2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım çok sıcak burası gerçekten, ben gece yarım kollu gündüz kolsuz giydiriyorum... ben dün chiccodan 4lü pakette kolsuz çıtçıtlı bodyler aldım, chicconun bedenleri küçük sarp a 6 ay iyi oldu, sanırım 12 aya kadar vardı onlardan... valla en azından denize giderken lazım olur atlet bodyler...

ya bizler nasıl pişiyoruz devrimcik pişmez mi hiç yarım kolluyla eskişehirde duramıyoruz birde bodrumda yavrum nasıl dayansın annesi

selam bayanlar ben geldim çok şükür bebişim iyi uyuttum iş başı yaptım işlerim var ama size bi uğramadan geçmiim dedim :)

ya ben de güzel askılı body bulamamıştım şarköye gittiğimde pazardan öyle güzel şeyler buldumki şimdi devamlı onları giydiriyorum iyki almışım :)))

kızlar aklıma gelmişken ben emzirirken oğlumu bir göğüste 20 dk ve üzeri tutuyorum. sütte 3 tabaka olduğunu öğrendiğimden beri böyle yapıyorum. önsüt ilksüt ve sonsüt. önsüt harareti kesip uykuyu getiren su ağırlıklı bir sütmüş, yani bebek önce bu sütü içip susuzluğunu gideriyor. önsüt ilk 5 dk da salınıyor. ilksüt ise; besleyici ve açlığını kesen protein ağırlıklı bir sütmüş o da ilk 8-15 dk. larda salınan süt. son süt ise doyurucu ve kilo aldıran, kremamsı kıvamlı ve sütün en yağlı kısmıymış ki bu da 20 dk. dan sonra salınıyor. yani ben o son sütü içirene kadar aynı memede tutuyorum oğuzhanı. benim oğlumun hızla kilo alması sanırım bundan.

kızlar birde benim ilk 1 ayım her gün ağlayarak geçti. stres sütü keser felan derler ya kesilseydi benimki giderdi inanın. sol göğsüm memebaşı çatlağı olduğu için ordan emziremedim azar azar sağıp bırakıyordum. bir sabah bi kalktım ki sol göğsümde süt yok! sağ memem soldan iki kat daha büyük ama solda yok. nasıl bir görüntü bilemezsiniz sağ kocaman sol ise minicik. dışardan da belli olan iğrenç bir manzara. üzüntüden tam 1 ay naaptığımı bilemedim. bu böyle 1 ay sürdü artık soldan umudu kestim napalım böyle kalacak herhalde dedim. ama solda süt olmamasına rağmen, oğlum sol mememden nefret etmesine ve emzirirken kıyameti koparmasına rağmen yılmadım, emzirdim. uyurken verdim, keyfi yerindeyken verdim, ters tutup sağ göğüsmüş gibi kolumun altına koyarak verdim ama gene verdim. orda süt yoktu ama ben sanki varmış gibi emzirdim durdum. dün gece aynada neyi farkettim biliyor musunuz? iki göğsümde aynı olmuş. şimdi çok şükür soldan da süt geliyor ve yetiyor allaha şükür. oğlumun arada sırada gene krizi tutuyor emmek istemiyor bazen solu ama bir şekilde emzirmeyi başarıyorum işte. çok yazdım kafa şişirdim biliyorum ama boş bir göğüsten tam performanslı bir meme yaratmak kolay bir süreç değildi. ben vazgeçmeyin derken bunu anlatmak istemiştim geçenlerde fakat yanlış anlaşıldı. umarım evlatlarımız doya doya emerler annelerini bol bol. bu arada pompanın çekmesiyle bebeğin emmesi bir değil. bebek sütün dibine bile ulaşabilirken pompalar göğüs yumuşayınca memebaşını kavrayamıyor ve süt yok sanıyoruz üzülüyoruz. ben pompaya güvenseydim şimdi sütüm yoktu çoktan vazgeçmiştim. inşallah emzirmek isteyenlere ümit olur benim yaşadıklarım.
opuyorumnanaktan

selmaaa dün acelem vardı yazamadım sana yaaa kafana takma kuzum kilo olayını bu ay bol bol sağ sütünü bi dene bakalım genelde 90 cc içiyolar bi seferde iki buçuk saatte bi felan veriyo annem bi içir bekle ona göre iyce tarif et yapar kuzum neden yapmasınki üzme kendini gündüz gir tuvalete sağ sütünü yaa ben tuvalette sağıyorum kimse anlamadan sterilize olayına gelince de yanına sağma makinasına uyan bikaç tane şişe bul medelaya dr brown uydu bende bd felan diylar ama :S bide saklama şişelerinden al bikaçtane yanına koy buzdolabına biyer iste oraya bi kutu içinde sakla anlayış gösterirler yaa üzülme olmasa zaten gündüz sağamadığın için sütün azalır mutlaka sağ bak tuvaletin kenarına bi tanede su ısıtıcı koy onunla kaynatıyorum ben napiim yani burda yaptığımı beğenmeyen olabilir ama başka şansımız yokki....

aynı muhabbeti bende yapmıştım bizimkine evlenme sakın üvey anneyle olmasın oğlum diye söz bile almıştım:)) geçti benim de çok şükür gamze sende atlatırsn tatlım en yakın zamanda inş.

