2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

selam canım;
ben hep yalnız yıkıyorum;hatta öyleki ustalaştım yıkarken kulaklarını bile parmaklarımla kapatabiliyorum:)))

benimkinidde ilk 15 gün annem yıkadı sonra kendi evim geçtim hep kendim yıkadım. eşim beraber yıkayalım dedide özellikle istemedim kendim yıkayıp öğreneyim diye neyseki öyle öyle yapmışım

benim kızımda 2,5 aylık olana kadar doğru dürüst uyumuyodu ama şimdi çok şükür çok iyi özelliklede gece uykusu... 9 10 gibi yatıyo 2 3 gibi kalkıyo emziriyorum eğer konuşup oynamazsam hemen geri yatıyo sabah 6 ya kadar

bizimki de ıkınması olmasa uyuyacak gibi ama şu ıkınmalardan kurtulamadık bi türlü.. 3.ayı 4gözle bekliyorum belki 3.ayda geçer diyolar..
maş. kızına tatlım.
bu arada tek başınıza nasıl yıkıyosunuz ya fileye mi koyuyosunuz kucakta mı? ben cesaret edemiyorum yalnız başıma..

canım yaa ikinizede kıyamam...inşallah en kısa zamnda geçer..bencede gece çaylarını bi dene bakalım..belki işe yarar

nidahcım ben hep banyo küvetinde yıkıyordum ama şimdi malum sıcaklar hemen kucagıma alıyorum beraber banyo yapıyoruz hem daha kolay hemde çok zevkli hem bebeğimde korkmuyor benim ıslandığımıda görünce gülücükler atıyor rahatlıyor

ne güzel valla cesaretim yok gerçi artık fileye de sığmıyo bizimki benim de alışmam lazımm..bilmiyorumkismile

önceleri sadece küvetinde yıkıyodumda şimdi bende soyunuyorum oturup dizime yatırıyorum bide benim kızım suyu çok seviyo banyodan çıkarınca ağlıyo:)) çok zevki oluyo

ne güzel valla cesaretim yok gerçi artık fileye de sığmıyo bizimki benim de alışmam lazımm..bilmiyorumkismile

evet canım alıştır kendini korkucak bişey yok sen onun annesisin alışırsın bi cesaret edip başlarsan. bende ilk 3 gün kafasını yıkayamamıştım:)) ama sonra alıştım

benim kızda suya bayılıyo hiç çıkarmasak sesi çıkmıycak çıkınca ağlıyo. ama işte daha hiç yalnız yıkamadım bilmiyorumkismile

sağol tatlım seninkinde de ıkınma vardı dimi? gerçi uykusu iyiydi sanırım maş. diyeyim

ıkınma ve gaz içinde zeytinyağı bende süper sonuç verdi gazı olunca ıkınınca kulak pamuğuna zeytinyağını sürüp poposuna değdirip uyarıyorum gazını hemen çıkarıyorum tabi bacaklarınıda hareket ettiriyorum gaz felan kalmıyor kesinlikle tavsiye ederim ben artık gaz ilacı vermiyorum

Ben her akşam eşimle sabunlamadan suya sokuyorum, haftada 2 sabun yeterli bu dönemde, bir çok kaynak öyle diyor. ciltleeri kuruyormuş aksi halde ki, bana mantıklı geldi. Tek başıma da yıkadığım oluyor. Biraz iyi organize olmak gerekiyor. İlk başlarda eşim yanımdayken tek yıkadım. o arada her şeyi ayarladım, suyu nasıl alırım, şapuanın durduğu yer. çıkınca havluya nasıl alacağım.. giyecekleri falan... Artık yıkıyorum tek başıma evire çevire :)))

bir de bebekler artık 6 saat deliksiz uyuyabilir dedi....ama şimdiye kadar hiç o kadar uyumadı ama...:)

Benimkinin rekoru 5 saat, sonra 2 saatte bir uyanıyor. rituel oluşturmaya çalışıyoruz. 20:00-20:30 arası banyo, masaj, yemek, her gece aynı uyku müziği eşliğinde uyku... 9:30- 10:00 gibi uyuyor... Sonrası yazdığım gibi.. Bu ara gündüz uykuları azaldı, çok kıa dalıyor, hop 30 dakka geçmeden uyanıyor...Sonra akşam çokkk uykusu oluyor

Maşalah, darısı başımıza

Ben yıkıyorum canım, fileyle rahat edemedim ben, mothercare'den sünger aldım. Onıun üstüne yatırıyorum, bir elimle de kafasının altından tutuyorum. Önce 5-6 dakka su ile keyif, sonra sabunlanıp çıkıyoruz

benim oğlum ilk aylarda öyleydi aşırı gazı vardı ben hurse harveys kullanıyorum gaz ilacı bir haftadır yavaş yavaş azalttım artık vermiyorum faydasını da gördüm

kızlar peki kendiniz kucağınızda yıkarken kulaklarını nasıl kapatıyorsunuz

kendin oturup dizine yatırdığında zaten kulakları geride kalıyor boynunu sırtını bu şekilde yıkıyorum başını yıkarkende sırt üstü yatırıp başını kulaklarına su değdirmeden yıkıyorum sonra yüzüstü çevirip duşla bir güzel duruluyorum ben kovada su kullanmıyorum duş musluğu daha kolay oluyor banyosu bitincede havluya sarıp her iki kulağının üstüne yatırıp suyun akmasını sağlıyorum şuana kadar hiç problem yaşamadım.

kızlar ben banyo suyunu önceden kaynatılmış soğutulmuş su kullanıyorum yada hazır su kullanıyorum daha hiç direk musluk suyuyla yıkamadım. siz musluktanmı kullanıyorsunuz.

kızlar ben banyo suyunu önceden kaynatılmış soğutulmuş su kullanıyorum yada hazır su kullanıyorum daha hiç direk musluk suyuyla yıkamadım. siz musluktanmı kullanıyorsunuz.

ben musluktan kullanıyorum kızımıda musluktan yıkamıştım hiç sorun yaşamadım oğlumuda bu şekilde yıkıyorum.

sağol tatlım seninkinde de ıkınma vardı dimi? gerçi uykusu iyiydi sanırım maş. diyeyim

benimkinin ıkınmaları azaldı son bikaç gündür...4 gündür sabah 5 te kakasını yapıyor sadece ozaman ıkınıyor..kakasını yaparken çok zorlanmıyor allahtan...altını zeytinyağlı ıslak pamukla siliyorum belki onun faydasıdır...ilk yattığında 6 saat uyuyor..sonra 1 defa daha kalkıyor çok şükür düzenli uykularımız..

benkızımın kendi küvetinin içine bir battaniye seriyorum ..üzerine yatırıyorum sırtüstü öyle yıkıyorum..sonra yüzüstü koluma alıyorum.genelde eşimle yıkıyoruz...çünkü benim kız otomastiğe aldı yıkanınca gece uykusuna geçiyor..gündüzde öyle çok uyur diye yıkamıyorum...sadece ellerini yüzünü yıkıyorum

Özlem ben de duştan diek hiç kullanmadım, sadece kaka yapınca poposunu direk muslukta yıkıyorum. genel banyoda ilk iki ay kaynatıp soğuttuğum musluk suyumu kullanıyordum. şimdi küvetine ve kovaya suyun ısısını ayarlayıp dolduruyorum. o şekilde yıkıyorum. duşa tam güvenemiyorum. bir anda ısınır, soğur falan diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…