askin bahar tomurcugu cok tesekkur ederim, umarim herkesin gonlune gore saglikla olur hersey.
zekilk tesekkur ederim canim, cati muayenesi yapmadi 38 de yaparim genellikle dedi ama bilemiyorum. Artik kontroller haftada bir, haftaya sali gidecegim yine.
Evet dogsa da problem yok denilince rahatlamak guzel de, dogum heyecani basliyor simdi de :)
Allah hepinize en az 36 yi gostersin insallah
kocasi hazirliklar konusunda agir kanli diye sikayet edenlere,
kaynana dirdirindan cekinenlere,
wc-yatak arasi gidip gelenlere,
yorulanlara,
gun yaklastikca heyecanlananlara, hepinize SELAAAAM!
Ben doktordan geldim, ilk defa NST ye baglandim, oglumun kalp atislarini dinledim ve hafif kasilmalarim oldugu ortaya cikti. Ama doktorum onemsemedi normal dedi. Bebek hareketinde butona bastirmadilar bana, 2 tane alet takildi, biri bebegin kalp atisini, digeri kasilmalari olcuyordu. Fakat aletten cikan kagidi doktorum yorumlarken, himm hareket de etmis dedi.
Sertlesme dedigimiz ( bebegin zaman zaman top gibi oldugu hissi ) arada bir oluyorsa problem yokmus, fakat aralari kisaysa ve duzenli haldeyse, zaten bir gariplik oldugunu anlarsin o zaman onemse hemen gel dedi doktorum, bilginize.
Bu arada bebisim 3130 gr. olmus ve ben acikcasi biraz cekindim, haftada 200-250 gr. aldigi dusunuluyor ve 4 kg ya varirsa nasil dogururum diye, cunku illa da normal dogum istiyorum, umarim bir aksilik yasamam.
Artik kontroller haftada bir, bu arada ben hic kilo almamisim son 2 haftada, 19 kiloda kaldiminsallah 20 yi gormem..
Arkadaslar ya benım bebısın bası asagıdaydı hıckırdıgında dogal olarak karnımın alkt tarafından gelıyodu pıt seslerı.Sımdı döndü mü acaba ya az once yukardan geldı o hıckırıklar
Kızlar merhaba;
Sizler göğüs pompasını filan aldınız mı? Gerek duyulur mu sizce, şimdiden almaya gerek var mıdır?
kızlar dün başımda geçen bir olayı anlatayım size...
komşum toplantıya gitckti benim ogluşu sana uyutuyumm çok sürmez gelirim dedi bende hay hay kabul ettim çok tatlı maşaallah..eee dedim bende alışıyım şimdiden çocuk bakmaya dimi?neyse çocuk uyuduktan yarım saat sonra anne diye aglayarak uyanmazmı!anacım elim kolum birbirine dolaştı neyaptıysam susmuyo önüne koymadıgm şey kalmadı canım kuşum yeşimimi bile feda ettim ama kuş bile korktu onun cıyak sesinden.kafesine girmeyen kuşu dışarı çıkaramadım.sanki çocuga işkence yapıyorum.ya 20 dk boyunca hiç susmadan nasıl aglanabilir bu nasıl bir kapasitedir,çocuga bişey olcak zannettim.resmen sinirlerim bozuldu artık vazgeçtim bende karşısına geçtim öyle bakakaldım az kalsın bende aglıycaktım karşısında-tatlicadiarzu-ki dün bir karara vardım bebişimi asla bakıcıya vermiycem çünkü ben o kadar sevdigim halde ona o kadar sinirlenmişsem başkasını tahmin edemiyorum.inanın sinirden aklıma neler geldi ama sert bile bakamadım onun o masumiyetini görünce.anladımki anacım bebek bakmak sabır işiymiş ki zaten kızlar bünyemiz bizi buna hazırlamıyomu?her çektigimiz acıda biraz daha güçleniyoruz ruhen bedenen.guclubacismile.bir dogum hikayesinde okumuştum dogum yaptıkdan sonra ilk bi kaç ay herkül gbi gezdim demişti çok gülmüştüm..
Nurem ben alıcam ablam eczanede calısıyo su anda ellerınde yokmus ama getırcekler artık dogumdan once mı olur sonra mı bılmıyorum.Medela nın mini elektrikli olanı alcam
Kızlar merhaba;
Sizler göğüs pompasını filan aldınız mı? Gerek duyulur mu sizce, şimdiden almaya gerek var mıdır?
madem çocuk bu kadar anacı, annesi niye bırakır anlamam ki , işkence olsun diyemi
Kızlar merhaba;
hende nasıl işkence!hemen gidip gelcekti ama...neyse bana tecrübe oldu...
Oclemco, cok tesekkurler, evet benim doktorum da seninki gibiydi, daha bugun basladi sorularimi cevaplamaya hehee:))
Ben pompa aldim, arkadaslarim hayat kurtariyor pompa dediler. bakalim isime yarayacak mi
Benim arkadaşım verdi canım, hastane çantana da koy dedi... Sebebi de, eğer süt gelmezse 10 dakika çekip kaşıkla verir ya da verdirirsin dedi...Mama verilmemesi için önlemmiş... Herkese lazım olmayabilir, ama ne ile karşılaşırız bilemiyoruz...bir de eğitimde, istediği kadar emmesini önermişlerdi. Gece 2-3 saatte bir olmalıymış ortalama, ama uyuyan bebeği uyandırma dediler. Eeee bebek uyursa, sütler gelirse dedik, o zaman yine sağmak ve saklamak gerekiyormuş. Onun için ben saklama poşeti de aldım, ne olur, ne olmaz... bilemiyorum ki eyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?