2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yok tatlim benim sen beni yanlis anladin haklisin yere ve ulkeye gore degisiyor hamileligin boyunca doktorun seni takip ediyor burada surekli kan idrar ve bir suru tahlil detaylara cok onem veriyorlar ben 4 ultrasondan gectim arti nts ler yogun fakat dogumdan sonra sen istersen devlet sana ebe listesinden sectigin ebenle gorusmeni sagliyor ve eben seni ilk dogmdan bir kc hafta once gormeye geliyor sonra yani dogumdan sonra 15 dun falan evine geliyor mesela ben ebem le tanistim artik dogumdan sonra evime gelecek ama doguma kadar kontrol oldugum yere gitmeye devam edecegim doktorum bakmaya devam edecek hatta ve hatta doktorum da hamile :)) neyse isin asli bu olanaklar super ama bence türkiye en iyisi kiyaslamak mumkun degil yani buranin da avantajlari bunlar ama bebegimi cok az gormek de cabasi...olumunekankayizsmile

Hamile bir kadının tüm hamileliği boyunca kaç kere
ultrasonografi incelemesine girmesi gerektiği konusunda katı
kurallar yoktur. Ultrasonografinin son yıllar içinde
gösterdiği gelişme hem cihazların boyutlarının
küçülmesine hem de ücretlerinin ucuzlayarak daha fazla
kullanıcıya ulaşabilmesine olanak sağlamıştır. Bu
gelişmenin sonucunda günümüzde nerdeyse artık her
muayenehanede bile değişik kalitede ultrason cihazları
buylunur hale gelmiş hatta bazı merkez ve özel
muayenehanelerde 3 boyutlu ultrason cihazları da yerini
almıştır.

Bu gelişmelerin doğal bir sonucu olarak da gebelik
takiplerinde ultrason incelemeleri rutinin bir parçası haline
gelmiştir. Sağlık hizmetlerinin oldukça pahalı olduğu
Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere çoğu
gelişmiş ülkede ise gebelik takiplerinde ülkemizde olduğu
kadar sık ultrason incelemesi yapılmamaktadır. Bunun nedeni
her ultrason incelemesi için ayrı ücret alınması ve bu
yüksek maliyetin hizmeti alanlar ve sigorta şirketlerince
karşılanmamasıdır. Bu gibi ülkelerde ilk ultrason incelemesi
7-8. haftalarda yapılmakta , daha sonra 18-23 haftalar arasında
detaylı inceleme ve 34. haftasa son bir değerlendirme
yapılmaktadır. Son zamanlarda ense kalınlığını
değerlendirmek için 11-14. haftalarda da ek bir ultrason
incelemesi giderek yaygınlaşmaktadır.

Ülkemizde ise durum biraz daha farklıdır. Bizde hem kadın
hastalıkları hem de gebelik muayenelerinde ultrason incelemesi
rutinin bir parçasıdır ve ayrıca ücretlendirilmemektedir.

hoşbulduk canım .Jimeri bende çok istedim recep doğanlara gidiyordum bende bi ara çok memnundum fakat bize çok ters kaldığı için tercih etmedim orayı malum acil bişey olduğunda mesafede önemli oluyor.Ama yengem yani abimin eşi 4 ay önce orda doğum yaptı ve ço memnun kaldı doktoru gülin okandı çok temiz ve iyi bir hastane biraz doğum fiyatalrı pahalı ama değer öle bi yerde yapıaksam

Öte yandan bilgisayarların yaşantımızın her anına
girdiği 21. yüzyılda bu tür subjektif değerlendirmeler
yerine daha objektif ölçümler ve gözle izleyerek yapılan
değerlendirme kanımca çok daha çağdaş bir yaklaşımdır.
Kaldı ki günümüzde jinekolojik muayenelerde bile artık
bimanuel muyayene adı verilen elle muayene tekniğini çok
gerekmedikçe kullanmıyoruz. Eski hekimlerin deyimi ile
jinekologların gözü artık parmaklarının ucunda değil
ultrason probunun ucunda. Bu sayede muayeneler de hasta için hem
daha konforlu hem de objektif olmakta.

Gebelik takiplerinde de eski yaklaşım yerine herhangi bir
zararı olmadığı bilinen ses dalgalarıın yani ultrasonun
yardımı ile bebeğin gelişim ve sağlık durumunun
değerlendirilmesi çok daha uygundur..

Dün akşamdan beri merak ettigim birşey var , madem bu ultrason ses dalgaları ile çalışıyor peki bebekler niye ışıktan rahatsız olmuşcasına yüzlerini kapatıyorlar ?
fikri olan var mı

moralim bozuk kızlaryaa..annecimin binbir zahmetle oğluma ördügü yelekler makinede sanki incelmiş..annemi aradım sıcak yıkndığı içindir üzülme bida örerim dedi..ama çok üzüldümyaa..azda değil 5-6 tane yelek... senağlama

Son düzenleme:

evet canım medicale yakınsan ters olur jimer ..ama gerçekten temiz ve konforlu bir yer gülin okan iyi bir doktor.recep beyde öyleymiş.....hayırlısı artık inşallah..ben 2 yıl önce medicalde bir ameliyat geçirdim çok da memnun kaldım hizmetinden bir arkadaşımız da doğum yaptı o da çok memnun du.bak ben sana çocuk doktoru önereyim medicalden çok iyi kızımı doğduğundan beri götürüyorum altıparmaktaki çocuk sağlığı merkezindeydi.....şimdi medicalde.arif canan.1yıldır orada......bu kızımı da ona götüreceğimm.....çok ilgilidir...

