canım bu devre içinde yeterince anne sütü alıyormuydu,su veriyormuydun veya mama,çünkü sarılığın vücuttan atılması için gerekliymiş.belki bu nedenlerden uzamıştır.neyse geçmiş olsun ,merak etme annesi allah korumuştur ufaklığımızı.sadece sizlerle aynı ayda oldugu için oglum sormak istedim neden dalga geçtin anlamadım sarılık oldu herkes götürme her çocuk sarılık olur dedi ve 5. günü dayanamayıp götürdüm 22 deger (en yüksek seviye) hast. yattı indi deger taburcu oldu geri çıktı geri yattı 3 ayda geçti sarılık ve altta yatan hastalık arandı neden sarrılık geçmedi diye şükür bulunmadı. neler yaşadım anne olmak korkuyla yaşamakmış şimdi anladınmı neden tedirgn oldugumu sarılık beyne zarar verip spastiik olabiliyo ve ilk beliirtiside ellerin yumruk şeklinde kalması oglumla çok büyük hedeflerimiz olucak çok beklentim var ondan böyle bir şeyin farkına ne kadar erken varırsan okadar iyi olurmuş lütfen dalga geçme yaşayan anlar halimden
kızlar merhaba herkese,pazar günü beyin kanaması geçiren kuzenimi kaybettik,bu acının tarifi yok,allah kimseye yaşatmasın
canım çok duygulndım ç güzel br paylaşımdıımafoldumbenBen anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
Bir açıklama ekle
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Uçan Fil Dumbo!" çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!.....
kızlar, bunu facebookda bir arkadaşımpaylaşmış, ben de sizinle paylaşmak istedim zemuszemus
ben cevaplamıştım canım farketmedin sanırımmslm ,nasılsınız bugün,kızlar genel olarak bebekle günü nasıl geçiriyorsunuz,geçen gün sormuştum bebekli ailelerle görüşüyormusunuz veya bebeğinizin, bebek arkadaşı varmı diye pek ses çıkmadı.bu arada sizin bebeğinizinde ayakları buz gibi oluyormu?
her bebek farklı canım benimki ellerini açıyo ama hala dönemedi mesela yumruk t-yapıyo benimkide ama eskisikadar heo değilarkadaşlar herkese slm ben 18 mayıs annesiyim hep takp ediyorum sizi benim oglumun elleri yumruk şeklinde zaman zaman açıyo oyuncaklarını veriyorum tutuyo açık duruyo ama bazen yumruk yapıyo hala. sizlere sormak istedim bebeklerinizin elleri zaman zaman yumruk yapıyomu tşk. ederim
csanım ben bir söz okumuştum 3 tane hayırlı kız evlat yetiştienlere cennet nasip olurmuşböyle düşün bence ve evlatların sağlıklı ne güzel her şeyde hayır vardıır allahın bir bildiği vardır canım hamişkende böyle fdüşündüğünü biliyorum anlatırdın ama herşey nasip canım benimde kızım var 3 tanede olsa doyamam ama oğlum olsa 1 kız isterdim bendekızlar çok özledim sizi...şükür okullar açıldı da hayatımız düzene girdi biraz....artık uğrarım buralara...
çok stresliyim zaten...3 çocuk nasıl zormuş anlatamam...bebek zaten küçük..ortancaya da tuvalet alıştırıyorum...daha doğrusu alıştırmaya çalışıyorum...delirtiyo beni...ara sıra girer dertleşirim sizle...bebeklerinizin fotoğraflarına da baktım....çok tatlı olmuşlar maşallah...hele erkek bebeklerinizi görünce içim gidiyo...yiyesim geliyo onları..Allah bana nasip etmedi o duyguyu yaşamayı...size tuhaf gelir belki bu ama içimde çok büyük bir ukde olarak kalıcak bu herzaman...bunu da ilk defa sizinle paylaşıyorum...
yine de şükretmek lazım tabi...Allah çocuğu olmayanlara da versin...benim kızlarımı da sizin evlatlarınızı da sağlık sıhhatten ayırmasın..
başın saolsun canımmkızlar merhaba herkese,pazar günü beyin kanaması geçiren kuzenimi kaybettik,bu acının tarifi yok,allah kimseye yaşatmasın
canım çok duygulndım ç güzel br paylaşımdıımafoldumben
ben cevaplamıştım canım farketmedin sanırımm
her bebek farklı canım benimki ellerini açıyo ama hala dönemedi mesela yumruk t-yapıyo benimkide ama eskisikadar heo değil
csanım ben bir söz okumuştum 3 tane hayırlı kız evlat yetiştienlere cennet nasip olurmuşböyle düşün bence ve evlatların sağlıklı ne güzel her şeyde hayır vardıır allahın bir bildiği vardır canım hamişkende böyle fdüşündüğünü biliyorum anlatırdın ama herşey nasip canım benimde kızım var 3 tanede olsa doyamam ama oğlum olsa 1 kız isterdim bende
başın saolsun canımm
kızlar daha dün diyodum çok ateş basıyo diye şükür adet oldummkıxzım durmuypo sonra grş
duam kabul oldu sayılırr 3buçuk saat kes,ntiiz uyudu sonra 2 saat sonra 1:) oh be bu bile süper şükür Allah ıma:)
ee kimse yook.. günaydın boş topic.
selam kızlar nasılsınız bakalım oğlanı dr.a götürdüm bıgındağımızda sorum yokmuş..normal dedi zaten ayına göre epey iri dedi e 6 aylıkta olmuş zaten 10-12 ayda kapanırmış endişe etme dedi devit i 3 günde bir ver dedi..demir ilacı için kan sayımı yaptırdık kuzumun kanı çok düşükmüş..sabah 8 akşam 8 16 damla vericem kan ilacını bide çorbasına dana eti falan koy dedi..ve artık kahvaltıyada nbaşlıcaz bizden bukadarr
kızlar çok özledim sizi...şükür okullar açıldı da hayatımız düzene girdi biraz....artık uğrarım buralara...
