2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benim kızım gündüz memede uyuyo ama gece uykusuna mutlaka sallanarak geçiyoruz yoksa dalmıyo uykuya. aşırı sallamak beyin hücrelerini öldürebilir gerçekten ama o kadar hızlı sallamıyoruzki hafif hafif sallıyorum ben ayağımda. hatta doktorlar bile sallanmasının onu hareket ettirdiğini ve gazı için iyi olduğunu söylüyolar. gerçi hepsi başkabişey söylüyoda:)
kendi kendine uyuması elbette çok güzelde onu başarabilirmiyiz bilmiyorum.

yatır kaldır mıdır bilmemde benim vaktim olduğunda onuuyurken bekliyorum çok zor dalıoçünkümıraldanmaya başlayınca hemen sallıyomaccık dalıyo tekrar olursayine ondan sonrakesintisiz uyuyor 2,5 saat faalan ama bu nadir oluyo çünkübaşında beklemem lazım ağlarsadahemen memeyiveeriyom bazen uyuyootekrar ama bebişler napsınn çok sıcak çokk bunalıyokuzular benim kızda sözden geri kalıp uyumak istemiyo zatenn kaydirigubbakcemile3

valla sabah ıkı saat aradan sonra 12 ye kadar uyudu benım kızım şimdide uyutamıyorum yani kucagıda gezınıyorum öle uyuyo yerıne kouyorum hemen uyanıyo ağlamıyoda ama uyuyamıyoda dalamıyo bı turlu kucakta gezmekten çok yoruldum bend ekendıı ken dıne uyumasını öğretmek istıyorum ama daha çok küçük 3 aylık olsun bi başlıcam bende...

bızımkıde sallamdan uyumuyo bazen cok uykusu geldıgınde memede yada kucagımda uyuyo.ama genelde sallıyorum .cok hızlı deıl ama hafıf sallıyorum besıgınde

özlem yorgun çokçalışıyoeşim demişsin ondan olabilircanım bir akışına bırak bakalımm elbet bir günn olurr canınısıkma

Ben hucre oldurdugunu diil beyindeki ince kilcal damarlarda kanama yaptigini duymustum zararsizmis AMA nadiren zarar verirmis yaanadolu kulturunde besik var sallama var bisey olsa besikli ninniler yazilirmiydi....duvardan duvara vura vura sallamamak lazim diye onun icin dedim. Anadolu kulturune gore buyuyen kuzular analarina daha bagli olur:)))))))))))de get ilknur ne amerikani yaaaa:)))))))))

var öyleleri canım, bi gün içinde toprak'a bi kAdın 3aylık olduğunu söylememe rağmen aaa ben daha büyük sandım çok yii bakmışsınız başka bi kadın da 3 aylık mı 40ı çıktı mı diye sorcaktım dedi herkesin bebek anlayışı farklı önemli olan sağlıklı olmaları
canım belki gazı falan varsa o yüzden de kusabilir süt şeklinde kusuyorsa üşütmekten olmuyor bildiğim kadarıyla fazla içtiği için çıkarmış olabilir üstüsüte emzirdiysen şimdi nasıl?

SELİN, malt içeceği kullandığını söylemiştin ya canım, nereden alıyorsun? ben bütün büyük marketlere baktım bulamadım da...
eczanede bulunuyor canım genelde ya da e bebek faln gibi bebekler üzerine mağza varsa oralarda oralardan da bulabilirsin sürekli gititğn bi eczane varsa yoksa bile getirtebiliyorlar
size de iyi eğlenceler :) bende 7 kilo var ve kendimi hiiiçç beğenmiyorum hayatımda hiç mayo giymemiştim aldım bir tane mecburen, karnımı gizlemek için de sarp ı kullanıyorum :))))
amamnnn ben de gittim denize kiloların yanısıra benim diz kapağımla göbek üstümün arası olduğu gibi çatlak ama ben ipli bikinilerimden vaz geçmedimzemuszemus yanları biraz gevşek bağlayınca oldular, görenler birbirlerine beni gösteriyordu ama umrumda olmadı arzı endam etmeye gelmedim sonuçta napalım bu senede böyle galba kıl gibi duruyor çatlaklarım o kadar çoklar ki o yüzden gösterilen insan oldum

