- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #111.341
acep benim dana da mı emdiğinden süt içmeyor..yok yok ama az da olsa içiyordu kv geldi braktı..merhaba!ben hala emzirdiğim(ek gıda ile birlikte) için devam süt ile ilgili cevap veremem(1er defa ancak kızım devam sütü ve normal inek sütü dışarıda tattı ama evde istemiyor hala)..
kızım 27 mart doğumlu.4 mayısta doktor kontrol e gittiğimizde 11500 kg ve 76.5 cm (baş 46 )..pek zayıf olmadığından olsa gerek sıralıyor hala :)
Bende kısa boyluyum, ama doktorun dediğine sinir oldum işte, ''hiç süt içmiyor mu bu çocuk'' falan demiş, ''sütünde bir sınırı var ama kansızlık-demir eksikliği yapar diye 400 cc. yi geçmiyoruz'' demiş annemde, ''bişey olmaz, ölçtürürsünüz kansızlık varsa ona göre azaltırsınız, bırakın istediği kadar içsin demiş'' doktor, sonuçta her doktorun görüşü farklı anladım ama iyi ki ben yoktum o gün yoksa yolardım o doktoru, başka anneler hiç bişeye dikkat etmezken bizler üstlerine titriyoruz, ne demek hiç süt içmiyor mu bu çocuk, çok bozuldum, sonra kendimi suçlamaya başladım, çok fazla mı üstüne düşüyorum, rahat mı olmalıyım diye, annemde üstüme geldi biraz, doktordan yana oldu, niye ben sınırlıyormuşum çocuğu v.s v.s.
acep benim dana da mı emdiğinden süt içmeyor..yok yok ama az da olsa içiyordu kv geldi braktı..
evet snırım biraz fazla titizleniyoruz..ben de yapmiim diyorum burdan gidince yapıyorum..eskisi kadar değilim yine de..bence de sütü içsin istediği kadar sadece yemekleri yaerine süt almasın yeter..(yine sınr var demi) sütü neden sulandıracaksın anlamadım..gerek yok ki..
benim en katı olduğum konu gıda boyası gibi çok zararlı kimyasal içeren şeyler..onun dışında yavaş yavaş salmaya calışıyrum
Geçen sefer sütü sulandırmadan verdim, ağır geldi, bağırsak sistemi bozuldu ve 1 hafta süren çok ağır bir ishal geçirdi, çok kötüydü, aynı şeyi tekrar yaşamak istemem, acillik oldu kuzum, doktor sulandırmadan verme dedi, sulandırarak başlayıp sonra su oranını kademeli olarak azaltıp süt oranını yükseltecez, iyice alışınca da safi süt verecez..
hmmm anladım..bilmiyorudm..umarım bir daha yaşamaz...
hilalin saçlarımı kesildi, resim koydunmu faceye ayfer bi bakayım zillime
burcu iyi yapmışsın bazen erkekler, kendileri bi halt biliyolarmış gibi salak salak konuşuyolarhalbuki sevmekten başka bişey becemiyolar ( eşim hariç)
ben merte sadece kahvaltıda 100 ml kadar pastorize inek sütü veriyorum, cevizli ve bebe bisküvili,azcıkta su katıyorum amadevam sütü vermeyi düşünmüyorum, katkılı olan şeylere karşıyım artık, böbrek taşından sonra herşeyin doğalını yesin,kansız çıkarsada kan damlasına devam ederim napıyım, ameliyatta kanı 11.8 mi ne çıkmıştı bence gayet iyi
hoşgeldin nerelerdeydin bakem:))ben geldim
çok işim var bitmiyo bitürlü
yasemin dr saçmalamış resmeniçtiği sütle boyun ne alakası var yaw:26: ayrıca çocukların boyu sonradan uzayabilir ben liseye kadar cücük kadardım, sonra birden uzadım, sütmü içtim hayır takma kafana bence mert en son 85 cm, 13.600kg idi yarın gidebilirsek su çiçeği aşısını yaptıracaz, hepatit a aşısı yaptıran varmı içinizde:26:
Jale doğum mu yapmış :) Hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün.
Yasemin, delirdim valla isim konusunu okuyunca, senin bu kv'yi amirimle birlikte tenhada kıstıralım, ciddi... Benim oğlumun bir ismi de Harun biliyorsunuz, hatta tek ismi olacaktı, ama ben hamileliğim boyunca bu konu her açıldığında kavga çıkardım, ancak 2. ismi olabildi. İkinci çocuk kız olursa, ismi Gül ile başlasınmış, annesinin ve kardeşinin isimleri öyleymiş çünkü. Gel de vurma topuğundan !
Tanya, hayırdır, noldu?
Ben de moralsizim, özellikle şu an itibariyle... Bilenleriniz vardır, ben büyük bir holdingin yabancı ortaklı bir şirketinde çalışıyor(d)um. O büyük holding, şirketi yabancı ortağa sattı, işlemler bugün itibariyle tamamlandı. Yıllar önce girebilmek için 1000 tane sınavına girdiğim o kurumun değil, kimsenin adını bilmediği yabancı bir şirketin çalışanıyım artık ve gelecek günler pek iyi şeyler vaad etmiyor. İşte böyle... Bilen arkadaşlar cevap yazarken şirketin ismini kullanmazlarsa sevinirim.
yasemin eşine çok kızdım...
eşine e.dili mi yedirsek
Eko ya da bir ayar çekme zamanı gelmiş demek ki Burcu.. Nedir bunlardaki ana-bacı sevdası anlamadım, bir kere de demezler, senin ailenle gidelim diye..
