2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba mamadan bahsedilmiş ben batuhana doğduğu günden beri mama veriyorum bir ml sütüm dahi gelmedi ne mücadeleler verdim gelsin diye neler yedim içtim resmen sağacam diye göğsümü yara yaptım .oğlum ağladıkça bende ağlıyordum gelmedi gelmedi.... dahası mama çok kötü kabız yaptı oğlumu denemediğimiz şey kalmadı iyilessin diye. inanın emzirememek çok acı çevreden gelen enufak tepki sizi üzmeye yetiyor.mama hem maddi hemde manevi yönden bitiriyor insanı.yaşadığım yerde benim bebeğimle yaşıt o kadar çok bebek varki bazen içimden onların annelerine emzirtmek geliyordu oğlumu ama cesaret edemedim.daha yeni yeni psikolojim düzeliyor. neyse arkadaşlar gördüğünüz gibi beterin beteri var evlatlarımıza Allah sağlık versin. ben büyümez sanmıştım ya mamaylada büyüyor bebekler hepinizi ve mis kokulu bebeklerinizi öpüyorum

selamlar
benim kuzenim sırf uykusu bölünmesin diye mamaya başladı,doktorumda bana gece yatmadan mama ver,sabaha kadar uyur dedi,geçende facede bebeğini mamayla besleyen arkadaşım aynı öneride bulundu,keyifenden mamayı kimse vermez fikrine katılmıyorum yani,benimde ilk 1hafta bebeğim tutmadı,resmen savaşdım,gögüs ucum hiç yoktu,sürekli kanadı,yara oldu,fedakar anne olim diye yapmadım,gerçekten sürekli biberon stirilize et,sağ ver,ısıt,soğut çok daha yorucuydu,dışarıda bebeğimi nasıl bsliycem diye düşünüyordum hep ve mememi almıycak hiç diye ödüm kopuyordu,sütün bitme korkusu ayrı dert,yani işin özeti kimse kimseyi bişeyle suçlama hakkına zaten sahip değil ama herkesde bir değil,ben eminim bizim forumdaki herkes anne sütüyle beslemek için çok uğraşıyor ama olmayınca olmuyor,bende yediklerime dikkat ediyordum,zayıflayım diye,şimdi ne bulursam yiyorum,3gündür sütüm yetmiyor,kilo almak umrumda değil

Benım oglum da cok gazlı bır bebek baslarda annem kayınbabam fılan doymuyo her mızırıdadıgında emzır dıyolardı hala dıyolar ya annem anladı sadece gazı oldugunu.benımd egoguslerım cok yara oldu hala bıle tam gecmıs degıl bazen cok bunalıp aglıyordum aklıma mama gelıyordu ama dırendım zaten dedım 3 aylık olunca ıse baslıycam mecbur kalcam mama takvıyesıne dedım ve vermedım cok sukur oglum cok kılolu degıl ama kendıne gore doktorda dedı emdıkten sonra 1 saat bıle gecmeden aglayabılıyo dedım ac oldugu anlamına gelmez kılo alımı ıyı gaz o dedı rahatladım.sımdı uzuluyorum ıs ebaslayınca sagıcam ama sutum azalır mı dıye napıyım mecburum.annemınde goguslerı yara olmus yengemız nazarı degmıs bu 3. cocugun ne kadar cok sutun var dıye ve annem benı ve kardesımı emzırememıs mamayla buyumusuz ne yazıkkı.mecbur kalınca verılıyo tabı keyfıyeten verenlerınde kendı vıcdanı artık

kızlar içim rahatladıııı oğlum 5 gün sonra kakasını yaptı :))) 1 kilo gelirdi heralde yaptığı. yapar yapmaz sırtına kadar çıktı. ilave bişi vermeme gerek kalmadı :)hihoyyyt

bi de size bi sorum var. araba için anakucağı almıştık (jenny). evde de kullanırım diye düşünmüştüm ama çok ergonomik değil. çocuk çok içine gömülüyo. evde ne kullanıyosunuz bebeği yatırmak için? ne tavsiye edersiniz?

selamlar herkese,
kaka konusunda, gunde 6 kaka da, 6 gunde 1 kaka da normal arkadaslar, telaslanmayin :)

sut konusuna gelince, bazi gun benim de gogusler bos gibi hissediyorum, bazi gun dopdolu oluyor, dengesiz yani sanirim kendime bakamiyorum fazla anneler gittiginden beri bilemedim...
oglan hala kendini tirmikliyor tirnak kesmeyi ogrenemedim...
evde uyumuyor, disari ciktigimda melake, millet ne uslu bebek bir de uyumuyor diyorsun diyor imdat

canım biz evde park yatak kullanıyoruz fakat ilk 40 gün kızım ana kucağında yattı bizimki sunny baby evet normalde bebek içine çöküyor ama biz e bebek mağazasından anakucakları için minder aldık koyduk içine yatak gibi oldu valla çok rahat etti kızım dediğim gibi 40 gün onda yattı sürekli tavsiye ederim sevi bebenin bizim minder 27 tl ye falan aldık e bebeğin internet sitesindede var

bizde de park yatak var ama oğluş sıkılıyo yatmaktan dik durup etrafı izlemek istiyo. anadizi tavsiyesi olan?

