2. ay aşıları olduk kızımda ateş yok ama ağloyo ve çok huzursuz vucudumu ağrıyor gece işimiz var vallahi
selam annişler....
kızlar kızımın hmen hemen heryeri isilik oldu kırmızı kırmızı kabarcıklar var heryerinde neyapsam acaba ??
cnm hataydayiz simdi burdada hava cok sicak..ecrinde kizardi gogsunde ve kol iclerinde var..bazen sonuyor bazen tekrarliyor
dr una sordum sicaktandir dedi mudahale etmiyoruz simdilik
kızlar az önce ütü yaptım baktım kıyafetlerimde ki süt lekeleri çıkmamış eskiden çıkardı ,sizin durum nasıl
benmkilerde çıkmıyor tubacım ilk başlarda sinir oluyordum ama artık boşverdim ped takmadığımda o lekeli olan bodyleri giyiyorumkızlar az önce ütü yaptım baktım kıyafetlerimde ki süt lekeleri çıkmamış eskiden çıkardı ,sizin durum nasıl
anneler konuşulmuş, ben anneme her konuda sonsuz güveniyorum. arkamı döndüğümde oğlumu içime sinerek bırakacağım tek insandır o. ben ne dersem harfiyyen yapar Allah ondan bin kere razı olsun. oğlumu sallayarak büyütmek istemiyorum dediğimde saygıyla karşılayıp saatlerce ninni söyleyerek uyutan, bebeğe su içirmeyeceğiz dediğimde biz verirdik ama sen bilirsin diyen, altı havalansın diye caanım koltuklarını feda edip her yerin çiş olmasına göz yuman ve ben küçükken kardeşim ve bana ev içinde sınırsız özgürlük tanıyıp aynı özgürlüğü şimdi de oğluma tanıyan yüreği sevgi dolu, fedakarların fedakarı çokkk özel, çokkk eli öpülesi bir annedir o. onu oğlumla aynı karede görmek bile gözlerimi yaşartıyor, anne olunca onun değerini çok daha iyi anladım.:teselli:
evetpsikolojik olabilir ya zaten kararımı verdim işten ayrılıcam çok ayıp olucak ama benim kızım herşeye değermaşallah biz 3kere kalkıyoruz. o kalkmasa bile zorla kaldırıyorum süt içsin beslensin diye
oofff
oofff
ilk aylardan anneyi anlıyorlar kokuyoruz tabi
off
off
kızlar offf yazdım çünkü ananelerin geneli böyle demekki bize acemi anne muamelesi yapıyolar kendileri tecrübeliler yaa. bizimki de ağladımı hemen bir yastık kapıp ayağında sallamaya çalışıyor, tatlı birşeyler ağzına sürmeye çalışıyor su vermeye çalışıyor ve ben binlerce kez bu durumun zararlı olduğunu anlatmama rağmen. sonrada e ağlasın mı susturuyoz işte diyor ben de susturmanın farklı yollarını anlatıyorum. ozaman da bana aba altından sopa gösteriyor bu oğlana senden başkası hiçbir zaman bakamaz falan diyor (yani çalışırsan bakamam gibilerinden) bu nedenle en az 1yıl çalışmıcam. bir de selmacım kilo almaması psikolojik de olabilir bu zamana kadar sana sesine kokuna alıştı ve seni bulamayınca büyümesi azaldı. böyle bir şey var bebeklerde araştır istersen. bebek için maddiyat önemli ama sevgin daha önemli...
buarada ananelerin yaptıklarını babanneler yapsa delirirdik heralde...
tamamen katılıyorum ne de olsa annelerimiz..
