canım bedavaymış valla nerden aldın,chico nerde var ordaa,kayınvalideme söyleyimde o alsın bari
bişey sorcam,şimdi diyelimki 10dakika emdi uyudu,sonra 2saat sonra yeniden emdi 10dakika,yine sadece uyku getiren kısmınımı emmiş olucak,yoksa 2.emişde kilo aldıran kısmımı emicek,şimdi ben 15dakika mı emzircem,çok kilo almasın ama iyi beslensin istiyrum
gökçen ultrasonla baktılar bide iidrar tahlili yaptılar temiz çktı idrar kültürü kaldı bi tek onu üç günde veriyolarmış ama doktor emzirince hemen çıkarıyo dediğim için bide hıçkırıyo durmadan dediğim için mide kapağından şüpelendi o da ultrasonda normal çıkınca hava çok yutuyo demekki dedi emzirirken ara verip gaz çıkarıyorum dün akşamdan beri büyük adam gibi geğiriyo sıpam eğer çok emzirirsem gaz çıkarmazsam hört diye olduğu gibi çıkarıyo tutmuyo içerde :S
kızlar aklıma gelmişken ben emzirirken oğlumu bir göğüste 20 dk ve üzeri tutuyorum. sütte 3 tabaka olduğunu öğrendiğimden beri böyle yapıyorum. önsüt ilksüt ve sonsüt. önsüt harareti kesip uykuyu getiren su ağırlıklı bir sütmüş, yani bebek önce bu sütü içip susuzluğunu gideriyor. önsüt ilk 5 dk da salınıyor. ilksüt ise; besleyici ve açlığını kesen protein ağırlıklı bir sütmüş o da ilk 8-15 dk. larda salınan süt. son süt ise doyurucu ve kilo aldıran, kremamsı kıvamlı ve sütün en yağlı kısmıymış ki bu da 20 dk. dan sonra salınıyor. yani ben o son sütü içirene kadar aynı memede tutuyorum oğuzhanı. benim oğlumun hızla kilo alması sanırım bundan.
kızlar birde benim ilk 1 ayım her gün ağlayarak geçti. stres sütü keser felan derler ya kesilseydi benimki giderdi inanın. sol göğsüm memebaşı çatlağı olduğu için ordan emziremedim azar azar sağıp bırakıyordum. bir sabah bi kalktım ki sol göğsümde süt yok! sağ memem soldan iki kat daha büyük ama solda yok. nasıl bir görüntü bilemezsiniz sağ kocaman sol ise minicik. dışardan da belli olan iğrenç bir manzara. üzüntüden tam 1 ay naaptığımı bilemedim. bu böyle 1 ay sürdü artık soldan umudu kestim napalım böyle kalacak herhalde dedim. ama solda süt olmamasına rağmen, oğlum sol mememden nefret etmesine ve emzirirken kıyameti koparmasına rağmen yılmadım, emzirdim. uyurken verdim, keyfi yerindeyken verdim, ters tutup sağ göğüsmüş gibi kolumun altına koyarak verdim ama gene verdim. orda süt yoktu ama ben sanki varmış gibi emzirdim durdum. dün gece aynada neyi farkettim biliyor musunuz? iki göğsümde aynı olmuş. şimdi çok şükür soldan da süt geliyor ve yetiyor allaha şükür. oğlumun arada sırada gene krizi tutuyor emmek istemiyor bazen solu ama bir şekilde emzirmeyi başarıyorum işte. çok yazdım kafa şişirdim biliyorum ama boş bir göğüsten tam performanslı bir meme yaratmak kolay bir süreç değildi. ben vazgeçmeyin derken bunu anlatmak istemiştim geçenlerde fakat yanlış anlaşıldı. umarım evlatlarımız doya doya emerler annelerini bol bol. bu arada pompanın çekmesiyle bebeğin emmesi bir değil. bebek sütün dibine bile ulaşabilirken pompalar göğüs yumuşayınca memebaşını kavrayamıyor ve süt yok sanıyoruz üzülüyoruz. ben pompaya güvenseydim şimdi sütüm yoktu çoktan vazgeçmiştim. inşallah emzirmek isteyenlere ümit olur benim yaşadıklarım.opuyorumnanaktan
kızlar içinizde 30 yaş üstü varmıı :)))
canım sen 20 dk deyınce şöyle bi kalakaldım kızım okadar içse herhalde burnundan bile süt kusar, 5 dakıkayı geçmıyoruz biz emerken sık emıyor ama 5 dakıka emdıgı yetıyor çunkı damla değil bildiğin sızıyor bilemedim şimdi alıyodur inşallah her besini...
bend eözel hi ç bişey yapmıyorum hatta kaç gundur açım bile yoğunluktan yemek yıyemıyorum ama sütüm maşallah... olucaksa oluyor galiba...
kızlar içinizde 30 yaş üstü varmıı :)))
35 ama hiiç göstermiyorumzüğürt tesellisi kaydirigubbakcemile3
al benden de o kadar zemuszemus aa bide çkmadan bişey sorucaktım annelik işgörmezlik paralarını alan bayanlar varmı yaa başvurcam yarın oğluşuma hediye etmeye karar verdim malum üçbuçuk yaşından sonra anaokuluydu yuvaydı bissürü masraf hazırlık olsun :)))
al benden de o kadar zemuszemus aa bide çkmadan bişey sorucaktım annelik işgörmezlik paralarını alan bayanlar varmı yaa başvurcam yarın oğluşuma hediye etmeye karar verdim malum üçbuçuk yaşından sonra anaokuluydu yuvaydı bissürü masraf hazırlık olsun :)))
hiç duymadım ömür böyle birşey. açarmısın acık bilmiyorumkismile
selamlarrr....kızlarya ben burda yazışırken herkesi kendimle yaşıtmış gibi yazıyorum..umarım sorun olmuyodur..saygısızlık etmek istemem..isteyene abla dirimmm..25 oldum geçen ay
selamlarrr....kızlarya ben burda yazışırken herkesi kendimle yaşıtmış gibi yazıyorum..umarım sorun olmuyodur..saygısızlık etmek istemem..isteyene abla dirimmm..25 oldum geçen ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?