:)) çok güldüm demek kuma istiyorsun,valla benim evi b... götürüyor,annem her dakika bırak çocukla ilgilenmeyi temizlik yap diyip duruyor,zaten o uyurken ütü yapıyorum,etrafı topluyorum,dinleniyorum,uyanıkken oğlumla ilgileniyorum sürekli,temzilikte pazardan pazara süpürge vileda toz tamam,en son 40 çıkarırken kadın gelmişti,cam kapı silinmişti,daha el sürmedim :)
ya annem diyodu zaten akşama kadar durmuyo hep kucağımıza diye ama benim aklıma hiç gelmedi aç olabileceği. ben büyüdü artık gece uyuyo gündüz o yüzden uyumuyo diye düşünmüştüm yanında olsam anlarım aç olduğunu amaama selmacım aç kalsa kızın ağlar mızıklar durmazki sen bi kont et bakalım günde kaç kere içiyor sütünü ne kadar içiyor eğer çalışmak durumunda da değilsen bırak bencede işi
benim öyle bi şansımda yok işte işim evime çok uzakAllah yardımcımız olsun canım...ben de 1 eylülde işe başlıcam...şimdiden kaygısını çekiyorum az kaldı....süt izniyle birlikte ben 2 saatte bir evde olcam en azından o yönden şükrediyorum...inşallah her şey gönlümüzce olur....
ya evet kesinlikle onlar tecrübeli bizden daha fazla bilgileri olması lazım bende çok kızıyorum anneme şuan. bide ilk doğum yaptığımda kızmıştım kızım çok küçüktü ve emziremiyodum uyuyodu sürekli bende gıdıklıyodum filan kalksın emzireyim diye annem kızıyodu bana çok küçük bikaç damla versen yeter diye sonra bi götürdük hastaneye 50 gr vermiş 1 gündeayyy canım ya anne de olsa insan bazen kızıyo haklısın geçen ege ateşlendi,acile götürdük fitil verdiler falan ateşi düştü sonra eve gidince şurup ver dedi doktor annem verme düşmüş ateşi dedi bi baktım sabah tekrar ateşli bi kızdım içimden sorma,ben nerden bileyim tekrar çıkabileceğini ya annemin bilmesi lazım ama değl mi ,sen de kendin bak canım böyle olmaz ya da iyi bi konuşma yap
ya sütüm var maşallahda işyerinde fazla sağma imkanım olmuyo akşamları kızım yattıktan sonrada sağıyorum bazen oda kızım erken yatarsacanım o zaman annenle uygun bir dille konuşacaksın..bebeğine bi beslenme programı belirle..süreklide arayıp uyduklarından emin ol...sütün azsa gerekirse mama takviyesi yapın önemli olan bebeğin gelişimi...ama sende bu arada sütünü arttırmaya çalış..
ya sütüm var maşallahda işyerinde fazla sağma imkanım olmuyo akşamları kızım yattıktan sonrada sağıyorum bazen oda kızım erken yatarsa
maşallah canım artık iyice büyüdülerbu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
umarım kötü birşey yoktr güzel haberlerle gelirsin inşallahKizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
bence annende çok üzülmüştür birde saat başı arayıp kontrol etmeyi denesen????ay tatlım annemin benim gibi bakamıycanı biliodum ama bukadarını beklemiyodum inan 6 tane çocuk büyütmüş sonuçta anneme çok kızgınım bana bırak ben bakarım diye aylarca söyledi durdu az bi fark olsa hani 200 300 gr anlarımda ayda 700 gr farkerdermi hiç yaaa şimdi böyle bakan ek gıdaya geçince napar onu düşünüyorum. mamayı hazırlayıp veremiyo 6. aydan soınra çorbasını meyvesini yoğurdunu nasıl vericek:sinifsinif:
ay şu bebek görme olayı yokmu hazılık temizlik gerçekten strese sokuyor insanıyarın akşama eşimin arkadaşları geliyo bebek görmeye, gelsinler hoş gelsinlerdee bebekle kaç çeşit pasta börek hazırlarım bilmiyorum Allahtan çaya geliyolar:hulya:
tubaa benim evde hak getiree.. bide temizlik yapmam lazım off hiç halim yok vala..
benim annemde bizi hiç dinlemez,ablamın bebeği onda,ablam diyor hergün 1de yesin,annem ne zaiman müsaitse öyle yedirir,ablama sormadan gidip saçını kazıttı çocugun :)ablam ağladı kızdı,bu defada ben senin çocuğuna bakayım,sen bana bağır dedi :))sağma imkanının olmaması kötü işte...ona bi çözüm bulmak lazım...annende üzülmüştür onunda çok üstüne gitme bence...en kısa zamanda bi çözüm üretin ama..işi bırakmasanda daha disiplinli bi beslenme düzeni oluşturun..
