2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben dinlenmedeydim kalkıyorum şimdi işlerimi halledip doğum çantamı hazırlıyacağımm herşey hazır ama çantaya konulmadı eyvahedigeldismile

kızlar bugün 1 nisan yaa.......ben eşimi aradım iş yerimden bir iki kere açmadı sonra kendi açtı sesimi değiştirerek bir fırçaladım nerdesin niye açmıyorsun diye sonrada çabuk jimere gel beni doğuma götürüyorlar.ben gidiyorum dedim....delikafadulden bir telaşlandı ki anlatamam gerçekten miii???akannehir diyor geliyorum hemen diye bağırıyordu ki........ 1 nissaaaannnnnnnn dedimmmm.....çok kızdı ben gülme krizine girdim..........sempatiksalakcinni:roflol:

benimde aklıma geldi ama ağır olur bi de gerçekten olsa gene şaka mı filan der deli eder beni diye yapmadım......

selaaammm şekerler nasılsınız bakalım.
dün akşam biraz alışverişe gittik kendime bi pijama daha aldım doyamadım sanki aldıklarıma ama buda hem ucuz hemde çok ciciydi
birde topuklu ayakkabı aldım sanki şimdi çok giyebilcekmişim gibi :)) ama güzel napıyım. kayınvalidem hadi ben alıyım diyince aldım bende :)))

benim daha hiçbir şeyim hazır değil
oğlumun gelen beşiğini bile geri göndereceğim
servis için bir aydır bekliyorum hala gelmediler iade alın bunu dedim artık vereceğim bir gelseler, tadilat işlerini bekliyorum ustalar sürekli yan çiziyorlar
bugün gelicez yarın gelicez diye bi taraf olmadan diğer taraf olmuyor bir an önce çatımızın işi bitse de diyorum fazlalıkları çatıya atıp evi boyatıp ben de rahat rahat temizlik yapıp otuırsam dün çatıya su çekmek için usta girdi eve küçük tuvaletten su borusu çıkardı göya pisletmedi ama 3 saat temizlik yaptım kireç lekeleri de çıkmıyor bir türlü normalde bu kadar eğilerek iş yapmam dün helak oldum ve bir sancı girdi Allahtan anlıktı dedim şu çocuk böyle doğarsa görürüsün sen temzilik yapmayı, bir an önce işler bitse de temiz pak otursak ya dışarda ustalar var diye çamaşırlarımı evin içinde kurutmaya çalışıyorum onlar da 3 günde kuruyor bir ikurumadan diğeri kirleniyor bu pisliğin iiçnde evin heryeri yarı kuru çamaşır dolu dertliyimmmmmm yapacak iş çok ama ustalar yüzünden bekliyorum sadece oysaki şimdidien yavaş yavaş yapabilsem hiç sorun olmadan hepsi güzel güzel yetişecek

benimde aklıma geldi ama ağır olur bi de gerçekten olsa gene şaka mı filan der deli eder beni diye yapmadım......

ben çok eğlendimmm......:roflol:ben erken mi doğacak ağrım var falan dediğimde hep yok canım senin bir şeyin yok olmaz birşey uzan bir şey kalmaz falan deyip ben telaşlandığımda onun soğuk kanlılığı beni deli ediyordu...oohhhhhhh .........
şimdi o ses tonu çok eğlendirdi benii.........nasıl telaşlandı anlatamammmm............yalancı çoban değiliz canım herhalde bu 1 nisan normalde yapmayız böyle şakaaa..............kaydirigubbakcemile3

güle güle giy canım çok iyi yapmışsın doğumdan sonra giyersinn ohhh......

