evet ya inanırmısın kabızlığınada iyi geldi azcık kaka yaptı bugün ilk defa :) başka bi doktorda sakın su verme çocuğun ihtiyacı yok anne sütünden yeteri kadar alıyo o suyunu demişti her doktora inanmamak lazım bu arada oğlum acıktı yaygararı basıo içimi rahatlattınız saolun ya:)
Bence gayet normal kilosu mama verme o zman gazdan ağlıyordur kıyamam...bebeklerin normalde 6. ayda doğum kilosunu ikiye katlaması gerekiyormuş.. ayda sadece anne sütü alan bebeklerin 800 gr alması gayet normal benim oğlumda geçen ay 800 gr almış ondan önce 1 den fazla almıştı mesela.. ne kadar bebeğin bilmiyorum ama bende günde 3-4 çay kaşığı veriyorum suyu.. biz 3 ayımızı doldurduk hatta ben elma suyu flnda veriyorum günde 1 çay kaşıgı bir seviyor anlatamamgul83 kullanıcısından alıntı
iyi dimi yani ortalama tamam ayda 1 kilo almamış ama 800 gr civarında almış ama oğlum reflü ve fışkırtır tarzda kusuyo günde 1 2 kere onun haricindede her emdiğinde biraz kusar mutlaka bu kusmaya bu sıcaklarda terlemeye yine iyi kilo almış zaten götürdüğüm doktoru hiç beğenmedim daha neden kilosunun az olduğunu araştırmadan hemen sütün yetmiyo mamaya başla diye yapıştırdı damgayı ben dedim sonra çok kusuyo diye de ha belki ondan kilo alamıodur dedi ama yinede mamaya başla dedi anlamadım gitti başka bi dr a göstereyim
bızımkı cok huzursuz canımyaa bı sabah kalktıgında guluyoo sonra aksama kadar huzursuz gorunuste baska rahatsızlıgıda yok dun kucagımaydı ceneme bı yapıstı resmen var gucuyle ısırdı yaa
tesekkur ederım beklıyorum cevabı aylık kontrolunuzmu hasta falan degıl dımı kuzucuk
kızlar benım cımcıme betüsüm dünden berı yastıkta yatarken basını kaldırmaya baladı :lepi:ama hala dönemıyo
gul83, moonlight2010, 10merve, gurbetten, arcak81, colerko, hatice61, tubatubatubatuba masallah baya kalabalıgız mısafırımızde var ama kımse konusmuyo bebekler uyanık galıba
iyi dimi yani ortalama tamam ayda 1 kilo almamış ama 800 gr civarında almış ama oğlum reflü ve fışkırtır tarzda kusuyo günde 1 2 kere onun haricindede her emdiğinde biraz kusar mutlaka bu kusmaya bu sıcaklarda terlemeye yine iyi kilo almış zaten götürdüğüm doktoru hiç beğenmedim daha neden kilosunun az olduğunu araştırmadan hemen sütün yetmiyo mamaya başla diye yapıştırdı damgayı ben dedim sonra çok kusuyo diye de ha belki ondan kilo alamıodur dedi ama yinede mamaya başla dedi anlamadım gitti başka bi dr a göstereyim
kızlar ya azonce oglum benı bı korkuttu anlatamam ayaklarım tıtrıyo hala havalar cok sıcak bebek kuvetını su doldurup ıcınde oynuyo demın bı bagırdı annee annee koss dıye boguluyo zannettım betulu nasıl yere bırakıop kostum anlatamam baktım kuvette oturuyo ne oldu dedım kocaman örumcek var duvarda al dıyo orumcekle arasında bı metre var offf derın bı oh cektım hıcbı hayvandan korkmaz solucan bıle tutar ama orumcekten cok korkuyo hep teyzesının yuzunden off nasıl atlatcak bu orumcek korkusunu
tesekkurler canım cok faydalı bılgıler var bu aylarda bebekler ellerını agızlarına cok götururmus tukuruk yutmayıfazla beceremedıklerınden salyaları akarmıs ama bızım kızınkı farklı cok asırı huzursuz ve dıskısı cok sulu oglumdada aynı sıkıntıları yasayınca kesın dıs dedım ama cok zorlanıyo bebekler gazda tam gecmedenCanım sana bir link yolladım özelden, bu konu ile ilgili...Umarım işine yarar... Biz burada web sitesi tavsiye edebiliriz sanırım... Arkadaşlar aşağıdaki siteye göz atın, faydalı bilgiler var
Bebek Doktorum - Bebek Doktorum