bi de benim annem beni hiç dinlemez...yapma derim yapar yap derim yapmaz..o yüzden açıkçası onun bakmasını hiç istemiyorum..10 günlüğüne yanına gitmiştim doğumdan sonra ıkınmaları var diye ille ıhlamur verelim geçer dedi hayır dedim vermiş sabah ben uyurken...bunuda yeni öğrendim çocuk hıçkırıyor diye limon yalatmış çok sinirlendim...arkamdan iş çevirmesine kızıyorum..tabi ikisisde işe yaramamış...
bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
benim annemede hiç bişey denmiyo ne desem ben 6 tane büyüttüm benden iyimi biliceksin diyip duruyo kırılıyo küsüyo falansağma imkanının olmaması kötü işte...ona bi çözüm bulmak lazım...annende üzülmüştür onunda çok üstüne gitme bence...en kısa zamanda bi çözüm üretin ama..işi bırakmasanda daha disiplinli bi beslenme düzeni oluşturun..
bi de benim annem beni hiç dinlemez...yapma derim yapar yap derim yapmaz..o yüzden açıkçası onun bakmasını hiç istemiyorum..10 günlüğüne yanına gitmiştim doğumdan sonra ıkınmaları var diye ille ıhlamur verelim geçer dedi hayır dedim vermiş sabah ben uyurken...bunuda yeni öğrendim çocuk hıçkırıyor diye limon yalatmış çok sinirlendim...arkamdan iş çevirmesine kızıyorum..tabi ikisisde işe yaramamış...
benim annemde bizi hiç dinlemez,ablamın bebeği onda,ablam diyor hergün 1de yesin,annem ne zaiman müsaitse öyle yedirir,ablama sormadan gidip saçını kazıttı çocugun :)ablam ağladı kızdı,bu defada ben senin çocuğuna bakayım,sen bana bağır dedi :))
ben 3yaşına kadar kendim bakmak istiyorum,ablam kamuda çalışıyor,yoksa işten ayrılırım diyor
selmacım sen çocuğun günde kaç cc içtiğini bilmiyomusun,yani ben diş için anneme 1saatliğine bıraktım,150ccde süt bıraktım,her 10dk da bir arayıp yedimi içtimi yettimi diye sordum,yani sen merak etmedinmi?biz bile anlıyamıyoruz bazen gazdanmı huysuzluğu,açlıktanmı?annende anlamamıştır
kızlar ben chicco kullanıyorum biberonn o da mı öylee ne alıcaz biz peki işee başladığım için kuzey gündüzleri hep biberonla içiyor sütünü
günaydınnnnnnnnnnnn
bpa olayına sinir oldum bende şimdi. pek kullanmıyorum biberon ama dr browns vardı arada dışarı çıkınca sağıp onunla veriyordum,değiştirelim bariohaoldumsmile
Ya herkes gibi ben de Dr. Browns kullanıyordum... Bu çifte standat olayı benim de çok canımı sıkıyor. Yurt dışında BPA'sızları varmış. Ben dün kuzenime yazdım getirtmeye çalışyorum. Çünkü sadece dr. brown ve nuby' nin %100 silikon olan modeli doğal akışlı, yani meme gibi çekince geliyor ve sadece Dr. Brown' a bu açıdan da bakınca tercih BPA' sız nuby oluyor. Ben haftasonu eşimle koştur koştur aldık Nuby' yi... Ve haftasonumuz kriz oldu, çünkü bizimki hiç beğenmedi, bir sürü hava yuttu ve Dr. Brown' u da reddetti. Bu marka bu kadar tercih edilirken, yani ticari düşününce böyle bir pazar varken bence adamları haberdar etmeli, en kısa zamanda bize de sağlıkl biberonları gelmeli...Türkiye' de distrubitörü bebedor... Bence hem bebedor' a hem Dr. Browns' un orjinal sitesine yazmalı...
Cantasini hazirliim cikiyim Ben hadi kizlar dua edin insallah kotu bisey yoktur yaaa
Yoktur umarım ya... belli bir aya kadar bebek reflüsü olabiliyormuş. kilo alımı normalse pek dert etmiyor doktorlar... Umarım seninki de öyle birşeydir.