günaydın kızlar, bişe sorucam kilolar az kaldı ama , çatlaklar ne almede benım en çok canımı onlar sıkıyo madacassol aldım ama bi işe yaramadı kırmızı kırmızı duruyolar:S
benimkiler de kırmızı bir de ben beyaz tenliyim çatlaklr belli olmaz diyordum amam anladığım kadarıyla bendekiler beyazlamycak annemin çatlakları da gri griydi benimkiler de öyle kalavcak sen de beyaz tenli falansan beyazlamayacak olabilir yine de vaz geçme bence kremden pek sık gelmese de aklıma geldikçe 2-3 günde bir ben de sürüyorum sonradan sürseydim düzelrmiydi acaba diye düşünmemek için
hata değil canım her yöntemin savunucuları da tü kaka diyicileri de var hiç bişeyde aşırıya kaçmamamk gerekiyor önemli olan o, çocuğu sarsmadan sallarsan gaz sorunundan kurtulmasına da yardımcı olmuş olursun hem. ben sallayarak uyutmak istemiyorum bana saçma geliyor uyumasını istediğim birini hareket ettirmek kendimi koyyorum oğlumumn yerine uyumasını zorlaştırıyormuş gibi geliyor sallamak ama benim kayınvalidem bakacak ben işteyken çocuğa ne kadkar sallama desem de onunu sallayacağnı düşünüyorum ne zaman bıraksam geri geldiğimde çocuk ayağında oluyor çünkü uyumadı ben de salladm diyor sonuç başarılı olduktan sonra çocuk uyuyor ve bu uyku kaliteliyse sorun yok bebeğinin isteği rahatı önemli
canım yatır kaldır, şşpat yöntemi 4 aylıktan küçük çocuklar için uygulanmıyor zaten bu yöntemlerin 4aylıktan küçük çocukalr için çok fazla uyaran verdiğini düşünüyor tracy hogg da , kitap d&rlarda da var bebek bakım sorunlarına mucizevbi çözümler diye ilgileinyorsan alabilirsin ben aldım hamileyken kesin şöyle böyle diyordum ama benim oğlum mesela o yöntemlerden hoşlanmıyor bebeğinizi 3 saatte bir emzirin diyor mesela 2saatlik uykular uyusun faln çok güzel ben de çok isterim de bu çocuk 20 dakka uyuyor sonra aç uyanıyor ne yapabilirim ki oğlum henüz vaktin var emme uyu desem de işe yaramıyor, kitap da doğru yolu anlatıyor sorun olabilecek şeyleri de anlatıyor ama doğruyu yapabnilmek için çok yol gösterici olmadı bana

arkadaşlar maşallah diyeyim benim kızım memede yada kucakta asla uyumaz..beşiğinde sallamadan kendisi uyur..ben mi alıştırdım yoksa onun alışacağımı vardı bilmiyorum ama 1.ayın sonundan beri bu böyle...traccy hoogg dan falan haberim yoktu ama bende ona yakın bişey uyguladım...emzirdikten sonra hep yatağına koydum ağlarsa aldım sakinleştirdim tekrar koydum...
yalnız şunu gördüm ki bebeklerin uyuması için bi uyarıcı şart..ben sallamıyorum ama emzik olmadan uyumuyor benimkide..emzik ağzına girince gözler hemen kayıyor..bence hafif sallayıp ninni söylemekte etkili bi yöntem..

ilk ilişkimizde benimde canım yandı...hatta şimdide hafif acı hissediyorum ama zamanla geçer sanıyorum..
eşlerimizde bizde sanırım kendimizi baskı altında hiissediyoruz biraz:ya bebek uyanırsa,çabuk halledelim,ya canımız yanarsa erkekler canı yanar mı acaba,sonra birde korunma sorunlarımızda çoğumuzun..ben zamanla düzeleceğine inanıyorum..

gunaydin kizlarr :)
biz bugun oglani babanesine birakip sinemaya gidecegiz :)

merhaba, biz de bugün öğleden sonra sarp la denize gideceğiz :))

Ohhh iyi eğlenceler size... Pancakee, aştınız siz olayı valla... Ben en çok sitedeki kuaföre gittim, oğşumu bırakıp, 23 ağustos' ta işe başlayacağım. Öyle zor geliyor ki... düşündükçe gözlerim doluyor, nasıl bakılacak, ben nasıl ayrı kalacağım, hele biraz büyüyüp benim gittiğimi fark edince nasıl o kapıdan çıkıp gideceğim diye düşündükçe çok kötü oluyorum (( Çalışmamayı ise düşünmüyorum, sonuçta onun yaşam standartı için gerekli, ancak bedeli ağır... Bu arada hafta sonu ben de %100 silikon, BPA içermeyen ve doğal akışlı (bir de sadece Dr. Brown var doğal akışlı) Nuby biberon aldım, ancak Ege sevmedi ( Napacağım şaşırdım, yurt dışından BPA içermeyen Dr. Brown istedim kuzenden, bakalım...

kızlar sigaraya başladınız mı yada emzirirken hiç içtiniz mi??????????

