2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar geçmişi okudum bebişlerinize maşallah inşallah yüzlerinide görmek nasip olur.

çoğunuz 32.haftada izne çıkıcaksınız galiba.bende 37.de çıkayım diyorum ama bazen gözümde okadar çok büyüyorki haftalar heleki bugün hava yağmurlu puslu kalkmak gelmedi içimden

sünnet konusunda bende çok kararsızım ama doğar doğmaz yaptıramam gibi geliyor birazcık büyüsün belki 6.ayından sonra yaptırabilirim.

ah hormonlar yokmu benide perişan ediyor bazen bebiş az hareket ettiğinde bile kendimi ağlarken buluyorum değilki şöyle duygusal bişi duyayım :))

ben de 37 ye kadar dayanmak istiyorum ama çok zor geliyor, dediğin gibi sabah yataktan kalkmak işkence olmaya başladı. ben bir de şu izin işini taktım kafaya, işyerinden bir arkadaşım 37. hafta izine çıktı ertesi gün doğum yaptı, yani 3 hafta izni yanmış oldu. çok üzülürüm böyle bir durum olursa...

Günaydın Herkese,

Özledim sizi... Çok yoğunum, izne çıkacağım diye 4 aylık işi 2 ayda bitirmeye çalışıyorum. Valla allak bulllak oldum. ben 34. haftaya kadar çalışacağım :)) okulda olduğum için sona ekleyemiyorum, çünkü yaza geliyor. Ancak nisanda tatilimiz olduğu için bir hafta, o haftaya kadar kalmam istendi. Ona göre bir düzenleme yapıyorum.
Ben ve bebek iyiyiz, artık iyice tepmeye, hatta bazen beni zıplatmaya başladı :) sabahları kalkmak benim için de çok zorrrrr... 6:30' da alarm çalınca, kabus gibi geliyor (( Ay sonunu düşünüp ha geyrettt modundadım :) Yaşasın cumaaaaa

bende 36 yada 37de izne ayrılayım diye düşünüyorum. ama bildiğim kadarıyla 37de doğum yapınca 3 hafta yanmıyor. sonraya ekleniyor olması lazım. yani 37. haftada dogum izni başlayınca yine 8+8 16 hafta tam olarak kullanılıyor olması lazım sonrasında

bu konu ile ilgili kesin bilgisi olan var mı?

bizim kurumda yanıyormuş( ulaştırma bakanlığına bağlı memurum ) ama başka yerlerde farklı olabilir, doğum öncesi 3 hafta zorunlu izinmiş, yani bebek 37 de gelirse 13 hafta iznim kalmış olacak.

yaşasın Cuma gerçekten sabahları şekerlemeler, dilediğin gibi gün içinde uzanmalar ama ben de 37 ye kadar çalışmak istiyorum yani 8 hafta daha nasıl olur bilmiyorum allah yardımcımız olsun ebnen kötüsü 37 ye kadar çalışcam derken o aralarda doğum yapıp o izni de yakmak hayırlısı bakalım

evet ıpeknil bende memurum doğum sonrası 8 hafta doğum öncesi olan 5 hafta toplam 13 ama eğer 37 ye kadar çalışabilirsek 81 gün falan diyorlar ama 91 gün olması lazım gün konusunda bir bilgin varmı

maşallah bebeğine ve evet yaşasın cumaaaa :))

ya bende hiç kilo alamıyorum diye üzülüyorum , sütten tiksindim , beyaz peynirden de sadece sabahları bi yumurta bir de muz yiyorum öglen malum çalışıyoruz çok fazla yemek seçme şansmız da yok , akşamlarıda bi koşuşturma gidiyor..

Emzirirken kilo verirsin , olmadı spor yaparsın bi şekilde gider kiloların merak etme sen
benim kızkardeşim 1,60 boyuna 27 kilo almıştı bildigin top gibi görünüyordu resmen , bi senede eski haline geldi . sen o kadar kilo da almamışsındır sanırım..

kızlar hakikaten önceleri ben hafta sonları evde vakit geçiremezdi fakat şimdi sabahları kalkarken dayak yiyecekmiş gibi kalkıyorum evde olanlar ense yapmanın kıymetini bilsin sızlanmasınlar, Allah kısmet ederse bende 36.haftama kadar çalışmayı düşünüyorum bakalım artık

bende ne yesem modundayım sürekli sabah bir çıkın yapıyorum işyerine götürmek üzere sonra da hepsini yiyorum tabii benim bu duruma alışkın olmayanlar şokta sürekli mutfakta ne yesem modundayım çok komik ya

ipeknil yaaa çok kötü bir durum bu maalesef. ben bir ara bizim arkadaşlara sordum sona ekleniyor dediler içim rahatladı. hatta benim bu sene 3 hafta yıllık iznim var. 2 haftasını da 37nin önüne ekleyip aslında daha erken çıkmayı planlıyorum.

evde bebişin eşyalarını odasını hazırlamam, perdeleri örtüleri vs. yıkamam bir sürü temizlik ve hazırlık işi yapmam lazım. allahtan annemle ablam biz geliriz sen kendini üzme diyorlar da rahat rahat bekliyorum. kaydirigubbakcemile3

21.07.2004 tarihli ve 25529 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 14.07.2004 tarihli ve 5223 sayılı Kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (A) bendinde "Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır." hükmü yer almaktadır.

doğum öncesi 3 hafta zorunlu, geriye de 8+5 (13 ) hafta kalıyormuş. ben bu gidişimde doktorla bu konuyu da konuşacağım, eğer sezeryan olacaksam ona göre çıkarım izne...

yıllık iznini ekleyebilirsin sanırım, ben 30 gün yıllık izni doğum sonrasına saklıyorum :)
evet yapılacak çok iş var , Allaha şükür anneler var yardım edecek, onlar olmasa yetişmez valla...

bizim kurumda yanıyormuş( ulaştırma bakanlığına bağlı memurum ) ama başka yerlerde farklı olabilir, doğum öncesi 3 hafta zorunlu izinmiş, yani bebek 37 de gelirse 13 hafta iznim kalmış olacak.

o zaman bence 37 yi bekleme canım bebekler 38 de geliyor genelde....bir de sezeryan düşünüyordun sezeryandada 38 de alıyorlar o zaman çık 32 de dinlen nasılsa doğumdan sonra ücretinide alacaksın.........

yok o kadar almadım o kadar alsam kafayı yerim ben ilkinde çabuk gitti kilolarımda bunda ne olur bilmiyorum ikinci diye biraz kalabilir diye korkuyorum... toplam 12 kilo aldım canım 16 la giderim herhalde doğuma......54 tüm 66 kiloyum şuann....70 in üstüne çıkmmama lazımmm........bilmiyorumkismile

o zaman bence 37 yi bekleme canım bebekler 38 de geliyor genelde....bir de sezeryan düşünüyordun sezeryandada 38 de alıyorlar o zaman çık 32 de dinlen nasılsa doğumdan sonra ücretinide alacaksın.........

evet canım beklemeyeceğim sanırım 37 yi, cidden ağırlaşmaya başladım ben, sabah işe geldiğimde iyiyim de öğleden sonra pilim bitiyor :))

Selam kızlar...
Beni birden heyecan bastı. Daha hamile pijamamı almadım Çantam hazır değil. Son zamanlarda burayı da çok takip edemedim. Nerden alcam, nasıl yapıcam bilmiyorum.Off yaa içim daraldı valla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…