2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

belkide kötü rüya, gazmıdır dıyorum ayaklarını çekmıyo karnına midesi bulanıyo gibi dünder beridir kusması azaldı mıdesıne fazlamı gelıyo ne:))
bizimkide gece 4ten sonra ıkına ıkına uyuyo uyumak denırse en sonunda açıyorum altını masaj felan yapıyoda bıraz rahatlıyo yanlız değilmişim korkuyorum arada bole ağlayınca:)

Canım sanırımbumesaj bana..elbette hiçbir anne keyfinden mama vermek istemez..kaldıki ben çok mücadele ettim halada ediyorum duyduğum herşeyi denedim ama olmadımı olmuyo işte annemin ve ablamında sütü olmazmış ben yine mama meme devam ettiğime şükrediyorum..birde bu her annenin bebeğini doyurcak sütü vardır cümlesi herkleste geçerli değil..öyle olsa ben 1 damlada olsa anne sütü almış olurdum..birde dr tavsiyesiylemi başldınız demişsin hayır ben dr. tavsiyesiyle başlamadım çünkü resmen deneme tahsı yaptılar oğlumu ilk ay kilo kaybımız oldu dr.umuz 15 daha deneyelim dedi tamam dedim asla mama vermedim verdirtmedim sonra sağlıkocağına gittik ordada kilo alımı az çıktı 15 gün bekle dediler bu arada çocuğum asla uyumuyo artık dayanamadım 40 günlükken 60cc mama verdim ve yavrum 2 sa. uyudu..karnı doydu çünkü...sütümolsa zaten mama zahmetiyle uğraşmazdım..ayrıca sebebini öğrenmeden böyle yüklenmenede ben üzüldüm...

çevremde ehlikeyiflik yapıp mama veren çok tanıdığım var ama bu her mama verenin keyifden verdiği anlamına gelmiyor,benim sütüm çok olmasına rağmen devrime yetmiyor,ben bile yetmezse vermeyi düşünürüm,çünkü açlıktan ağladığında feci içim gidiyo,meme boşken memede bir çırpınışı var,yüreğim parçalanıyor,hemen dolaptaki sütü ısıtıp veriyorum,3aydan sonra bebeğe az gelebilirmiş annenin sütü,inşallah herkesin sütü bol bol gelir

bende mamayı bıraktım 15gündür vermiyorum mama doktor tavsiyesiyle. arada çok gerekirse verirsin ama şimdilik vermeden devam edelim dedi. ama bugün oğlum çok huysuz sabahtan beri gece de öyleydi. sütümü sağayım dedim 20cc ancak çıktı. açlıktan ağlıyor sanırım uyutmaya çalışıyorum şimdi sallıyorum beşikte. olmazsa mama aldırcam eşime istemeden de olsa.
bol su içiyorum bulgur yiyorum hurma yiyorum inş en az 6 ay yeter hepimizin sütü..

annecikler meraba, şöyle bi okudum geçmişi de sanırım tüm anneler ve kayınvalideler birbirne benziyor.. benimkiler de ver gezdiriyim diye elimden alıyolar oğluşumu, oğlum bi yerlerini emmeye kalksın ya da hafiften bi mızırdansın acıkmış bu annesi diyerek veriyolar elime. o da hiç itiraz etmeden yapışıveriyo. demekki genelde süreç böyle işliyo.

Mama konusuna gelince kimse keyfinden mamaya başlamaz diye düşünüyorum. emzirmek zor olsa da çok güzel bi duygu çünkü. ve de herşeye rağmen daha kolay. Allah hepimizin sütlerini arttırsın inşallah

Ve bir de sorum var. benim sıpa kaka yapmayışının 5.gününde. bundan önce her gün çıkıyodu. aranızda 5 güne kadar çıkan oldu mu? Kabız mı oldu acaba? bugün biraz huysuz da :s

çok canım sıkıldı çok üzüldüm sütü bebeğine yeten bütün anneler mama verenleri keyfinden veriyo diye düşünüyolar sanırım...

canım üzülme, zaten mama keyiften verilecek bir şey değil ki.. maddi manevi külfet valla. biberon yıkmamaktan, steril etmekten yoruldum valla, su kaynat ılıt yok sıcak oldu yok soğuk oldu onu ayarla hiç keyifli değil :) ben de çok isterdim sadece anne sütüyle beslemeyi ama Allah nasip etmedi.. ilk bir ay çok ağlıyordu Sarp, doğru düzgün uyumuyordu ve hiç kilo almıyordu, mamaya başladık çocuk kendine geldi. dr bana her emişinde ( 2 satte bir falan ) 60 ml falan gelmesi lazım ki bebeğe yetsin dedi ama benim o kadar çabuk birikmiyor sütüm, ben de en azından yarı anne sütüyle besleyebildiğim için şükrediyorum ya o da olmasaydı...
bu arada bir aylıkken dra sanırım gazı var huzursuz hep ağlıyor dedim, kadın ne gazı aç kalmış bu çocuk dedi ee bu durumda illa mama vermem diyemez insan gerçekten doyunca melek gibi bir bebek oldu maşallah... ayy çenem düştü yine :))

Son düzenleme:

merhaba ;
öncelikle geçmiş olsun..
benim kızımda hergün kakasını yaparken bi dönem 3-4 günde bi yapmaya başlamıştı doktoruna sorduğumda eğer yaptığı kaka katı değilse bişey olmaz hatta haftada bir bile yapsa bişey olmaz korkma demişti.şimdi düzene girdi eğer kaka yapsın istiyosan her sabah doyurmadan önce bi çay kaşığı zeytinyağı içir ve kulak pamuğunu zeytinyağına batırıp bebeğin poposunu uyar çok faydasını görüceksin.

benim de bazen sadece 20 ml falan çıkıyor bazen 50 ml bazen daha fazla.. hiç belli olmuyor, Allah hepimizin sütünü arttırsın inşallah...

