2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bizimde bu cuma aşımız var gerçekten çok stresliyim buyüzden 3 aşı aynı gün içinde ağır olmazmı ya minicikler daha.. mirmirmirmir

bizimde bu cuma aşımız var gerçekten çok stresliyim buyüzden 3 aşı aynı gün içinde ağır olmazmı ya minicikler daha.. mirmirmirmir

biz 2 tane olduk veremi bu çarşamba olcaz..

ateşini de ölçtürmüyoki bizim sıpa kulağına tutamıyorum ölçeri :2:

bizde cuma sabahtan verem aşısını olup ordan sağlık ocağına gitcez diğer iki aşıyı olcaz..ben oğluma fitili aşı öncesi vermeyi düşünüyorum 4saat etkiliymiş zaten daha sonra ateşi yükselirse yine vercem..en rahat ateş ölçme şekli koltuk altında tutarak..ateş ölçerin nasıl bilmiyorum ama ben koltuk altına sokup kolunu hareket ettirmicek şekilde tutuyorum biraz sıkılıyo kızarıyo ama mecbur :1closedeyes:

kulaktan ölçüyo digital bişey benimki canım ama elimle yokluyorum şimdilik vücudunda bişey yok çok şükür..

sallana sallana uykuya daldı bakalım ne kadar dayanacak paşam.. annelik başka bişeymiş kızlar ya insanın canı yanıyor onlara bişey olunca..

Allah'a şükür hiç pişik olmadık, ama ben bepanthen merhem sürüyordum hep doktorumuz hastaneden çıkarken yazmıştı, bir süredir de saf zeytinyağı sürüyorum.

arkadaşlar pekii ıslak mendil kullanıyomusunuz?benim çevremde kullanma diyen çok insan var benimde buyüzden kafam karışıyo,bazen su ve pamukla temizliyorum bazen ıslak mendille siz nasıl temizliyosunuz popolarını bebişlerin??

Allah'a şükür hiç pişik olmadık, ama ben bepanthen merhem sürüyordum hep doktorumuz hastaneden çıkarken yazmıştı, bir süredir de saf zeytinyağı sürüyorum.

pişik için z.yağı duymamıştım ama cildine iyi geldiğine eminim miniğin. bepanthen merhem çocuklarda kullanılabiliyomu?

[/B]

pişik için dalinin kremini kullanıyorum ben çok memnunum,oğlumda şimdilik pişik yok,pudrasıda johnsons baby yerimseniben

bende johnson baby nin pişik kremini kullanıyorum ama çok memnun değilim , pasta krem emilmiyo cildin üzerinde kalıyo pudra gibi , çok etkili değil ama , hergün sürmeme rağmen tam geçmedi maalesef , pudrayı da 1 yaşından önce kullanmayın falan diyolar diye kullanmıyorum gerçi doktora sormadım zararı varmı diye..
dalini bi araştırıyım bakim.

Pudra pek önerilmiyor gözenekleri tıkayıp cildin nefes almasını engelliyormuş.

evet ben kullanıyorum canbebe'ninkini , doktor poposunu yıkamamı önerdi ama her dakika çocuğu soyup nasıl yıkayabilirim ki? ilk zamanlar hele her bezi kirli çıkıyodu hasta olur çocuk sürekli su altında bide kış olduğunu düşünsenize. hastanede hemşireler alt temizliğinde steril gazlı mendil kullandılar o da aynı ıslak mendil gibi paketlerde satılıyomuş ama ben almadım ıslak olmadığı için temizlenmez gibi geliyo bana bilmiyorum. tahriş olmadı çok şükür ıslak mendile devam edicem.

pisik onleyici gunluk bakim kremi ayridir, pisik olunca surulen krem ayridir.

pisik olunca surulen en iyi krem "mustela Stelactiv"

onleyici olarak yine mustela bariyer krem ya da bubchen cok iyi :)

Ben yeni doğduğunda chicco kullanmıştım şimdi dalin kullanıyorum arada bir yıkıyorum altını ılık suyla ama genelde ıslak mendille siliyorum. İçin rahat etmiyorsa uni baby nin su ve pamuktan oluşan ıslak mendili var onu kullanabilrsin.

