2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

daha oncede boyle konular olmustu
framboaz canım bırsey yoktur bu testlerın dogruluk payı %100 degıl tanıdıgımıza kesın hasta cocuk dedıler cocuk 3 yasında okuma yazmayı kendısı ogrendı çok zekı bırsey 2 arkadasımdada boyle oldu ben o testlerı yaptırmadım %100 kesınlıgı olmayan bırsey için 9a y kendımı yıpratamam
hem rabbım egerkı bana hasta bır cocuk yazdıysa dogumdan sonra havale gecırrne memenjıt olan yok mu ?
sen dua et ıçını rahatlat stres cok etkıler
ve bencede test mest yapma
saglıklı gorunup yıne hasta olan bebklerde var
olumlu dusun kafana takma olur mu ?

canım evet katılıyorum sana bende sadece 2 li testi yaptırdım diğerlerini yaptırmadım eşimde gerek yok dedi yaptırıp kafamızı karıştırmayalım dedi iyikide yaptırmadım gerçekten çok büyük stres benim oğluşum allaha emanet bişeyin üstüne çok düşünce mutlaka üzücü şeyler oluyor sakındığın göze çöp batarmış hesabı yani allahım hepimizin bebeklerini korusun:Saruboceq::Saruboceq:

Bakın burada ne diyor: Her yüksek riskli üçlü test bebeğin problemli olduğunu söyler mi?

Hayır, Üçlü testte yüksek risk saptanan yaklaşık 100 anne adayının ancak 1 tanesinin Down Sendromlu olduğu bildirilmektedir.

Yorum Sahibi : funda arslan 05.10.2009

Netten Alıntıdır.
Yorum : banada üçlü test yaptılar.sonuçlar hiçte iç açıcı çıkmadı.down riski 1\57 çıktı.risk çok yüksek amniyosentez yaptırdım.sonucum tam 49. gün belli oldu.7 haftada zayıfladım.hamileliğimin 2 ayından bişey anlamadım.sonuçlar iyi çıktı.oğlum şu an 5.5 aylık yanımda melekler gibi uyuyor.tek söyleyeceğim sonuçlar çoğunlukla iyi çıkıyor.kendinizi üzmeyin.hep iyi düşünün.

Bunun gibi o kadar çok örnek var ki dua edin bol bol

günaydın kızlar nasılsınız?

bende aynı durumdayım ilkinde bende hiç bişey yapmadım aynen senin gibi! benimde oğlanın kalan eşyaları var onlardan kurtarıyoruz bizde!
senin ikinçidemi kız dı?! Allah hayırlısını versin...

[

günaydın arkadaşlar benimde kafam karıştı yaa bende 3 testi yaptırmadım çünkü doktor gerek yok dedi şidmi kafam karıştı yaptrısam mı yaptrımasamn mı????

günaydın arkadaşlar benimde kafam karıştı yaa bende 3 testi yaptırmadım çünkü doktor gerek yok dedi şidmi kafam karıştı yaptrısam mı yaptrımasamn mı????

arkadaşım doktor gerek yok dediyse yaptırıp kafanı daha çok karıştırma bence ben öyle yaptırmadım kafamda rahat allah korusun yavrularımızı

gerek yok dediyse hiç kafanı bulandırma canım..cünkü cok stresli bi süreç..bebek saglıklıysa bile onu tehlikeye atma olayı war..allah a emanet hepsi.

hımmm ellerine sağlık harika olmuş kapı süslerin canım.bende yapıcam becerebilirsem inşallah.cibinliğini bitirince onuda görmek isterim.herşeyleri masraf bu bebiklerin en azından böle biraz tasarruf edebiliriz:içelim:

bizim doktorumuzda ikili testin normal çıktığını üçlüye gerek olmadığını söylemişti.yaptırıp o gerilimli süreci tekrar yaşamak istemedik eşimle.meleklerimiz rabbime emanet.umarım senin aklını karıştıran sorularda en yakın zamanda cevabını bulur:Saruboceq: kendinide bebeğinide yıpratma

arkadaşlar merhaba
11 ağustosta mesaj atmıştım benide listeye eklermisiniz diye ama unutmuşsunuz beni eklememişsiniz
uzun bir tatile gitmiştim yeni geldim
son adet tarihim 2 haziran allah izin verirse bende mart annesi olucam
hamile kaldığımda 60 kiloydum
şuan 18 +5 teyiz bebeğim tam ilerliyo aynı tarihte ve bir erkek
inş. bu sefer listeye ekler benide aranıza alırsınız

Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür bir şey yazmıyordum, salı günü üçlü test sonuçlarımı aldım. Trizomi18 riskli çıktı, doktorum amniosentez önerdi. Çok sıkıntılı birkaç günün ardından dün Ankara'ya geldim ve amniosentez yaptırdık(yaşadığım şehirde yapılmıyor amniosentez), ultrasonda hiçbir problem gözlenmedi aslında, buradaki doktor sorun göremedi ama kesinlikle tüm riskleri de elemek istedik ve sıvı alındı karnımdan. ıki gün dinlenmem gerekiyormuş, ilk 48 saat riskliymiş sadece. Üç-dört haftaya kadar da sonuçlarımızı alacağız. ıçim bayağı rahat doktorla görüştüğümden beri, çok şükür operasyon da sorunsuz geçti. Umarım sizler de iyisinizdir.

Bu arada birkaç sayfa okudum, aranızda üçlü testi yaptırma-yaptırmama ikilemi yaşayanlar var, ikili ve üçlü testlerde risk çıkması bebekte kesinlikle sorun olacağı anlamına gelmiyor ama riskli sonuç alınca da bu işin peşini bırakmamak ve amniosentezi yaptırıp(ya da doktor ne yaptırmanızı önerdiyse onu) neyle karşılaşacağını öğrenip önlemini de almak gerekli. Çünkü bazı hastalıklar anne karnında da tedavi ediliyor ve böyle bir şey varken neden işi şansa bırakasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…