2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynı durumdayız yani sağlık olsun napalımhihoyyyt

ama selmacım aç kalsa kızın ağlar mızıklar durmazki sen bi kont et bakalım günde kaç kere içiyor sütünü ne kadar içiyor eğer çalışmak durumunda da değilsen bırak bencede işi
ya annem diyodu zaten akşama kadar durmuyo hep kucağımıza diye ama benim aklıma hiç gelmedi aç olabileceği. ben büyüdü artık gece uyuyo gündüz o yüzden uyumuyo diye düşünmüştüm yanında olsam anlarım aç olduğunu ama(
benim öyle bi şansımda yok işte işim evime çok uzak
ya evet kesinlikle onlar tecrübeli bizden daha fazla bilgileri olması lazım bende çok kızıyorum anneme şuan. bide ilk doğum yaptığımda kızmıştım kızım çok küçüktü ve emziremiyodum uyuyodu sürekli bende gıdıklıyodum filan kalksın emzireyim diye annem kızıyodu bana çok küçük bikaç damla versen yeter diye sonra bi götürdük hastaneye 50 gr vermiş 1 günde ( bebek hemşiresi besleyememişsin dedi başımdan aşağı kaynar sular boşaldı ah dedim anne ahh. neyse kızım 3 aylıktı bıraktığımda e dedim artık huyunu suyunu almıştır anlar yani aç bırakacak hali yokya ama malesef gene yanılmışım (
ya sütüm var maşallahda işyerinde fazla sağma imkanım olmuyo akşamları kızım yattıktan sonrada sağıyorum bazen oda kızım erken yatarsa

ya sütüm var maşallahda işyerinde fazla sağma imkanım olmuyo akşamları kızım yattıktan sonrada sağıyorum bazen oda kızım erken yatarsa

sağma imkanının olmaması kötü işte...ona bi çözüm bulmak lazım...annende üzülmüştür onunda çok üstüne gitme bence...en kısa zamanda bi çözüm üretin ama..işi bırakmasanda daha disiplinli bi beslenme düzeni oluşturun..

bi de benim annem beni hiç dinlemez...yapma derim yapar yap derim yapmaz..o yüzden açıkçası onun bakmasını hiç istemiyorum..10 günlüğüne yanına gitmiştim doğumdan sonra ıkınmaları var diye ille ıhlamur verelim geçer dedi hayır dedim vermiş sabah ben uyurken...bunuda yeni öğrendim çocuk hıçkırıyor diye limon yalatmış çok sinirlendim...arkamdan iş çevirmesine kızıyorum..tabi ikisisde işe yaramamış...

bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
maşallah canım artık iyice büyüdüler

Kizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
umarım kötü birşey yoktr güzel haberlerle gelirsin inşallah
geçmiş olsun
bence annende çok üzülmüştür birde saat başı arayıp kontrol etmeyi denesen????

ay şu bebek görme olayı yokmu hazılık temizlik gerçekten strese sokuyor insanı

kızlar ben duruyu kucağıma alıp bir güzel toz alıyorumaklinialirimsmile
o uyurken evi süpürüyorum genelde gündüzleri ses yapacak işleri yapıyorum ev süpürmek gibi gece 12de falan uyuyor bende evi silme toz gibi işleri o zaman yapıyorum rahat oluyor şimdi uyudu evi süpürcem sürekli bir temizlik hali var ama ancak yetişiyorlaelaelaelaelae
[

benim annemde bizi hiç dinlemez,ablamın bebeği onda,ablam diyor hergün 1de yesin,annem ne zaiman müsaitse öyle yedirir,ablama sormadan gidip saçını kazıttı çocugun :)ablam ağladı kızdı,bu defada ben senin çocuğuna bakayım,sen bana bağır dedi :))
ben 3yaşına kadar kendim bakmak istiyorum,ablam kamuda çalışıyor,yoksa işten ayrılırım diyor
selmacım sen çocuğun günde kaç cc içtiğini bilmiyomusun,yani ben diş için anneme 1saatliğine bıraktım,150ccde süt bıraktım,her 10dk da bir arayıp yedimi içtimi yettimi diye sordum,yani sen merak etmedinmi?biz bile anlıyamıyoruz bazen gazdanmı huysuzluğu,açlıktanmı?annende anlamamıştır

benim annemede hiç bişey denmiyo ne desem ben 6 tane büyüttüm benden iyimi biliceksin diyip duruyo kırılıyo küsüyo falan(

ya canım 10 dk da arayıp sorsam annem kıyametleri koparır ne desem küsüyo çok biliyosun iyiki bi çocuğun var falan diye söylenip duruyo. ya aç kalacağı hiç aklıma gelmediki çıldırmak üzereyim ya. bide ben doğumda sonra 15 gün annemde kaldım sonra eve gitmek istediğimi söyleyince evde kıyametler koptu annemle babam bir oldu bana demediklerini bırakmadılar " sen bakamazsın acemisin kaç tane çocuk büyüttün çocuğun başına bişey gelirse gelip bize ağlama vs vs " bana bunu diyenlerin şimdi nasıl çocuk baktıklarını gördük. ya geçen gün annem kızımı yıkıyo eviriyo çeviriyo falan dayanamadım anne çocuğu okadar hırpalama daha küçük dedim amaan sanki ben öyle dememişimde küfür etmişim gibi söylenmeye başladı :1ninca::1ninca:

kızlar ben chicco kullanıyorum biberonn o da mı öylee ne alıcaz biz peki işee başladığım için kuzey gündüzleri hep biberonla içiyor sütünü

