BPA sız olusu çok iyi cidden.bununla ilgili aşağıdakı yazıyı okumustum gecenlerde:
''Biberonlarımızın hammaddesi olan polikarbon plastiğin katılaşmasını sağlayan bir madde var: Bisphenol A. Bu kötü BPA, mamanız biberon içinde ısıtıldığı zaman, biberonlarınız steril edildiğinde, kaynatıldığında ya da bulaşık makinesinde yıkandığında açığa çıkıyor. Açığa çıktığında yani besinlerimize karışıp minik vücutlarımıza girdiğinde ne oluyor peki? Kanser, obezite, erken ergenlik, hiperaktivite vs.
BPA'nın insan sağlığına olan zararları klinik deneylerle kanıtlanmış durumda. Öyle ki Amerika, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde BPA'lı ürünlerin satışı kesinlikle yasak.''
Avent bu ülkelerde BPA sız ürünlerini satarken turkiye pazarına vermiyor.bunu kendi sitesinde de kabul edip yazmıslar zaten.doz aşımı olmadıkca zararı yok demişler ama eklemişler çizilme ve yıpranmayla bu madde daha cok ortaya cıkıyormus.
bunları okuyunca benım de aklım karıstı ama yine de ilk etapta Philips avent airflex de alabilirim kullanılmayabilir bunu da düşünmek lazım.cam biberon almayı düşünmüyorum camın çeperi anne sütündeki proteinleri tutuyormus.mamaya gecince tercihim mutlaka cam olacak
ben bu biberonu almaya karar vermiştim çok beyendim bpa sız olduğunu bilmiyodum çok iyiymiş teşekkürler