tamam canım yarın doktordan gelınce yazarım ben
arkadaşlar hepinize merhaba bende mayıs annesiyim oğlum 1 mayıs doğumlu foruma bikaç kez yazdım ama çokta takip edemiyorum açıkcası ama bugünlerde çok sıkıntılıyım ve nerde derdime derman bulurum diye kıvranıp dururken siz geldiniz aklıma nolur bana bi akıl verin;
oğlum doğduğundan beri sorunlu sürekli ağlıyo nedenmi çünkü hem çok gazlı bi türlü geçmedi en pahalı gaz damlaları bile fayda etmedihem kabız günlerce kakasını yapamıo en son lavman yaptırıyoruz hemde sürekli sürekli kusuyo reflüsü var hatta okadarki gazını çıkarmak için yerinden oynatmaya korkuyorum üstelik ben evde yapayalnızım ilk bebeğim hiçbi deneyimim yok hani bazılarınız kayınvalideden şikayet etmişsinizya inanın böyleside çok zor tek başına ne yapacağımı bilemiyorum eşim bendende panik biraz derdimi döktüm gibi oldu neyse benim size bikaç sorum olacak dün bu saydığım sebeplerden doktora götürdük doktor bide bunun kilosu az sütün yetmio çocuk doymadığından ağlıyo demezmi mama ver dedi ama ben hiç istemiyorum mama vermeyi çünkü sütüm dolu dolu var sadece oğlum çok terliyo çok ağlıyo sürekli kusuyo ve gündüzleri hiç uyumuyo mama veriyim dedim bugün almadı avazı çıktığı kadar ağladı geri tükürdü ama mememi verdim emdi ve şimdi uyuyo ne yapmalıyım sizce mama vermeliyim bugüne kadar hiç vermemiştim
arkadaşlar hepinize merhaba bende mayıs annesiyim oğlum 1 mayıs doğumlu foruma bikaç kez yazdım ama çokta takip edemiyorum açıkcası ama bugünlerde çok sıkıntılıyım ve nerde derdime derman bulurum diye kıvranıp dururken siz geldiniz aklıma nolur bana bi akıl verin;
oğlum doğduğundan beri sorunlu sürekli ağlıyo nedenmi çünkü hem çok gazlı bi türlü geçmedi en pahalı gaz damlaları bile fayda etmedihem kabız günlerce kakasını yapamıo en son lavman yaptırıyoruz hemde sürekli sürekli kusuyo reflüsü var hatta okadarki gazını çıkarmak için yerinden oynatmaya korkuyorum üstelik ben evde yapayalnızım ilk bebeğim hiçbi deneyimim yok hani bazılarınız kayınvalideden şikayet etmişsinizya inanın böyleside çok zor tek başına ne yapacağımı bilemiyorum eşim bendende panik biraz derdimi döktüm gibi oldu neyse benim size bikaç sorum olacak dün bu saydığım sebeplerden doktora götürdük doktor bide bunun kilosu az sütün yetmio çocuk doymadığından ağlıyo demezmi mama ver dedi ama ben hiç istemiyorum mama vermeyi çünkü sütüm dolu dolu var sadece oğlum çok terliyo çok ağlıyo sürekli kusuyo ve gündüzleri hiç uyumuyo mama veriyim dedim bugün almadı avazı çıktığı kadar ağladı geri tükürdü ama mememi verdim emdi ve şimdi uyuyo ne yapmalıyım sizce mama vermeliyim bugüne kadar hiç vermemiştim
yok bana yara olacak sonra ız kalacak dedı zaten oglumada yaptırdıktan sonra yara olup ızı kaldı ama asıdan nekadar sonra yara oldu hatırlamıyorum ama bukadar uzun surmemıstı yaraolması galıba
sorda sonucu bıldır canım ya bende saglık ocagına göstercem ama burda haftada bı gun pazarı var ve ogun gıdılıyo carsıya dıger gunler de bız gıdemıyoz of cok zorlanıyorum burda yaaa
