canım yeni gördüm iş yoğunluğundan ben sana anlatmlayabaşlıyım yaşadıklarımı bir kere genel anesteziyle iki zorunlu kürtajım var, sezeryanlarım epiduralle oldu çok istedim normal doğum yapmayı kızım dönmedi ayağıyla çıkmaya çalıştı hiç olmazsa epiduralla normal doğum hissini yaşıyım dedim eşim de yanımda kamera ile çekim yapıyordu, epidurali yaptı anestezi uzmanı ama benim bir ayağım tam uyuşmadı soğuk buz değdiriyorlar hissediyormusun diye bir ayağımla hissettim meğer benim zarım delinmiş, anestezi uzmanı ben uyuşmadım dedikçe anestezi verdi çünkü beline takılan aletten hissediyorsun verildiğini adam kan ter içinde kaldı bu arada benim doktorum sezeryana başladığı için ben bağıra bağıra kızımı doğurdum diyebilirim çok sıkıntılıydı ama sonrası daha kötü oldu çünkü delinenzardan bütün anestezi ilacı beynime gitmiş orda su toplaması yapmış 10 gün inanılmaz bir başağrısı çektim ki kimse benim ağrımı dindiremiyordu sürekli serum verilerek ayaklarımı tepede tutarak bu süreci atlattım allahım korumuş ciddi bir risk atlatmışım, sonra ikinci kızımda normal doğum yapmak istedim doktorum ciddi bir risk olduğunu söyledi ilkini o yaptırdığı halde yani içerdeki kesiğin yönünü bildiği halde normal olmaz ben asla bu riske giremem dedi ben çılgın anne o zaman yine sezeryan istiyorum dedim ve yine aynı ekibe kendimi omuriliğimi teslim ettim burda tamamen pozitif düşüncemi dersin ne dersin bana kalsa çılgınlık ama tek dozda sorunsuz uyuştum 15 dakika da güle oynaya kızıma kavuştum eşim yine yanımdaydı her şey lay lay lom süperdi yani ne zaman ki bu epiduralle yaşanan sıkıntıları medyadan duymaya başladım bu 3. de cesaretim yok genel anestezi olucam ama gerçekten epiduralde sıkıntı olmazsa muhteşem bir şey bebeğim çıkıyor diyorsun ağladığını duyuyorsun çıkar çıkmaz yanak yanağasın ağlıyorsun o ise sadece sana bakıyor hayatımın en güzel tecrübesiydi 2.doğumum ilkinde yaşadığım talihsizlik tamamen binde bir olan bir zar yırtılma durumuymuş o da beni bulmuş doktorum belki bin kere yaptım ilk kez başıma geldi demişti çok ekstern bir durum yani hakkında en hayırlı olan kararı alabilmeni diliyorum
çok teşekkür ederim cevabın için bende epidural isiyorum ama ya bunlar beni bulursa diyorum genel anesteziye çok kötü bişey olmazsa kesinlikle olmam normal doğurtanda bulunmuyo bende bekleyecem kendi gelsin diye bu gidişle birde insanın başına bişey gelecekse genel dede gelir epiduraldede normaldede gelir diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama genel anesteziyi kesinlikle düşünmüyorum ilkinde ilk uyandırırlarken ameliyat hanede nefes alamadım allahım ölüyorum azrailin can alması böle oluyo demekki diye düşündüm bidaha töbe ama yine bişey olacaksa epiduraldede olur dediğin gibi birde bu hamileliğimde acayip bel ve bacak ağrım oluyo kramp bi geldimi kalçam felaket ağırıyo acaba epituralde sorun olurmu sonradan sakatlık falan diye düşünüyom ben doğurmadan kafayı yiycem allahım hayırlısıyla bi gelseler böle kendi kendilerine zorlamadan kayıp çıksalar