bizimkide artık yatmak istemiyor sürekliya kucakda duracak gezecek yada yattığı yerde oynayacaz seninkide öyleyse bence anadizinde falan durmaz ben bebek arabasının içine battaniye seriyorum kalınca arkasınıda hafif kaldırıyorum öyle evde biriki tur atıyoz durunca ağlıyo gezince susuyor

selam hanımlar;

bugün doktor kontrolümüz vardı,pnömokok ve karma aşı oldu,verem aşısını bu hafta içi olacak,rota virüs aşısını 3. ayda yapalım dedi,gelişimi iyi çok şükür ,sadece anne sütüne devam.
kalça usg si istedi doktorumuz,istanbulda bu konuda uzman 2 ortopedist biri uzman biri prof. var onlardan birine gidin dedi,bazen anlamıyorlar dedi,inşallah birey çıkmaz...gerçi doktorumuz yok gibi duruyor ama emin olalım dedi...

kızlar bişey soracağım eşime rezene aldırdım nasıl demlendiğini bilmiyorum nette baktım ama farklı farklı tarifler var siz içiyosanız nasıl demlediğinizi yazarmısınız

canım rotavirüsü devlet karşılamıyor. 145 tl verdik biz. hepsini (bcg(verem), karma, pnömokok, rotavirüs) aynı gün 2.ayında yaptırdık. doktor aynı gün olması gerekiyor dedi hepsinin

bizim doktorumuz özel,ayrıca para ödüyorum her aşı için...doktorumuz bölelim aşıları dedi,rota virüs aşısına bir dahaki ay başlayalım dedi...karma,verem ve pnömokok bu ay oldu sonrakiler 3.ayda...ne bileyim kafam karıştı,çok iyi bir doktor ama söz konusu çocuğun olunca insan emin olmak istiyor.eee birde dir sürü para ödüyorum.sadece aşılar için 190 TL ödedim bugün.Eşimin akrabası prof.Onun tavsiyesi ile gidiyorum çocuk doktorumuza,hamileliğimdede eşi takip etmişti.Ama yinede aşıyı ötelemesi garibime gitti.

kızlar bişey soracağım eşime rezene aldırdım nasıl demlendiğini bilmiyorum nette baktım ama farklı farklı tarifler var siz içiyosanız nasıl demlediğinizi yazarmısınız

Canım ben önceden kaynayan suya 1 tatlı kaşığı rezene, çay kaşığının ucuyla birazık anason koyup altını kapatıp demlenmeye bırakıyordum. Yalnız geçen gün aktar tohum ve kökler kaynatılarak tüketilmeli bunları 5 dk. kadar kaynat dedi. Süt için rezene, kimyon tohumu, ısırgan tohumu, ıhlamur ve anason önerdi. Hepsinden birer tatlı kaşığı (anason hariç onu çok az koyuyorum kokusu fena) koyup 5 dk. kaynatıp 2 fincan tüketiyorum ben faydası var gibi inşallah devam eder. Ancak bu tür şeyleri 1 ay kullanıp sonra 1 ay ara vermek ve başka birşeyler içmek gerekiyormuş yoksa vücut alışıtığı için etkisini kaybediyormuş annem tv de bir doktordan duytmuş ama ne kadar doğru bilemiyorum.

ben ilk tırnağını kestiğimde etini de kesmiştim kızımın çok üzülmüştüm:gitme::gitme: şimdi tırnak makası ile değil de diğer makasla kesiyorum inanılmaz kolay oluyor ve uyanıkkende kesebiliyorum tırnak kesmekten çekinen arkadaşlara tavsiye ederim

canım rotavirüsü devlet karşılamıyor. 145 tl verdik biz. hepsini (bcg(verem), karma, pnömokok, rotavirüs) aynı gün 2.ayında yaptırdık. doktor aynı gün olması gerekiyor dedi hepsinin

[bende 10 gün sonra yaptıracağım rotayı ama hepsinin aynı gün vurulması gerektiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu bizim ben doğum yaptığım hastanenin çocuk druna gidiyorum kontrollere ve hastane toplu aşı almış o yüzden 100 lira ödeyeceğiz aşıya normalde 145miş

kızlar son dönemdeki favori şarkım
UYKUSUZ HER GECE

yorgun ölesiyeeeeeeeeeekaydirigubbakcemile kaydirigubbakcemile5

canım benimkinin de markası jenny. içine battaniye katlıyorum veya küçük yastık koyuyorum işe yarıyo.içinde oturuyo ve bazen sallarken uyutmayı ile başarabiliyorum nadiren de olsa. yalnız biz de araba da pek kullanamadık bunu.

bizim doktor rotayı 3.ay olak dediohaoldumsmile

kızlar bu bebeğe zeytinyağı verme olayı bana gprip geliyo işe yarıyomu grçekten ya ağır kaçmasın yavrucuğa..

düzenli kullan derken nasıl olcak canım kaç saatte bir ne kadar veriyosun? metsili duydum ama umudum yok artık:bbo: doktor mu verdi onu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…