2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar uyu ve oyna kullanıyorum şu anda ben de ve gayet memnunum ne kaka ne çiş hiç sızdırmadı ki gece hiç açmıyorum altını alışmasın diye o kadar çişe bile dayanıyor yani.

Kızlar uyu ve oyna kullanıyorum şu anda ben de ve gayet memnunum ne kaka ne çiş hiç sızdırmadı ki gece hiç açmıyorum altını alışmasın diye o kadar çişe bile dayanıyor yani.
bende gece açmıyorum,sabah bir açıyorum 3posta çiş ve kaka yapıyor,bez pisken yapmıyor galiba üstüne :)

aptamil bize çok şükür kabızlık yapmadı.oğlumda severek içiyor..bende çok endişe etmiştim mamaların kof şişmanlık yaptığını duydum ama dr.umuz bacaklarını sıktı ve bak fos fos değil kaslanmaya başlamış dedi..aptamilde imminafortis varmış daha besleyiciymiş vs.vs duydum ondan aldım başka mamaya geçmek istiyorum ama vicdanım rahat değil niye bilmiyorum

birde şu var anne sütüne en yakın mamayı kullanmak zorundayım..sütüm zaten az birde emmeyi bırakırsa oğlum çok üzülürüm..ooffff ammada kararsızım yaa

canım ben artık gece uyandığında sağıyorum. 1 de yatıyosa 4 gibi kalkıyoo. memenin birinde süt birikmiş oluyoo. onu sağ. yoksa gün içinde uyuyamadığım için sütte çok olmuyoo

arkadaşlar geçmişi okumaya çalıştım biraz, bir kaç arkadaşımız mamaya başlamış, şaşırdım ve merak ettim acaba neden? mamayı size doktor mu tavsiye etti? sütünüz mü az? az olsa bile sütü arttırma yolları var denediniz mi? benim sol göğsüm resmen küsmüştü, sütüm azalmıştı memebaşı çatlaklarından dolayı, ama ben yılmadım her 2 saatte bir gece bile kalkıp sağdım sol göğsümü, yara geçince de sol tarafı daha sık emzirmeye başladım ve şimdi maaşallahı var çok şükür. bu arada doktorların sütün yetmiyor demesi mamacı doktorların yalanı diye düşünüyorum, zira annede iki bebeği besleyecek kadar süt üretilir. yani tek memenizde süt olsa bile o bebeğinizi en az 6 ay beslemeye yeter. mama kullanmayın lütfen naçizane ben üzüldüm mamaya başvurmanıza. emzirdikten 1 saat sonra göğsünüzü sağarsanız beyniniz göğüslerinize daha fazla süt üretmesi gerektiği mesajını gönderir. ayda 160 lira gidiyor demiş bir arkadaş mama için, yazıktır. hem bedava hem de onbin kat daha kaliteli anne sütünü mamaya hibe etmeyin. sütü arttırmak için her yolu deneyin, çok konuştum biliyorum ama bebekler en az 6 ay annelerinin enfes sütleriyle büyümeliler.

Son düzenleme:

benimde en başlarda sütüm azdı,hatta hastanedeki doktor mama verelim mi dedi,hayır dedim,ilk gün açlıktan ağladı kuzum.sonrasında sol göğsümden emzirirken ağlıyordum ama zamanla geçti sütüm arttı.benim kendi doktorum sadece emzirmeyi desteklediği için her yolu denedik ve sadece anne sütüne devam ediyoruz çok şükür.Bol su,bol meyve çayı,yeşillik çok işe yaradı.Birde emzirmeden 15-20 dk.önce göğüslere sıcak kompres yaptım en başlarda,süt damarları genişleyip rahatladığı için kızım daha rahat emdi ve sütüm daha çok arttı.Ama herkesin aynı olmuyor ,eğer gerçekten her yol denenip süt artmıyorsa mamaya başlanabilir demişti doktor arkadaşım.Tabiki anne sütü gibi olamaz ama şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın.bebekler sağlıklı olsun yeter...ama doktorların hemen mama demeside sinir bozucu ,bence her yol denenip eğer süt yetmiyorsa ancak o zaman mamaya başlanmalı...

