2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
devrim bir ayda 2790 gr. mi aldi ? yuzbin kere masallahhhhhhhhh ona :)
saol teyzesi,ben obeziteden korkuyordum ama doktorumuz endişemizin gereksiz olduğunu,2yaşına kadar aldığı anne sütünün her damlasının çok önemli olduğunu,söyledi ve ne gereksiz bir endişe,çocuğum hızlı gelişiyor diye sevinmelisin dedi

sudan tabi ki zarar gelmez ama, karnini suyla doyurmasi cok tercih edilmiyor, ben hic vermiyorum.

ben yaptirdim rota, sonra ah keske dememek icin acikcasi canim..

:)))
ne obezitesi sadece biraz oburix..

kızlar günaydın herkeze ben buğün iş başı yaptım.. oğluşumda tam 3, aylık oldu buğün

masallah oglusuna sana da hayirli olsun, kim bakiyor ogluna canim?

babannesi bakıyor yanında birde teyzesi var çok ufak bakıcıya bırakmak heleki şu devirde çok zor en iyisi kendi ailenin bakabilmesi tabi bakabilecek durumdalarsa

herkese günaydın kızlar benim kızım çok ağlıyo karnı tok altı temiz kucakda gezdiriyorum oynuyorum yok dünden beri buralar çok acayip sıcak su versemmi acaba kaç yerde okudum dinledim anne sütü alan çocuklar devam maması içse bile 6 ay suya ihtiyaç hissetmezlermiş hatta vermenin zararı olurmuş anlattılar nasılzararı olduğunu aklımda kalmadı susuzluktan ağlıyo olabilirmi versemmi az terettütde kaldım

ben veriyorum canım benim içim yanıyor onunda yanıyordur diye veriyorum dr. umda verebilirsin dedi günde 3-4 çay kaşığı içiriyorum hem gaz çıkartmasına da yardımcı oluyormuş...

Öncelike biz annelere yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Kızım 4,5 aylık sütüm yeterli olmadığı için kızımı anne sütü yanında ek olarak nutrilon omnea 1 adlı mama ile besliyorum cocuğumun beslenme ile ilgili bir problemi yok yanlızca aşağıda kafama takılan bazı sorulara ilğili önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

1- Sitenizde 6 aya kadar bebeklere su verilmesi önerilmez diyordu ben ek olarak mama verdiğim için her öğünden sonra bebeğime 3 çay kaşığı su veriyorum bu doğrumudur. yada bebeğimin günlük su alım miktarı ne kadar omalıdır.
2- bir haftadır sabah- öğle arası elma suyu, öğle-akşam arasıda yoğurt veriyorum,1 çay kaşığı ile başladım bir hafta oldu ama bebeğim bu yiyeceklere istekli bir hafta sonra bu yiyeceklerden ne kadar verebilirim.
3- elma - şeftali harici hangi meyveleri verebilirim.kivi suyu 4.5 aylık bebeğe verilirmi [çok iştAHLI VERSEM İÇEBİLİR)
4- kendim yaptığım yoğurt harici aradada dışarıda satılan (bebek yoğurtlarından (meyveli-sade) versem zararı olur mu (bir ürün önerebilirmisiniz)
5- sebze püresi , muhallebi vermeye bu aylarda başlayabilirmiyim.

doğum kilosu: 3300gr
doğum boyu: 51 cm

şimdi
kilosu:6300gr
boyu:64 cm
Bende bizlere güvendiğiniz için çok teşekkür ederim. :) Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

1. soru : Bebeklere su doğdukları günden itibaren herzaman verilebilir. Çünkü su yaşam için elzemdir ve hücrelerin en önemli bileşenidir. Bunun yanı sıra vücudumuzdaki zararlı maddelerin atılmasında büyük rolü vardır. Yine aynı şekilde vücut ısısını düzenler. bu açıdan bebekler için su öenmlidir. fakat sıvı ihtiyacının büyük kısmı anne sütü ile karşılanır ve bebeklerin mide hacimle çok küçük olduğundan fazla su verilmesi önerilmez. Fakat günde 3 - 4 çay kaşığı suyun hiç bir zararı yoktur.

2. soru : Elma suyu ek besinlere başlamada iyi bir seçim. Elma suyu ve yoğurdu yavaş yavaş arttırarak verirseniz çok iyi olur. Bir anda değilde her verişinizde 1 çay kaşığı kadar arttırarak verirseniz iyi olur. Fakat meyve suyunu anne sütüyle birlikte vermemeye çalışın.

3. soru : Eğer elma suyunu bebeğe verdiğinizde alerjik bir problem olmadıysa yavaş yavaş diğer meyvelerin sularını vermeye başlayabilirsiniz. Fakat kivi meyvelerin arasında alerjik özelliği hemen hemen en fazla olan meyve olduğundan kiviyi bir süre sonra vermeniz çok daha iyi olur kanısındayım.

4. soru : Bebeğiniz küçük olduğu için ben şuanda hazır yoğurtları tercih etmemenizi istiyorum. Evde yaptığınız yopurda bi süre daha devam etmenizi tavsiye ederim.

5. soru : Tabiki aşlayabilrsiniz. fakat az öncede söylediğim gibi anne sütüyle birlikte başka bir besin vermemeye çalışın ve bebek eğer almıyorsa zorlamayın. Unutmayın ki bebeğinizin mide hacmi henüz çok az.

