BPA'sız Ürünler
30/09/2009
Aşağıda BPA’sız (aynı zamanda PVC ve Phtalate olmayan) biberon, bardak ve gıda/süt saklayıcı ürünlerin listesini bulabilirsiniz. Eğer kullandığınız ürün listede yoksa üretici ile görüşerek hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Özet olarak üstünde PC yazan ürünler Polikarbonatlı ürünlerdir ki bu ürünler BPA içermektedir. İçeriğinde Polipropilen, silikon ve cam olan ürünleri tercih ediniz. Eğer bu listede yoksa ve sizin haberiniz varsa bize e-mail atarsanız listemize ekleyebiliriz.
BPA’sız Biberonlar
** Avent – Tempo Liner- PES yazanlar – üstünde BPA free yazısına dikkat edin.
** Bebedor – Cam biberonları
** Bornfree- Tüm biberonları
** DR-Brown - 3.5(150 ml) ve 7(300 ml) ozluk biberonları (şimdilik Türkiye’de yok) ve
cam biberonları
** Evenflo – Klasik Cam biberonlar, Polipropilen Biberonlar
** Lansinoh – Tüm biberonları
** NUK – Cam ve Polipropilen Biberonlar (BPA Free yazanlara bakın)
** Siliskin Cam Biberonları
** Thinkbaby – Tüm Biberonlar
** Medela – Tüm biberonlar
** Nuby – Standart Boyunlu Damlatmaz Bardak, Geniş boyunlu Damlatmaz Bardak,
Standart Boyunlu Tutacaklı Damlatmaz Bardak, Doğal Dokunuş (Natural Touch) Softflex
Infafeeder (silikon)
**Playtex – Original Nurser, Playtex Dropin-Liner, Ventaire Advanced Biberonlar (BPA free yazanlar)
BPA’sız Bardaklar ve Su Mataraları
** Avent - Magic cups, Magic Cup Sportster, Super Sport Cups
** Nuby – No Spill Sports Sipper, Insulated Soft Silikon Spout Cup, Silikon Ağızlı Tutacaklı Bardak,
7oz Hacıyatmaz (tumbler),
** NUK – Silikon Damlatmaz Bardaklar
BPA’sız Süt/Sıvı/Toz Saklama
** Avent Via 240 ml Nurser kit
** Avent Snack Cup / Formula Dispenser
** Avent PES Anne Sütü Saklama Seti
** Medela Süt Saklama şişeleri ve süt sağma aksesuarları
** Playtex One-Step Anne Sütü Saklama Kiti
** Lansinoh Anne Sütü Saklama Torbaları
** Lansinoh Anne Sütü Saklama Şişeleri
** Dr.Brown Anne Sütü Saklama Torbaları
BPA’sız Göğüs Pompası
** Ameda Göğüs Pompaları ve Aksesuarları
** Avent Isis
** Medela Göğüs Pompaları
Not : DR Brown’un BPA olmayan biberonları henüz Türkiye’de satılmıyor. 2, 4 ve 8 oz.luk
biberonlar Türkiye’de mevcut ve polikarbonat içerikli. BPA İçermeyen 3.5 ve 7 oz.luk
biberonlarını üretici firma Türkiye’ye getirtmiyor. Ve “kabul edilebilir miktar”ın altında
içeriyor diye savunuyor.
BPA ,PVC & Fitalar İçermeyen Emzikler
** Bornfree : Gündüz ve gece için BPA içermeyen emziği
** Chicco : Silikon emzik
** Playtex : Binky tek parça silikon emzik, Binky Latex Emzik,
Binky Silikon Emzik, Binky Açılı Emzik , Ortho-Pro Emzik
**NUK : Nuk Orjinal, Nuk Klasik,
** Avent : BPA-Free Yazanlar – Nightlime, Fashion, Freeflow
** Nuby : BPA – Free Yazanlar – üstünde belirtiliyor.
Silikonu latex’e tercih etmeyi unutmayın çünkü latex emzikler (bilindik bir kanserojen) nitrosamin içerebiliyor.
