- 5 Temmuz 2010
- 793
- 22
- 98
- 40
canım bizim kilomuz artık aldı başını gitti,ek gıdaya bile geçemiyoruz,doktor saat aralıklarını aç dedi,3.5 4 saatte 1 ,aslında devrim fazla emmiyorda,gerçi babasıda 1yaşında 20kiloymuş,bilmiyorum ya hayırlısı,hep zayıf olsun istedim başıma gelene bak,tatilin için üzüldüm,bende tatilde devrimle hiçbişey yapamadım allahtan evdeydik de para harcamadık :)))selam kızlar opuyorumnanaktan
felaket geçen bir tatilin ardından kazasız belasız döndüm nihayet. el kadar bebeyle tatil neyim zarar ziyanmış öğrendim. hiç bir tad alamadık boşu boşuna para harcadık dünya kadar.
dönüşte doktorumuza gittik, doktor kilomuzu biraz fazla buldu. accık da korkuttu beni şöyle ki; anne sütü alan bebekler obez olmaz evet ama, fazla emip mideleri büyürse ek gıdalarda daha çok yemek ister ve doymazlar dedi. buda obeziteye kadar gidermiş. benim aklıma hemen devrim geldi valla haber vermeyi bir borç bildim naçizane. ben düne kadar memede uyutuyordum, onu bırakmaya çalışıcam bakalım becerebilirsem. nerden nereye yaaa hamileyken zayıf doğcak bu çocuk diye üzülüyordum, şimdi şu başıma gelene bak!:1no2:
bizde sabah domates dilmiştim babası suyndan verdi ama tuzlu diye sevmedi kuzummslm kizlar benim oglum kendi basina yemek istemiyo bizimle yemek istiyo yogurt yesin diye ugrastim tukurdu yutmadi ben yerkende agzimin icine bakti dayanamadim domates corbasi yedirdim sizce hatami yapmi$im
hmm araştırım bu bilgiyi benim kız 8,5tan sonra huzursuzlanıyo uyuyo uyanıyo emiyo uyumazsa oynuyoz böyle 11 e kadar gidiyo sonra tekrar emme pışpıs 11,30da uyuyoo bazen 9,5tada uyuyo ama kalkıyo tekrar erken yattığı zaman daha çık kalkıyo ama geç yattığı zaman daha uzun süreli uyuyo bu gündüz çok uyuyosa değişiyo düzenii iştecanım bebeğini en geç 23'de yatırmalısın,büyüme hormonları 22.00 ile 02.00 saatleri arasında salgılandığı için,bebeğinin gelişimini engellemiş olursun farkında olmadan.
ayrıca mutlu yıllar ,gelecek yaşına kadar sevdiklerinle mutlu bir yaşam geçirmeni dilerim.
geçmiş olsungünaydınlar herkese hayırlı cumalar
bebeğim hastalandı burnu çok akıyo dün akşamda daha çok uyandı tıkanıktı burnu deli oldum çok üzülüyorum burun kıpkırmızı(((((
bize ebe tatliş yapmadanmı verceksiniz dediğimde demir eksilikliği zihinsel geriliğe yol açtığı için ilk 1 yıl önemli dedi ama her doktor farklı diyor burda okuduklarımdan bende hiçbişey anlamış değilim sanki farklı kitaplardanmı eğitim almış bunlar ortak bir fikiryokkiyi yolculuklar ipeknilcim...ooohhhh gezin boll boll............
şu demir olayı benimde kafamı karıştırıyor...demir damlası başlamadı doktorumuz ..3 aylıkken yapıldığında iyi çıkmıştı kan değerleri..ama kilo alımı yavaş ek besin başadım yavaştan ama hiç değişiyor gibi gelmiyor.çok kafama takıyoyorummm....
bende bir duracam 1 ay sonra kızımiçinşerfe napalım duymamazlığa vercez mecbur geçinmeye bakacaz canım benim şuanki evim küçük onlar için hemde kızım için ev arıyoruz şimdi herşey bebişler içinn yoksa düzzenimi bozmak istemiyorum hiç hemde elden daha güvenilirdir canımben de okula başladığımdan beri kayınvalide bakıyor kızıma....demir damlasından bahsedilmiş...ben demir damlası verirken kayınvalidem söyleniyor ilaç vere vere ne hale geliyor çocuk diye...diyorum o ilaç değil vitamin diye...ama anlamıyor...o yüzden onun yanında veremiyom ya...neden her söylediğime itiraz ediyolar anlamıyom...ne yedi içti demeye bile çekinir oldum valla....Sağolsun herşeye yardım ediyo ama yine de bazı sözlerinden rahatsız oluyom ....
banada ebe aynısını dedi canım az kilo almış ama maşallah mutlu sağlıklı bir bebek dedi bakalım bu aykaç kilo aldı acaba hem benimki 6700 dü canım 4. ayda üzülme her bebek farklı sağlıklı olsunlarda bende başta tkıyodum ama her bebek farklı işteBoy ve kilomuzu çok büyük oranda genetik yapımız belirler. Dolayısıyla siz veya ailenizdeki diğer kişiler de zayıf ve narin yapılı ise endişe etmenize gerek yoktur. Çocuğunuz genel olarak mutlu ve enerjikse ve düzenli bir şekilde kilo alıyorsa (az olsa bile) büyük olasılıkla endişelenmenizi gerektirecek herhangi bir durum da yok demektir.
