2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iyidir tatlım uyksuzluğu saymazsak:)
sen napıyosun kayınvalide geldimi:)

günaydın herkeze hasta olan bebişlere geçmiş olsun.
dün gittik bizde dr.geniz akıntısı varmış çok az ilaca gerek yok dedi.
en önemliside ek gıdalara başlamıştım onlar feci şekilde gaz yapmış adam şaşırdı karnını dinleyince.
2-3 gecedir çok huzursuz normalde uykusu çok güzeldi.gazdanmış sıkıntısı.birde gece o uyanmasada kalkıp sen emzir dedi ben bunu yapmıyordum mesela.eg gıdalar içinde 1 hafta daha bekle her 5 günde yeni bir şey ekle dedi listeye.verdiği listeyi diğer topiğe yazarım.
ve üzerine basa basa yüz kere söylediği şey tv izletme lütfen 2 yaşına kadar dedi.reklamlarla yedirmeye çalışma bırak 2 kaşık eksik yesin o önemli değil ileride bırakçağı hasarlar daha büyük dedi.
çok iyi bir dr.du rahat 1-1.5 saat konuştu çok dolu olduğu için akşam 8 e randevu vermişti eşim kurtlar vadisini kaçırdığı için baya bi gerildi dr.un çenesinden ama olsun :)) bilerek bu saate aldın demi fln demeye başladı :)

selam kızlar

tvye ben de karşıydım. ama uzak tutmanın imkanı yokki. bazen sırf sussun ve acık dinleneiyim diye tv önüne yatırıyorum. pof vicdan azabı oldum yine. niye zararlı ki yaaa

geçmiş olsun sizede ya biz izletmiyozda açık olunca kafasını çevirip bakıyo onunla konuşuyolar sanıyo gündüzde ben yokum ama diyim annemlere izletmesinler mümkün olduğunca

gelişme geriliği yapıyomuş kızlar yaşıtlarından geç konuşma geç yürüme vs.gibi.diyelimki bunları etkilemedi yaşında kanuştu fln ama ileride okul zamanında sapır sapır dökülüyolar dedi.dikkat eksikliği oluyor çocuklarda dedi.vicdan azabı çekicek birşey yok çaresizlikten herkeze yapıyor bunu.sonuçtan bizde şarjlı robotlar değilizki dinlemey ihtiyacımız oluyor.
ama ben bi çözüm buldum eymeni oda oda gezdiriyorum ana kucağına koyup.bir odada 5- 10 dk arası oyalanıyor etrafı fln izlerken o arada bende işlerimi hallediyorum.sizde deneyin isterseniz

günaydın kızlar oğlum iki gündür çok hareketleni maşallah bıraktığın yerden 2 metre uzakta buluyorum,nasıl yapıyo bilmiyorum nasıl gidiyo bilmiyorum :)) maşallah kuzuma

selam kızlar çok yorgunum işe geldim beyazıtın ateşi düştü sabaha karşı çok şükür ama hep bekledim bişey olur diye offf ne zor inşallah benden nezle felan kapmaz ya zaten aşı yüzünden bünyesi zayıfladı......kızlar yeöek listesini yazıcaktım akşam ama kusura bakmayın ya bu akşam söz yazıcam beyazıt paşa erken uyur inşallah işe geldim ama aklım evde annem de yok bakıcı bakıcak bugün off anne olmaz zor bebişimden ayrılmak daha zor:sinifsinif:

boncuk çok geçmiş olsun canım ,sanırım salgın var çünkü benim bebişte 4 gün önce ateşlendi sonra geçti.ama dedğin gini anne olmak çok zor heleki birde çalışıyorsan aklın hep onda.

bizde bugün aşı olduk inşallah yine ateşi çıkmaz.

tuba maşallah oğluşuna.benimkide arkaya doğru gidiyor :) zoru başarıyolar :)

kızlar benim oğluş daha tam dönemiyor.doktor herşeyi normal sağlıklı dedi çokta hareketli ama hala dönemiyor.bugün tartıldık 7960 kilo boy 67 . normaldir diğmi?

GÜNAYDIN KIZLARRR aman diyim televizyondan uzak tutun aynı odada izlerken ona izletmesenizde karanlıkta izlemeyin yaydığı yanıp sönen ışıklar beyin dalgalarını etkileyerek dikkat eksikliği epilepsi gibi rahatsızlıklara neden oluyormuşşş......

TV NİN ZARARLARI

0-3 yaş arası dönemde bebeğin; çevreden gelen sesleri işitmesi, eşyalara dokunması, tanıma ve keşfetmeye yönelik objeleri ağzına sokması, oyuncakları hareket ettirmesi, kişileri taklit etmesi, göz kontağı kurması, hareket eden objeleri takip etmesi, cee-e oyununu oynaması beynin gelişmesine katkıda bulunur. Yani bebeğe ne kadar çeşitli uyarıcı (dokunsal-işitsel-görsel) sağlanırsa beynin çeşitli bölümlerinin birbiriyle bağlantılar kurması o kadar artar. Bebek, çıkardığı seslere, yaptığı hareketlere anne veya babadan veya çevresindeki kişilerden tepki bekler.

0-3 yaş arası çocuklara TV izletmek daha sakıncalıdır çünkü bebeklerle konuşulmadığında, onların yaptıkları ve söylediklerine tepki verilmediğinde, dokunmalarına ve oyun oynamalarına fırsat verilmediğinde beyin gerektiği gibi sağlıklı gelişmeyebilir. TV tek yönlü bir iletişim aracı olduğundan TV’la karşılıklı bir ilişki söz konusu değildir. Bebekler üç boyutlu objelerle ilgilenirler. Oysa ki TV’daki görüntüler 2 boyutludur yani bebekler için yeterince anlamlı değildir.

çok yorgunummm..

ant bu arada denedim pekmezli emziği yemedi kerata yüzünü buruşturdu. bu sefer hepten kapattım emzik defterini:)

uyudu paşam bende uzanayım biraz..

slm kızlar bayadır giremedim bayram sonrası ben grip oldum oğluma geçti ve hallaaa atlatamadık burnu çok dolu uykuda öksürük tutuyo çok yoruldumm çocuğun düzeni kaçtı çok huzursuz çok mutsuzumm...çok üzülüyorum..

gurbetten çok geçmiş olsun ilaç tedavisi başladınızmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…