evet dediğin gibi açken denedim mama vermeyi ama almadı hatta hepsini geri tükürdü yüzümüze hatta inanırmısın mem mem diye bana bakarak ağladı:) deli gibi eşim aç değil ondan almadı mamayı dedi ama sonra hemen meme verdim onu kaptı öyle bi emdiki sonrada uyuyakaldı memede mamayı istemiyo bariz belli oldu zorlasammı bikaç kez daha bilemedimki bu arada oğlum 2900gr 47cm doğdu çok küçüktü yani şimdi tam 3 ay 2 günlük ve 5600gr 61cm zayıf değil gibi gelio bana ama mayıs bebeklerinin boy kilo takip çizelgesine baktım şimdi bazılarına göre zayıf 7 kiloyu görenler var ama onlar zaten 4.5 kilo doğmuş bilemedimki napsameğer dr. ver dediyse az bir takviye yap. yada emzireceğin zaman emzirme mama ver bakalım ne kadar içecek ve ne kadar onu tok tutacak.. ağlaması kesilirse eğer yetmiyordur sütün mama takviyesi yaparsın.. ama kesilmez aynı sürede devam ederse ağlamaya başka dr. a göster birde bence... annen fln birisi yokmu çağırabileceğin yanınaa hiç değilse sen alışana kadar gelseler
sağol canım ilk defa oldu evde fitilim yoktu doktora götürdüm fitil verdi. fitili oğluma verdikten 5 dk. sonra bir kaka yapışı vardı sanki içinde bomba patladı çocuğun. rahatladı 3 saattir kesintisiz uyuyorgeçmiş olsun canım sık sık olmuyosa götürmene gerek yok zaten hastaneye de götürsen fitil verip yaptırırlar evde fitilin varsa kullan ama sürekli böyle oluyosa götürmelisin
bizimde hiç belli olmuyor yara falanda olmadı aşıdan sonra bilmiyorumkismilekızlar ben bısey soracagım verem asısı yaptıranlar bebeklerın kolu yara oldumu bız yaptıralı 3 hafta oldu hala yara olmadı asıyerı bıle nerdeyse bellı degıl cok hafıf bı leke var dıkkatlı bakarsak
hoşgeldin canım ve çok geçmiş olsun başka bir doktorada götür oda aynı şeyleri söylerse o zaman verirsin mamayı yada bir gün dene mama vermeyi bakarsınbelki doymadığı için ağlıyordur.arkadaşlar hepinize merhaba bende mayıs annesiyim oğlum 1 mayıs doğumlu foruma bikaç kez yazdım ama çokta takip edemiyorum açıkcası ama bugünlerde çok sıkıntılıyım ve nerde derdime derman bulurum diye kıvranıp dururken siz geldiniz aklıma nolur bana bi akıl verin;
bana hiç öle bişey söylenmedi merak ettim bak şimdi bilmiyorumkismileyok bana yara olacak sonra ız kalacak dedı zaten oglumada yaptırdıktan sonra yara olup ızı kaldı ama asıdan nekadar sonra yara oldu hatırlamıyorum ama bukadar uzun surmemıstı yaraolması galıba
evet dediğin gibi açken denedim mama vermeyi ama almadı hatta hepsini geri tükürdü yüzümüze hatta inanırmısın mem mem diye bana bakarak ağladı:) deli gibi eşim aç değil ondan almadı mamayı dedi ama sonra hemen meme verdim onu kaptı öyle bi emdiki sonrada uyuyakaldı memede mamayı istemiyo bariz belli oldu zorlasammı bikaç kez daha bilemedimki bu arada oğlum 2900gr 47cm doğdu çok küçüktü yani şimdi tam 3 ay 2 günlük ve 5600gr 61cm zayıf değil gibi gelio bana ama mayıs bebeklerinin boy kilo takip çizelgesine baktım şimdi bazılarına göre zayıf 7 kiloyu görenler var ama onlar zaten 4.5 kilo doğmuş bilemedimki napsam