Yok canım, çıktı hayatımdan sigara 1 yıldır...

kızlarrr
bebeklerinizi bebek arabasında dik konumda oturtuyormusunuz hala yatarak mı kullanıyorsunuz????????

birde kucağınızda destek vererek oturtuyormusunuz

Ben puset olarak daha hiç kullanmadım. 6. aya kadar ana kucağı öneriliyor. pusetin şasesine ana kucağıını oturtuyorum, o şekilde kullanıyorum canım... Kucakta da oturtmuyorum, henüz çok erken, yatarmış gibi tutuyorum...

ozlemco canım tabii ki bpasızını bulabiliersen aldır fakakt ısıtma yapmıyorsan biberonunda çok da korkma çünük belirli sıcaklıklardan sonra sıvıya geiçişi riskli değerlere ulaşıyor bpanın polikarbon su şişelerinin hepsinde yüksek oranda var bu yüzden de su dışında birşey koymayın yazar genelde üstlerinde biz bu sebeple uzun süredir pet şişede su kullanıyoruz kendi tüketimimize de dikkatetmek lazım tüm kimyasallar anne sütünden de geçiyor çünkü
ben de lazım olursa diye nubynini biberonun aldım şimdilik kullanmıyoruz ama kullandğmzda sorun çıkartırsa ben de antikolik bişeyler olarak ilk önce dr brownu denycem elimizden gelelnini en iyisini verelim bebeklerimize ama çok da detay arama başka çaren yoksa

Canım benim doktorum doğum sonrası hormonlar nedeniyle menepozda gibi olacağımı, bu nedenle de ilk bir kaç ilişki de acı olabileceğini söyledi... Napalım gülü seven dikenine katlanır :)))) Ancakkkk bu sadece bu konuda değil, her anlamda eşimle aramızda Ege'den sonra mesefe oluştu. Bazaen panik oluyorum, eyvahhh eşimle paylaşım kalmadı diye... Bu konuyu konuşuyoruz ve geçecek diye umuyoruz

canım bebegın gazlı degılse kolay olmustur oyle uyumaya alıstırmak ancak benım oglum cok gazlıydı baslarda ve bız susturmak ıcın salladık sakınlestı oyle oylede alıstı bu duruma.ama sımdı sallayarak bıle cok zor uyuyor bende uzuluyorum sallaya sallaya cocugu sersem yapıyoz dıye cunku 5 dk sallayınca uyumuyo epey sallıycan yanı.persembe gunu doktora gıdıcez o zaman sorucam buna bı care bulmam lazım emzık te almadı benımkı

saol canım senin kızda dnmeye başlar yakında
evet cnm güzel bi sinek kovucu etkili,kaka olayı benimkinin bi günü diğerini tutmuyo
Aferin gokcen sana Ben gordum buna benzer bisey 99 lira. Bi sure sonra doncekler emekliycekler durmazlarki ustunde ne gerek var bissuru para vermeye. Ben ablamdan aldim biliyosunuz benim oglan ikinci el hehe herseyi beles
ohhh ne güzel bleş :) ben de almak istiyom ama oğlum durmaz gibi geliyo
kızlarrr
bebeklerinizi bebek arabasında dik konumda oturtuyormusunuz hala yatarak mı kullanıyorsunuz????????

birde kucağınızda destek vererek oturtuyormusunuz
ben hafif dik konumda yatırıyorum arabasına bakınarak geziyo başka türlü durmuyo

bizim herşey eskisi gibi devam ediyo bi sorun yaşamadık,yaşayanlar atlatır umarım

bence bunu konuşabiliyor olmanız bile çok önemli..eminimki geçecektir.....bu durumun geçici oldacağını tahmin ediyordum ama doktorunun söylemiş olması beni daha çok rahatlattı..

canım benim bebek gazlı mı değil mi anlamadım gitti valla...benimkinde doğduğundan beri bir ıkınmadır gidiyor..ağlamak yok uykudan uyanmıyorda öyyleee ıkınıyor ..geceleri 4ten sonra oluyor buda...

hahahaaa amerikanı geç tabi de şaşılacak odur ki bu abla da (ölmüş gitmiş) bizim geleneksel yöntemleri savunuyor; kundak gibi. şimdi gene ecnebi kümtürü olcek ama avrupa da sallanan beşikler yasaklanmış, biz çilekten mobilya alırken satıcı öyle söylemişti. bu arada ben yahudi kazanmasın diye türküm malım bez kullanıom anacım, geleneksel yöntemlerin mantıklı olanlarının hepsi başım üstüne.sengözlerimebaksanab

ben kitabın tamamını okumadım ama burda yöntemden memnun kalanlar olduğunu duydum canım.

tatlım sıkma canını zamanla olur:)))

SELAMLAR...

bebeklerin sallanılması konuşulmuş,
aşırı olmadığı müddetçe sallamanın bebeklere uyaran verdiğini ve sakinleştirdiğini söylüyor işiin ehli uzmanlar.ben mecbur kalmadıkça ne yatağında ne de otomatik sallamıyorum.Sadece uyuyamadığı ve çok huysuz olduğu zamanlarda beşiğine koyup hafifçe sakinleşene kadar salladığım zamanlar oldu.sağa sola sallamaktansa ,yukarı aşağı sallamak çok daha faydalı sanırım burda önemli olan nokta sadece sakinleşene kadar kısa süreli sallamak sonrasında zaten ya uyuyor ya susuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…