2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba doktor bey,

kızım 5,5 aylık ve ek gıda olan sebze çorbasını yaparken 7-8 adetten oluşan sebze çorbası yapıyorum. (havuç patates kabak maydonoz ıspanak fasulye brokoli gibi. )

size sorum acaba 7-8 sebze çok mu ? bunların içinde birbirinin vitaminini öldüren sebze varmı? yoksa 3-4 adetten oluşan sebze çorbası yapmam mı daha iyi olur??

teşekkür eder iyi günler dilerim.

Dr.KadirTugcu

6 ayından evvel katı gıda vermiyorum... 6 ayını geçmiş bir çocuk, anne sütünden yer kalırsa, kutu sütü başlanmış ve bir problem çıkmamış ise, kahvaltı ve yoğurt alıyor ise, evde pişen "kıymalı-sebze" yemeklerinden veririm... Evde ne pişerse. Sebze çorbasını, Amerikalı doktorlar, Amerikalı anneler için icat etmişlerdir.. Zira o anneler, yemek pişirmesini bilmezler, öyle bir kültürleri yoktur..Niye bizim doktorlar "sebze çorbası" nı çok severler... Zira 6. aydan sonra aşılar bittiğinden, 1 yaşına kadar pek doktora uğrama ihtiyacları olmaz. İşte burda sebze çorbası devreye girer, sizin 7 çeşitmi yoksa 5 çeşitmi diye kafanızı karıştırırlar, sık-sık doktora gitme ihtiyacı duyarsınız..."- Öbür ay mutlaka gidin, doktorunuz maydonoz ilavesini anlatacak.-" .... Çok mühim...

enteresann:) bu adam alem ya sıradışı yada normali bu biz sıradışına alışmışız:)

gnaydınlar,
kızlar bişey sorucam ben haftaya çalışmaya başlıyorum. oğlumda şu an 4 ay 25 günlük
çalışan anneler bebeğinize günde kac cc süt bırakıyorsunuz?
şimdiden cvp veren akadaşlaraaa çokkkk tşk.

a a a a inanmıyorum ben o lojmanlarda 6 sene oturdum tam, babamlarla oturduk yani ben bekarken, ah ah çok eskidik :) hangi blokta oturuyosun canım

canım g bloktayız biz 5 sene degılmı süresi?

saol canım ben sormustum da dun aksam uykusu gelınce yaptım verdım bastan iştahlı yedi bıkac kasık sonra ıstemedı itti acaba uykusu geldiği için uğraşmak istemedi mi yoksa ben tadın abakmıstım sekerlı bısey degıl ondan mı istemedi?

canım ben yaklasık 400-450 ml arsı bırakıyorum ama makınam bozuldu bugun sagamıycam sütüm de azaldı sankı korkuyorum mama vermek ıstemıyorum ınsallah bugun yaparlar makıneyı götürcem

arkadaslar günaydın
2 gün önce elma rendeleyip vermiştik annemle bizim oğlana iyi yemişti dün ablama söyleyınce bende verıyım dedı vermıs yemıs yıne aksam evde kollarında ve göğsünde minik kırmızı döküntüler vardı ablama dedim alerji olmus dıye ara verelım oz aman dedı sabah ta gecmıstı bu kadar cabuk gecer mı nedır bu sizce?

arcak bişey sorcam sana canım sen bebişle araba kullanıyodun dimi ana kucağını normalde ters bağlıyoruz ya ben ilkkez yalnız kullancam oğlumla da, anakucağını düz bağlasam yüzü bana dönük şekilde olurmu acaba hiç denedinmi? başka türlü durmaz bizim afacann

benimde oğlana seftali ve elma suyu verince yüzünde ve boyun arkasında minik kırmızı ortası sivilce ucu gibi kızarıklıklar oluştu kendiliğinden 3-4 saatte geçti. bende alerjiden süphelenmiştim.
bazen sütümden de mi geçiyor ne yine cıkıyor öyle kızarıklıklar

canım hep ters kullandım ben olurda ani fren yaparsam diye yani düz denemedim ama kısa yola gideceksen hızın prtaysa olabilir .yani benımkıde durmuyo genelde yüksek sesle müzik acınca bıraz susuyo

peki canım kac saatte bir veriyordunuz?
benim makinam süper ya herkese tavsiye ederim. lansinoh markası. inşallah yaparlar bebişlerimiz sütsüz kalmaz

aa bi kere denemıstım evet ılk kez gıttıgımızde ama yüzü sana dönük olursa otomatik olarak sen sürekli bakma ihtiyacı hissediyosun o da tehlkıelı oluyo tabi yanı ben öyle yapmıstım yola dıkkatım azalmıstı allahtan trafıgın az oldugu bı saattı yoksa daha tehlıkelı olurdu.

peki canım kac saatte bir veriyordunuz?
benim makinam süper ya herkese tavsiye ederim. lansinoh markası. inşallah yaparlar bebişlerimiz sütsüz kalmaz

canım ablam bakıyo su an 2-2,5 arası yanı 2.5 saati gecmıyo dıyo ablam bend elansınoh alıcaktım herkes medela dedı dıye guvenemedım bı sürü de para verdık ama bı turlu cözemedım aletı cok hassas bisey

valla ben alırken cokt teredüt ettim ama o kadar memnunum. sütümde çoğaldı

herkeseee günaydınnnnnnnnnnnnnnnn mutlu bir sabahhhhh mutlu bir günnnnn her nekadar duru hanımın huysuzlukları devam etsedee bugün annem geliyor ve ben birkçagünde olsaaaaa nefes aabileceğim için çok muttluyummmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…