kırılan kırılsın ben diyorum sadece ellerini öpün diyekızlar ya sütüm gitti resmen çok büyük kavga ettik kaynanam eşim bebeği eşimin yigenine öptürmüyorum diye
sürekli muck muck halinde ve aynı apt. oturuyoruz bende yapma dedim birkaç kere diye tavır aldılar ve eşim bana kızıyor öpsün ne olacak diye ya ben öpmeye kıyamıyorum:2::2::2: ahhh ahhhh
kızlar ya sütüm gitti resmen çok büyük kavga ettik kaynanam eşim bebeği eşimin yigenine öptürmüyorum diye
sürekli muck muck halinde ve aynı apt. oturuyoruz bende yapma dedim birkaç kere diye tavır aldılar ve eşim bana kızıyor öpsün ne olacak diye ya ben öpmeye kıyamıyorum:2::2::2: ahhh ahhhh
kızlar ya sütüm gitti resmen çok büyük kavga ettik kaynanam eşim bebeği eşimin yigenine öptürmüyorum diye
kırılan kırılsın ben diyorum sadece ellerini öpün diye
büyüklere zaten izin vermiyorumda,kendi yiğenlerime sadece elden öptürüyorum,birde cici yapıyoruzvalla ben elleri de öptürmüyodum ama kaynanam malum hiç sallamadı beni bende ona deli oldum!! elleri sürekli ağzında çünkü çocuğun, elinden öpen ağzından öpmüş gibi oluyor gerek yok. bende burdan kaynanama aynı şiiri gönderiyorum özge müsadenle..:roflol:
ya bunlar daha minicik bende çok kızıyorum birde zaten sıcak şap şup öpüp kızartıyorlar yanaklarını benim yiğenim geçen kuzeyin gözünü çıkartıyordu. gözleri ne güzel dediler olda geldi parmağını gözüne soktu kuzumun yaaaabüyüklere zaten izin vermiyorumda,kendi yiğenlerime sadece elden öptürüyorum,birde cici yapıyoruz
benim annem de aynı canım Allah eksikliklerini göstermesin;o yüzden kızım annanesini daha çok seviyor,karnımda olduğu ilk günden beri anneannesi konuşuyor yaa ayrı bir bağlı annemeanneler konuşulmuş, ben anneme her konuda sonsuz güveniyorum. arkamı döndüğümde oğlumu içime sinerek bırakacağım tek insandır o. ben ne dersem harfiyyen yapar Allah ondan bin kere razı olsun. oğlumu sallayarak büyütmek istemiyorum dediğimde saygıyla karşılayıp saatlerce ninni söyleyerek uyutan, bebeğe su içirmeyeceğiz dediğimde biz verirdik ama sen bilirsin diyen, altı havalansın diye caanım koltuklarını feda edip her yerin çiş olmasına göz yuman ve ben küçükken kardeşim ve bana ev içinde sınırsız özgürlük tanıyıp aynı özgürlüğü şimdi de oğluma tanıyan yüreği sevgi dolu, fedakarların fedakarı çokkk özel, çokkk eli öpülesi bir annedir o. onu oğlumla aynı karede görmek bile gözlerimi yaşartıyor, anne olunca onun değerini çok daha iyi anladım.:teselli:
maşallah umarım iyi gelir psikolog....selam kızlarr duru bugün 4. ayını dolu dolu doldurdu:)))opuyorumnanaktan yarın aşımız var bilmiyorumkismile. bende bugün psikoloğa gidiyorum bakalım neler dicek bilmiyorumkismile
kızlar aklıma gelmişken ben emzirirken oğlumu bir göğüste 20 dk ve üzeri tutuyorum. sütte 3 tabaka olduğunu öğrendiğimden beri böyle yapıyorum. önsüt ilksüt ve sonsüt. önsüt harareti kesip uykuyu getiren su ağırlıklı bir sütmüş, yani bebek önce bu sütü içip susuzluğunu gideriyor. önsüt ilk 5 dk da salınıyor. ilksüt ise; besleyici ve açlığını kesen protein ağırlıklı bir sütmüş o da ilk 8-15 dk. larda salınan süt. son süt ise doyurucu ve kilo aldıran, kremamsı kıvamlı ve sütün en yağlı kısmıymış ki bu da 20 dk. dan sonra salınıyor. yani ben o son sütü içirene kadar aynı memede tutuyorum oğuzhanı. benim oğlumun hızla kilo alması sanırım bundan.
