2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyi akşamlar kızlarrr..sabaha kadar dayanamadım şimdiden yazıyorum..oğluşumuzu görmeye gittik..herşey yolunda çok şükür...kuzum 45 cm 1887 gr.mış...3 haftada 724 gr almış.. iri bi bebek olmıcak dedi dr.um 3 kilo gibi doğarmış..zaten sizde minyon tiplisiniz dedi..sağlıklı olsunda...bu arada son kez ilk sat a döndük yani şuanda 32+3 günlüğüz...doğum için 40 haftanın dolmasına 8 hafta kaldı dedi dr.um..heycanlandım valla...eşi yukarıdaymış...kordonda serbest şuanda dedi inş. böyle sorunsuz devam eder..bu arada bende 1 kilo daha almışım çok iyi dedi .dr.toplamda 9 kilo oldu tabi..bizden bukadar...

selam canım çok sevindim bebişinin sağlıklı olmasına
önemli olan iri olması değil zaten sağlıklı olsun kemiklerinin gelişimi yerinde olsun yeter
allah kucağına aldığın günleride göstersin :lepi:

ant. maşallah oğluşunada sanada canım. Ayy az kaldı artık hayırlısıyla, sağlıkla doğsunlar inşallah.

slm anneler sizi uzun süredir takip ediyorum sünnetle ilgili birşey buldum. benimde oğlum olacak nisan 24 ü gibi bir aksilik olmazsa sezeryan olacağım.inşallah sağsalim kavuşuruz çocuklarımıza
Sünnet Ettirme:

Sünnet olma, Müslümanla kâfiri birbirinden ayıran önemli alametlerden biri olarak telakki edilmiştir. Bu yönüyle farz ve vacip olduğunu söyleyenler olsa da esasen, sünnet-i seniyyedir.

Sünnet olmanın vakti tam belirlenmemişse de, ergenlik yaşından, yani namaza oruca başlama yaşından önce sünnet olmaları en uygun olanıdır. Bununla birlikte çocuğun buluğ çağından önce sünnet olması müstehap ve özellikle yedinci gününde sünnet olması tercih edilendir, buluğ çağında sünnet olması ise vaciptir.

Netice itibariyle çocuğun yedinci gününde sünnet edilmesi müstehap görülmüşse de her bünyenin bir olmayacağı göz önüne alınarak çocuk doktorlarının münasib görmesiyle böyle bir işe girişmek daha münasip olur. Zira yedinci gününde sünnet ettirmek vacip değil müstehaptır.

hımm bende hemen yaptırmayı düşünüyodum oğluma
sünnet olan çocuklar daha çabuk büyürlermiş
veee bebkken daha çabuk kapanırmış yarası

Haberler cok guzelmis. Bebegin boyu ve kilosu bence cok iyi. Asil zaten bundan sonra buyumuyorlar mi zaten.

Ben de sabahlik, pjama, gecelik falan aldim. Bebegin kiyafetleriyle onlarin da yikanmasi lazim. Ama burada havalar hala soguk. Ben disarida temiz havada kurutayim istiyorum, ozellikle bebeginkileri tabi. Bu ay sonu annem gelcek insallah o zamana havalar guzel olur da hallederiz.

maşallah canım oğluşuna daha ne olsun işte şimdiden 2 kiloyu görmüş nerdeyse

bence hiç acele etme hem yanında biri varken daha kolay olur hem de daha erken

kızlar dün doktora gittim..şimdi aceleyle yazıp çıkmam lazım kızım ağlıyor..
bu doktor da aynı şeyleri söyledi..zayıfmış..1630 gr mış..1 hafta geri gözüküyor dedi..ama başı daha önde gidiyor dedi..tek arter olması kendi başına bir sorun değilmiş..inşallah başka sorunlara sebep olmaz...yarın görüşürüz..iyi geceler..

canım çok geçmiş olsun Allah ın izniyle birşey olmaz annesi;iyi geceler canım

inş.. iyi düşünelim iyi olsun değilmi ama....hepimiz sağlıcakla kavuşalım yavrularımıza...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…