yesimark maşallah bebişin çok güzel gidiyor endişelenecek bir şey yok herkesin istediği de bu zaten kilosunun haftasıyla uyumlu olması gebelik org. da bu konuda haftasına göre kilo aralığı verilmiş en düşük-ortalama ve yüksek olarak zaten 4.5 kilonun üstünde olan bebeklerin annede şeker çıkıyor mutlaka o yüzden çok kilo alıyorlar

Üzülme canım ya Bundan sonrakileri elde yıkarsın bozulmazlar
bende öyle bir hata yapmıştım 30 derecede yünlü programda yıkadıgım halde bozulmuştu çok sevdigim bir el örgüsü kazagım , artık makinaya atmıyorum hassas şeyleri

çok teşekkür ederim canım gerçekten güzel bir bilgi oldu bi yere yazayımda unutmayım bu doktorun ismini. sen fiyat konuştun mu hastanenle doğum hakkında canım bide bu arada siz nasıl beşikler aldınız bebişlere kızlar ben hala karar veremedim

kaç derecede yıkadın canım ya üzülme nazar değmiş cicilerine bu şekilde atlatmışsın diye düşün

olabilir canım ben 20.haftamda girmiştim NTS ye ;20-30 dk sürüyor dediğin gibi;bebişin kalp atışlarına ve sancı kontrolüne bakıyorlar;tuşe muaynede olmuştım açılma var mı diye((

üzülmemek elde değilki...anlamadım gitti zaten nie makinada dereceleri yazmazki...narin renki koymuşlar ama narin beyaz koymamışlar..deneme yanılma yöntemiylemi bulucam ben hep..gitti valla güzel şeyler..

mutlaka uygulamada yanlışlık yoktur ama bu az girmenin ultrasona bağlı tepkili yazdım ben .sadece sanada değil ayrıca ülkemizde hemen boş kulaktan duyup hemen yargı koyulmasına "aa yurt dışında çok az giriliyor zararlıymış ondan " yaklaşımına kızıyorum neden batının her yaptığı doğru kabul ediliyor.domuz gribinde ve aşı pazarında görüp akıllanmadık mı acaba? tepkim bundan canım..mutlaka onlar da az sokup önlem alıyorlardır sonuçta...orada anlayışlarda farklı çinde yeni doğmuş bebeği buzlu sulara sokuyorlar örneğin dirençli olsun diyee oda doğrudur bizde yapalımmm.......

başınızı ağrıttımm...

bozma moralini canım, bak annecin tekrar örecekmiş nasılsa, yorgunluk olur tabi ama mutlaka büyük bir zevkle örüyordur o da. aklımızda olsun biz de dikkat edelim onları yıkarken, demek ki bebe yününde daha ılık seçmek lazımmış...

Tuğba, açtığın mayıs bebekleri topiğini görünce çok duygulandım, ağladım vallahi iş yerinde.
inşallah diğer bebeklerimiz bu kadar aceleci davranmaz ve zamanında sırasıyla gelirler....

olabilir canım ben 20.haftamda girmiştim NTS ye ;20-30 dk sürüyor dediğin gibi;bebişin kalp atışlarına ve sancı kontrolüne bakıyorlar;tuşe muaynede olmuştım açılma var mı diye((

20. hafta bayağı erkenmiş, yani sırtüstü yatınca fenalık hissi falan geliyor yalnız gitmeyin canınız çok sıkılıyor falan diyorlar öyle böyle geçecek, vajinal muayene için son dönemde hani insan kişisel temizliğini son haftalara saklıyor ya ne zaman yapacağını bilsek ona göre giderdik diye gerçi nst de sancı varmı yokmu herşey belli oluyor zaten çatı muayenesi normal olmayacaksa neden anlamıyor insan biticek geçecek herşey normal gitsinde

ben yaptırdım canım 2 sinide;
NTS de karnına 2 bant bağlıyorlar ,biri ile bebeğin kalp atışlarını dinliyorlar,diğeri ile kasılmaları kontrol ediyorlar;birde eline birşey veriyorlar,bebiş oynadıkça sen basıyorsun,
Tuşe muaynede vajinadan bakıyorlar,açılma için

Özlemcim maşallah kızına. Biz de kısmetse pazartesi görücez

özlem maşallah bebişine inşallah hepimiz sağsalim kucaklartımıza alırız yavrularımızı, pijamanıda iyi günlerde kullanırsın inşallah canım

çok teşekkürederiz teyzeleri opuyorumnanaktan
ay pzt herkesin dr günü sanki ya bende o gün gitçem bakalım nasıl bizim yavrucuklar kızlar dua edin lüften bebeğim dönmüş olsun yoksa bana sezeryanın kolları gözükecek korkuyorum
inşallah iyidir canım bebişin dönmediysede kızmet artık sağlığı yerinde olsunda.
buarada geçmiş olsun canım. iki gün önce ben seni rüyamda görmüştüm aynı doktora gidiyoduk :)))

selam hanımlar sohbetinizi bende katılabilirmiyim 25 haftalık hamileyim :) yeni üyeyim aranıza alırsanız sevinirim :kedi:
hoşgeldin canım

üzülme canım olmuş artık yapıcak bişey yok. keşke sıcağa atmasaydın örgüleri. ben onları makinede yıkamayı düşünmüyorum çünkü hazır aldığımız ürünler gibi tekstil tozları yok bide daha hassas oluyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…