2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu arada derdimi anlatmaktan sana geçmiş olsun diyemedim S_G rabbim sana da kolaylık versin kaçıncı haftan

canım bence hocaya devam et. benzer sorun benim de başıma geldi benim de babam akademisyen, prof bir arkadaşı takip ediodu beni, 7. haftalarda kanamam oldu hoca bişi olmaz yorulmuşsundur diip geçiştirdi. bizde kızdık küstük adamcazı yanlış anladık ve özel bir doktora devam etmeye başladık. ama sonra öğrendim ki cidden 7. haftalarda oluşan kanamaların %90'ı normalmiş olağanmış yani. bizde ücretsiz bakıo die sallamıo sandık bizi halbuki onlar hoca oldukları için olağan gebelik sürecini ciddi bir sorun olmadığı sürece akışına bırakıyorlar normal olarak. olması gereken de bu zaten. yurt dışında doğum zamanı giderdik hastaneye sadece 3-4 muayene onlarda elle zaten. pubik simfiz ölçümü yapılıo ultrason falan yok. milletce doktor bağımlısı olduk accık da pimpirikliyiz. bence akışına bırakmak lazım hoşşş ben 15 de bir doktora gidiyorum şimdi doktorum özel ama gitmesem de olurdu yani. ultrason kağıtlarından burdan köye yol olur valla o da iyi bişimi kötü mü yıllar sonra anlaşılırsa kötü olduğu üzülcem. bence hamileliği akışına bırakmak lazım ama dayanabilirsek tabi.a.s

hoşbulduk çok sevindim sizi bulduğuma ah keşke doğum olsada bebeklerimizi anlatsak birbirimize şimdi merak stres korku herşey bi arada beklemedeyiz Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize

34 haftalık canım fakültedeki yardımcı doç hocanın haberi olmadan 1 2 kez bakarım ama doğumu yaptıramam demiş şimdi 1 hafta yardımcı doç bi hafta özele gidip dediğin gibi takip yaptırıcam doğumda da prof mecbur gidicez artık naapalım ama hiç doya doya soramadın sormama gerekenleri eşimin uzmanlık dalı farklı ama işte az çok kadın doğumla bildikleriyle idare ettim inşalalh bi daha hamile kalırsam öncedn özel sigorta yaptırıp şöyle mükemmel imkanları olan bi hastanede doğucam acıbadem mesela süpermiş arkadaşım orda çalışıyo tabi doğum 10 milyar:)

sezaryen okadar pahalı mı? allah allah. sasırdım? sanırım burada rekabet var diye uygun? SSK varmı? ben ozelde sezaryen olacagım mecbur benimki. 450 TL dedi paket 2 gun hastanede kalıcam. bebek kuvoze girersede ssk karsılayacak dedi. yani 450 yi 1 kurus gecmez dedi. baska bi hastanede 550 dedi. canım hasta olmasam gel bizde kal dicem vallahi. hiç degilse için rahat eder.

bu arada derdimi anlatmaktan sana geçmiş olsun diyemedim S_G rabbim sana da kolaylık versin kaçıncı haftan

canım cok sagol. benim bebegin eşi asagıda. kanamam oluyor. bugune gelebilecegimi bile tahmin etmiyordum 28. haftayı asmam için ugrasıyordu doktorum. şimdi cok sukur 33. haftadayım. ehh insan doymuyo tabi şimdi de 37. haftayı zorluyoruz bakalım dayanabilecekmiyim:)

evet canım adamda herşey normal gittiği için şükür dedğin gibi çok önemsemiyo ama insan önemsenmek istiyo bi de bana herkes aman kocan doktor şimdi sen nasıl özenli takip ediliyosundur diyo nerdeeeee adamın umrunda değil bakıyo işte zaten doktoru değiştiremiyorum baban akedemisyenmişalt üst ilişkisini iyi bilirsin fakültede kimse devralmıyo düşünsen kimse korkudan takip etmek istemiyo beni düşün artık

hayirlisi olsun cici, TIFF in dediklerine de katiliyorum bir yandan. Arkadasim Kanada'da iki hafta once dogum yapti, 32. haftadan sonra yanilmiyorsam ultrasona bile girmiyorlar, gobegi olcuyorlar mezurayla gebelik haftasiyla uyumunu buluyorlar ve kalbi dinliyorlar sadece.
Dun konusuyorduk, beni Nst ye bagladilar dedim kiz panikledi neden ne oldu diye.

s_g gecmis olsun, bu azimle 39 u da zorlarsiniz siz :)

çok geçmiş olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....

imkanım olsaydı bende değişicektim ama napaplım kısmet doktorun içe sinmesi çok önemli

Almanyada da aynı durum gecerli. ustelik doguma oyle prof. dr. doc. uzman falan girmiyor. hemşire ve ebeler yaptırıyor:) bizde hastane secemiyoruz vallahi:)

benim durumumda 39 mümkün degil de umarım sag salim hayırlısıyla zamanında olur. bebek pelvise yani asagıya inmeden almak zorundalar:) yoksa kan kaybı anneyi ve bebegi tehlikeye sokuyormus

imkanım olsaydı bende değişicektim ama napaplım kısmet doktorun içe sinmesi çok önemli

bence hiç endişelenme, sonuçta doktorların hepsi eşinin arkadaşı, en iyi şekilde olacak herşey Allahın izniyle... hepimiz için hayırlısı ne ise öyle olur inşallah...