kızlar merhaba ben çok kötüyüm yaa( 3 haftadır işe başladım biliosunuz kızımada annem bakıyo !! 15 günde kızım sadece 240 gr almış ( halbuki her ay 1 kg dan fazlasını alırdı hep napıcam bilmiyorum işten ayrılmayı düşünüyorum
Canım ya, işte çalışan annelerin başındaki olay... benim de çok az kaldı başlamama. Biz 1 aydır bakıcıyla beraber bakıyoruz, ben de ona bırakacağım.. Ancak biraz da deneme yanılma ve denetleme ile olacak işler gibi geliyor. Sanırım saat başı ararım, yedi mi, kaç ml içti, ağlıyor mu? falan filan... Bakıcı olunca daha rahat soruyorsun da anne olunca işer biraz daha zor, alınganlık falan...günde 240 ml sağıyorum demişin, az gelmedi bana... ki daha fırsat olsa çıkar demişin... doktor az mı buldu da mama verdi?
kızlar oğluma maşallah diyin artık gece 7 saat uyanmadan yatıyo,gece 11 de yatırdım 6 buçukta kalktı sonra emdi yattı 10 da kalktık
Maşallahhh
geçmiş olsun inş bişeyi yoktur
durumun müsaitse sen bak tabi bebişine biraz büyüyene kadar en azından ek gıdaya geçene kadar
benim de sağacak kadar sütüm yok sadece anne sütü veriyorum ama geçen ay 800 almış az yani direniyorum resmen mamaya geçmemek için
800 gram iyi ki. Bence hiç başlama, yani bana düşmez tabi ama, doktor önermedikçe kafamıza göre iş yapmayalım bence... Her bebeğin kilo alımı farklı... 500 altı kötü bildiğim.. Sınır 500
oo bayağı kalabalığız maşallah, herkese mrb...
bizim bugun aşılarımız vardı gunduzleri uyumayan kızım bugun nıyeyese uyudu kaldı 11 den beri uyuyor bend ebu sayede halılarıo dışarı atıp epey bı temızlık yaptım, gundulzeri bana hiç fırsat vermıyor
aşılar uykumu yaptı acaba:)))
geceleri biz hala 3 kere kalkıyoruz son kalkış artık 8.30 gıbı uzuyo gıt gıde
Büyüyor kuzularımız
sorma ya çok rahatladım:) darısı başına bir ara uyurda snde halledersin
buyuyene kadar böyle ıdare edıcez bşraz napalım...
birde kızlar bebeğiniz yüzüne güldüğünüzünde size gülerek tepki verıyormu yoksa tesaduf olarakmı guluyo, birde sizi tanımaya başladımı? kayınvalıdem senı tanıyor dedi ama daha ben çözemedim çok küçük gibime glıyo anlamak için?
Tanıyorlar canım artık. özellikle senin sesini ayırt ediyor ve seni görünce gülüyor... Beim oğlum da yapıyor.. Eriyorum remen :)))
kızlar süt arttırmak için neler yapıyorsunuz ada bişiler yapan varmı? ben dr.uma sordum bu çayları fln pek işe yaramıyor su iç ve duş olayını sıklaştır dedi. başka bişey yapıp işe yarayan varmı
Bol su, Bol sebze, her gün bir vita malt, humana still tea (2 bardak)
biz de birazdan 3. ay kontrolümüze gidicez...3 gün sonrada 3lık oluyoruz..bakalım ne gelişmeler göstermiş benim prenses...
Güzel haberlerle gelin
özlemco 240benim kızıma yetmez çünkü kızım prematüre doğdu 1900 gr la hastaneden çıktık sonra her 1100 1200 falan alıyodu şükür çok iştahlı benim sütümde var ama sağmaya fazla vaktim olmuyo o yüzden amma vermek zorunda kaldık ama hafta 100 gram almış ya şaka gibi
selmacım eger maddı acıdan cok zorlanmıcaksanız ısten ayrılsan daha ıyı olmazmı canım.boyle gıderse sen stresten sutunde yetmez psıkolojınde bozulur.en azından 1 yıl yada 6 ay falan calısmasan senın ıcın daha ıyı olcak gıbı gelıyo bana.tabı maddı durumunuzu bılemem ama ıyı dusun canım
selmacım işine burnumu sokmak istemem ama bu durumu eşine yansıtma bence,sen annenle düzelirsin ama eşin kin güder
maşallah, nice aylara yıllara inşallah..bu arada biz bugun 3 aylik olduk :)
geçmiş olsun, inşallah iyi haberlerle gelirsiniz..Kizlar gunaydin moralim cook bozuk doktora gidiyoruz hazirlik yapiyorum beyazit dun gece uyurken kustu en korktugum sey basima geldi yaa doktor gelin bakiim dedi insallah bisey yoktur bu kusma isi uc gundur beni cook yipratti yaa
