendi doktorumuz boy ve kilosu için hep iyi diyordu, onunla görüşmeden içim rahat etmeyecek sanırım, annemin de ayrıca moralimi bozması cabası tabii (

Burcu bende bu hafta sonu günlük süte başlamayı planlıyorum, sulandırarak başlayayım en iyisi..
Kız anneleri diye özellikle belirttim zaten soru sorarken ama birilerinin mutlaka bu konuda bir espri yapacağını da düşünmüştüm, maşallah Doruk kuzuya, boyu uzunmuş, ama genelde erkek bebeklerinki kızlara nazaran daha uzun oluyor, ergenlikte kızlar erkekleri biraz geçiyor, kızlar ergenliğe daha erken girdiği için..

Burada yağmur yağıyor yine, demeyin öyle buraya yaz geldi falan diye, kıskanıyorum :))

Maşallah kuzuya, benim kızımda 18 Şubat doğumlu, 12 Kg. a kadar çıkmıştı kilosu, ancak 1 hafta süren bir ishal olayı yaşadık, sonrasında diş çıkardı, grip oldu derken çok kilo kaybetti, şimdi 11 Kg.
Kilosuna iyi demiş doktor sağlıklıda maşallah ama boy konusuna kafayı taktım işte kaç gündür (

Etilerdeki patlama da 7 kişi yaralanmış, ben haberi duymamıştım, şimdi baktım da, bomba patlamış yaa.. Allahım sen sabır ver, eve dönüş yasası, açılım maçılım derken iyice tepemize çıkaracaklar bu t.rör.stleri.. Can kaybı yokmuş Allah tan..

yasemincim ben ce yanlış ölçmüşlerdir..76*77 cm civarıdır o yine..fıstık kıvırmıştor dizini falan farketmemişlerdir:)moralini bozma..bi sonaki kontrolde daha net sonuc alırsn..
bir de kısa boylu olsun ne olcek? ben de kısa boyluyum ..her işe yatişiyorum alimallah:))

Bende kısa boyluyum, ama doktorun dediğine sinir oldum işte, ''hiç süt içmiyor mu bu çocuk'' falan demiş, ''sütünde bir sınırı var ama kansızlık-demir eksikliği yapar diye 400 cc. yi geçmiyoruz'' demiş annemde, ''bişey olmaz, ölçtürürsünüz kansızlık varsa ona göre azaltırsınız, bırakın istediği kadar içsin demiş'' doktor, sonuçta her doktorun görüşü farklı anladım ama iyi ki ben yoktum o gün yoksa yolardım o doktoru, başka anneler hiç bişeye dikkat etmezken bizler üstlerine titriyoruz, ne demek hiç süt içmiyor mu bu çocuk, çok bozuldum, sonra kendimi suçlamaya başladım, çok fazla mı üstüne düşüyorum, rahat mı olmalıyım diye, annemde üstüme geldi biraz, doktordan yana oldu, niye ben sınırlıyormuşum çocuğu v.s v.s.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…