kızlar birde benim ilk 1 ayım her gün ağlayarak geçti. stres sütü keser felan derler ya kesilseydi benimki giderdi inanın. sol göğsüm memebaşı çatlağı olduğu için ordan emziremedim azar azar sağıp bırakıyordum. bir sabah bi kalktım ki sol göğsümde süt yok! sağ memem soldan iki kat daha büyük ama solda yok. nasıl bir görüntü bilemezsiniz sağ kocaman sol ise minicik. dışardan da belli olan iğrenç bir manzara. üzüntüden tam 1 ay naaptığımı bilemedim. bu böyle 1 ay sürdü artık soldan umudu kestim napalım böyle kalacak herhalde dedim. ama solda süt olmamasına rağmen, oğlum sol mememden nefret etmesine ve emzirirken kıyameti koparmasına rağmen yılmadım, emzirdim. uyurken verdim, keyfi yerindeyken verdim, ters tutup sağ göğüsmüş gibi kolumun altına koyarak verdim ama gene verdim. orda süt yoktu ama ben sanki varmış gibi emzirdim durdum. dün gece aynada neyi farkettim biliyor musunuz? iki göğsümde aynı olmuş. şimdi çok şükür soldan da süt geliyor ve yetiyor allaha şükür. oğlumun arada sırada gene krizi tutuyor emmek istemiyor bazen solu ama bir şekilde emzirmeyi başarıyorum işte. çok yazdım kafa şişirdim biliyorum ama boş bir göğüsten tam performanslı bir meme yaratmak kolay bir süreç değildi. ben vazgeçmeyin derken bunu anlatmak istemiştim geçenlerde fakat yanlış anlaşıldı. umarım evlatlarımız doya doya emerler annelerini bol bol. bu arada pompanın çekmesiyle bebeğin emmesi bir değil. bebek sütün dibine bile ulaşabilirken pompalar göğüs yumuşayınca memebaşını kavrayamıyor ve süt yok sanıyoruz üzülüyoruz. ben pompaya güvenseydim şimdi sütüm yoktu çoktan vazgeçmiştim. inşallah emzirmek isteyenlere ümit olur benim yaşadıklarım.opuyorumnanaktan
tatlım KANZ'da %50 indirim vardı, atlet çıtçıtlı bodyler 5 tl. ben bi dolu topladım biz başka şey giyemiyoruz üstümüze çünkü ateşli benim oğlum da accık. çok zevkli şeyler yapmışlar öyle güzel yalnız eve gelip etiketlerini sökerken gördüm ki üzerlerinde made in india yazıyor. kafam çok karışık kansorejen boyalarla boyanmış olmasından şüpheleniyorum içime sinmiyor. eşim de kansorejen boyaların parlak renklerde olduğunu bunlara güvenebileceğimi söylüyor ama gene de içimde bir şüphe var işte. kendi gözlerinle incelemek istersen oraya bi git derim ben.
kızlar bısey sorcam benım kızım cok gazlı saaatlerce agladı gecenlerde acıle gıttık.sıcak tutmam gerekıyomus.gercı dr ayaklarını sıcak tut dedı ama ben sımdı yıne aynı sey olacak dıe ıyıce soymaya korkuyorum ama bu seferde kızımın heryerı ısılek oldu kafasının ıcı bıle sız nasıl gıydırıyosunuz.ozelıkle gazlı olan bebeklerı kolsuz cıtcıtlı bodylerle bırakıyomusunuz.sadece ayaklarına corap gıydırsem yetmezmı acaba napıcamı sasırsım.kızım pısecek yoksa.yıne aglama krızlerıne gırecek dıede elım kolum baglanıyo
kızlar bısey sorcam benım kızım cok gazlı saaatlerce agladı gecenlerde acıle gıttık.sıcak tutmam gerekıyomus.gercı dr ayaklarını sıcak tut dedı ama ben sımdı yıne aynı sey olacak dıe ıyıce soymaya korkuyorum ama bu seferde kızımın heryerı ısılek oldu kafasının ıcı bıle sız nasıl gıydırıyosunuz.ozelıkle gazlı olan bebeklerı kolsuz cıtcıtlı bodylerle bırakıyomusunuz.sadece ayaklarına corap gıydırsem yetmezmı acaba napıcamı sasırsım.kızım pısecek yoksa.yıne aglama krızlerıne gırecek dıede elım kolum baglanıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?