dayaniriz dayaniriz hep birlikte burda muhabbetle dayaniriz zaten hepimiz heran doguracagimizi saniyoz bu zor gunler gececek insallahhh canim:Saruboceqpuyorumnanaktanolumunekankayizsmilevereliniortak

canım hastanesine göre değişiyo acıbadem amerikan falan pahalı ama profosyoneller tabi ay canım benim çok sağol bebişler doğduktan sonra geliriz inşallah ablam abim istanbuldalar öyle bişeye kara verirsek sağolsunlar onlarda kalırız sende dikkat et bayağı gelmişsin en azından 3 hafta daha sabret yat bol bol senin hastanenin adı ne bu arada

biliyorum cnm bilmem mi korkudan takip diil de etik olarak doğru değil zaten bu. hangi hoca ya da doktor başlarsa o devam eder farklı bir durum ya da alanı ilgilendiren sorun olmadıkça. banada ohh sen ne rahatsındır koskoca hoca bakıo sana diolardı ama biz odasına utana sıkıla girioduk valla ne bişey sorabiliodum doğru düzgün ne de konuşabilioduk. bu böle olmaz dedim özel doktora devam ettim ama şimdi pişmanım açıkçası. neden mi? bir kere 2000 lira doğum masrafım var ve ne de olsa özel hastane normal doğum şansım da allaha kalmış yani. devlet hastanelerinde ve fakültelerde normal doğum zaruridir öncelik onadır malum. ama özelde bissürü bahaneyle hooppp sezeryan masasına atıveriolar. valla hocada doğurmak şansın varken hiç kaçırma doğumu orda yap derim sana. bi arkadaşın da dediği gibi diğer takipleri ver üç beş kuruş özel doktorda yaptır zaten sona yaklaşmışsın benim tavsiyem bu. allah kurtarsın valla hepimizi..

evet canım yaaa orda bebek ters de olsa önce normal doğum deneniyor. çatı ölçümü diye birşey de yok zira bir kadının çatısının normal doğum için müsait olup olmadığı ancak doğum başlayınca anlaşılıomuş. bizimkiler burda boşa mıncıklıolar yani çatıymış tuşeymiş neymiş. :dilcikar:

2000 yılında erzurumda kadın doğum hastanesinde çalıştım 2 yıl o zaman anestezi uzmanımız bile yoktu anestezi teknisyeni olarak ben ve birde anestezi hemşiresi düşünün hasatalı uzmansız uyutuyoduk doğum salonunda günde mutlaka 10 doğum olurdu ve sorun olmadığı sürece kadın doğumcu gelmezdi ebeler yaptırırdı doğumları ama inanın kırk tane profa bedeldir o bahsettiğim ebeler çok teciribeliler öyle ebeler olsa çok güvenirim ama zaman değişti artık herşeyi çok fazla biliyoruz ondan endişeleniyoruz aslında korkmuyorum kızlar doğum gerçekten müthiş bi olay açılma olduktan sonra o masadaki süreç o kadar kısa o kadar çabuk gelişiyo ki bir sürü doğum izledim yine de Allah izin verirse normal doğururum hiç korkmuyorum sizlerde rahat olun ben sadece doktorumla böyle saatlerce bebişimi konuşmak isterdim daha çok ilgisini beklerdim onun tadını çıkaramadım neyse bebeğpim sağlıklıya şükür hepinize çoook teşekkür ederim çok rahatladım sağolun

1, 2, 3 diyelim ve hersey cok guzel olacak diye bebişimizin duyacagı sekilde sesli söyleyelimmmm. umutsuzluk bize yakısmıyor. ayrıca bircok gebenin planları da tutmuyor. bakalım nerde nasıl dogum yapacagız:) cici dert ediyor ama bizim dogumlaımız garanti mi sanki? belkide doktorumuz musaiit olmayacak. o yuzden bunun doga olayı oldugunu unutmayalım. hersey olacagına varıyor. belki cok kaba oldugumu dusuneceksiniz ama içimiz rahat olsun diye soyluyorum. doguma dısarıdan mudahale edilmese bile spontam bir sekilde gerceklesen bir olgu bu. yani evde bile bir anda olabilir sadece sakin olmak ve tuvalete cıkmak kadar dogal bir işlem oldugunu unutmamak lazım. evet belki tecrubesiziz ama işte burada sıgınma olgusu ortaya cıkıyor. Allah yardımcımız olacak içimizi ferah tutalımmmmmmmmmm........

selam herkese opuyorumnanaktan
umarım herkes iyidir hersey yolundadır
atlayarak bi gecmişe bakıyım diyorum

bu arada sımdı gördüm sabah okudugum bişeyi buraya aktarmak istiyorum madem konu gene doguma gelmiş:)
Leyla Bilginel’e dogumuyla ilgili sorular sormuslar.dogum sancılarını cok guzel tarif etmiş bayıldım :)
-----------------------------
Doğum anına nasıl hazırlandınız?

Leyla B: Hafif sancılarım geldiğinde doktorum saate bakmamı söyledi. Baktım, yarım saat de bir dediğimde, hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Hastane stresine girmeden, evde sancılarımı yaşamak istedim, fakat büyüklerimin arzusuyla, annem, anneannem, kız kardeşim hep birlikte hastaneye gittik.

Sancılarında keyfini yaşamak istediniz!

Leyla B: Evet, çok keyifliydi. Etrafımda bağıranlar, ağlayanlar vardı. Benim sancılarım geldiğinde kafamı önüme eğip, ‘Ya Rabbim bana bu sancıları yaşattığın için teşekkür ederim.’ dedim. O sancıların biteceğini biliyorsun. Pozitif bakmak, düşünmek çok önemli… Sancılar sonlandığında, dünyanın en muhteşem şeyini kucaklayacaksın. Neden bunun tadını çıkarmayayım ki? Sancısı bile başka bir enerji… Doğum Nirvana’ya çıkmak gibi bir şey.

----------------------------------
Normal dogum yapıcak arkadaslar bence de kendınızı sıkmadan guzel seyler hıssedip Allaha şükredin bence,böylece hersey daha kolay olacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…