canım neden ultrason ücretleriniz çok pahalı türkiyeyle alakası yok ve sağlık güvenceli vatandaş sadece3 kez alınıyor.......ben bununla ilgili bir yazı okuyup hatta geçmişte burada paylaşmıştım yine böyle bir konu olmuştuu.....hatta doktordan çok ebeler takip ediuyormuş yurt dışındaa...bir sistem farklılığı personel sıkıntısı cihaz sıkıntısından doğabilecek şeyler bunlar mutlaka iyi yapıyorlardır tabii o atrı bir mevzuu ama ultrason sakıncalı olduğu için değill....onu demek istedim benn......senin kaldığın yerde belki yoktur bilemiyorum ama çoğu ülkede böyle olduğunu duyuyorum.......
hoşgeldin aramıza canım..jimer e gidiyorum ben jale hn a.senin doktorunda medicaldeki en iyi doktormuş canım öyle duyuyorum.için rahat olsun ki medicalinde uygulamaları güzeldir.allah hayırlı doğumlar versin heğimizeee....
canım benim şeker yüklemem de bu çarşamba 2 de yapılacak doktorum aç gelmene gerek yok yormayacağım seni dedi.o yüzden sen doktorunu ara sorr.nasıl yapılacak aç geleyim mi diye öyle gidersin.....
bu arada selknaydı sanırım alıntı yapmıştım ama çıkmamış doktorun temkinli yaklaşıyor demekki sezeryanına bile öyle karar verecek erken doğum riskine bakacaktır canımm..bence iyi bir şeyyy..........
Öte yandan bilgisayarların yaşantımızın her anına
girdiği 21. yüzyılda bu tür subjektif değerlendirmeler
yerine daha objektif ölçümler ve gözle izleyerek yapılan
değerlendirme kanımca çok daha çağdaş bir yaklaşımdır.
Kaldı ki günümüzde jinekolojik muayenelerde bile artık
bimanuel muyayene adı verilen elle muayene tekniğini çok
gerekmedikçe kullanmıyoruz. Eski hekimlerin deyimi ile
jinekologların gözü artık parmaklarının ucunda değil
ultrason probunun ucunda. Bu sayede muayeneler de hasta için hem
daha konforlu hem de objektif olmakta.
Gebelik takiplerinde de eski yaklaşım yerine herhangi bir
zararı olmadığı bilinen ses dalgalarıın yani ultrasonun
yardımı ile bebeğin gelişim ve sağlık durumunun
değerlendirilmesi çok daha uygundur..
hoşbulduk canım .Jimeri bende çok istedim recep doğanlara gidiyordum bende bi ara çok memnundum fakat bize çok ters kaldığı için tercih etmedim orayı malum acil bişey olduğunda mesafede önemli oluyor.Ama yengem yani abimin eşi 4 ay önce orda doğum yaptı ve ço memnun kaldı doktoru gülin okandı çok temiz ve iyi bir hastane biraz doğum fiyatalrı pahalı ama değer öle bi yerde yapıaksam
moralim bozuk kızlaryaa..annecimin binbir zahmetle oğluma ördügü yelekler makinede sanki incelmiş..annemi aradım sıcak yıkndığı içindir üzülme bida örerim dedi..ama çok üzüldümyaa..azda değil 5-6 tane yelek... senağlama
evet canım medicale yakınsan ters olur jimer ..ama gerçekten temiz ve konforlu bir yer gülin okan iyi bir doktor.recep beyde öyleymiş.....hayırlısı artık inşallah..ben 2 yıl önce medicalde bir ameliyat geçirdim çok da memnun kaldım hizmetinden bir arkadaşımız da doğum yaptı o da çok memnun du.bak ben sana çocuk doktoru önereyim medicalden çok iyi kızımı doğduğundan beri götürüyorum altıparmaktaki çocuk sağlığı merkezindeydi.....şimdi medicalde.arif canan.1yıldır orada......bu kızımı da ona götüreceğimm.....çok ilgilidir...