şu cümle bayağı rahatlattı benii =))))
benimki 2-3 saat sonra huzursuzlanıyo canım eğer öğleden sonra uykusunu aldıysa akşam 8den sonra tekrar başlıyo ozaman kdar dayanıyo yaniibi de gün içinde uyandıklarında kaç saat uyanık kalıyorlar...
bizimki poposuyla atıyo hepsinin hareketi farklııbizimki de arka arka gidiyo:) ayaklarına destek yapınca öne doğru gidiyo:)
maşallahh oğluşuna benim kızımda atlıyo sofraya gözlerini açıyo ne ağzıma atsam bakıyo deömek benim kızımda hazır aslında 1 aydan beri gerçekten hazır ama ben yine anne sütü verdimyettiği kadar anne sütü 5.ayda bakıcam tadımlık başlarım belkii oda 6. ayda zorlanmıyalım diyegeldim, can bu ay 500 gr almis, doktorum iyi emzirmeyle devam edebiliriz dedi fakat ben, gece cok sIk uyaniyor, kasiga heyecanlaniyor, lokmama gozunu dikiyor dedigim icin, o halde baslayalim ufak ufak hazir olma isaretleri dedi.
ve, pirincli muhallebi, hipp aradim oncelikli tercihim oydu ama bulamadim milupa aldim, ve sebze corbasiyla basliyoruz, iki minik kasik sonra yavas yavas artiracagiz. doktorum once sebzelere alissin sonra meyve dedi, ssebep de tatliya alisinca sebzeyi reddedebilir dedi, benden aktarmasi.
demir yine vermedi, 6. ayda baslayacagiz dedi, 8. ayda test yapacakmis ve duruma gore kesecekmis.
bizden bu kadar, yani sutum dolu dolu ama oglan yine de ek gidaya baslamak istiyor napalim...
hoşgeldin canımmnasılsınız kızlar
burdA HAVA ÇOK GÜZEL GÜNEŞLİ AMA GÜZ SERİNLİĞİDE VAR CANIMMMGünaydınn hanımlarr
havalar burda da baya bozmaya başladı.yarın evime dönüyorum evimi özledim:)
ilknur maş. tosuncuk olmuş demekk:) Aman Allah korusun obeziteden yavrularımızı ve beni:)) çağın hastalığı yaa
müge geçmiş olsun yavruna..
demek babasına çekmiş canımm oyala oynat falan unutsun memeyi genetik bazı şeyler canımm üzülme sağlıklı olsunda tosuncukkcanım bizim kilomuz artık aldı başını gitti,ek gıdaya bile geçemiyoruz,doktor saat aralıklarını aç dedi,3.5 4 saatte 1 ,aslında devrim fazla emmiyorda,gerçi babasıda 1yaşında 20kiloymuş,bilmiyorum ya hayırlısı,hep zayıf olsun istedim başıma gelene bak,tatilin için üzüldüm,bende tatilde devrimle hiçbişey yapamadım allahtan evdeydik de para harcamadık :)))
herkese günaydınnnn
kızlar gittim bi dolu alışveriş yaptım mont falan aldım 6-9 aylık almışım 2-3 tanesi küçük oldu. beden bedeni tutmuyo ya beceremiyorum hala şu alışveriş işini:) boşa para verdk ayollsempatiksalakcinni
nerdesiniz yaa haftasonu tabi kimse yok
kızımın çamaşırlaını yıkamıştım uzun kollu giydsirim diye baktım 74 yazan tulum vardı giydirdim tam oldu güya bakletiyom kışın giydiririm diyeekızlar gittim bi dolu alışveriş yaptım mont falan aldım 6-9 aylık almışım 2-3 tanesi küçük oldu. Beden bedeni tutmuyo ya beceremiyorum hala şu alışveriş işini:) boşa para verdk ayollsempatiksalakcinni
nerdesiniz yaa haftasonu tabi kimse yok
evet nidah bende aynı dertten müzdaribim bazen küçük oluyo 6 9 aylar bazen büyük bende pantolon fln alcaksam evdekini götürüp ölçüyorum çareyi öyle buldum
gökçen değiştir ben hep 9-12 alıyom ki seninki daha kilolu maaşallah kerem paşaya göre bide face varmı varsa senide ekliyim
mantıklı aslında bende öle yanımda götürim ya sağol canım:)
salak kafam etiketlerini kestim bi güzel yıkadım sonra farkettim küçük olduunu nevin:))
face var tatlım özelden atayım sana maili. Nisan anneleri grup kurmuş bizdemi kursaksengözlerimebaksanab
gökçen bende ekliyom seniiigökçen açıldı bulayım ekliyim seni
oğlan uyudu bende gideyim dolabını kurcalayım aklıma taktınız :) varmı 74 filan görüşürüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?