2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi akşamlar kızlar opuyorumnanaktan

biz bugun doktordan geldik.26 haftamdayım suyu gelişmesi iyiymiş, ağırlığı da 844gr olmuş
bebeği besleyemediğim için üzülüyordum ama doktor kilosunun iyi oldugunu söyledi
içim çok rahatladı cidden ,maşallah kızıma boshayallersmile

yalnız son haftada bel agrılarım baya arttı.son aylar zorlayacak benı belli oldu

gözün aydın canım maşallah kızına bel ağrısını hiç sorma bendede çok fena hemde ilk aylardan beri ve git gide artıyo kalsiyum işe yaramıştı ama artık yaramıyo sanki

publishDocument.php

ben bundan almayı düşünüyorum ne dersiniz kızlar

BPA sız olusu çok iyi cidden.bununla ilgili aşağıdakı yazıyı okumustum gecenlerde:

''Biberonlarımızın hammaddesi olan polikarbon plastiğin katılaşmasını sağlayan bir madde var: Bisphenol A. Bu kötü BPA, mamanız biberon içinde ısıtıldığı zaman, biberonlarınız steril edildiğinde, kaynatıldığında ya da bulaşık makinesinde yıkandığında açığa çıkıyor. Açığa çıktığında yani besinlerimize karışıp minik vücutlarımıza girdiğinde ne oluyor peki? Kanser, obezite, erken ergenlik, hiperaktivite vs.
BPA'nın insan sağlığına olan zararları klinik deneylerle kanıtlanmış durumda. Öyle ki Amerika, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde BPA'lı ürünlerin satışı kesinlikle yasak.''

Avent bu ülkelerde BPA sız ürünlerini satarken turkiye pazarına vermiyor.bunu kendi sitesinde de kabul edip yazmıslar zaten.doz aşımı olmadıkca zararı yok demişler ama eklemişler çizilme ve yıpranmayla bu madde daha cok ortaya cıkıyormus.

bunları okuyunca benım de aklım karıstı ama yine de ilk etapta Philips avent airflex de alabilirim kullanılmayabilir bunu da düşünmek lazım.cam biberon almayı düşünmüyorum camın çeperi anne sütündeki proteinleri tutuyormus.mamaya gecince tercihim mutlaka cam olacak

esimin yegeninden bana 4 tane biberon kaldi. "tommee Tippee" marka. Onlara uc alicam bir tek. Iki ceist aliyim diyorum; biri sutu cok yavas biri de hafif daha hizli akitan. Sizce? Biraz kafam karisti!
canım bu üründen Türkiyede var mı bilmiyorum ama ismini duydum sağlıklıymış,tavsiye edenler vardı

teşekkürler kızlar sorumu cevapladığınız için bir sorum daha olacak bebek çantasını nasıl aldınız ya da ne marka aldınız ben bulamıyorum beğenemiyorum adidasa nike chikoya baktım beğenemedim bir türlü
ben siyah ve geniş bişi istediğim için Skıp hop dash deluxe çanta aldım.elime bugun gecti gayet kaliteli bişi.her bebek arabasına takılabiliyor yalnız biberon gözleri var ama termal değil. bizim kızlar chicco set almıslar renk siyah olsa ben de alırdım güzele benziyor
canım poşetler nasıl bişey hiç bilmiyorum nerde satılıyo eczanelerde mi
Süt saklama kaplarindan alıcaktım doğum yapan bir arkadasım ben aldım kullanamadım dedi.lansinoh süt poşetlerini önerdi ama ben bakmadım henuz nasıl bişi diye. nette ararsan cıkıyo canım

Son düzenleme:
BPA sız olusu çok iyi cidden.bununla ilgili aşağıdakı yazıyı okumustum gecenlerde:

''Biberonlarımızın hammaddesi olan polikarbon plastiğin katılaşmasını sağlayan bir madde var: Bisphenol A. Bu kötü BPA, mamanız biberon içinde ısıtıldığı zaman, biberonlarınız steril edildiğinde, kaynatıldığında ya da bulaşık makinesinde yıkandığında açığa çıkıyor. Açığa çıktığında yani besinlerimize karışıp minik vücutlarımıza girdiğinde ne oluyor peki? Kanser, obezite, erken ergenlik, hiperaktivite vs.
BPA'nın insan sağlığına olan zararları klinik deneylerle kanıtlanmış durumda. Öyle ki Amerika, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde BPA'lı ürünlerin satışı kesinlikle yasak.''

