arkadaşım ne güzel çarpıtmışsın bana kanser olur dediğim yazıyı göster sana ne istersen vereyim. sezaryen olan bebeklerin daha korunmasız kaldığını ifade ediyorum. Bir şeye ol demek Allah'ın işi haşa ben haddimi bilirim. ama araştırmaları da es geçemeyiz. valla buradan da kendim adına sevap kazanma beklentim bile yok. hatta belki de birilerini üzdüm ve günah haneme yazıldı. ama ne yapayım arkadaşım sen söyle bana, birileri söylemezse bilmeyenler nereden bilecek. Hadi siz biliyordunuz, herkes biliyor diyebilir miyiz, bu sayfaları okuyan o kadar çok insan var ki, inanıyorum birileri gereksiz sezaryenden vazgeçecek. ama kim bilemem. tabi ki gerekli sezaryense bir sözümüz olamaz. o zaman zaten o hoşlanmadığınız ama benim saydığım olasılıklardan ziyade o andaki durum kurtarmaya çalışılıyor.
....
o ebe hiçbir şey bilmiyor desem ne dersiniz? ne araştırmış ne soruşturmuş. normal doğum konusunda bilakis ısrarcı olmakta fayda var. sezaryen neye göre iyi? anne açısından mı, bebek açısından mı? inanın ki ne anne ne de bebek açısından iyi bir operasyon değil. annenin katlarca kesilmesini bir yana bırakalım bebeklerde astım şeker ve kanser hastalıklarına yakalanma riskini artıran en önemli faktörlerden biri sezaryendir. vajinadan çıkamadığı için ciğerleridneki su gerektiği gibi atılamaz. sezaryenle doğan bebekler sulu yaşamdan oksijenli yaşama geçiş için hazırlıklarını tamamlayamadan bir anda çıkarılarak sudan çıkmış balığa döner. .......
selam kızlarrr
umarım herkesler iidir
ben maalesef yine hastayım 1 haftadır ishalim cır cır olmuşum yaneeekaydirigubbakcemile3
en son okuduğum bi yazıda son dönemde olan ishalin tehlikeli olduğunu erken doğum habercisi olacağını öğrendim ve drumu aradım
oda bana kız 1 haftadsır ishal halinle evde ne dolaşıyon hemen gel dedi
akşam 4 te randevum var allahın izniyle gidip görüncez son 1 aydır abone olduk dra her hafta ordayız allah sonumuzu hayır eder inşalahh
sizinde aklınızda olsun ishal önemliaklinialirimsmile
selam kızlarrr
umarım herkesler iidir
ben maalesef yine hastayım 1 haftadır ishalim cır cır olmuşum yaneeekaydirigubbakcemile3
en son okuduğum bi yazıda son dönemde olan ishalin tehlikeli olduğunu erken doğum habercisi olacağını öğrendim ve drumu aradım
akşam 4 te randevum var allahın izniyle gidip görüncez son 1 aydır abone olduk dra her hafta ordayız allah sonumuzu hayır eder inşalahh
bugün babamın doğumgünü
ailece nice yıllara inşallahbugün babamın doğumgünü
ben de doğumdan sonra diş hekımınde alacagım solugumerhaba kızlar
geceleri ızdırap oluo gitgide
yirmilik diş ağrısı tuttu bu sefer çürüdümü noldu bilmiorum kafayı yicektim zaten rahatsızlık var uyuyamıorum bide diş ağrısı allahhııımmm gün ışığını gördüm ya çok şükür
:lepi:genciz, güzeliz, tecrübeliyiz yaşasın derneğimiz
hangi hastaneydi seninki canım?ben ilk hamile kaldığımda İstanbula yabancıyım ve hiçbir yer bilmiyorum kendim Bakırköy de oturuyorum komşular yeni mahalle hastanesine gitmemi istedi bende ilk kontrolümde oraya gittim ilk muayene de iyi yani sadece baktılar hamilesin dediler ki zaten bende biliyorum sonrasında acile gittim ben iyi bakacaklar diye özel gidiyordum inanırmısınız ultrasyona ayrı ücret, muayene ayrı ücret tahliller yaklaşık 80 tl. para ödeyip çıktım sonrasında ikili kan testi yapıldı ve test sonucunda amniosentez yapılacağı söylenildi tabi bende bilmiyorum ne olduğunu bana bebeğin down sendromunun yüksek olduğunu söylediler o yüzden bu test yapılıp sonuca göre hamileliğin sonlandırılacak denildi tabi ben çok mahfoldum öyle bişey olsa zaten ben hamileliğimi asla ve asla sonlardırmayacağımı bildiğim için psikolojim alt üst olmuş halde bir hafta geçirdim yine bir arkadaş vasıtası ile şimdiki hastanemde USG çekimi ile bebeğimin sağlıklı olduğunu ve o an amniosentez yapılmasına gerek olmadığını söyledi dörtlü testten sonra karar veririz denildi şükür Allah'a testim temiz çıktı o yüzden şuanki hastanemde her yönden aydınlatılıyorum mesela kesin ödeyeceğim rakam söylenildi minumum ve maxsimum o yüzden hazırlıklıyım
canım dert etme bütün sarı arabalar benim dersin bir kaç taksi durağının tel nosunu al, yakın olanıyla görüş istersen böyle böyle bi durum var diye 24 saat açık olan duraklar çoken olmadı arabası olan bi komşun bile götürür senibu arada kızlar gece 3te ilk defa kasık ve bel ağrısıyla uyandım..aklımda olan tek şey hastaneye bu sa.te nasıl gidicemizdi..arabamız yokta...sabah nasıl oldu bilmiyorum..inş. gündüz gözüyle doğuma giderim......
