canım hastanesine göre değişiyo acıbadem amerikan falan pahalı ama profosyoneller tabi ay canım benim çok sağol bebişler doğduktan sonra geliriz inşallah ablam abim istanbuldalar öyle bişeye kara verirsek sağolsunlar onlarda kalırız sende dikkat et bayağı gelmişsin en azından 3 hafta daha sabret yat bol bol senin hastanenin adı ne bu arada
1, 2, 3 diyelim ve hersey cok guzel olacak diye bebişimizin duyacagı sekilde sesli söyleyelimmmm. umutsuzluk bize yakısmıyor. ayrıca bircok gebenin planları da tutmuyor. bakalım nerde nasıl dogum yapacagız:) cici dert ediyor ama bizim dogumlaımız garanti mi sanki? belkide doktorumuz musaiit olmayacak. o yuzden bunun doga olayı oldugunu unutmayalım. hersey olacagına varıyor. belki cok kaba oldugumu dusuneceksiniz ama içimiz rahat olsun diye soyluyorum. doguma dısarıdan mudahale edilmese bile spontam bir sekilde gerceklesen bir olgu bu. yani evde bile bir anda olabilir sadece sakin olmak ve tuvalete cıkmak kadar dogal bir işlem oldugunu unutmamak lazım. evet belki tecrubesiziz ama işte burada sıgınma olgusu ortaya cıkıyor. Allah yardımcımız olacak içimizi ferah tutalımmmmmmmmmm........
2000 yılında erzurumda kadın doğum hastanesinde çalıştım 2 yıl o zaman anestezi uzmanımız bile yoktu anestezi teknisyeni olarak ben ve birde anestezi hemşiresi düşünün hasatalı uzmansız uyutuyoduk doğum salonunda günde mutlaka 10 doğum olurdu ve sorun olmadığı sürece kadın doğumcu gelmezdi ebeler yaptırırdı doğumları ama inanın kırk tane profa bedeldir o bahsettiğim ebeler çok teciribeliler öyle ebeler olsa çok güvenirim ama zaman değişti artık herşeyi çok fazla biliyoruz ondan endişeleniyoruz aslında korkmuyorum kızlar doğum gerçekten müthiş bi olay açılma olduktan sonra o masadaki süreç o kadar kısa o kadar çabuk gelişiyo ki bir sürü doğum izledim yine de Allah izin verirse normal doğururum hiç korkmuyorum sizlerde rahat olun ben sadece doktorumla böyle saatlerce bebişimi konuşmak isterdim daha çok ilgisini beklerdim onun tadını çıkaramadım neyse bebeğpim sağlıklıya şükür hepinize çoook teşekkür ederim çok rahatladım sağolun
selam herkese opuyorumnanaktan
umarım herkes iyidir hersey yolundadır
atlayarak bi gecmişe bakıyım diyorum
bu arada sımdı gördüm sabah okudugum bişeyi buraya aktarmak istiyorum madem konu gene doguma gelmiş:)
Leyla Bilginel’e dogumuyla ilgili sorular sormuslar.dogum sancılarını cok guzel tarif etmiş bayıldım :)
-----------------------------
Doğum anına nasıl hazırlandınız?
Leyla B: Hafif sancılarım geldiğinde doktorum saate bakmamı söyledi. Baktım, yarım saat de bir dediğimde, hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Hastane stresine girmeden, evde sancılarımı yaşamak istedim, fakat büyüklerimin arzusuyla, annem, anneannem, kız kardeşim hep birlikte hastaneye gittik.
Sancılarında keyfini yaşamak istediniz!
Leyla B: Evet, çok keyifliydi. Etrafımda bağıranlar, ağlayanlar vardı. Benim sancılarım geldiğinde kafamı önüme eğip, ‘Ya Rabbim bana bu sancıları yaşattığın için teşekkür ederim.’ dedim. O sancıların biteceğini biliyorsun. Pozitif bakmak, düşünmek çok önemli… Sancılar sonlandığında, dünyanın en muhteşem şeyini kucaklayacaksın. Neden bunun tadını çıkarmayayım ki? Sancısı bile başka bir enerji… Doğum Nirvana’ya çıkmak gibi bir şey.