Avent bu ülkelerde BPA sız ürünlerini satarken turkiye pazarına vermiyor.bunu kendi sitesinde de kabul edip yazmıslar zaten.doz aşımı olmadıkca zararı yok demişler ama eklemişler çizilme ve yıpranmayla bu madde daha cok ortaya cıkıyormus.

bunları okuyunca benım de aklım karıstı ama yine de ilk etapta Philips avent airflex de alabilirim kullanılmayabilir bunu da düşünmek lazım.cam biberon almayı düşünmüyorum camın çeperi anne sütündeki proteinleri tutuyormus.mamaya gecince tercihim mutlaka cam olacak
ben bu biberonu almaya karar vermiştim çok beyendim bpa sız olduğunu bilmiyodum çok iyiymiş teşekkürler

gözün aydın canım maşallah kızına bel ağrısını hiç sorma bendede çok fena hemde ilk aylardan beri ve git gide artıyo kalsiyum işe yaramıştı ama artık yaramıyo sanki

kızımla birlikte tesekkur ederiz canım opuyorumnanaktan
evet doktorum da söyledi zaten artık bundan sonra problemlerın olabilir dedi

dün gece bölük pörçük uyudum bi yandan midem agrıdı bi yandan belim :bbo:
sağa dönüp yatmak da istemiyorum bebege kan gidişinde sorun olmasın diye
sol tarafıma dönüyorum bu seferde tetanoz aşısının yeri agrıyo üstüne cok ağırlık verınce
Allah yardımcımız olsun cidden :Saruboceq:

nuby evet guzel de aslında esas kullanıcısına da sormak lazım memnun mu değilmi diye
sizin cevrenızde bu ürünü kullanan var mı kızlar?

malesef yok bende alıp deneyip görcem fiyatıda baya tuzlu netten baktım mağazalarda göremedim bumarkayı BPA sız dedin içime kurt düşürdün ben şimdiye kadar bilmiyodum böyle bişey oğlumun 4 tane biberonu var ve bebekliğinden beri kullanıyo polikarbonat sağlıklı diye almıştık hepsi iyi markalar ama onlardada varmıdır acaba BPA ne yapsam şimdi

selam kızlar..haftasonunu annemlerde geçirdim..orda da net yok giremedim..bugün de evde yoktum..çarşıya gittik..ama kendime hiçbişey almadım..henüz bebişimin de bişeyi yok..napıcam ben yaa..sizin aldıklarınızı yaptıklarınızı görünce hevesleniyorum ama hiç fırsatım olmuyor alışverişe çıkmaya..
kardeşim nişanlı,nişanlısına kıyafet falan almaya gittik..telaştan bakamadım bişeyler..
bu yavrucak ablalarının eskileriyle büyüycek bu gidişle..

malesef yok bende alıp deneyip görcem fiyatıda baya tuzlu netten baktım mağazalarda göremedim bumarkayı BPA sız dedin içime kurt düşürdün ben şimdiye kadar bilmiyodum böyle bişey oğlumun 4 tane biberonu var ve bebekliğinden beri kullanıyo polikarbonat sağlıklı diye almıştık hepsi iyi markalar ama onlardada varmıdır acaba BPA ne yapsam şimdi

ben de bu hafta öğrendim zaten,esas bu ürünü kullanma sekli daha önemli sanırım. yüksek ısıda bir sıvı kondugunda yada sert fırcayla biberon temizliğinde bu zararlı madde daha cok ortaya cıkıyor.canım tüm anneler senın kullandıgın ürünleri kullandılar,ona bakarsan içtiğimiz damacana sularda da varmıs bu madde.

2008 de sanırım bi ara anneler ayaklanmıs,mektuplar yazmıslar yasak gelsin diye.bunun üzerine uzmanlar demiş ki bir bebegın bu maddeden tehlikeli boyutta zarar görmesi için normal beslenmesınden 4 kat daha sık beslenmesi lazım.yani normal şartlarda aldıgı bu zararlı maddeyi vücudu tolere edebiliyormus.sonra konunun üstü kapanmıs zaten.

benım anlamadıgım diğer Avrupa ülkelerindeki bebeklerin bizimkilerden ne üstünlüğü var ,
neden avent gibi buyuk bir firma bu konuda ayrımcılık yapıyo :umursamaz:
BPA sız ürünlerin yazıldıgı site asağıda
Eko Anne BPA'sız Ürünler

Son düzenleme:
selam kızlar..haftasonunu annemlerde geçirdim..orda da net yok giremedim..bugün de evde yoktum..çarşıya gittik..ama kendime hiçbişey almadım..henüz bebişimin de bişeyi yok..napıcam ben yaa..sizin aldıklarınızı yaptıklarınızı görünce hevesleniyorum ama hiç fırsatım olmuyor alışverişe çıkmaya..
kardeşim nişanlı,nişanlısına kıyafet falan almaya gittik..telaştan bakamadım bişeyler..

canım ben de çok az şeyini aldım henüz
ne alıcagımızı bildikten sonra alısveriş bir haftada biter ama en azından mart ayında hastane cantamızı hazır etmemiz gerek bence

Çok kötüyüm
dün kontrolüm vardı, 25 haftalık olması gereken bebeğim 21 haftalık çıktı, beyninde de problem varmış, şok oldum. Bugün bebeğin mr 'ı çekilcek, perşembede amniosentez yapılcak, ondan sonra doktorlar karar verecek. Çok umudum yok allahtan bi mucize bekliyorum.
Dualarınıza ihtiyacım var.

