selam kızzlar..hazırlıklar nasıl gidiyor.ben yeni başladım..çok gec mi kaldım acabaa?sizinkiler ne durumda
selam kızzlar..hazırlıklar nasıl gidiyor.ben yeni başladım..çok gec mi kaldım acabaa?sizinkiler ne durumda
günaydın kuşum...
gittim özlemişim cale yi dün pek bir keyifliydii.....kızımı gördümmm ..çok tatlı yaa köftedudaklı elma yanaklı.benim ilk kızım babanın kopyası.cale hn bu aynı anne dedi sana çok benziyor dedi..eşimde kızıma artık biz ve onlar olucaz kızım dedi jale hn .çok güldü...normal doğum pozisyonunda kuşum benim...sertleşmeleri söyledim sadece hazırlık herşey yolunda merak etme hayatına aynen devam edebilirsin dedi..15 gün sonra yine gidecem çatı falan yapacak kızım biraz şişko olmuş o yüzden doğum şekline mayısın ilk günleri kilo ve çatı durumunu değerlendirerek vericez.biraz iri dedi.dr muz...keyfi de yerindeymiş.ağzını açıp kapadığını gördük.yaramaz kızım benimm..........ilk kızımm 3500 doğmuştu bu ablayı geçecekkk dedi calecimm.........
merhaba ,nasılsınız ?
sezeryan tarihi belli olanların gözü aydın
benimde dün kontrolüm vardı,kızım büyümüşherşey yolunda çok şükür.
lansinoh göğüs kremini sordum doktorum doğumdan hemen önce ve sonrasında kullanalım dedi,göğüs konusunda çok hassas,kesinlikle kremleme,uyaran verme kasılmaları başlatabilir dedi,
otoda güvende olsunlarda bence önemli olan o şu yazıyı bi okuyun
Yenidoğan bebeklerin kemik yapıları güçsüz olduğu için dik oturamıyorlar. Ayrıca bir çocuğun kafası vücut ağırlığının 1/3''ünü oluştururken, bu oran yetişkinlerde 1/14 ''e iniyor. Bu bize neyi gösteriyor? Küçük çocukların sürüş istikametinde oturması durumunda, araba önden bir darbe aldığında; ense kökü ve omuriliğe büyük bir yük biniyor. Bebekler, kemik ve kas yapıları yeterince gelişmediği için ciddi yaralanmalara maruz kalıyorlar. Zaten bu nedenle araba güvenlik koltuğunun otomobilin yolcu koltuğuna sürüş istikametinin tersine monte edilmesi gerekiyor. Bu arada önemli bir noktayı hatırlatmakta yarar var. Arabanızın yolcu koltuğu tarafında air bag (hava yastığı) varsa kesinlikle güvenlik koltuğunu buraya monte etmeyin. Kaza anında hava yastığının devreye girmesi ile ciddi yaralanmalar ortaya çıkıyor. Bu nedenle siz siz olun, arabanızda air bag varsa bebek güvenlik koltuğunu arka koltuğun sağ ya da sol yanına yerleştirin.
Ben arabayı zaten çok hızlı sürmüyorum, bu nedenle bebeğimi kucağımda taşımam yeterli diyorsanız, bir kez daha yanıldığınızı belirtelim. Neden mi? Avrupa''daki kalite kontrol kurumları ``dammy'''' adı verilen özel geliştirilmiş mankenlerle çarpışma testleri yapıyor. Bu testlerin sonucunda 48 km. hızla giden bir araçta bulunan, 7 kg. ağırlığında bir bebeğin önden çarpışma sırasında aynı hızla camdan fırladığı görülüyor. Aynı şekilde, yapılan testlerde; bir yetişkinin kucağında seyahat eden bir bebeğin, 48 km hızla giden otomobilde çarpışmaya maruz kaldığında, 2,5 tonluk bir basınçla yetişkinin kucağında kaldığı tespit ediliyor. Bu bir binanın üçüncü katından yere düşmekle eşdeğer! Bizden uyarması, tabii ki son karar sizin.