çok stresliyim zaten...3 çocuk nasıl zormuş anlatamam...bebek zaten küçük..ortancaya da tuvalet alıştırıyorum...daha doğrusu alıştırmaya çalışıyorum...delirtiyo beni...ara sıra girer dertleşirim sizle...bebeklerinizin fotoğraflarına da baktım....çok tatlı olmuşlar maşallah...hele erkek bebeklerinizi görünce içim gidiyo...yiyesim geliyo onları..Allah bana nasip etmedi o duyguyu yaşamayı...size tuhaf gelir belki bu ama içimde çok büyük bir ukde olarak kalıcak bu herzaman...bunu da ilk defa sizinle paylaşıyorum...
yine de şükretmek lazım tabi...Allah çocuğu olmayanlara da versin...benim kızlarımı da sizin evlatlarınızı da sağlık sıhhatten ayırmasın..
kızlar merhaba herkese,pazar günü beyin kanaması geçiren kuzenimi kaybettik,bu acının tarifi yok,allah kimseye yaşatmasın
sadece sizlerle aynı ayda oldugu için oglum sormak istedim neden dalga geçtin anlamadım sarılık oldu herkes götürme her çocuk sarılık olur dedi ve 5. günü dayanamayıp götürdüm 22 deger (en yüksek seviye) hast. yattı indi deger taburcu oldu geri çıktı geri yattı 3 ayda geçti sarılık ve altta yatan hastalık arandı neden sarrılık geçmedi diye şükür bulunmadı. neler yaşadım anne olmak korkuyla yaşamakmış şimdi anladınmı neden tedirgn oldugumu sarılık beyne zarar verip spastiik olabiliyo ve ilk beliirtiside ellerin yumruk şeklinde kalması oglumla çok büyük hedeflerimiz olucak çok beklentim var ondan böyle bir şeyin farkına ne kadar erken varırsan okadar iyi olurmuş lütfen dalga geçme yaşayan anlar halimden
sadece sizlerle aynı ayda oldugu için oglum sormak istedim neden dalga geçtin anlamadım sarılık oldu herkes götürme her çocuk sarılık olur dedi ve 5. günü dayanamayıp götürdüm 22 deger (en yüksek seviye) hast. yattı indi deger taburcu oldu geri çıktı geri yattı 3 ayda geçti sarılık ve altta yatan hastalık arandı neden sarrılık geçmedi diye şükür bulunmadı. neler yaşadım anne olmak korkuyla yaşamakmış şimdi anladınmı neden tedirgn oldugumu sarılık beyne zarar verip spastiik olabiliyo ve ilk beliirtiside ellerin yumruk şeklinde kalması oglumla çok büyük hedeflerimiz olucak çok beklentim var ondan böyle bir şeyin farkına ne kadar erken varırsan okadar iyi olurmuş lütfen dalga geçme yaşayan anlar halimden
saol canımm çünkü ben bişey sorduğumda cevaplanmadığında üzülüyom ondan elimdn geldiğince cevağlamaya çalışıyorum a.s.canım cevabını okudum teşekkürler güzel yanıtların için,bu arada herkesin gönlünü kazanıyorsun,hiç boş bırakmıyorsun yazan arkadaşlarımızı.
inş canım göbüş accık indi ama ruhen rahatladım yani çok baskı varmış gşbiydi üzerimde şükür kuş gibiyimm birde normal doğumun faydası karnım ağrımıyo hiççtubaa regl oldun demek göbek indimii hoş sende fazla kilo yoktu. sanki regl olunca pırt diye göbeem incek gibime geliyo ne güzel hayal dimi ama:)))
hülya duanı gördüm tatlmm Allah ın merhameti büyükk acınası halimi görüyorrdu :)
canım alıntı yapın yanında no varya kime alıntı yapmak istiyosan tıklıyosun ona en sonda alıntı yapmak istediğin kişiye alıntı yapa tıkla oldu bitti anlatabilmişimdir umarımkızlar biri yazsın şu çoklu cevap nasıl oluyo diye ya akşam okurum evde yaşlandım artık teknolojiden uzak kaldım hehehe
canım ilkgün iyisulenin kız gündüz durmuyomuş gece giriyoo çok az rastladım onaalıntı yap tuşunun yanındaki MQ mudur nedir o tuşa bas en son cevap yaz a tıkla ömürr
kızlar ilkgün şulee nilayy selmaa çiğdemm nerde millet ya
canım ilkgün iyisulenin kız gündüz durmuyomuş gece giriyoo çok az rastladım ona
çiğdemi bende merak ediyom bir kere facete gördüm kızıma yorum yaptı en son grşmedik hiçç
tamam canımmsn e mi giriyolar merak ediyom valla face niz bende yok hainlerr:) selam söle kızları görürsen ve söle uğrasınlar buraya tubaa:)
ben kalkim de yemek yapim görüşürüz kızlar
msn e mi giriyolar merak ediyom valla face niz bende yok hainlerr:) selam söle kızları görürsen ve söle uğrasınlar buraya tubaa:)
ben kalkim de yemek yapim görüşürüz kızlar
kızlar bugün eşim yeşil soğanın beyaz kısmını verdi bebişe,köpek dişleri çıkıyor sanırım nasıl mutlu oldu soğanla kaşıyınca,sanırım kaygan olması rahatlattı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?