2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım benim kaygını anlıyorum ama senin yapabileceğin hiçbir şey yok ki, ne yazıldıysa alnımıza o olacak hiç kendini germe, hayırlısını iste, hepimiz ve bebeklerimiz için hangi doğum şekli hayırlıysa Allah onu nasip etsin hepimize.

ayak sismeleri bende yeni basladi, bazen ayakkabiyi giymeye calisirken kendimi kul kedisi cinderella nin kotu kiz kardesleri gibi hissediyorum :)

:roflol:

Canım benim özellikle sabahları kalktığımda şiş oluyor ayakkabımı zor giyiyorum, bir-iki saat sonrada rahatlıyor.

benim gün içinde devam ediyor akşam eve gittiğimde bazen balon gibi olmuş oluyor.doktora sordum bilek üstü olmadığı sürece sıkıntı yok dedi ama yinede kafama takılıyor şişmesi normalmi diye.

Bildiğim kadarıyla ellerde ve yüzde şişme olursa tansiyon ve preeklemsi belirtisi olabiliyor, ayak şişmeleri normal. Hatta eşimin babaannesi ebelik yapmış, dediğine göre çok şişliği olan kadınlar kolay doğum yaparmış ama ne kadar doğru bilemiyorum.

kızlar doğum şeklini düşünüpte kendinize stres yapmayın rahat olmaya çalışın doğumu değilde doğum sonrasını yani bebeğinizi düşünün stres birçok şeyi etkiliyor

aslında doğru söylüyosun..sancısı erken gelipte açılması olmayıp sezeryan olanda var...hakkımızda hayırlısı..amin inş..

kızlar dün sağlık ocağına ilk kez kayıt yaptırdığımı söylemiştim bugün kan verdik hemograma bakıcaklar yarında bebişin kalp atışlarını dinleyecekmişik bu kadar ilgilenmeleri şaşırttı beni.orda nasıl dinliyolar dinleten varmı daha önceden.

el ayak şişmesiyle birlikte tansiyonda 14/9 un üstündeyse sıkıntı yaratıyor hergün tansiyon ölç benim drum tansiyona çok önem veriyor

bende çok şaşırmıştım ilgiden...yanlız benim sağlık ocağında tahlil yapılmıyo yaa..yeni açıldığı için mi acaba...dinleyen vardı sanırım ama ben dinlemedim hiç kalp atışını sağlık ocağında..

ilk hamileliğimde sağlık ocağı her ay arayıp çağırıyordu bebeğin kalp atışlarını bir aletle dinliyorlar sende duyuyorsun çok farklı güzel bir duygu

Ben bizim sağlık ocağına taa 14. haftamda mı ne gitmiştim ilk kilo ve tansiyon baktılar, tetenoz aşısı için tarih verdiler ama ben tetenoz aşısı yaptırmadım bir dahada gitmedim sağlık ocağına ne arayan ve ne soran, evimi de taşıdım adresim değişti yani, sadece bebeğin aşıları için yeni sağlık ocağına gitmeyi üşünüyorum bir ara.

canım benim suni sancıdan tek farkı hızlı gönderim süreyi kısaltıyolar yoksa normal sancıdan daha fazla ağrıyan bi sancı şekli değil normalde ritmik bi şekilde yavaş yavaş sancı geliyo sunide aniden ama bu kadar kasma bence ben anestezi teknisyeniyim erzurumda kadın doğum hastanesinde çalıştım bir sürü doğuma ve sezeryana girdim ikisinin de avantajları dez avantajları var ben bile bu kadar düşünmüyorum çünkü o anda nasıl gelişir bilinmez ki sadece hayırlısı olsun

selamlar kızlar

çoğumuzun ilk heycanı insan istiyo tabi..bakaılm ikincilere yapmak isticekmiyiz..

bir tane de kızımız olsa fena mı olur ant?

maşallah kızına

bende sıklaştı bu belirtiler

selna, evet benim ara sira bazen daha fazla bazen daha hafif regl agrisi gibi karin agrim oluyor

dün gece çok korktum kalbim pır pır etti. belimde sanki adet olcam ağrısı öyle olunca tuvalete gitme ihtiyacı da doğuyor. oyuncak bebekler gibi suyu yukarıdan ver 10dk da aşağıdan çıkıyor zaten..

bende de dün aynı stres vardı

kızlar doğum şeklini düşünüpte kendinize stres yapmayın rahat olmaya çalışın doğumu değilde doğum sonrasını yani bebeğinizi düşünün stres birçok şeyi etkiliyor

doğum sonrasını düşününce daha da heyecan basıyorsa? bakabilecekmiyiim emzirebilecekmiyiim uyutabilecekmiyim gelen giden misafirlerden uyuyabilecekmiyim, mıncıklatmadan büyütebilecekmiyim? yoksa sancı ya da sezeryan beni korkutmuyor kiii

el ayak şişmesiyle birlikte tansiyonda 14/9 un üstündeyse sıkıntı yaratıyor hergün tansiyon ölç benim drum tansiyona çok önem veriyor

unutulmaz diye bir dizi var. hatta bu gece oynucak orada bu konu işleniyor.

kızlar dün akşam eşime sabah da telefonda anneme dediğim şeyi size aktarayım. ben 2haftaya kalmaz doğururmuşum gibi geliyor. 1saat ayakta dursam karnıma ağırlık bağlamışım gibi göbeğim aşağıya çekiyor. geceleri adet sancıları, karnım gün içerisinde defalarca sertleşiyor, oğlum yatarken bir vuruyor yatak oynuyor, kendini aşağıya doğru bastırıyor, memeyle göbeğin birleştiği yerler yanıyor vs vs

anlımızda ne yazıldıysa onu yaşıcaz...hayırlısı olsun..şuandan itibaren bende artık takmıyorummmmmm...:CüvCüv:

kendi yaşadığım şeyler olduğu için yazdım...bak 50 yi geçtin az kaldı..bizim diğer topiklerede yazıyosun dimi..şafak kaç hazırlıklar göbüşler vs..a.s

hahaha, sorma mahallenin delisi diye adim cikacak, saga sola abuk subuk cevaplar yazip duruyorum :)

ahh bide kız olsa süper olurda işte oda şans..ama inşolur...bu arada bu yazdığın şikayetler bende uzun zamandır var dr.una bahsettin mi..

anlımızda ne yazıldıysa onu yaşıcaz...hayırlısı olsun..şuandan itibaren bende artık takmıyorummmmmm...:CüvCüv:

boşa stres yapma zaten öyle ya da böyle doğucak o bebek ben epidural yaptırmayı bile düşünmüyorum sezeryan olursa belki yaptırırım ama normalde gerek yok az kaldı rabbim hepimize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…