çok canım sıkıldı çok üzüldüm sütü bebeğine yeten bütün anneler mama verenleri keyfinden veriyo diye düşünüyolar sanırım...

aşkolsun antcım valla çok üzüldüm yanlış anlamana. ben keyfinizden mama veriyorsunuz demedimki, öyle de düşünmüyorum kesinlikle. bir kere bebeğe en iyi annesi bakar bu ilk kural, gerisinin ağzı sakız çiğner diye düşünüyorum. ben sadece her yolu denemenizi tavsiye etmek istedim. kilo kaybediyorsa çare yok elbette mama son çare. bir arkadaşa da 700 gr almış bebek diye doktoru mama desteği vermiş, 600 gr ila 1000 gr arası normaldir zaten, mamaya ne gerek?? her bebeğin bünyesi farklıdır, şu kadar gr almazsa olmaz gibi bebeklerin kalıplara sokulmasına çok karşıyım. bu arada bebeğin doyma ölçüsü aldığı gramlardan ziyade bezini günde kaç kez kirlettiğidir. günde 4 kereden fazla altını ıslatıyorsa sütünüz yetiyor demektir, endişeye mahal yok. herkesin bebeği ayda 1000 gr alacak diye de kural yok. esnek olun akışına bırakın.

bu arada sütü en çok hurma arttırdı bende. dereotu, soğan, tere, rezene, bulgur, litrelerce su, her gün ılık bir duş bütün bunlar gün içinde olmazsa olmazlarım benim. sanmayın ki benden foşur foşur süt geliyor kesinlikle değil. ama yetiyor şimdilik çok şükür. ben bezlerinden anlıyorum, 5 i geçince ohh diyorum sütüm yetmiş. yanlış anlaşılmasın lütfen ben kimseyi yargılamak istemedim, ant seni de en son sen yazdığın için alıntılamış bulundum.

slm kızlar facebookta grup açalım 2010 mayıs anneleri diye ne dersiniz?bebişlerimizle ilgili her konumuzu paylaşır konuşuruz:)))

merhaba arkadaşlar nasılsınız fazla katılamıyorum daha düzenimi oturtamadım yeni yere alışamadık vs ama sürekli takip ediyorum mama konusunda size katılıyorum ilk başlarda sütüm yetti çok fazlaydı sağmaya yetiştiremiyordum 40 gün anne yanında kaldım rahat bakıldım ama ben hastanedeyken taşındığımız yere gelince ne olduysa sütüm birden gidi verdi denemediğim bişey kalmadı humana çay çok işe yarardı o bile kar etmiyor yavrum emer uyur 4 saat sonra acıkıp uyanırken şimdi emiyo yarım sate mızlanıyo bazen memede ağlıyo göğüslerim bile tamamen indi mecbur arada mama vermeye başladım herzaman değil sütüm yetmediği zaman ama içim sızlıyo verirken abisinde 6 ay hiç vermedim kimse keyfiye sütü varken mama vermez ama kimseye anlatamıyosun mama vercem zaman eşim bile verme emzir diyo herzamanda vermiyorum bazen aradan üç gün geçiyo sanki keyfiye veriyorum öyle yırtınarak ağlayınca içim acıyo ne yapayım diyorum çocuk aç pirinç unu mamamı yapayım el kadar bebeğe diyorum söle öyle doyuralm obile anlamıyo sanki kötü anneymişim gibi hissediyorum kendimi sıkıntı bıçak gibi kesiyo sütü kimseye kulak asmamaklazım ay çok uzattım kusura bakmayın herşey üst üste geldi çok sinirlerim bozuk

bişey soracağım bu anason çayını nasıl yapıyorsunuz bitek okaldı denemediğim bugünde sütüm çok az off kızlar malum bartına taşındım yüksek bi köydeyiz burda yan komşum doğum yaptı bugün iki günlük bebek annesinin sütü hiç yok kayınvalidesi 80 yaşına yakın çocuk aç diye sabah inek sütüyle mama yapıp vermiş biz eskiden öyle büyüttük diyomuş üzüldüm valla yarım kutu humana çay vardı onu götürdüm söleydeim inek sütü vermeyin teyze dedim vs ama anlarlarsa

yazdıklarını okuyunca derin bi ohh çektim..oğlum bugün hiç kaka yapmadı neyseki normalmiş!dediğin gibi zeytinyağını denedim yine iki gün önce kaka yapamadığı için sıkıntılıydı poposuna sürdüm,karnına masaj yaptım ve bi çay kaşığı içirdim 15 dk içinde oğlum acayip rahatladı ve kakasını yaptı opuyorumnanaktan

canım kusura bakma bu konuda çok hassasım..ilk 40 gün eşimle annemle karşı karşıya geldim mama vermediğimiçin ama şimdide 40gün aç bıraktım oğlumu die vicdan azabı çekiyorum..çok istedim sadece emzirmeyi yazdılarının hepsini bende yaptım ama nafile artmadı sütüm..oğlumda emmeyi çok seven bi bebek ama süt gelmeyincede çekip çekip ağlıyo...tek isteğim oğlum emmek istemeyi bırakmadan kesilmemesi..bol sütlü günler hepimize

canım benım oglanada hıcbırı yaramadı o yazdıklarının gecen gun doktor gaz ılcaı kullanıyomusun dedı duzensız sıkısınca dedım.1 ay bı duzenlı kullan dedı sütünüz cok gazlı dedı.bende sımdı metsıl kullanıyorum oglum gazı olmasada verıyorum sankı ıyı geldı gıbı dene ıstersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…