masallah kuzuya kocaman olmus gecmıs olsun ınsl ıyılesır hemen ısal cok kötu yaacanım 3 ayımızı pzt doldurcaz ama ben o gun ıse baslıycam tahlıl falanda verır belkı dıye yarın gıdıcem ıste. hem kontrol hemde bızım oglan ıshal olmustu mıkrobıktı antıbıyotık kullandık tam olarak gecmedı gıbı sankı ıste hazırladım sorularımı sorcam mama takvıyesı fılan lazım olcak mı dıye.oyle ıste
canım haklısın korkacak ama bızımkısı orumcek fobısı olmus artıkmasallah yavruya
tesekkur ederız teyzesı
canım geçmiş olsun, çocuk bu korkçak tabi bazı mahlukatlardan
[
canım bizim doktor 600-1000 arası iyi demişti. ben son 1aydır çok sıcaklarda sulukla su veriyorum izmir yanıyoo. kusmaya gelince 3aydır ne çektiğimi bir ben bilirim. fışkırma sızdırma hepsini yaşadık her yer batıyordu. biraz azaldı şöyle; gaz çıkartırken omzumdan sarkıtmıyorum artık göğsüme yatırıyorum dik olarak daha zor çıkıyor ama kusmuyor. bu sıcakta bile hep ince bir çorap var ve asıl önemlisi emzirdikten hemen sonra uyusa bile yatırmıyorum dik olarak kucağımda tutuyorum 20 30 dk. kilo alımı ortalama olmuş seninkinin. memelerini en iyi sen tanıyorsun iyi süt verdiğine inanıyorsan mamaya başlama. anne baba iriyse çocukta iri olur bence..
benimki suluğu tutmayı beceremedi bir türlü..yalıyor karşıdan:)
Canım sana bir link yolladım özelden, bu konu ile ilgili...Umarım işine yarar... Biz burada web sitesi tavsiye edebiliriz sanırım... Arkadaşlar aşağıdaki siteye göz atın, faydalı bilgiler var
Bebek Doktorum - Bebek Doktorum
sorma dünden beri okadar üzgünümki haftaya başka doktora götürücem bu bi haftada kilo aldıysa eğer mama falan vermicemtabi tabi mutlaka göster bende hiç tek bi doktora bağlı kalmadım hamileykende bikaç ayda bir başka doktora gidiyodum kızımıda götürdüm çok şükürki götürmüşüm yoksa bizim embesil doktor bişeyi yok normaldir diyip fitil yapıp gönderiyodu. kuzun iyi kilo almış daha iyi olabilirdi ama her bebeğin bünyesi bir olmuyo yani mamaya başlıycak kadar az değil kilosu bunu biz bile biliyoken doktor seni nasıl mamaya teşvik eder anlamıyorum ne enteresan doktorlar var ya
canım bizim doktor 600-1000 arası iyi demişti. ben son 1aydır çok sıcaklarda sulukla su veriyorum izmir yanıyoo. kusmaya gelince 3aydır ne çektiğimi bir ben bilirim. fışkırma sızdırma hepsini yaşadık her yer batıyordu. biraz azaldı şöyle; gaz çıkartırken omzumdan sarkıtmıyorum artık göğsüme yatırıyorum dik olarak daha zor çıkıyor ama kusmuyor. bu sıcakta bile hep ince bir çorap var ve asıl önemlisi emzirdikten hemen sonra uyusa bile yatırmıyorum dik olarak kucağımda tutuyorum 20 30 dk. kilo alımı ortalama olmuş seninkinin. memelerini en iyi sen tanıyorsun iyi süt verdiğine inanıyorsan mamaya başlama. anne baba iriyse çocukta iri olur bence..
benimki suluğu tutmayı beceremedi bir türlü..yalıyor karşıdan:)[/QUOTE
dediklerini uygulayım bende ben omzumdan sarkıtmadıkça gazını çıkarmıo ama uğraşırım :)
800 gr almıssa cok ıyı zayıf dogdu dedın yınede cok guzel kılosu bence kac aylık kuzun
ve kızmı erkekmı
800 gr hiçte az değilki...benim kızım bu ay 900 g almış..doktor gayet iyi mamaya başlama sakın..önümüzdeki ayda böyle olursa 6.aya kadar anne sütüne devam dedi...sen mutlaka başkasına götür...çok sıcak susuz bırakma kuzucuğu:)
selamlarrrr
masallah canım bence cok ıyı bız uc hafta once kontrole gıttık kızım 6 450 gr geldı dr kılosu ayına göre cok önde 4 5 aylık bebek kılosunda dedı demekkı senın bebegının kılosu ayına göre tam normal kılosundaşuan 3 ay 2 günlük erkek 2900gr 47cm doğmuştu şuan 5600 60cm 3 ayda 2700 almış işte yaklaşık 800 900 arası almış
selamlarrrr
hosbulduk, arayan soran, cicek yollayan, yoluma hali seren var mi ?
çok beğendim bu siteyi..teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?