benimkinde de bazen öyle oluyo kötü rüya görüyo heralde diyorum:)
ama maş. bebeğine canım 9da yatıp 1de uyandığı yani 4 saat uyuduğu hiç vaki deği benim veletin.
hele bu gece tam bi kabustu. gazdan olsa gerek sürekli saat başı uyandı ağladı sızlandı artık gecenin bi yarısı açtım altını masaj yaptım bacaklarını oynattım falan ama kar etmedi en son saat 6da bi kaka yaptı gaz çıkardı kendine geldi yavrum.. zinco minco rezene vs hiç bişeye yaramadı bendealsanaalsanasmile
gazdir be canim, uykudan ciglikla kalkabilir, kotu ruya gormustur annesi :) uzulme boyle olur arada
arkadaşlar geçmişi okumaya çalıştım biraz, bir kaç arkadaşımız mamaya başlamış, şaşırdım ve merak ettim acaba neden? mamayı size doktor mu tavsiye etti? sütünüz mü az? az olsa bile sütü arttırma yolları var denediniz mi? benim sol göğsüm resmen küsmüştü, sütüm azalmıştı memebaşı çatlaklarından dolayı, ama ben yılmadım her 2 saatte bir gece bile kalkıp sağdım sol göğsümü, yara geçince de sol tarafı daha sık emzirmeye başladım ve şimdi maaşallahı var çok şükür. bu arada doktorların sütün yetmiyor demesi mamacı doktorların yalanı diye düşünüyorum, zira annede iki bebeği besleyecek kadar süt üretilir. yani tek memenizde süt olsa bile o bebeğinizi en az 6 ay beslemeye yeter. mama kullanmayın lütfen naçizane ben üzüldüm mamaya başvurmanıza. emzirdikten 1 saat sonra göğsünüzü sağarsanız beyniniz göğüslerinize daha fazla süt üretmesi gerektiği mesajını gönderir. ayda 160 lira gidiyor demiş bir arkadaş mama için, yazıktır. hem bedava hem de onbin kat daha kaliteli anne sütünü mamaya hibe etmeyin. sütü arttırmak için her yolu deneyin, çok konuştum biliyorum ama bebekler en az 6 ay annelerinin enfes sütleriyle büyümeliler.
çok canım sıkıldı çok üzüldüm sütü bebeğine yeten bütün anneler mama verenleri keyfinden veriyo diye düşünüyolar sanırım...
çok canım sıkıldı çok üzüldüm sütü bebeğine yeten bütün anneler mama verenleri keyfinden veriyo diye düşünüyolar sanırım...
annecikler meraba, şöyle bi okudum geçmişi de sanırım tüm anneler ve kayınvalideler birbirne benziyor.. benimkiler de ver gezdiriyim diye elimden alıyolar oğluşumu, oğlum bi yerlerini emmeye kalksın ya da hafiften bi mızırdansın acıkmış bu annesi diyerek veriyolar elime. o da hiç itiraz etmeden yapışıveriyo. demekki genelde süreç böyle işliyo.
Mama konusuna gelince kimse keyfinden mamaya başlamaz diye düşünüyorum. emzirmek zor olsa da çok güzel bi duygu çünkü. ve de herşeye rağmen daha kolay. Allah hepimizin sütlerini arttırsın inşallah
Ve bir de sorum var. benim sıpa kaka yapmayışının 5.gününde. bundan önce her gün çıkıyodu. aranızda 5 güne kadar çıkan oldu mu? Kabız mı oldu acaba? bugün biraz huysuz da :s
bende mamayı bıraktım 15gündür vermiyorum mama doktor tavsiyesiyle. arada çok gerekirse verirsin ama şimdilik vermeden devam edelim dedi. ama bugün oğlum çok huysuz sabahtan beri gece de öyleydi. sütümü sağayım dedim 20cc ancak çıktı. açlıktan ağlıyor sanırım uyutmaya çalışıyorum şimdi sallıyorum beşikte. olmazsa mama aldırcam eşime istemeden de olsa.
bol su içiyorum bulgur yiyorum hurma yiyorum inş en az 6 ay yeter hepimizin sütü..