bpa ya taktım valla...
günaydınlarrrr opuyorumnanaktan
bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
kızlar ben chicco kullanıyorum biberonn o da mı öylee ne alıcaz biz peki işee başladığım için kuzey gündüzleri hep biberonla içiyor sütünü
bebeklerin sallanılması konuşulmuş,
aşırı olmadığı müddetçe sallamanın bebeklere uyaran verdiğini ve sakinleştirdiğini söylüyor işiin ehli uzmanlar.ben mecbur kalmadıkça ne yatağında ne de otomatik sallamıyorum.Sadece uyuyamadığı ve çok huysuz olduğu zamanlarda beşiğine koyup hafifçe sakinleşene kadar salladığım zamanlar oldu.sağa sola sallamaktansa ,yukarı aşağı sallamak çok daha faydalı sanırım burda önemli olan nokta sadece sakinleşene kadar kısa süreli sallamak sonrasında zaten ya uyuyor ya susuyor.
Tuu ilknur cigerimden vurdun yaa bu bez isine bozugum zaten bide dr brown biberon kullaniyodum bpa liymis Ben naapcam yaa yarin avent aliim bari bacim depresyona girdim zaten burda daha kotu oluyorum
Ilknur bide bi tekstil firmasi soylemistin Turk hani neydi adi yaa beyazit zibin alicaktim alamadim aklima geldin :)))))
Bu fikfik isi bendede zor oldu yaa iki ay kedi kopek gibiydik o is olmayinca denge biraz bozuluyo ne zaman yapmaya basladik eski halimize Geri donduk AMA yapmayan kizlar valla siz gidin isin ustune kocalarin gozu kaymasin baska yere bu erkek kismina guven olmaz Ben bun bilir bunu soylerim benim Adam yapmaz sen nerden bilcen demeyin en mukemmeli bile bosta kalsa bi kapan olur
bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
günaydınnnnnnnnnnnn
bpa olayına sinir oldum bende şimdi. pek kullanmıyorum biberon ama dr browns vardı arada dışarı çıkınca sağıp onunla veriyordum,değiştirelim bariohaoldumsmile
dün biricik oğlumu biraz geç yıkayayım belki gece güzel uyur dedim, 21.30 da yıkadım 22.30 da uyudu,sonra gece 12de kalktı çok az emdi yattı,1de kalktı azcık emdi yattı ıkına ıkına,2de kalktı pışpışladım yine uyudu,4te kalktı ıkınmalar başladı omuzda gezdik durduk kakasını yaptı 5.30da yine uyudu benim pestilim çıkınca kociş kalktı ben yattım. kabus gibiydi anlayacağınız.güya banyo yaptık masajlar yaptıkk yalan olduuuuusempatiksalakcinni
bu arada ilknur türk malı bez hangisi yaf? prima aslında benim de içime sinmiyo iyi mal diye alıyos ama bilmiyom yaf-tatlicadiarzu-
günaydınnnnnnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan
Kizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
Kizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
geçmiş olsun önemli bişey değildir bence nasıl anladın kustuğunu yastığında mı gördün
geçmiş olsun önemli bişey değildir bence nasıl anladın kustuğunu yastığında mı gördün
geçmiş olsun canım inş. önemli irşey değildir.. nasıl farkettinKizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
aaa... reflü olabilir mi ki benim ark. kızı bebek reflüsü olmuştu 4 aylıkken ama sürekli gece gündüz yediğini kusuyordu inş. önemlki birşey değildirOksurugune uyandim zaten korkuyodum koltukta kutusunu ayakucuma koyup oyle yattim.emzirdim kucagimda gezdirdim gazi:sinifsinif: cikmayinca kutusuna koydum oksurunce bi baktim fokur fokur kusuyo:sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?