hayırlı olsun ben de çalışablir raporumu aldım ama garip bir his çalışmasamıydım dedimaynen canım öyle artık sabahları kalkıp gelmek ızdıraptı şükür Allah'a kazasız belasız atlattık
geçmiş olsun canım, zor tabi ama benim bağırsaklarım hacminin 10 katına genişledi saatlerim geçiyor tuvalette doğurmak böyle olsa gerek diyorum her tuvalete gittğimde ishal olma fikri bile daha olumlu geliyor o halimi düşündükçe:çok üzgünüm:selam kızlarrr
umarım herkesler iidir
selam kızlarrr
umarım herkesler iidir
nice senelere...sağlık mutluluk ve huzurlaaaaaaaa
sağolun canlarım babam şeker hastası ama sürekli şekerli şeyler tüketiyor normal bir insandan bile çok daha fazla pasta almak istemiyorum ama almayınca da annenize alıyorsunuz bana almıyordunuz diye alınıyor ne yapsam bilemedim geçen sene pelitin bal kabaklı pastasını almıştım şeker oranı az diyekafamçokkarıştı şimdi de netten bakıyorum şekersiz pastalara hepsi karşıda bu tarafta diabetliler yemiyor herhaldeailece nice yıllara inşallah
:lepi:
sağolun canlarım babam şeker hastası ama sürekli şekerli şeyler tüketiyor normal bir insandan bile çok daha fazla pasta almak istemiyorum ama almayınca da annenize alıyorsunuz bana almıyordunuz diye alınıyor ne yapsam bilemedim geçen sene pelitin bal kabaklı pastasını almıştım şeker oranı az diyekafamçokkarıştı şimdi de netten bakıyorum şekersiz pastalara hepsi karşıda bu tarafta diabetliler yemiyor herhalde
yok meltem hanım
çevremdekiler de hizmete o kdar para vermektense nisaya git yarısından da ucuza onlar da normal doğumu destekliyor bi sorunun yok çok şükür diyorlar
acaba burası daha iyi diye kendimi mi kandırıyorum sadece aydınlık daha revaçta bir yer diye düşünmeden edemedim
sağol canım inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız...Gurbetten , Tıff ve Sevda maşallah bebeklerinize, Allah sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin....
kızlar hastanelerinizin doğum fiyatlarını biliyor musunuz?
biz dün sonunda öğrenebildik; normal doğum 2000 TL, sezeryan 2500. bana çok geldi ama eşim boşver nazımız geçer dio.:bbo:
işte 2000 TL normal doğum canım. eşim SGK kaç para peki diye sordu, doktor bu SGK fiyatı zaten diyince ölee kalakaldık. :1shok: ama doktorumuzdan çok memnunuz vercez artık o parayı napalım. :bbo:
NİLAY çok geçmiş olsun valla ağrıda yapar çok zor allah kolaylık versin su kaybın olmamıştır inşallah keşke daha önce arasaydın doktorunu muz falan ye elma, bol su
gecmiş olsun canım
benım de aklımı karıstırdın sımdı
dun geceden beri aynı dert bende de var
aldıgım magnezyumun prospektüsünde dıskı yumusatma etkisi vardır yazıyor diye rahattım ,bugun de devam ederse bi doktora danısıyım ben de
bende tuvalete çıkamadığımiçin duphalac içip duruyodum..ishalolup rahatlıyım die...vazgeçeyim eniyisi...çoookkk geçmiş olsun sanada......
hangi hastaneydi seninki canım?
canım dert etme bütün sarı arabalar benim dersin bir kaç taksi durağının tel nosunu al, yakın olanıyla görüş istersen böyle böyle bi durum var diye 24 saat açık olan duraklar çoken olmadı arabası olan bi komşun bile götürür seni
hayırlı olsun ben de çalışablir raporumu aldım ama garip bir his çalışmasamıydım dedim
geçmiş olsun canım, zor tabi ama benim bağırsaklarım hacminin 10 katına genişledi saatlerim geçiyor tuvalette doğurmak böyle olsa gerek diyorum her tuvalete gittğimde ishal olma fikri bile daha olumlu geliyor o halimi düşündükçe:çok üzgünüm:
geçmiş olsun tatlım önemli bişi yoktur inşallah
bizde gidecez bugün yarın dr a
çatı kontrolünü ne zaman yapacak merak ediorum inadına sormuyorum da :sinifsinif:
nilay çok geçmiş olsun canım..dikkat et kendine..bol sıvı tüket..
guugle sana da geçmiş olsun..bundan önceki hamileliğimde ben de 20lik diş ağrısını çok çektim..doktorum son güne kadar çektirebilirsin sorun olmaz demesine rağmen korkumdan dişçiye gitmedim..doğumdan sonra iltihaplandı falan..daha fena oldu..sonunda çektirip kurtuldum ama ilerlemiş oldu..bi dişçiye git istersen doktoruna danışıp..
bu arada ben de ishalim iki gündür .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?