2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım yeni gördüm iş yoğunluğundan ben sana anlatmlayabaşlıyım yaşadıklarımı bir kere genel anesteziyle iki zorunlu kürtajım var, sezeryanlarım epiduralle oldu çok istedim normal doğum yapmayı kızım dönmedi ayağıyla çıkmaya çalıştı hiç olmazsa epiduralla normal doğum hissini yaşıyım dedim eşim de yanımda kamera ile çekim yapıyordu, epidurali yaptı anestezi uzmanı ama benim bir ayağım tam uyuşmadı soğuk buz değdiriyorlar hissediyormusun diye bir ayağımla hissettim meğer benim zarım delinmiş, anestezi uzmanı ben uyuşmadım dedikçe anestezi verdi çünkü beline takılan aletten hissediyorsun verildiğini adam kan ter içinde kaldı bu arada benim doktorum sezeryana başladığı için ben bağıra bağıra kızımı doğurdum diyebilirim çok sıkıntılıydı ama sonrası daha kötü oldu çünkü delinenzardan bütün anestezi ilacı beynime gitmiş orda su toplaması yapmış 10 gün inanılmaz bir başağrısı çektim ki kimse benim ağrımı dindiremiyordu sürekli serum verilerek ayaklarımı tepede tutarak bu süreci atlattım allahım korumuş ciddi bir risk atlatmışım, sonra ikinci kızımda normal doğum yapmak istedim doktorum ciddi bir risk olduğunu söyledi ilkini o yaptırdığı halde yani içerdeki kesiğin yönünü bildiği halde normal olmaz ben asla bu riske giremem dedi ben çılgın anne o zaman yine sezeryan istiyorum dedim ve yine aynı ekibe kendimi omuriliğimi teslim ettim burda tamamen pozitif düşüncemi dersin ne dersin bana kalsa çılgınlık ama tek dozda sorunsuz uyuştum 15 dakika da güle oynaya kızıma kavuştum eşim yine yanımdaydı her şey lay lay lom süperdi yani ne zaman ki bu epiduralle yaşanan sıkıntıları medyadan duymaya başladım bu 3. de cesaretim yok genel anestezi olucam ama gerçekten epiduralde sıkıntı olmazsa muhteşem bir şey bebeğim çıkıyor diyorsun ağladığını duyuyorsun çıkar çıkmaz yanak yanağasın ağlıyorsun o ise sadece sana bakıyor hayatımın en güzel tecrübesiydi 2.doğumum ilkinde yaşadığım talihsizlik tamamen binde bir olan bir zar yırtılma durumuymuş o da beni bulmuş doktorum belki bin kere yaptım ilk kez başıma geldi demişti çok ekstern bir durum yani hakkında en hayırlı olan kararı alabilmeni diliyorum

çok teşekkür ederim cevabın için bende epidural isiyorum ama ya bunlar beni bulursa diyorum genel anesteziye çok kötü bişey olmazsa kesinlikle olmam normal doğurtanda bulunmuyo bende bekleyecem kendi gelsin diye bu gidişle birde insanın başına bişey gelecekse genel dede gelir epiduraldede normaldede gelir diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama genel anesteziyi kesinlikle düşünmüyorum ilkinde ilk uyandırırlarken ameliyat hanede nefes alamadım allahım ölüyorum azrailin can alması böle oluyo demekki diye düşündüm bidaha töbe ama yine bişey olacaksa epiduraldede olur dediğin gibi birde bu hamileliğimde acayip bel ve bacak ağrım oluyo kramp bi geldimi kalçam felaket ağırıyo acaba epituralde sorun olurmu sonradan sakatlık falan diye düşünüyom ben doğurmadan kafayı yiycem allahım hayırlısıyla bi gelseler böle kendi kendilerine zorlamadan kayıp çıksalar

selam kızlar ben pazartesi aranıza katılmıştım.Dün gece çok güzel bi rüya gördüm sizlerle paylaşmak istedim.hamile kaldığımdan beri bebek görüyodum rüyamda ama hiç yüzünü hatırlamıyordum.Bugün ilk defa uyandığımda bebişimin yüzünü hatırlıyordum.Elini tuttum hoşgeldin bebeğim dedim.bilmediğim garip bi his duydum uyandığımda.Annelik duygusu olsa gerek :)