----------------------------------
Normal dogum yapıcak arkadaslar bence de kendınızı sıkmadan guzel seyler hıssedip Allaha şükredin bence,böylece hersey daha kolay olacak.
Leyla B: Evet, çok keyifliydi. Etrafımda bağıranlar, ağlayanlar vardı. Benim sancılarım geldiğinde kafamı önüme eğip, ‘Ya Rabbim bana bu sancıları yaşattığın için teşekkür ederim.’ dedim. O sancıların biteceğini biliyorsun. Pozitif bakmak, düşünmek çok önemli… Sancılar sonlandığında, dünyanın en muhteşem şeyini kucaklayacaksın. Neden bunun tadını çıkarmayayım ki? Sancısı bile başka bir enerji… Doğum Nirvana’ya çıkmak gibi bir şey.
Normal dogum yapıcak arkadaslar bence de kendınızı sıkmadan guzel seyler hıssedip Allaha şükredin bence,böylece hersey daha kolay olacak.
Medicana asya, ve ozel kartal hastanesi ikiside tam tesekkullu hastaneler. medicana b grubu bir hastane ki acıbadem de oyle diye biliyorum. acıbadem american ı bilmiyorum.
hepimizin bebeği sağlıklı çok şükür İPEKNİL TIFF S_G GÜL RESPİ UNUTTUKLARIM DA VARSA :) TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE ÇIKIYORUM BEN YEMEK YAPICAM DAH ÖPTÜM HEPİNİZİ İYİ AKŞAMLAR
vay beeee son cümleye bayıldımmmmmmmmm!!:lepi:
amiinnnnn :Saruboceq:ne güzel gerçekten. ALlah kolaylık verir elbette inş sağ alim atlatırız.
evet RESPı teşekkürler ben de son cümleye bayıldım
valla aldıgım seylerın genelde kılıfı cıkabiliyor.o yuzden en azından aldıklarımın kılıflarını yıkadım.maalesef titizlik had safhada bende......kızlar uyku setini, alezi ,yastığıda yıkadınızmı,kafam karıştı,ben sadece uyku setini yıkamayı düşünüyorum.birde kızlar eşim bebefix'ten Philips SCF 280/00 Üçü Birarada Beslenme Setini almış diğer sitelerde 250'den aşağıya değil dedi.burda 129.00 TL satılıyormuş.aldık ama çok kullanışlı oluyormu acaba bu setler.birde madelenın göğüs pompası ucuz diye almış bakalım.paramız inşaalllah boşa gitmemiştir.
kızlar öpüyorum sizi sohbete katılamıycam görüşürüz. bu hafta böyle ama haftaya aranızdayım inşallah yinede uğramaya çalışırım öptüm hepinizi opuyorumnanaktan
kızlar sus gelmş buraya...
selam herkese opuyorumnanaktan
umarım herkes iyidir hersey yolundadır
atlayarak bi gecmişe bakıyım diyorum
bu arada sımdı gördüm sabah okudugum bişeyi buraya aktarmak istiyorum madem konu gene doguma gelmiş:)
Leyla Bilginel’e dogumuyla ilgili sorular sormuslar.dogum sancılarını cok guzel tarif etmiş bayıldım :)
-----------------------------
Doğum anına nasıl hazırlandınız?
Leyla B: Hafif sancılarım geldiğinde doktorum saate bakmamı söyledi. Baktım, yarım saat de bir dediğimde, hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Hastane stresine girmeden, evde sancılarımı yaşamak istedim, fakat büyüklerimin arzusuyla, annem, anneannem, kız kardeşim hep birlikte hastaneye gittik.
Sancılarında keyfini yaşamak istediniz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?