Canım sanırımbumesaj bana..elbette hiçbir anne keyfinden mama vermek istemez..kaldıki ben çok mücadele ettim halada ediyorum duyduğum herşeyi denedim ama olmadımı olmuyo işte annemin ve ablamında sütü olmazmış ben yine mama meme devam ettiğime şükrediyorum..birde bu her annenin bebeğini doyurcak sütü vardır cümlesi herkleste geçerli değil..öyle olsa ben 1 damlada olsa anne sütü almış olurdum..birde dr tavsiyesiylemi başldınız demişsin hayır ben dr. tavsiyesiyle başlamadım çünkü resmen deneme tahsı yaptılar oğlumu ilk ay kilo kaybımız oldu dr.umuz 15 daha deneyelim dedi tamam dedim asla mama vermedim verdirtmedim sonra sağlıkocağına gittik ordada kilo alımı az çıktı 15 gün bekle dediler bu arada çocuğum asla uyumuyo artık dayanamadım 40 günlükken 60cc mama verdim ve yavrum 2 sa. uyudu..karnı doydu çünkü...sütümolsa zaten mama zahmetiyle uğraşmazdım..ayrıca sebebini öğrenmeden böyle yüklenmenede ben üzüldüm...
slm kızlar facebookta grup açalım 2010 mayıs anneleri diye ne dersiniz?bebişlerimizle ilgili her konumuzu paylaşır konuşuruz:)))
merhaba ;
öncelikle geçmiş olsun..
benim kızımda hergün kakasını yaparken bi dönem 3-4 günde bi yapmaya başlamıştı doktoruna sorduğumda eğer yaptığı kaka katı değilse bişey olmaz hatta haftada bir bile yapsa bişey olmaz korkma demişti.şimdi düzene girdi eğer kaka yapsın istiyosan her sabah doyurmadan önce bi çay kaşığı zeytinyağı içir ve kulak pamuğunu zeytinyağına batırıp bebeğin poposunu uyar çok faydasını görüceksin.
aşkolsun antcım valla çok üzüldüm yanlış anlamana. ben keyfinizden mama veriyorsunuz demedimki, öyle de düşünmüyorum kesinlikle. bir kere bebeğe en iyi annesi bakar bu ilk kural, gerisinin ağzı sakız çiğner diye düşünüyorum. ben sadece her yolu denemenizi tavsiye etmek istedim. kilo kaybediyorsa çare yok elbette mama son çare. bir arkadaşa da 700 gr almış bebek diye doktoru mama desteği vermiş, 600 gr ila 1000 gr arası normaldir zaten, mamaya ne gerek?? her bebeğin bünyesi farklıdır, şu kadar gr almazsa olmaz gibi bebeklerin kalıplara sokulmasına çok karşıyım. bu arada bebeğin doyma ölçüsü aldığı gramlardan ziyade bezini günde kaç kez kirlettiğidir. günde 4 kereden fazla altını ıslatıyorsa sütünüz yetiyor demektir, endişeye mahal yok. herkesin bebeği ayda 1000 gr alacak diye de kural yok. esnek olun akışına bırakın.
bu arada sütü en çok hurma arttırdı bende. dereotu, soğan, tere, rezene, bulgur, litrelerce su, her gün ılık bir duş bütün bunlar gün içinde olmazsa olmazlarım benim. sanmayın ki benden foşur foşur süt geliyor kesinlikle değil. ama yetiyor şimdilik çok şükür. ben bezlerinden anlıyorum, 5 i geçince ohh diyorum sütüm yetmiş. yanlış anlaşılmasın lütfen ben kimseyi yargılamak istemedim, ant seni de en son sen yazdığın için alıntılamış bulundum.
benimkinde de bazen öyle oluyo kötü rüya görüyo heralde diyorum:)
ama maş. bebeğine canım 9da yatıp 1de uyandığı yani 4 saat uyuduğu hiç vaki deği benim veletin.
hele bu gece tam bi kabustu. gazdan olsa gerek sürekli saat başı uyandı ağladı sızlandı artık gecenin bi yarısı açtım altını masaj yaptım bacaklarını oynattım falan ama kar etmedi en son saat 6da bi kaka yaptı gaz çıkardı kendine geldi yavrum.. zinco minco rezene vs hiç bişeye yaramadı bendealsanaalsanasmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?