canım sen zekilke sormuşsun ama görünce dayanamdım bi cevap yazayım dedim..
ben ilk sezeryanımı genel anestezi ile oldum..dediğin gibi ayılması falan çok kötüydü..
ikincide doktorum epidural ol dedi..çok korktum belden iğne falan düşününce ne bileyim..
ama öyle rahat geçti ki çok şükür..hiç fenalık falan geçirmezsin merak etme..geçiren de duymadım..çünkü sana sakinleştirici falan yapıyorlar sanırım..sürekli tansiyonun ölçülüyor..kontrol altında oluyorsun..
anestezi uzmanı başımda hep konuşturmuştu beni..ve çok rahat ve sakindim..
hiç pişman olmadım..
burda artık genel anestezi yapan doktor pek kalmadı..dediğin gibi bebeğe de zararı olabiliyormuş anneye de..etkisini hemen atamıyorsun..
ama epiduralde ameliyattan çıkıyorsun hiçbi sancı ağrı yok..
5 saat sonra yavaş yavaş başlıyor ağrılar..hemen hemşire gelip ağrı kesici iğne yapıyor..
ben geceyi de çok rahat geçirmiştim..
ilk kalkmamda bile hiç yardımsız kendi kendime kalktım..
inşallah bunu da öyle rahat geçiririm diye dua ediyorum..
hepimize Allah kolaylık versin..

çok teşekkürler canım anlattığın için çok cesaretsizim böle biyerime bişey olsa hemen midem bulanmaya başlar ateşim çıkar olduğum yere çökerim yanına kimseyide almıyolar genelde biri olsa birazdaha cesaretli olurum gibi geliyor hayırlısıyla sorunsuz atlatırız inşl

günaydın güzel anneler nasılsınız nilaycım geçmiş olsun çok sevindim tansiyonun normal olmasına ama dikkat et tuzluya hamurişine birde siterse son anda çıkmasın bnim ilkinde vardı bunda çıkmamıştı ama dün kontrolde çıktı malesef

kızlar dün dr gidecektik önce kalbe gittik bişey çıkmadı şükür ama tansiyonum yüksek çıktı ilk defa ordan kadın doğıma gittik odada yüksek çıktı birde 4 kilo almışım 38 günde 30 haftalığım bebeğimde 34 haftalık gözüküyor 2 160 gr olmuş doktor çok iri diyet yapmanlazım baya bi önde dedi tuzu şekeri hamur işini yasakladı zaten bayadır yemiyodum ama incir üzüm muz falan yiyodum onlarda şekerli onlarıda yemiyceksin havuç patates muz yeme dedi sade sebze yiycen dedi kasık ağrılarım oluyor dedim rahim boyunu ölçtü normaldende uzun erken doğum riskim yokuş ama ihtimalen nst ye bağladı 1 saat durdum sacımda çıkmadı belimin ağrısından kaynaklanıyor olabilirmiş böleişte bebeğin çok önde olmasına iyi gözle bakmadı birde bebe aspirini verdi tansiiyon için

selam kızlar ben pazartesi aranıza katılmıştım.Dün gece çok güzel bi rüya gördüm sizlerle paylaşmak istedim.hamile kaldığımdan beri bebek görüyodum rüyamda ama hiç yüzünü hatırlamıyordum.Bugün ilk defa uyandığımda bebişimin yüzünü hatırlıyordum.Elini tuttum hoşgeldin bebeğim dedim.bilmediğim garip bi his duydum uyandığımda.Annelik duygusu olsa gerek :)

ne güzel bebeğin görünmüş sana rüyanda boshayallersmile
ben ilk aylarda azıcık görüyordum ama uzun zamandır hiç bebek görmedim rüyamda...

nilay sana dr tansiyondan dolayı bebe aspirini başladımı ilk hamileliğimde sürekli kullanmıştım ama bunda yeni çıktı tansiyonum bir ay kullanıcakmışım doğuma bir ay kala kullanılmıyomuş