Günaydın,
Uzun zamandır ilk defa bugün ben çıkmadan uyandı Doruk. Kucağımdan inmek istemedi, odadan dışarı bile bırakmadı beni, çok ağladı. İçim yandı evden çıkarken... Arkamdan hem ağladı hem el salladı yaaa
Akşam eşimle fena halde tartıştık, sanırım bir süre konuşmayacağız. Doruk parkede oynarken sen nasıl uyuyorsun annecim diye sordum, bu da gösterirken başını parkeye çarptı. Ama acımadı herhalde, hiç ağlamadı, oynamaya devam etti. Babam da bizdeydi, kocam bunun üzerine babama, hep kendi der anne olmak ehliyete tabi olmalı diye, asıl bunun sınava girmesi lazımdı gibi bir laf etti. Karşılığında tarafımdan çok ağır bir cevap aldı, o cevap verdi, ben verdim derken, babamın yanında epey tartıştık, sonra Doruk'un uykusu geldi zaten, gittik yattık. Sabah da gerekmedikçe konuşmadık, çok sinirliyim kendisine!
Sizde ne var ne yok, Hasret'ten haber var mı?
Geçmiş olsun mok yoluna gitti Niyazi olmuşsungünaydın:)
herkes iyi mi??
yasemin içim soğudu sayende:)) sabah sabah güldürdün de beni:)
bu gün işler yoğun..azcık toparlamam lazım artık..nickim sağda olcek:)
bu arada elmacık kemiğim catladı sanırım..oğluş gecenin 2 sinde uyandı ben tınlamayınca kafa attı ..sızımsızım sızlıyor şu anda..
Günaydin Canlar,
Yasemin, ohhhh iyi yapmissin cok güzel olmus valla
Burcu, Babanin yaninda tartismaniz iyi olmamis. Bu Erkekler gercektende bazen neyi ne zaman söyleyip söyleyemeyeceklerini kestiremiyorlar herhalde.
Ayfer, Hilalin sacini kesmissiniz....oyy ben yerim o minik Cadiyi ya. Güzel Gözlüm benim.
Ya bu sabah yatakda Tugrayla bayagi oynadik...sonra o birsey yapti bende öylesine Döverim seni bak haa dedim (tabiki ciddi degil). Ve vurmadim tabiki sadece öyle dedim.
Elini yanagini götürdü, yanagini tuttu " Niye vuyyoooon" dedi. Cok sasirdim.
Nerden ögreniyor, nerden biliyor bunu. Daha önce tabiki hic vurmadim, esimde kesinlikle vurmaz.
TV de seyretmiyor Reklam disinda. Hayret ettim.
Bende bir soru soracam, bebeklere pastörize süt veriyor musunuz, veriyorsanız miktarı ne?
En son yaşadığımız ishal vakasından sonra ara vermiştik, şimdi yeniden denemek istiyorum, çünkü severek içiyordu benim kızım, pastörize sütün tadını unutmasın istiyorum..
Birde kim yazmıştı şu an hatırlayamadım, devam sütü ile günlük sütü karıştırıp veriyormuş, devam sütü çok tatlı diye yazmıştı, biraz da sulandırmak gerekiyor sanırım..
Ayyy karar veremedim, günlük sütle devam sütünü mü karıştırsam yoksa günlük sütü sulandırıp mı versem..?
Kız anneleri kız bebeklerin boy-kilo ölçülerini yazar mısınız birde, benim kızımın boyu kısa gibi geliyor bana, karşılaştırmak istiyorum..
Bir soru soracam dedim, birden fazla soru sormuşum :)))
Bende kısa boyluyum, ama doktorun dediğine sinir oldum işte, ''hiç süt içmiyor mu bu çocuk'' falan demiş, ''sütünde bir sınırı var ama kansızlık-demir eksikliği yapar diye 400 cc. yi geçmiyoruz'' demiş annemde, ''bişey olmaz, ölçtürürsünüz kansızlık varsa ona göre azaltırsınız, bırakın istediği kadar içsin demiş'' doktor, sonuçta her doktorun görüşü farklı anladım ama iyi ki ben yoktum o gün yoksa yolardım o doktoru, başka anneler hiç bişeye dikkat etmezken bizler üstlerine titriyoruz, ne demek hiç süt içmiyor mu bu çocuk, çok bozuldum, sonra kendimi suçlamaya başladım, çok fazla mı üstüne düşüyorum, rahat mı olmalıyım diye, annemde üstüme geldi biraz, doktordan yana oldu, niye ben sınırlıyormuşum çocuğu v.s v.s.
Aylincim, ne yaptı o tanıdığınız, sütü bol bol içirmeye mi başladı, ne zaman oldu bu, çocuk şimdi ne kadarlık, boyu ne durumda, anlat biraz..
Aylincim, ne yaptı o tanıdığınız, sütü bol bol içirmeye mi başladı, ne zaman oldu bu, çocuk şimdi ne kadarlık, boyu ne durumda, anlat biraz..
yasemincim..süte alışıncaya dek hergün yemeklerine 1 öğün kemik suyu katabilirsin..hatta yumurtanın kabuğunu iice yıkayıp un haline getirip yemek piştikten sonra tuz gibi yemeğe karıştır.2.yi diyelim 1 hafta yaptın sonra ara ver:)
Yok yasemin yakın zaman önce oldu bu olay, bunu söyleyen tek dr. seninki değil yani o açıdan söyledim,içiriyorlardır herhalde hiç sormadım
O Tanya başka ne tariflerin var :) Ben 6 aylıktan beri kemik suyu katıyorum çoğunlukla çorbalarına ayrıca 500 ml süt kesin içiyor ama Kero da 80 cm di geçen ay,hatta dr. sizden daha uzun çocuk beklerdim bile dedi, tamam sütün etkisi muhakkak vardır ama yani kime çekmişse boyu o kadar olur bence, olsa olsa basketbol falan boy attırır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?