Nidah canım Emir nasıl oldu, rahatladı mı biraz. Yavrum benim ya inşallah çabucak atlatır, ağrı,sızı ateş olmaz.

arkadaşlar acil yardım bebeğimin boynunun altını silerken pişikten kanadığını gördüm ne yapayım normal pişik kremi sürülür mü??

Pişik kremi de sürülür, ayrıca bebe yağı da sürülür bence. Ben hemen hemen her gün yağlıyorum, her yerini, özellikle boğumları.. Henüz bişey yaşamadık çok şükür.

Benim doktorum kulaktan ölçme 4 aydan küçük bebeklerde çok sağlıklı bilgi vermiyor diye önermedi. Koltuk altından digital ateşölçer ile ölçüyorum ben.. bildiğim veremde banyo 3 gün yapılmıyor ve aşı yeri ağrıyor, karma daha sıkıntılı... biz de perşembe verem, cumartesi, karma, rota, çocuk felci ve hib olacağız... Çok heyecanlıyım..

]
Uni baby yenidoğan kullanıyorum ben canım

bir soru da benden... Bazılarınız dışarda bebişlerinizin uyuduğunu yazmışınız. Beni Ege' m anakucağına karşı çok tepkili.. Pusete (ana kucağı) koyuyorum. Çok kısa durup ağlamaya başlıyor. Kucakta rahatlıyor... Öyle olunca da kollar kopuyor. szi nasıl yaşıyorsunuz bu durumu?

prima 3 numaraya gectigimden beri o hos kokusu gitti, cis kokusu geldi, dikkatinizi cekti mi prima kullananlar ?

sanirim bez degistiricem

buarada kızlar ben bebeğimi bugün aşaıya götürce 2.ayında ateş yapıyomu neler yaptınız aşıyı yaptıran arkadaşlar...

kızlar doktor bişey söylemedi bende sormayı unuttum bu 5li karma aşıdan sonra banyo yaptırılabilirmi bekliyomuyduk 2-3 gün yoksa?

haftaya bizde vurdurcaz korktum şimdiohaoldumsmileohaoldumsmileohaoldumsmile

kızlar siz pişik için ne kullanıyorsunuz?
krem yada pudra olarak ne marka tercih ettiniz acaba?

prima 3 numaraya gectigimden beri o hos kokusu gitti, cis kokusu geldi, dikkatinizi cekti mi prima kullananlar ?

sanirim bez degistiricem

kızlar selam,
biz aşılarımızın tamamını geçen hafta aynı gün olduk (bcg, karma, rotavirüs, pnömokok). Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadık. Doktorumuz (prof) ateşi çıkmadan bişi içermeyin dedi çıkarsa da calpol şurup önerdi. ateşi makattan ölçmeyi önerdi. tabi bu çok zor. o zaman iyice kuruladıktan sonra koltuk altından ölçün dedi. kulağı önermiyor. verem aşısının vurulduğu omzunu ovalamamak kaydıyla hemen banyo yaptırabilirisiniz dedi.

bez konusunda benim de sorum var. 6 kilo benim oğluşum 2 no kullanıyoruz daha 3 kullanmadım hiç siz aktif bebek mi alıyosunuz yeni bebek mi? ben yeni bebek kulllanıyorum (geceleri de premium care) ama kesimi çok geniş. daha dar kesimli olan bi prima var mı? aktif bebek öyle mi??

ve bir de pişik için doktorumuz bir krem verdi kesinlikle ve kesinlikle öneriyorum : OXITIN
balık yağı ve çinko içeren yoğun kıvamlı bir krem. anında geçiriyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…