çok acımasızsın, burdakiler de beni kandırmaya çalıştı ama kıyamam ben dedim kimseye öyle bir çalışan eşini aradı hamileyim çıkışta doktora gidelim ama gelmeden bana armut al diye ona da güldüm ama onu bile yapamam ben yazık ya
güle güle kullan arada bir kendin için bişeyler yap hep bebeğe hep bebeğe olmuyor zaten az kaldı doğumdan sonra bebeği eşinin taşıyacağı zamanlarda giyersin topuklunu

hhahahaaa süpersin valla hemşom yaaa helal sana. bende eşimi arayıp bi güzellik yapsam mı acaba bakk aklıma düşürdün kızz.yerimsenibenaklinialirimsmile

azıcık da onlar telaşlansın sinemcimmm.......ben yemez diyordum etrafında 1 nisanı nasıl olsahatırlatan biri olmuştur o bilir birde benim muzip huyumu....ama yediiiii....çok eğlendimm.......

güle güle giy canım çok iyi yapmışsın doğumdan sonra giyersinn ohhh......

teşekküredderim kızlar. evet ya dün taktım yine bebğime alıyım aman kendime bişey almayım diye. kayınvalidem aman hep kızına alıyosun al işte beğendin dedi gaza geldim bende hadi alıyım bari dedim epeydir kendim için bişey yapmamıştım. ama arada yapmak gerekiyomuş iyi geliyo valla.

ya bende 1 nisan şakasını çok düşündüm eşime ama benimki çok paniktir yapmayım dedim kıyamadım :)))

hhahahaaa süpersin valla hemşom yaaa helal sana. bende eşimi arayıp bi güzellik yapsam mı acaba bakk aklıma düşürdün kızz.yerimsenibenaklinialirimsmile

kaydirigubbakcemile5 hehehehehehehaklinialirimsmile süperdi tıfffımm yaaaa.........
lülülülülülü lülülülülülü lülülülülülü muzipim işteeeeehihoyyyt

siz yenisiniz goncalarınızla ....... biz sekiz yılı devirdik birde 2yıl flört.......aman neden kıyamayacağımmm..............guclubacismile

Gökkuşak harikasın valla çok hoşuma gitti ama benimki yemez ben iyi numara yapamam zaten anlar ses tonumdan yoksa fikre bayıldım

kız benim ki esiriklidir işyerini ayağa kaldırır telaştan anammm yok sonra şaka deyine ne olur halim bilmemmm kaydirigubbakcemile3
siz yenisiniz goncalarınızla ....... biz sekiz yılı devirdik birde 2yıl flört.......aman neden kıyamayacağımmm..............guclubacismile

zamanla bizde yaparız artıkınnnn daha 2.yılımızdayızz gerçi 3 yılda flört ama olsun zaten gecem inleyerek geçti gerçek sanar benim ki...

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ben eşimin iş arkadaşlarından da çoğunu tanıyorummmm.....çoğuda bayan beni arıyorlar biraz önce bravo diyeee çok korktu seninki sapsarı oldu diye ama sonra hepsi gülme krizine girmişler.............

kızlar, ben hiç rüyamda görmüyorum, siz böyle bahsedince özeniyorum vallahi
Ben de görmüyorum. Sanırım biz genciz, güzeliz, enerjiğiz grubunda bişey var :))))

bızım hastane cantası dıye bı topıgımız varmı kızlar neler koycaz

Tatlım, Benim daha önce doğum yapan arkadaşım bana süper liste yaptı, onu buradan paylaşayım bu bahane ile.. Çünkü her yerde farklı listeler dolaşıyor ve bazısı çokkkk abartılı. Bu deneyimi önceden yaşayan ve güvendiğim birinin çantası :

Bebek için
- 2 Adet Body
- 2 çift çorap
- ince bir battaniye
- 2 adet penye şapka
- 2 adet penye eldiven
- ana kucağı
- 1 küçük paket bebek bezi ( kendisi prima önerdi)