Sevgiler

Dyt. Esra KÖSE

ben veriyorum canım benim içim yanıyor onunda yanıyordur diye veriyorum dr. umda verebilirsin dedi günde 3-4 çay kaşığı içiriyorum hem gaz çıkartmasına da yardımcı oluyormuş...

bende 2 kaşık vericem canım herşeyde doktorlara bakmamamızlazım demekki içimize hangisi sinerse onu yapmak lazım sonuç ta su zararlı yapay madde değil

ccaannnııımm çokk geçmiş olsun inşallah gerek kalmazzz

bi bilgim yok canımcım yaaa çok üzüldüm acil şifalar dilerim kuzuya.
:çok üzgünüm:

geçmiş olsun canım,bildiğim kadarıyla demir takviyesine başlıyorlar.

sağol kuşum öyle olacAK HERHALDE
Selma Allah acil şifa versin umarım ameliyata gerek kalmaz...[/QUOTE]

gökkuşak bizde bugn başladık kan ilacına benim kız erken doğduğu için doktor erken başlattı 6 ayda kan değerlerine bakılcak üzülme ilacla falan dengelenir tatlım

sağol kuşum yaa bizde başlayacağız herhaldeeee...

günaydın hanımlar,

kızım dün gece ilk defa 11 de uyudu sabah 9 a kadar sadece 3-4 saatte bir emmek için kalktı:))))ne güzel birşeymiş,inşallah böyle devam eder...normalde 2 - 3 ten önce uyumuyordu

normalde anne sütü almayıp mama ile beslenen bebeklere ağzında pamukçuk oluşumunu önlemek için mamadan sonra 1 .ay kaşığı su verin diyen de dr. lar bizi nasıl büyütmüş annelerimz herşeyi veriyorlarmıştı allaha şükür gayet sağlıklıyız

günaydın hanımlar,

kızım dün gece ilk defa 11 de uyudu sabah 9 a kadar sadece 3-4 saatte bir emmek için kalktı:))))ne güzel birşeymiş,inşallah böyle devam eder...normalde 2 - 3 ten önce uyumuyordu
oo maşallah tatlım benm oğlum 9 - 10 gibi yatıyor sabah 6 da uyanıyor oyun için 1 saat fln oynaşıp tekrar uyuyoruz ..

oo maşallah tatlım benm oğlum 9 - 10 gibi yatıyor sabah 6 da uyanıyor oyun için 1 saat fln oynaşıp tekrar uyuyoruz ..

maşallah senin oğlana annesi,anlayışlı ve uslu bir bebek demekki,senin içinde iyi olur akşam erken yatması;kendine ve eşine zaman ayırırsın ,biz kızımın gözünün içine bakıyoruz akşamlar biraz erken uyusun diye:kedi: ama 2 den önce uyumuyor,gündüzleride uyumuyor normalde,inşallah artık düzene girer...

kızlar ben sadece anne sütü veriyorum. bunun dışında geçen hafta tatildeydik suluk aldım küçük ara ara kaynamış su verdim. sabahları kahvaltı yaparken sanki lokmalarımı sayıyor ev yapımı çilek reçeli vardı, 1çay kaşığını azar azar dudağına deydirerek verdim bayılıyo tadına şeftali ve tatlı erik yerken bana bakıp yalanıyo boğazımdan geçmiyo bende dayıyorum onun dudağına resmen zevkle emiyor çokta komik görünüyor. 10gündür böyle tattırıyorum. birzararını görmedim, ek gıdaya geçmede yardımcı olacağını düşünüyorum hatta...

düzene girer inşallah ben saat 10 oldumu en geç alıyordum uytmaya götürüyordum bi kaç gece zorlandık tabi uyumak istemediği için ama 1 haftada düzene girdi .. inş. sizinde düzene girer

yaa 2 aylıkmısınız canım bende karpuz suyu verdim çay kaşığıyla ama korkuyorum öle veremiyorum ben 3 aylık olduk buğün bende yavaş yavaş vereyim diyorum

merhabaaa kızlarrrr

su vermiyorum bende kızıma doktorumuz gerek yok diyor ilk kızımıda öyle büyüttüm 6 aya kadar vermedim ama 3-4 çay kAŞIĞI SORUN OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM....
benim kızda geceleri kalkmamaya başladı bende çalıştığımdan uyuyorum en ason yatarken 12 de emziriyorum bir daha 6:30 falan kalkıyo emiyo arada kaldırsam mı acaba bilemiyorum. hiç doktorlarıyla görüşen var mı bu konudaaa

ya tuhaf gelebilir size ama kızım diş çıkarma belirtileri gösteriyo olabilirmi karnı tok meme veriyom istemiyo emziğide fırlatıyo deligibi ellerini ısırıyo ben parmağımı ağzına verdim çıldırmış gibi parmağımı ısırıyo iki gündür ağzı sulanıp akıyo aşırı değil ama daha erken diyorum diş için ama oğlumda 3.5 aylık başlamıştı belirtileri 5.5 aylık çıkarmıştı alttan 2 tane off kafam karıştı hiç bişekilde sakinleşmiyo bi onun içinde dr götürülmez başka bi derdi var gibi gözükmüyo nası sakinleştircem bu kızı elimi ısırdı ısırdı koydum arabasına duruyo şimdi sakin sakin 5 dakka sürmez ama

yaa 2 aylıkmısınız canım bende karpuz suyu verdim çay kaşığıyla ama korkuyorum öle veremiyorum ben 3 aylık olduk buğün bende yavaş yavaş vereyim diyorum

hoşgeldin canım yaaaa 1 hafta sonra bizde 3 aylık olacağızzz........ama erken bence kızlar ek besinler için yaaa...4 aylık olsunlar en azındannn.4 aydan sonra tattırmalara basşlayıp aslında anne sütü yeterli ise 6 ayda başlamalı..

ama insan heyecan duyuyor biliyorum bir an önce oda yesin isteniyor ama en rahat zamamnlar şimdi acıktığında her yerde besini hazır anne sütü...
ek besin zamanı dışarı çıkıldığında çok zor oluyorrr....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…