Çok kötüyüm
dün kontrolüm vardı, 25 haftalık olması gereken bebeğim 21 haftalık çıktı, beyninde de problem varmış, şok oldum. Bugün bebeğin mr 'ı çekilcek, perşembede amniosentez yapılcak, ondan sonra doktorlar karar verecek. Çok umudum yok allahtan bi mucize bekliyorum.
geçmiş olsun canım, birden fazla doktorla görüş, senin ve bebeğin için dua ediyor olacağız
beyin problemi ihtimali yüzünden küçük söylemiş olabilir haftasını doktor

günaydın selmoş
dün kaynattınız kaynattınız bi türlü hepsini okuyup da yazamadım, alıntı yaptıklarımı sonrada kapatınca hepsi gitti
biberonla ilgili olarak bna son randevumda doktor emzirmeyle ilgili bir broşür verdi biberon kullanmayın kaşıkla besleyin diyor emmiyor olsa bile ben zaten emzik hiç düşünmüyorum inşallah ihtiyaç olmaz biberon konusunda da şu bpa yüzünden hiçbirine güvenemiyordum bpasız diye etiketlilerde varmış ama doktor da dedikten sonra kullanmamaya çalışıcam onu da

ay gözümün önünde valla çok güldüm delikafadulden delikafadulden delikafadulden
benimde arkadışımın kaynanası çeşit çeşit postiş takıp dolaşır gelininin makyaj malzemelerini alıp durur demekki aynısından seninkide canım delikafadulden
ben posti taksam bizimkide takarda ben takmıyomya aklına gelmemiştir sırnaşık şey
kızlar ben bugünnn geldimnmmm
çok özledim sizleri geçmiş tam 300 sy olduğu için hepsini tek tek okuyamadım
inşallah herkes çok iidir
ii dilekleriniz için çok tşk ederim çok güzel bi tatildii
bebişimede ii geldii
zemuszemus
hoşgeldin canım nasıl geçti tatil
iyi akşamlar kızlar opuyorumnanaktan

biz bugun doktordan geldik.26 haftamdayım suyu gelişmesi iyiymiş, ağırlığı da 844gr olmuş
bebeği besleyemediğim için üzülüyordum ama doktor kilosunun iyi oldugunu söyledi
içim çok rahatladı cidden ,maşallah kızıma boshayallersmile

yalnız son haftada bel agrılarım baya arttı.son aylar zorlayacak benı belli oldu
dözün aydın canım bende de başladı yavaş yavaş özellikle akşamlar oturduğum yerden kalkmak için baya zorlanıyorum
başla tatlım artık bi fırsat yarat gerçi sen şanslısın kızlarından kalanları saklıyosun onlarıda kullanırsın ne güzel bizde hiç bebek yada küçük çocuk yok o yüzden herşeyi yeni baştan almamız gerekiyo
Çok kötüyüm

canımm dualarımız seninle ama hemen umutsuzluğa kapılma başka bi doktora daha görün bence usg bi sorun vardır belki dur bakalım allah büyüktür

günaydın selmoş
dün kaynattınız kaynattınız bi türlü hepsini okuyup da yazamadım, alıntı yaptıklarımı sonrada kapatınca hepsi gitti
biberonla ilgili olarak bna son randevumda doktor emzirmeyle ilgili bir broşür verdi biberon kullanmayın kaşıkla besleyin diyor emmiyor olsa bile ben zaten emzik hiç düşünmüyorum inşallah ihtiyaç olmaz biberon konusunda da şu bpa yüzünden hiçbirine güvenemiyordum bpasız diye etiketlilerde varmış ama doktor da dedikten sonra kullanmamaya çalışıcam onu da

canım zaten anne sütüyle beslenicek biberona gerek kalırmı bilmiyorum ilk aylarda. ama genede her ihtimale karşı bitane bulundurmakta fayda var yeni doğduğunda kaşıkla yermi hiç bilmiyorum inan . çok tecrübesiz olduğum için ne lazım olur ne olmaz bilmiyorum ama bitane olmasındada zarar olmaz . emzik konusuna gelince bende istemiyorum ama istemiyorum deyipde mecbur kalıp verenleride gördüğümden:))) kesin vermiycem diyemem

Çok kötüyüm

inşallah bu badireyi atlatıp, güzel bebeğine kavuşursun canım. mutlaka başka doktorlara da görün bence. duarımız seninle ve bebeğinle, Allahın izniyle herşey düzelir inşallah... haberlerini bekliyoruz...

Çok kötüyüm

gecmiş olsun canım dualarımız seninle bence bir doktorla kalma baska doktorlarada git önce hemen umutsuzluğa kapılma allahım inşallah sağlıklı haberlerini almayı nasip eder :Saruboceq:

Back
X