Anne için
- süt çekme pompası (mutlaka götür. Bebek emmez ise hemen 10 dk. çek, çok az gelecek ve yağlı olacak, bu sütü çay kaşığıile bebeğe ver. Bu ilk süt çok önemli !!! hemşirelere tembih et, bakım odasında sakın biberon vermesinler, bebeğe yapılacak en kötü şey bu kadeh ya da kaşık kullanılmalı. Biberon severse meme almıyorlar
- 2 adet gecelik, sabahlık. (ben önden tam düğmeli pijamı da aldım.) Mutlaka penye ya da pamuklu olsun. ilk günler çok terliyorsun.
- 2 adet emzirme sütyeni (30. haftadan sonra al) Bunda da üstten açılan tam göğsün çıktığı, küçük pencere olandan değil. Hastanede hemen tak.
- 8 büyük kilot
- 1 paket büyük ped (ben gece koydum çantaya)
- 2 çift soket çorap
- rahat terlik, önü açık olsun, ayaklar şişebilir
- bebeğin ay ay kontrollerini içeren dosya
- evlililk cüzdanı
- humana still tea (süt arttırıcı çay) doğumdan sonra bir sana mutlaka içirsin. sütün bol gelecek, sonra günde 3 bardak, arttırmış sütü valla)
- kırmızı şal + kurdela :)

- [/LIST]

ya ınsallah hepımııznkı emer sutumuzde olur ama hadı emmezse yada bı alsılık emzıremezsek dıye bıberonla mama verılmesı gerekebılır belkı

Biberon yukardaki sebeblerle tavsiye edilmiyor, bilemiyorum benim de kafam karışık

yemek yedim geldim ;selülit benimde bacaklarımın üst kısmında oldu...geçer inşallah...
bu arada yeni doğan için emzik nasıl almalıyız?

Ben dün damla şeklinde, silikon, 1 numara nuk aldım....

Emzirme sütyeni aldım dün, mothercare' dan. Üstten açılan, ikili satıyorlar. Orada da hamile bir satış görevlisi vardı, kendisine de onu almış... Ben hamile iken de oradan almıştım.. rahat ettim kalıbıyla... Normal alma sakın. Rahat edemezsin. Ya sporcu sütyeni,(önden açılan, ya da emzirme sütyeni) derim benkaydirigubbakcemile3
Eğer sezeryen lursak bence yüksek belliler daha rahat olacak, bir de toparlaması açısından kullanışlı gibi geliyor... Kim nasıl rahat ederse...
Hasta bezi hiç düşünmedim, o kadar gerek oluyor mudur yahu boshayallersmile
Ben primanın en küçük boyundan bir paket aldım. Arkadaşlarım önceden stoklamışlardı. Sonra bebekler hep pişik oldu, ellerinde patladı bezler. Her popo kendi bezini seçiyor.:lepi:
Bu arada ne olur ukalalık diye düşünmeyin. Ben çok araştırmayı seven biriyim, bir de çevrende sona kalınca, yaşa bağlı olarak, bir sürü dostun iyi kötü tecrübesini biliyor ve paylaşmaya çalışıyorum kaydirigubbakcemile5

iyi akşmlar kızlarrrrr son iş günümü tamamladım veee evdeyimmm zemuszemus

Süperrrrr.... Gözün aydın..

Valla, biz eşimle hastaneden çıkmadan istiyoruz sünneti... Babası yanında girecek, Dr. izin verirse...Bizim Dr. öneriyor, Kuzenleri yaptırdı, problem yok naniknanik

Gözünüz aydınnnn, darısı başımıza, sağlıkla :Saruboceq:

Ya ben niyetleniyorum da henüz düzeni sağlayamadım, şimdi bu kadar çenem düştükten sonra, bence yürüyüşe çıkayım ben, otur otur uyuştum... Ve bir teklifim var, yürüyüş yapacaklar buraya yazsın, her gün diyelim birbirimize yapıp yapmadığmızı, ne dersiniz? Ben gönülllüyüm...

Oyyyy, çok çenem düştü, başınızı şişirdiysem affola....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…