moralim bozuk kızlaryaa..annecimin binbir zahmetle oğluma ördügü yelekler makinede sanki incelmiş..annemi aradım sıcak yıkndığı içindir üzülme bida örerim dedi..ama çok üzüldümyaa..azda değil 5-6 tane yelek... senağlama
Selna anlamadım işte çatı muayenesi kısmını sanırım doğum olayı çok yakınmı diye ona göre sezeryan günü verecekmiş ben diğerlerinde nst ye de hiç girmedim ay ne rahattı bu değişik her doktorun tarzı farklı işte belki doğru olan budur evet sonlar daha zor nst de durmak da çok zormuş yarım saat yatıp bebeğin kalbini dinliyorsun bunalıyorsun diyorlar bakalım
Üzülme canım yaBundan sonrakileri elde yıkarsın bozulmazlar
bende öyle bir hata yapmıştım 30 derecede yünlü programda yıkadıgım halde bozulmuştu çok sevdigim bir el örgüsü kazagım , artık makinaya atmıyorum hassas şeyleri
yok tatlim benim sen beni yanlis anladin haklisin yere ve ulkeye gore degisiyor hamileligin boyunca doktorun seni takip ediyor burada surekli kan idrar ve bir suru tahlil detaylara cok onem veriyorlar ben 4 ultrasondan gectim arti nts ler yogun fakat dogumdan sonra sen istersen devlet sana ebe listesinden sectigin ebenle gorusmeni sagliyor ve eben seni ilk dogmdan bir kc hafta once gormeye geliyor sonra yani dogumdan sonra 15 dun falan evine geliyor mesela ben ebem le tanistim artik dogumdan sonra evime gelecek ama doguma kadar kontrol oldugum yere gitmeye devam edecegim doktorum bakmaya devam edecek hatta ve hatta doktorum da hamile :)) neyse isin asli bu olanaklar super ama bence türkiye en iyisi kiyaslamak mumkun degil yani buranin da avantajlari bunlar ama bebegimi cok az gormek de cabasi...olumunekankayizsmile
olabilir canım ben 20.haftamda girmiştim NTS ye ;20-30 dk sürüyor dediğin gibi;bebişin kalp atışlarına ve sancı kontrolüne bakıyorlar;tuşe muaynede olmuştım açılma var mı diye((
kızlar nasılsınız bugün,dün akşam doğum aklıma geldide nedense korkularım arttı,ya biz nasıl atlatacağız,allah yardımcımız olsun,medikalpark hastanesinin sitesine baktım foto galeriden ameliyathanenin fotoğraflarını gördüm kendimi birden etrafımda yabancı insanlar o ışıkların altında buz gibi odada düşündüm.ya ben cidden korkmaya başladım ya.anneme sordum ben dünyaya geldiğimde kolaymı oldu diye.annemde 48 kiloymuş hamileliğini tamamladığında,ben iri kemikli saçlı bir bebekmişim,hemşireler anneciğimin karnına bastırmışlar ha bire o zayıf haline bakmadan,annem canı yanınca hemşirelerin elini ısırmış,bana bir hemşire bırakın diğerleri gitsin demiş.öylece doğmuşum.zor bir doğummuş.ama annem diyor normal doğum yaptım bak tüm doğumlarımı şimdi ne iz var ne de acı,herşeyde o anda bitti gitti diyor.
bu arada kızlar çatı muaynesi ve nts nasıl yapılıyor bir bilginiz var mı?
maşallah canım bebişine kocaman olmuşAllah nazardan saklasın,ne güzel senin doktorun 2 hafta sonra gel demiş,benim ki yine 4 hafta verdi Mart sonunda göreceğim kızımı;Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...
Özlemcim maşallah kızına.Biz de kısmetse pazartesi görücez
özlem maşallah bebişine inşallah hepimiz sağsalim kucaklartımıza alırız yavrularımızı, pijamanıda iyi günlerde kullanırsın inşallah canım
çok teşekkürederiz teyzeleri opuyorumnanaktanmasal bebeğe kocaman maşallah bir dombili kızımız daha olacak yanakları tombik tombik sanırım, bu arada satenlerin de hayırlı olsun şık duruyor yazın özellikle tiril tiril pamuklu da alırsın nasılsa
bu arada her hastane ne kadar farklı ücretlendirme yapıyor, ben artık şeker testlerinde falan bütün özel hastanelerden öğrenip öyle yaptırdım, çok şişireni var çünkü, zaten amniosentez ve ayrıntılıya çok verdim doğum parası oraya gitti neyse sonuçlar iyi olsunda, artık rutin kontroller var herhalde bir de sonlarda nst ücretleri var o kadar bu arada hastaneye kapı süsü falan götürcekmisiniz
inşallah iyidir canım bebişin dönmediysede kızmet artık sağlığı yerinde olsunda.ay pzt herkesin dr günü sanki ya bende o gün gitçem bakalım nasıl bizim yavrucuklar kızlar dua edin lüften bebeğim dönmüş olsun yoksa bana sezeryanın kolları gözükecek korkuyorum
hoşgeldin canımselam hanımlar sohbetinizi bende katılabilirmiyim 25 haftalık hamileyim :) yeni üyeyim aranıza alırsanız sevinirim :kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?