2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynen canım sürekli tepinmekteyim bende.
göğüs koruyucu aldım onunla iyi ama unutur memeni almaz diyolar korktum kullanmıyorum.

maaşallh bebişineee.... d vitaminini geç vermişler nasıl unutmuşlar doktorun da sölemedi mi kuşum ??

maaşallh bebişineee.... d vitaminini geç vermişler nasıl unutmuşlar doktorun da sölemedi mi kuşum ??
yok canım ya söylemedi kimse geçoldu valla çok canım sıkıldı.ama bişey olmaz şimdi başla dedi hemşire.
benim de öyleydi iki hafta önce geçti 38 günlüküz sürekli lansinoh sürdümmmm......

canım benimde bir haftadır acıyo isilik oldum demiştim ya o çok acıyo.geçicek inşallah bekliyorum.

bıraktığında duruyor mu canımm benim ki durmuyorr

sabah uyanınca meme dolu oluyo. iiyice doyduğu için sanırım yarım saat falan durabiliyor.

doğduğu günden beri var azalıyor artıyor 2ay sürermiş

kanamam 10 gün önce bitmişti dün yine başladı böyle bir durumla karşılaşan var mı

40gün dalgalanır

damakları çok sertse ve emerken ısırıyorsa benimki gibi ara ara sızlar

devrimim maaaşallah bebişine seninkide iri doğmuştu değilmi...biraz vermiş sonra toplamış maaşallah...bende obez muhabbeti yaptım.doktorumuz anne sütü obez yapmaz öyle bir özelliği yok dediii......

ben de araştırmıştım. anne sütü mucize sadece bebek için değil, bizi de göğüs ve yumurtalık kanserinden koruyor

en iyisi hangi biberondur peki gaz yönündenbilmiyorumkismile

oğlum gazmann gibi ama gazı çıkartamıyo:gitme:

kızlar bugün anladım ki gaz çıkartmak çok önemli. önceleri 5dakka uğraşıyodum sonra bırakıyordum. yarım saat geçmeden ağlıyordu buseferde dayıyordum memeyi. meğer 1saatten önce emzirirsen eski süt ve süt karışınca daha çok gaz yapıyormuş. hem de 1saatte meme dolmadığı için çocuk azıcık süt alıyormuş ve hem doymadığı için hem de gazdan daha çok ağlıoyrmuş kısır döngü. bugün inatla her emzirişten sonra belki yarım saat gaz için uğraştım. ve sonuç maşallah. öğlen de geceden sağdığım sütü verdim. memeler dinlendi. 2saate yakın uyudu. sanırım bu işi öğrenmeye başladım.

isilik ıslak mendille önlenmez zaten. kakalı kalmıcak. bir de popo terlemicek. temizledikten sonra iyi bir pişik kremi sür. benimkinin popo kaymak surat isilikli. popoya bübchen sürüyorum en iyisi olduğuunu söylüyolar

[

canım benimki alttan çıkacak olann gazda sıkıntı yaşıyo..emince gazı çıkarıp yatırıyorum ama ayaklaını sıkmaktan uyumuyo

Son düzenleme:
canım benimki alttan çıkacak olann gazda sıkıntı yaşıyo..emince gazı çıkarıp yatırıyorum ama ayaklaını sıkmaktan uyumuyo
canım aynı bizim de öyle her altını açışta karnına saat yönünde zeytin yağıyla masaj yap bide poposunun deliğini zeytinyağ pamukla sil orası yumuşayınca çok rahat gaz yapıyo kakasını yapıyo rahatlıyor biz bu sayede hallediyoz

sağol canım denicem..

bezini hemen değiştiriyorum kakalı kalmıyo. pişik kreminide doğduğu günden beri kullanıyorum. ıslak mendilimiz uni baby di bende değiştirdim nivea aldım ondan sonra popiş kızardı hemen bıraktım bende yine uni baby kullanmaya başladım. inşallah çabuk geçer bakalım.

Bizim doktorumuz pişik kremini önermedi. gaz için poposunun deliğine ufacık bepantem merhem sürmemizi önerdi. ışe yarıyor. Zeytinyağının asiti bazı bebeklerde alerji yapabiliyormuş...

kızlar pişik için bize bi eczacı dostumuz travcort krem verdi .korkma kullan geçe dedi gerçekten de 2 sürmemden sonra poposu hızla iyileşti deneyin tavsiye ederim.

benim minti bugün 5 er dk lık uykular uyuududelikafadulden doğum sancısı gibikaydirigubbakcemile3

seetlerdir rutin olarak salon-yatak odası mekik dokuyoruz..yavrum sonunda yorgun düştü kokuma alıştırdım sanırım..en son yanına uzandımda öyle geçti deliksiz uykuya..

yandıkeyvahedigeldismile banyo yaparken bile tetikteyim dk sayıyorum..
yerim ben onu annesiylede uyurmuş lokumummopuyorumnanaktan

selam kızlar
artık sık sık giremiyorum eskisi gibi nedeni malum. bazen sadece okuyabiliyorum, bazen o da yok.
biz de yarın tam 1 aylık oluyoruz bakalım, ikinci aşı zamanımız. daha şimdiden stresi üzerime çöktü bile, yavrumu delecekler diye.. ağlamasına hiç dayanamıyorum, hele bu acı yüzündense..