Canım BPA olmayanların kutusunun üzerinde belirtiliyor. Bir de bazı biberonlarda PP yazıyor, onlar da zararsız oluyor... Aldığın biberonun kutusu varda bir bak

özlemco 240benim kızıma yetmez çünkü kızım prematüre doğdu 1900 gr la hastaneden çıktık sonra her 1100 1200 falan alıyodu şükür çok iştahlı benim sütümde var ama sağmaya fazla vaktim olmuyo o yüzden amma vermek zorunda kaldık ama hafta 100 gram almış ya şaka gibi

selmacım eger maddı acıdan cok zorlanmıcaksanız ısten ayrılsan daha ıyı olmazmı canım.boyle gıderse sen stresten sutunde yetmez psıkolojınde bozulur.en azından 1 yıl yada 6 ay falan calısmasan senın ıcın daha ıyı olcak gıbı gelıyo bana.tabı maddı durumunuzu bılemem ama ıyı dusun canım

ya maddi durumumuz çok kötü değil ama ben daha iyi geçinelim kızıma daha iyi bi gecelek hazırlayalım dedim evimiz yok en azında bi ev alalım dedim ama bu arada çocuğumu sefik ettik böyle olucağını bilsem zaten hiç başlamazdım yaa

valla annanneler torunlarına iyi bakıyorlar ama anne gibi olması mümkün değil,sonuçta yaşlarıda ilerlemiş,ayrıca ben doğruda bulmuyorum,çocuğu geriletir bu,çocuk bakmakla eğitmek farklı şeyler

selmacım işine burnumu sokmak istemem ama bu durumu eşine yansıtma bence,sen annenle düzelirsin ama eşin kin güder

bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
maşallah, nice aylara yıllara inşallah..
Kizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
geçmiş olsun, inşallah iyi haberlerle gelirsiniz..
canım ya, durumun uygunsa en azından bir süre işe ara versen iyi olur o zaman. ben de yakında başlayacağım annem bakacak ama Allah razı olsun annem benden iyi bakıyor, ama ben de özel sektörde olsam 1 dk düşünmezdim valla, en azından 1 yaşına kadar yanında olmak isterdim..
kızlar oğluma maşallah diyin artık gece 7 saat uyanmadan yatıyo,gece 11 de yatırdım 6 buçukta kalktı sonra emdi yattı 10 da kalktık
maşallah mavişe :) maşallah benimki de 10 da uyuyup 5 gibi falan kalıyor son zamanlarda..

selmacım işine burnumu sokmak istemem ama bu durumu eşine yansıtma bence,sen annenle düzelirsin ama eşin kin güder
bence de söylememek lazım, her fırsatta hatırlatır valla..

kızlar oğluma maşallah diyin artık gece 7 saat uyanmadan yatıyo,gece 11 de yatırdım 6 buçukta kalktı sonra emdi yattı 10 da kalktık
maşallah biz 3kere kalkıyoruz. o kalkmasa bile zorla kaldırıyorum süt içsin beslensin diye

oofff

oofff

ilk aylardan anneyi anlıyorlar kokuyoruz tabi

off

off

kızlar offf yazdım çünkü ananelerin geneli böyle demekki bize acemi anne muamelesi yapıyolar kendileri tecrübeliler yaa. bizimki de ağladımı hemen bir yastık kapıp ayağında sallamaya çalışıyor, tatlı birşeyler ağzına sürmeye çalışıyor su vermeye çalışıyor ve ben binlerce kez bu durumun zararlı olduğunu anlatmama rağmen. sonrada e ağlasın mı susturuyoz işte diyor ben de susturmanın farklı yollarını anlatıyorum. ozaman da bana aba altından sopa gösteriyor bu oğlana senden başkası hiçbir zaman bakamaz falan diyor (yani çalışırsan bakamam gibilerinden) bu nedenle en az 1yıl çalışmıcam. bir de selmacım kilo almaması psikolojik de olabilir bu zamana kadar sana sesine kokuna alıştı ve seni bulamayınca büyümesi azaldı. böyle bir şey var bebeklerde araştır istersen. bebek için maddiyat önemli ama sevgin daha önemli...

buarada ananelerin yaptıklarını babanneler yapsa delirirdik heralde...

tamamen katılıyorum ne de olsa annelerimiz..

valla kızlar benım annemde benden ıyı bakar ama bıseyler yedırme konusunda guvenemıyorum gecen gun getır karpuz yalatalım dıo ya anne daha cok kucuk ne karpuzu dedım ben olmasam kesın verırdı:)

hheeee heeee benim annem de aynı karpuz vanilyalı dondurma salatalık ne bulursa yalatıyo :)) geçn eşimde saf gitmiş puding yalatmış kakaolu ertesi çocuğun bütün vucudunda kırmızı kızarıklık oldu dedim bi daha sakın :)) neyse geçti kısa zamanda bu anneler böyle maalesef kayınvalidem de aynı kaşık kaşık zeytinyağı içirip şeftali yalatıyo iki gün sabrettim eve döncez diye bi de annem kpss ye girdiğim gün içirme dediğim halde şekerli su içirmiş (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…