hey allam bu şekerli suyu benim annemde ilk günlerde çok söyledi kızım ne zaman ağlasa karnı ağrıyodur şekerli su verelim diyodulülülülülülü tabi ben verdirmiyodum ama şimdi napıyolar bilmiyorum:1ninca:hheeee heeee benim annem de aynı karpuz vanilyalı dondurma salatalık ne bulursa yalatıyo :)) geçn eşimde saf gitmiş puding yalatmış kakaolu ertesi çocuğun bütün vucudunda kırmızı kızarıklık oldu dedim bi daha sakın :)) neyse geçti kısa zamanda bu anneler böyle maalesef kayınvalidem de aynı kaşık kaşık zeytinyağı içirip şeftali yalatıyo iki gün sabrettim eve döncez diye bi de annem kpss ye girdiğim gün içirme dediğim halde şekerli su içirmiş(((
maşallah canımkuzucuğum 6200g olmuş...boyuda 61,5cm...çok şükür herşey yolunda.900g almış bu ay..
çok şanslısınanneler konuşulmuş, ben anneme her konuda sonsuz güveniyorum. arkamı döndüğümde oğlumu içime sinerek bırakacağım tek insandır o. ben ne dersem harfiyyen yapar Allah ondan bin kere razı olsun. oğlumu sallayarak büyütmek istemiyorum dediğimde saygıyla karşılayıp saatlerce ninni söyleyerek uyutan, bebeğe su içirmeyeceğiz dediğimde biz verirdik ama sen bilirsin diyen, altı havalansın diye caanım koltuklarını feda edip her yerin çiş olmasına göz yuman ve ben küçükken kardeşim ve bana ev içinde sınırsız özgürlük tanıyıp aynı özgürlüğü şimdi de oğluma tanıyan yüreği sevgi dolu, fedakarların fedakarı çokkk özel, çokkk eli öpülesi bir annedir o. onu oğlumla aynı karede görmek bile gözlerimi yaşartıyor, anne olunca onun değerini çok daha iyi anladım.:teselli:
oh çok şükür canım bişeyi yokmuşKizlar bu saatte bebisimin basinda nefesini dinlerken annemi dusundum cook ozledim yaa kiymetini bi kez daha anladim. Bu oglen beyaziti doktora goturduk aksam altiya kadar kucagimdaydi ultrasona gittik idrar aldirmaya calistik baya ugrastik cook sukur sadece gaz cikti yolda eve gelirken dedimki annelik boyle bisey aksam iyi haberini Alana kadar omrumden omur gitti. Annelerimiz biz icin kimbilir neler cekti....annem abimin ve ablamin birer cocuguna bakti beyazit ucuncu bakicagi torunu. AMA diyoki hepsinin bakimi farkli mesela beyazit buldugu herseyi agzina sokuyo o yuzden uzerine korkudan ortuyu ortmus cekemesin diye ayaklarinin altindan gecirmis beline sarmis bir aksam gittim gorunce mutlu oldum. AMA bazanda sutu ayarlayip ise gidiyorum oglen olmadan ariyo omur babandan sut yolla diye :s sanki kapida sarikiz bagli Anne naaptin o kadar sutu diyince doymadi bende daha verdim diyo sonra nooluyo beyazit kusuyo hepsini...... Arkasindan bi daha veriyo kustu diye.....olan benim bosa given sute oluyo :))) olsun napiim kuzumaaaa da anneme de sutum feda olsun :))) bu arada annem beni duysa gelse artik cook ozledim yaaa yazlari bu yuzden sevmiyorum herkes biyerlerde. :s
selam gunaydinlar :)
benim annem de kayinvalidem de yap dedigimi yapar, yapma dedigimi yapmazlar Allahima bin sukur
günaydınlarrrrrr
kızlar günaydın,bir arkadaşımın kızı 4,5 kilo doğmuştu,,3 ayda 9 kilo olmuş maşaallah dedim ama bir yandanda düşünmeye başladım, ya ben besleyemiyormuyum diye,hatta bana tiyo verdi doğuş rezene çayı akşam yatmadan 2 paket iç ve yat,gece süt dolacak dedi.neye göre değişiyor bu sütler ,nasıl kilo aldırıyor bebişlere anlamadım gitti.
selam annişler....
kızlar kızımın hmen hemen heryeri isilik oldu kırmızı kırmızı kabarcıklar var heryerinde neyapsam acaba ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?