pişik konusunda ben hamileyken hep zeytinyağı kullanmıştım, hatta burda bazı arkadaşlar pehlivan gibi yağlanıyon diyerek dalga geçmişlerdi ama zerre çatlamadım. şimdi de bebişimin poposuna zeytinyağ sürüyorum onda da henüz bir vukuat olmadı. bi arkadaş demiş gazını da rahat çıkartıyor diye, gerçekten öyle, koca adam gibi gaz çıkartıyor bizimkisi, henüz gazla ilgili bir sorun yaşamadık çok şükür. ama ben günde 2 kupa rezene mi de mutlaka içiyorum, kötü gazları çıkartıyor ve bebişe bol bol süt yapıyor.

benim de sol göğsüm yeni geçti bu arada, hatta açılışı bugün yaptım diyebilirim. 1 aydır sağdan emzirip, solu da sağıp kaşıkla yediriyordum. sonunda iyileşti göğsüm. bebeğin yemeğini üzerinde taşımak kadar konforlusu yok valla. pompayı streilize et, yok tabağını kaşığını streilize et. yıka kurut, sütü ılıt ohohooo.. bu arada sütüm yetmiyor diye mama sakın vermeyin kızlar yaaa, mama hem anne için hem de bebek için iyi bir şey değil, çözüm değil yani. süt arttırmanın yollarını araştırın. benim sol göğsüm küsmüştü, süt azaldı orda uzun süre hatta bitmek üzereydi ki benim çabamla arttırdım sonunda. 3 saatte bir sağdım, ılık duş, rezene vs. hepsi iyi geldi. süt mutlaka gelir, pozitif düşünün sadece. ay dilim şişti özlemişim yazmayı, şimdilik bu kadar olsun bakalım..
:lepi::teytey:

selam kızlar acil bir sorum olucak sizlere sezaryen doğum yapanlar biraz önce duştan çıktım dikiş yerimi kavlu kağıt ile sürtmeden tampon yaparak kurulayım dedim hafif pembe bir renk oldu tekrar sildim birdaha oldu. eşimde sağ tarafın sol gibi kapanmamış henüz dedi. böyle birsey yasayan varmı? korktum acıkcası

kızlar bişey soracağım gazı olan bebekler sürekli emmekmi ister benim sütüm maşallah çok iyidi fışkırırdı sağıp döktüğüm bile oldu dün babanemize gittik kızım ikindiden sonra çok ağlamaya başladı sık emmek istedi gazı var diye ileç verdim gazınıda çok olmasada çıkardı bu sabahtan beri ortalığı yıktı sürekli meme istiyor göğüslerim çok yumuşamıştı öğleden sonra elimle baktım sık sık damla damla zor çıkıyor önceen tuttummu fışkırırdı çok ağladı dr u aradım hemen süt kesilmez gazdan ağlıyodur sen meme ver dedi ben mama aldım anneme geldim önce emdi biraz sonra 40 ml mama yedi doydu biboronu diliyle itti altını değiştim uyudu ama 10 dk da bir ağladı şimdi tekrar emzirdim çok sık mmek istiyor emerken iki çekiyor basıyor çığlığı emziği bile deli gibi emiyor normalde emzik zor alır ya çok uzun yazdım ama bilgisi olan yardım etsin lütfen ne yapacağımı şaşırdım açmı yoksa gazımı var ağlıycam yaa

canım ya gazdan şuan hatta 3gündür hep bu saatlerde bizde aynı durumdayız ben göğsümü elimle sıktığım zaman sütde geliyor ama yumuşak yinede ne kadar mideleri varki yeterli bilmiyorumkismile

canım bence gazdan ağlıyordur sırt üstü yatır baş parmaklarını karından diğer parmaklarınıda yana doğru açıp aşağıya doğru masaj yap sonra yan çevir birazda öyle devam kucağına alıp sırtınıda okşa onu biliyosundur zaten.
zynco kullanıyosan ver yoksa rezene demle sıcak suya at 1 dakika kaynat tamam oda...
bebişin inşallah rahatlar annesi ben öyle yapıyorum...
kolay gelsin..

canım ya gazdan şuan hatta 3gündür hep bu saatlerde bizde aynı durumdayız ben göğsümü elimle sıktığım zaman sütde geliyor ama yumuşak yinede ne kadar mideleri varki yeterli bilmiyorumkismile
inşl gazdandır ona göre meme verecem yoksa yara olmaya başladı benim gelmiyo elimle sıktımmı inşl eski haline döner göğüslerim

canım zinco kullanıyorum fakat rezeneyi çok sık vermiyorum şuana kadar üç kere verdim birde ben milupanın aldım sen aktardanmı alıp demliyosun bebek onu içiyomu ağır gelmiyomu bide nekadar suya nekadar rezene atıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…