kızlar dün dr gidecektik önce kalbe gittik bişey çıkmadı şükür ama tansiyonum yüksek çıktı ilk defa ordan kadın doğıma gittik odada yüksek çıktı birde 4 kilo almışım 38 günde 30 haftalığım bebeğimde 34 haftalık gözüküyor 2 160 gr olmuş doktor çok iri diyet yapmanlazım baya bi önde dedi tuzu şekeri hamur işini yasakladı zaten bayadır yemiyodum ama incir üzüm muz falan yiyodum onlarda şekerli onlarıda yemiyceksin havuç patates muz yeme dedi sade sebze yiycen dedi kasık ağrılarım oluyor dedim rahim boyunu ölçtü normaldende uzun erken doğum riskim yokuş ama ihtimalen nst ye bağladı 1 saat durdum sacımda çıkmadı belimin ağrısından kaynaklanıyor olabilirmiş böleişte bebeğin çok önde olmasına iyi gözle bakmadı birde bebe aspirini verdi tansiiyon için

geçmiş olsun, maşallah ne kadar büyümüş bebeğin :nazar:
ben de pazartesi gideceğim, bakalım benimki ne kadar olmuş...

geçmiş olsun canım dikkat et kendine doktorunun söylediklerini ihmal etme bari beslenmene dikkat ediceksin. demekki herşeyin fazlası zarar oluyo bebeklerimiz beslensin büyüsn diye yiyoruz hepimiz ama dikkatli olmak lazım.
erken doğum riskinin olmamasıda çok iyi canım. hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına inşallah.

geçmiş olsun, maşallah ne kadar büyümüş bebeğin :nazar:
ben de pazartesi gideceğim, bakalım benimki ne kadar olmuş...

teşekkür ederim canım evet büyümüş ama dr pek iyi gözle bakmadı çok iri diyet yap dedi ama diyetisyene falanda göndermedi dr sormayıda unuttum bel ağrımdan gitsemmi acaba diyetisyene ya çok kilo alırsam bebekte alırda sağlık sorunu olursa kilolu bebeklerde sağlık sorunları olabiliyormuşya kafam karıştı diyetisyene giden arkadaşlar işe yaradımı sizde gerçekten de çok kilo alıyorum 38 günde 4 kilo aldım

geçmiş olsun canım dikkat et kendine doktorunun söylediklerini ihmal etme bari beslenmene dikkat ediceksin. demekki herşeyin fazlası zarar oluyo bebeklerimiz beslensin büyüsn diye yiyoruz hepimiz ama dikkatli olmak lazım.
erken doğum riskinin olmamasıda çok iyi canım. hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına inşallah.

çok teşekkür ederim canım evet bebekler beslensindiye yiyoruz fayda yerine zarar yapıyoruz galiba dikkat etmek lazım tatlı şeyleri bırakmıştım ama incir ve kan üzümü yiyodum meğer onlarda şeker çok olduğu için zararı oluyormuş tabi normal gelişen bebeklere olmaz heralde

ne güzel bebeğin görünmüş sana rüyanda boshayallersmile
ben ilk aylarda azıcık görüyordum ama uzun zamandır hiç bebek görmedim rüyamda...

evet şimdi çok merak ediyorum gerçekten gördüğüm gibimi olacak diye.Sabırsızlanmaya başladım şimdiden biran önce geçsin zaman bebeğime kavuşayım diye :Saruboceq:

kızlar çıkmadan bişey anlatıp öle çıkayım biz çok güldük dün olumda bizimle gelmişti dr uldrasonda bakıyor oda arkadan seyrediyordu bebek hareket ettikçe ikide bir tız tıpırdama (k leri söyleyemiyor t diyor)diyip durdu bide ona yemesi için bişey almıştık ben....aldım sana yok vermiycem diyo öle komiktiki tız tıpırdama demisi öldürdü bizi çıkınca afiyetle yedi aldığı şeyi kurdelesinide kardeşine ayırdı emziğine bağlıycakmış abi yüreği dayanamadı kurdelesini ayırdı:roflol:

kızlar çıkmadan bişey anlatıp öle çıkayım biz çok güldük dün olumda bizimle gelmişti dr uldrasonda bakıyor oda arkadan seyrediyordu bebek hareket ettikçe ikide bir tız tıpırdama (k leri söyleyemiyor t diyor)diyip durdu bide ona yemesi için bişey almıştık ben....aldım sana yok vermiycem diyo öle komiktiki tız tıpırdama demisi öldürdü bizi çıkınca afiyetle yedi aldığı şeyi kurdelesinide kardeşine ayırdı emziğine bağlıycakmış abi yüreği dayanamadı kurdelesini ayırdı:roflol:

çok tatlı ya inşallah kardeşi olunca kıskanmaz insanın kardeşi olması ne kadar güzel birşey

Back
X