bilmiyorumkismile
selamlarrrrrrrrrrrrrr
Kızlar dün başıma garip bir olay geldi... İki gündür gelmediğim için burada neler olup bittiğini de bilmiyorum, umarım herkes iyidir, yeni doğumlar haberler var mı Gamze' nin doğumundan sonra? Geçmişi okumaya fırsatım yok, şimdi de evi toparlayacağım biraz, belki öğleden sonra okuma fırsatım olur... dün olan olaya gelince; eşmle koltuklara yayıldık film izliyoruz, eşim dalmış gitmiş. Malum bizim sık gelen tuvalet ihtiyacından ben zırt pırt gidip geliyorum :)) Neyse kalktım, Wc' ye vardım, elektirk düğmesine basmamla bir patlama sesi... Bana tam kal geldi :)) öyle bakıyorum, eşim battaniyeye dolanarak ne oldu diye sıçradı... Sadece ben iyiyim dedim, o bileğini incitti... Aynanın önündeki spot lamba patladı, ama ne patlama, tüm banyoya saçılmış, iyi bir yerime patlamadı... Valla kesin birilerinin gözü var diyorum... Hepsi patlamış olsunlmaz: Şimdi hem onları, hem evi bir süpürüp, vileda yapacağım, görüşürüz...:gitme:
hangi hazırlığa yeni başladın mehlika :)
ipeknil sen park yatağıda pratik... dan almıştın demi hangi marka park yatağın memnun kaldınmı inş yanlış hatırlamıyorumdur
ev temzliği dip köşe..dolabı geldi bebişimin eşyaları yıkanıp yerleşecek.
vs işte...
Kızlar dün başıma garip bir olay geldi... İki gündür gelmediğim için burada neler olup bittiğini de bilmiyorum, umarım herkes iyidir, yeni doğumlar haberler var mı Gamze' nin doğumundan sonra? Geçmişi okumaya fırsatım yok, şimdi de evi toparlayacağım biraz, belki öğleden sonra okuma fırsatım olur... dün olan olaya gelince; eşmle koltuklara yayıldık film izliyoruz, eşim dalmış gitmiş. Malum bizim sık gelen tuvalet ihtiyacından ben zırt pırt gidip geliyorum :)) Neyse kalktım, Wc' ye vardım, elektirk düğmesine basmamla bir patlama sesi... Bana tam kal geldi :)) öyle bakıyorum, eşim battaniyeye dolanarak ne oldu diye sıçradı... Sadece ben iyiyim dedim, o bileğini incitti... Aynanın önündeki spot lamba patladı, ama ne patlama, tüm banyoya saçılmış, iyi bir yerime patlamadı... Valla kesin birilerinin gözü var diyorum... Hepsi patlamış olsunlmaz: Şimdi hem onları, hem evi bir süpürüp, vileda yapacağım, görüşürüz...:gitme:
iyi yanlız değilim ozamankaydirigubbakcemile3
daha ev temizlenecek halılar yıkanacak v.s v.s
hıım benim temizlik de beklio daha ben yapabildiklerimi yaptım ama kaynanam gelio pazar günü o geldikten sonra kadın alacam, dediin gibi halılar verilecek daha
ama oğlumun odası kıyafetleri hazır çok şükür o aradan çıktı
kızımın kafası ve femur boyu önde gidiyor,kafası büyük olunca normal doğumdan korktum,2 hafta sonra çatı muaynesi yapılacak,hayırlısı bakalım,
normal doğumda yapılan kesiyi sordum dün doktoruma ilk doğumlarda genelde yapıyoruz dedi,hem bebek için hemde anne için ....offf yaaa ne kadar sıkıntılı iş
tünaydın arkadaşlar...bebeğini görenlere kocaman maşallahh..bende yarın görücem inş..bakalım nekadar oldu benim minik prensim...
canım benım bebişinde kafası önden gidiyodu hemde 2 hafta
dr öenmli diil genetiktir düzeledebilir dedi
ve düzeldi şimdi sadece 2 3 günlük bi fark varr ama fenmurunuzun olması uzun boylu olması demek belki sulun gibi kızın olur hayatım daha ne istiyon allahtan
dün doktorumda normal dedi ama ben yine endişelendim, nasıl normal doğuracağım diye ,bakalım artık belli olacak birdahaki muaynede....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?