çok haklısın ilk 6 ay hatta 1 sene emzirebilsek keşke ama olmayınca yapacak bir şey kalmıyor, aç kalmasındansa mamaya yönelmek zorunda kalınıyor... ben ilk ay sürekli emzirdim, neredeyse yarım saatte bir falan emiyordu, sürekli ağlıyordu ben gaz sanıyordum meğer aç kalmış çocuğum ( 15 günde sadece 150 gr falan alınca doktor mamaya başlamak zorundayız dedi. bir öğün mama ver bir öğün emzir ve sürekli sağ dedi, mamaya başladık doydu maşallah ağlaması huysuzluğu gitti. burada duyduğum, çevreden duyduğum tüm süt arttırma yöntemlerini denedim hatta doğumdan sonra 51 kiloya düşmüştüm geri 54 oldum sürekli bir şeyler yemekten, dereotunu hayatta yemezdim onu bile demet demet yedim... sağma konusuna gelince ben de sürekli sağıyorum baya bir bekleyerek ancak 50 ml falan sağıyorum. ah keşke sütüm yetse, mama çok zor aslında. biberonları yıka steril et, su kaynat, ılıt bir sürü şey...
sütü yeten herkese 41 kere maşallah

Tamamen haklısınız.Ben de mama verenlerdenim.Doktor 1. ay kontrolü sonucunda 700 gr aldığı için az dedi ve mamaya başlamalısın dedi.Eşimle çok düşündük ancak bebiş çok ağlıyordu açlıktan.Bir arkadaşım çocuğu da 4 . aya kadar mama vermemekte ısrar ettiğinden biraz küçük kalmıştı.Hatta 2 kere de hastalandı.Bu durum da bizim gözümüzü korkuttu.Ben sadece günde 2 defa 60 ml veriyorum.Bunun yanında sütümün artması için tabiri cayisse atmadığım takla kalmadı.Aynı zamanda sağıyorum.Hatta emzirdikten sonra memede süt kalmasın diye son damlaları bile sağıyorum.Tabi bunların faydasını gördüm ama mama vermezsem bebeğimin doymayacağı kesin hala yeterli değil çünki.Neler yaptım:
1-zaten çok su içerim, bol bol su içiyorum.
2- rezene,anason , yeşil çay fincan fincan gidiyor,
3- taze sıkılmış meyve suları
4- komposto,
5- sağıyorum,
6- çörek otu yağı
7- 750 ml süt
8- bol mercimek, bulgur, et,soğan

bunların hepsini yapıyorum, tavsiye edeceğiniz başka şeyler varsa lütfen yazın.

benim de durumum seninle aynı arkadaşım, gerçekten sütü yetenlere 41 kere maşallah

Sinem, ben bir de alkolsüz birayı duydum, dr bir arkadaşım kendisi de kullanmış sütü artsın diye, kız kardeşi gıda mühendisi, arpadan dolayı sütü arttırır gibi bir şeyler söyledi, daha denemedim ama denemeyi düşünüyorum, kk da bu konuda topic bile buldum, bir de dereotu sanki az da olsa farkettiriyor gibi, yoğurda katıp yiyorum ... sen de bir dene istersen ve bence bir kişide süt yapan şeyler diğerinde yapmıyor, öyle olsaydı her duyduğumu uyguladım şakır şakır sütüm olurdu benim mafoldumben

Son düzenleme:

doğru haklısın her bünyede farklı etki gösteriyor.Senin dediğin Vitamalt denilen bir enerji içeceği.Ben onu kullandım,denk geldiğimde gene alıp kullanıyorum.Ancak kalorisi çok yüksek, fiyatı da ucuz sayılmaz ama gerçekten süper arttırıyor sütü.yazmayı unutmuşum bunu.Ama dediğim gibi herzaman içemiyorum.yarın görüşürüz, iyigeceler...

ben de deneyeyim o zaman, sen yine günde 2 defa veriyormuşsun ben daha fazla veriyorum mamayı... görüşürüz, iyi geceler...

günaydın
akşam kızım çok huysuzlaştı banyo yaptıtıken bıle ağladı ağlamazdı sonra 9 gibi uyudu gece 1 buçuk gıbıydı bırden ağlayarak uyandı sankı bıyerıni kesmişsin nasıl elim ayağım tıtredı hemen kaldırdım uyandırdım gözleını açınca durdu bıraz ama sonra yıne dvam ettı memede kabul etmedı 5 dk öle geçti sonra emip uyudu şimdi ıyı neden öle yapıyo normalde ağlamasını hiç duymam benım kızın ağlamaz mızmızlanır sadece nıye böyle oldu anlamadım:S

gazdir be canim, uykudan ciglikla kalkabilir, kotu ruya gormustur annesi :) uzulme boyle olur arada

benimkinde de bazen öyle oluyo kötü rüya görüyo heralde diyorum:)

ama maş. bebeğine canım 9da yatıp 1de uyandığı yani 4 saat uyuduğu hiç vaki deği benim veletin.
hele bu gece tam bi kabustu. gazdan olsa gerek sürekli saat başı uyandı ağladı sızlandı artık gecenin bi yarısı açtım altını masaj yaptım bacaklarını oynattım falan ama kar etmedi en son saat 6da bi kaka yaptı gaz çıkardı kendine geldi yavrum.. zinco minco rezene vs hiç bişeye yaramadı bendealsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…