ömür beyazıt iyi inş demi gazdanmı kusuyomuş ah şu gaz yokmuuuuuuuu benim oğlana da yapıştı kaldı ya gece saat başı uyandı şimdi uyuyuo çok şükür ama beni de bi dolu iş bekliyo karnım aç hiç bişey yapasım yok.

bu arada makinaya çamaşırları attım araya emirin giysilerini de karıştırdım valla ayırmadım bu sefer. siz hala ayrı mı yıkıyosunuz nekadar süre öyle ayrı yıkamalı ki? bilmiyorumkismile

tatlım KANZ'da %50 indirim vardı, atlet çıtçıtlı bodyler 5 tl. ben bi dolu topladım biz başka şey giyemiyoruz üstümüze çünkü ateşli benim oğlum da accık. çok zevkli şeyler yapmışlar öyle güzel yalnız eve gelip etiketlerini sökerken gördüm ki üzerlerinde made in india yazıyor. kafam çok karışık kansorejen boyalarla boyanmış olmasından şüpheleniyorum içime sinmiyor. eşim de kansorejen boyaların parlak renklerde olduğunu bunlara güvenebileceğimi söylüyor ama gene de içimde bir şüphe var işte. kendi gözlerinle incelemek istersen oraya bi git derim ben.

eve gökçencim gazmış malesef hemde öyle böyle diil bide bu pipinin ucundan beyaz şeyler oluyo ya doktor yine beğenmedi hiç biz beyazıt beyi sünnet edelim diyip duruyo yaaa :S gökçen ben hala ayrı yıkıyorum daha birleşmez heralde yaa niye acele ettin bacıım sabunu bebiş kullan bari o zaman

bende iş yerinde sağıyorum ama dün sağamadım eve gittim gece yerısına kadar sağmaya çalıştım düğüm düğüm olmuş göğüslerim acayip canım yandı sağamadıkça tabi

canım kızım ilk defa bu gece hiçç ıkınmadı..çok mutluyum..umarım böyle devam eder...sizde bir an önce kurtulursunuz inşallah..ben çamaşırları hala ayrı yıkıyorum.

bir de kızlar doktora sormayı unuttum..biz bu ufaklıların gazını çıkartmayı ne zaman bırakcaz yaw...

bunu bende duymuştum ilknur ama benim oğlan artık 10 bilemedin en fazla 15dk emiyor sonra istemiyor.zorlayınca da ağlıyor boğazına takılıyo. küçükken oyalanır dururdu 1 saat bile emerdi değişti huyları. gerçi hızlı çekiyo doyuyo sonra doyunca da gerisini istemiyo galba miniğim doymayı da öğrendikaydirigubbakcemile3

sol göğsüm aynı senin gibi bende elle falan sağmıştım çok yara olmuştu ama aynen çok emzirdim orayı da sütüm oluyor şimdi Allaha şükür göğüste de ama benim sol taraf hala sağdan küçük çok kötü görünüyooohaoldumsmile

Devrimim chicco da %50 indirim vardı, fiyatı da iyiydi, 4 lü paket atlet body 19 liraydı ...
canım bedavaymış valla nerden aldın,chico nerde var ordaa,kayınvalideme söyleyimde o alsın bari
bişey sorcam,şimdi diyelimki 10dakika emdi uyudu,sonra 2saat sonra yeniden emdi 10dakika,yine sadece uyku getiren kısmınımı emmiş olucak,yoksa 2.emişde kilo aldıran kısmımı emicek,şimdi ben 15dakika mı emzircem,çok kilo almasın ama iyi beslensin istiyrum
ben devrim 7 yaşına gelene kadar ayrı yıkarım sanırım,ablamlar öyle yapmıştı,bizim deterjanla onunki bir değil

hakkaten yaww ne zaman sahi? bizimki hala gazdan hıçkırıp duruyor yavrum.:sm_confused:

doktorlar neyle anlıyola canım gaz olduğunu?? valla sünnet benim aklımda da var 1 yaşına kadar oldu oldu yoksa 6yaşından sonra demişti doktorum. ama iyi bir çocuk cerrahı bulmak lazımCADIARZU
ya çamaşırları birikince çocuğun giycek kıyafeti kalmıyo elde yıkmaya da üşendim bu sefer attım valla ay giydirince bişey olmas inşakannehir

ay ne güzel maş. tatlım bidaha olmaz inş
bizimkinde bi ıkınmadır gidiyo,tekmeler savuruyo uykusunda suratına yumrukları çarpıyo ay çok kötü ya :sinifsinif:

kanzada baktım,beden yoktu,kanz,c a,gap,zara,marks and spenciar,chico,panço,mothercare,bücürük ve 2tanede normal çocuk mağazasına baktım ama sadece 1tane c a da buldum,başka hiçbirinde 0 kollu bulamadım

3aya kadar diye biliyorum

karnım aç oturuyorum yaaa ben kaçiim bişiler yiyim paşam uyanmadan.
gelirim yine

hahhaaa :)) espri yapmistim be ya, kocam kaciyor sicaktan yakalasam bi ah :)
yatakta parmak uclarimizi degdiriyoruz tek temas o :)

mothercare de atlet body baska bedenlerde de var canim ben aldim indirimde 6-9 9-12 falan :)
belki bitmistir o subede

bu arada uvey anne meselesini aklima taktiniz yani saolun :) aksam ben de esime soyliyim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…