hosgeldın canım gecmıs olsun gercekten yalnız cocuk buyutmek cok zor bende yalnızım bence hemen mama verme sutun dolu olsada bebek kılo alamıyo olabılır ama yınede hemen mama verme baska bı dr daha göster ve oncekı dr un söyledıklerını ona anlatma dırek sankı bebegı ılk defa dr göturuyomus gıbı gıt sıkayetlerını söle bıde havalarda cok sıcak ondanda rahatsız oluyodur gecmıs olsun
evet dediğin gibi açken denedim mama vermeyi ama almadı hatta hepsini geri tükürdü yüzümüze hatta inanırmısın mem mem diye bana bakarak ağladı:) deli gibi eşim aç değil ondan almadı mamayı dedi ama sonra hemen meme verdim onu kaptı öyle bi emdiki sonrada uyuyakaldı memede mamayı istemiyo bariz belli oldu zorlasammı bikaç kez daha bilemedimki bu arada oğlum 2900gr 47cm doğdu çok küçüktü yani şimdi tam 3 ay 2 günlük ve 5600gr 61cm zayıf değil gibi gelio bana ama mayıs bebeklerinin boy kilo takip çizelgesine baktım şimdi bazılarına göre zayıf 7 kiloyu görenler var ama onlar zaten 4.5 kilo doğmuş bilemedimki napsam
evet bende hiç mama vermek istemiyorum havalar çok sıcak çok terliyo dediğin gibi bide dünki doktor bana su ver dedi idrar tahlili yaptırdık kristallenme olmuş aşırı sıcaklardan bide biz mardindeyiz güneydoğunun sıcakları malum 45 46 derece ben çok karşıydım su vermeye ama dünden beri veriyorum yavrum suyu bi içti kana kana su vermeliyim bilemedim?
kılosu cok ıyı bence baska bı dr göstersen
evet bende hiç mama vermek istemiyorum havalar çok sıcak çok terliyo dediğin gibi bide dünki doktor bana su ver dedi idrar tahlili yaptırdık kristallenme olmuş aşırı sıcaklardan bide biz mardindeyiz güneydoğunun sıcakları malum 45 46 derece ben çok karşıydım su vermeye ama dünden beri veriyorum yavrum suyu bi içti kana kana su vermeliyim bilemedim?
ben doğduğundan beri su veriyorum..suyun zararı olacağını düşünmüyorum ama fazlada verme..günde bikaç çay kaşığı yeterli olur bence
iyi dimi yani ortalama tamam ayda 1 kilo almamış ama 800 gr civarında almış ama oğlum reflü ve fışkırtır tarzda kusuyo günde 1 2 kere onun haricindede her emdiğinde biraz kusar mutlaka bu kusmaya bu sıcaklarda terlemeye yine iyi kilo almış zaten götürdüğüm doktoru hiç beğenmedim daha neden kilosunun az olduğunu araştırmadan hemen sütün yetmiyo mamaya başla diye yapıştırdı damgayı ben dedim sonra çok kusuyo diye de ha belki ondan kilo alamıodur dedi ama yinede mamaya başla dedi anlamadım gitti başka bi dr a göstereyim
iyi dimi yani ortalama tamam ayda 1 kilo almamış ama 800 gr civarında almış ama oğlum reflü ve fışkırtır tarzda kusuyo günde 1 2 kere onun haricindede her emdiğinde biraz kusar mutlaka bu kusmaya bu sıcaklarda terlemeye yine iyi kilo almış zaten götürdüğüm doktoru hiç beğenmedim daha neden kilosunun az olduğunu araştırmadan hemen sütün yetmiyo mamaya başla diye yapıştırdı damgayı ben dedim sonra çok kusuyo diye de ha belki ondan kilo alamıodur dedi ama yinede mamaya başla dedi anlamadım gitti başka bi dr a göstereyim
kıyamam yaa yazık canım su verdıkden sonra rahatladımı azaldımı aglaması okadar sıcakta susuzluktanda aglar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?