canım ya, durumun uygunsa en azından bir süre işe ara versen iyi olur o zaman. ben de yakında başlayacağım annem bakacak ama Allah razı olsun annem benden iyi bakıyor, ama ben de özel sektörde olsam 1 dk düşünmezdim valla, en azından 1 yaşına kadar yanında olmak isterdim..kızlar merhaba ben çok kötüyüm yaa( 3 haftadır işe başladım biliosunuz kızımada annem bakıyo !! 15 günde kızım sadece 240 gr almış ( halbuki her ay 1 kg dan fazlasını alırdı hep napıcam bilmiyorum işten ayrılmayı düşünüyorum
maşallah mavişe :) maşallah benimki de 10 da uyuyup 5 gibi falan kalıyor son zamanlarda..kızlar oğluma maşallah diyin artık gece 7 saat uyanmadan yatıyo,gece 11 de yatırdım 6 buçukta kalktı sonra emdi yattı 10 da kalktık
bence de söylememek lazım, her fırsatta hatırlatır valla..selmacım işine burnumu sokmak istemem ama bu durumu eşine yansıtma bence,sen annenle düzelirsin ama eşin kin güder
maşallah biz 3kere kalkıyoruz. o kalkmasa bile zorla kaldırıyorum süt içsin beslensin diyekızlar oğluma maşallah diyin artık gece 7 saat uyanmadan yatıyo,gece 11 de yatırdım 6 buçukta kalktı sonra emdi yattı 10 da kalktık
ay tatlım annemin benim gibi bakamıycanı biliodum ama bukadarını beklemiyodum inan 6 tane çocuk büyütmüş sonuçta anneme çok kızgınım bana bırak ben bakarım diye aylarca söyledi durdu az bi fark olsa hani 200 300 gr anlarımda ayda 700 gr farkerdermi hiç yaaa şimdi böyle bakan ek gıdaya geçince napar onu düşünüyorum. mamayı hazırlayıp veremiyo 6. aydan soınra çorbasını meyvesini yoğurdunu nasıl vericek:sinifsinif:
ayyy canım ya anne de olsa insan bazen kızıyo haklısın geçen ege ateşlendi,acile götürdük fitil verdiler falan ateşi düştü sonra eve gidince şurup ver dedi doktor annem verme düşmüş ateşi dedi bi baktım sabah tekrar ateşli bi kızdım içimden sorma,ben nerden bileyim tekrar çıkabileceğini ya annemin bilmesi lazım ama değl mi ,sen de kendin bak canım böyle olmaz ya da iyi bi konuşma yap
oo bayağı kalabalığız maşallah, herkese mrb...
bizim bugun aşılarımız vardı gunduzleri uyumayan kızım bugun nıyeyese uyudu kaldı 11 den beri uyuyor bend ebu sayede halılarıo dışarı atıp epey bı temızlık yaptım, gundulzeri bana hiç fırsat vermıyor
aşılar uykumu yaptı acaba:)))
geceleri biz hala 3 kere kalkıyoruz son kalkış artık 8.30 gıbı uzuyo gıt gıde
sorma ya çok rahatladım:) darısı başına bir ara uyurda snde halledersin
buyuyene kadar böyle ıdare edıcez bşraz napalım...
birde kızlar bebeğiniz yüzüne güldüğünüzünde size gülerek tepki verıyormu yoksa tesaduf olarakmı guluyo, birde sizi tanımaya başladımı? kayınvalıdem senı tanıyor dedi ama daha ben çözemedim çok küçük gibime glıyo anlamak için?
sağma imkanının olmaması kötü işte...ona bi çözüm bulmak lazım...annende üzülmüştür onunda çok üstüne gitme bence...en kısa zamanda bi çözüm üretin ama..işi bırakmasanda daha disiplinli bi beslenme düzeni oluşturun..
benim annemde bizi hiç dinlemez,ablamın bebeği onda,ablam diyor hergün 1de yesin,annem ne zaiman müsaitse öyle yedirir,ablama sormadan gidip saçını kazıttı çocugun :)ablam ağladı kızdı,bu defada ben senin çocuğuna bakayım,sen bana bağır dedi :))
ben 3yaşına kadar kendim bakmak istiyorum,ablam kamuda çalışıyor,yoksa işten ayrılırım diyor
selmacım sen çocuğun günde kaç cc içtiğini bilmiyomusun,yani ben diş için anneme 1saatliğine bıraktım,150ccde süt bıraktım,her 10dk da bir arayıp yedimi içtimi yettimi diye sordum,yani sen merak etmedinmi?biz bile anlıyamıyoruz bazen gazdanmı huysuzluğu,açlıktanmı?annende anlamamıştır
selmacım işine burnumu sokmak istemem ama bu durumu eşine yansıtma bence,sen annenle düzelirsin ama eşin kin güder
kızlar az önce ütü yaptım baktım kıyafetlerimde ki süt lekeleri çıkmamış eskiden çıkardı ,sizin durum nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?