2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar çıkmadan bişey anlatıp öle çıkayım biz çok güldük dün olumda bizimle gelmişti dr uldrasonda bakıyor oda arkadan seyrediyordu bebek hareket ettikçe ikide bir tız tıpırdama (k leri söyleyemiyor t diyor)diyip durdu bide ona yemesi için bişey almıştık ben....aldım sana yok vermiycem diyo öle komiktiki tız tıpırdama demisi öldürdü bizi çıkınca afiyetle yedi aldığı şeyi kurdelesinide kardeşine ayırdı emziğine bağlıycakmış abi yüreği dayanamadı kurdelesini ayırdı:roflol:

çok şekermiş ya tız tıprdama :roflol: abicik işte kıyamıyor yinede :)

canım doktorunu dinle fazla yorma kendini
ama yürüme demesini anlamadım
birde 2,800 gram iyi yani sen beslersin onu

canım ben iki sezeryan yaptım ve üçüncüyle ikincinin arası yakın oldu..normalde sezeryanda en az iki yıl beklemek gerekiyor bi sonraki için..kızım 15 aylıkken hamile kaldım..bu bebeğim çok aşağıda ameliyat yerime baskı yapıyor..kafası ameliyat yerimde..
yürüyünce hatta biraz ayakta durunca bile bu baskı artıyor..bu da tehlikeli tabi..
yoksa tabi normalde hemilelerin düzenli yürüyüş yapmaları gerek normal doğumda açılma kolay olsun diye..

kızlar dün dr gidecektik önce kalbe gittik bişey çıkmadı şükür ama tansiyonum yüksek çıktı ilk defa ordan kadın doğıma gittik odada yüksek çıktı birde 4 kilo almışım 38 günde 30 haftalığım bebeğimde 34 haftalık gözüküyor 2 160 gr olmuş doktor çok iri diyet yapmanlazım baya bi önde dedi tuzu şekeri hamur işini yasakladı zaten bayadır yemiyodum ama incir üzüm muz falan yiyodum onlarda şekerli onlarıda yemiyceksin havuç patates muz yeme dedi sade sebze yiycen dedi kasık ağrılarım oluyor dedim rahim boyunu ölçtü normaldende uzun erken doğum riskim yokuş ama ihtimalen nst ye bağladı 1 saat durdum sacımda çıkmadı belimin ağrısından kaynaklanıyor olabilirmiş böleişte bebeğin çok önde olmasına iyi gözle bakmadı birde bebe aspirini verdi tansiiyon için

canım gözün aydın korktuğun şeyler çıkmamış..
bebeğin önde olmasına gelince..ayy bu doktorları da anlamıyorum yaaa...
bana zayıf diyor..sana önde diyorlar..halbuki nette bak ortalama kilodalar bebeklerimiz bence..tam ortayı da nasıl bulalım ki yanii....ayrıca yanılabiliyorlar..
yakın bi arkadaşıma bebek çok iri demişti doktor..kıyafetlerini hep büyük boy hazırladılar..
hep büyük boy hastane çıkışı aramışlardı..çocuk bi doğdu ki 3 kg bile değil..
tabi sen yine de doktorun dediklerini yap..herkes aynı olacak diye bişey de yok..

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

gamze hoşgeldin canım,

33+1 de kayramız

çok geçmiş olsun,inşallah zamanı gelene kadar bekler,sağlıkla gelir..

selam kızlar doktordan geldim şimdi...
bebişim topu topu 200gr almış..1800gr.en fazla alsa 1 kg alır o da 2800 doğar..sanırım ortalama 2,5kg
doğacak sıska bebişim benim..
ben 600gr almışım..ama 2 haftada tabi..
5 nisanda çağırdı doktorum..nisanın 30unda düşünüyorum doğumu dedi..tabi acele edip gelmezse..
bi de hiç yürüme ev işlerini de yapma dedi..
söylemesi kolay tabi..nasıl temizlemiym evi yaaa...offffffffffffffffffffffffmafoldumben

canım maşallah bebeğine,2800 iyi bir kilo bence benim kardeşim 2750 doğmuş,ben 3800 doğmuşum,benden çok daha sağlıklıymış küçükken,önemli olan gelişiminin güzel olması kilosu değil...

canım gözün aydın korktuğun şeyler çıkmamış..
bebeğin önde olmasına gelince..ayy bu doktorları da anlamıyorum yaaa...
bana zayıf diyor..sana önde diyorlar..halbuki nette bak ortalama kilodalar bebeklerimiz bence..tam ortayı da nasıl bulalım ki yanii....ayrıca yanılabiliyorlar..
yakın bi arkadaşıma bebek çok iri demişti doktor..kıyafetlerini hep büyük boy hazırladılar..
hep büyük boy hastane çıkışı aramışlardı..çocuk bi doğdu ki 3 kg bile değil..
tabi sen yine de doktorun dediklerini yap..herkes aynı olacak diye bişey de yok..

ya bu ultrasondada çok yanılma payı olabiliyo benim arkadaşımada 4 kilonun üstünde bebeğin alalım dediler 37. haftada sezeyan oldu bebek 2900 gr doğdu bu kadar fazla yanılma nasıl olur anlamadım. o yüzden zayıf denilenide kilolu denilenide bilemeyiz doğmadan.

ya bu ultrasondada çok yanılma payı olabiliyo benim arkadaşımada 4 kilonun üstünde bebeğin alalım dediler 37. haftada sezeyan oldu bebek 2900 gr doğdu bu kadar fazla yanılma nasıl olur anlamadım. o yüzden zayıf denilenide kilolu denilenide bilemeyiz doğmadan.

ben şimdi daa da bi panik yaptım banada dr.um 2800-3000 arası doğar dedi..daha da az olabilir demekki...

evet yaa..yazık değil mi o bebeğe..
benim doktorum anne karnında bir gün bile çok önemli diyor..
ama kilo konusunda doktorum diğer kızımda da yanılmamıştı..tam söylediği gibi 3500 doğmuştu..
bunda yanılmasını ümid ettiğim tek konu cinsiyeti..şimdi bana kızanlar olacak yine..
bunu ancak benim yerimde olursanız anlarsınız..neyse..
şimdiye kadar kesin kız demedi..bugün bile kız mı demiştik cinsiyetine dedi..
evet dedim..bacaklarını yine açmıyor ama büyük ihtimal kızdır dedi..
hayırlısı tabi..ama doğana kadar nedense hep içimde bir şüphe olacak galiba..

evet yaa..yazık değil mi o bebeğe..
benim doktorum anne karnında bir gün bile çok önemli diyor..
ama kilo konusunda doktorum diğer kızımda da yanılmamıştı..tam söylediği gibi 3500 doğmuştu..
bunda yanılmasını ümid ettiğim tek konu cinsiyeti..şimdi bana kızanlar olacak yine..
bunu ancak benim yerimde olursanız anlarsınız..neyse..
şimdiye kadar kesin kız demedi..bugün bile kız mı demiştik cinsiyetine dedi..
evet dedim..bacaklarını yine açmıyor ama büyük ihtimal kızdır dedi..
hayırlısı tabi..ama doğana kadar nedense hep içimde bir şüphe olacak galiba..[/QUOTE

yaramaz bebiş göstermemiş kendini yine,Allah tan hayırlısı canım,eşimin bir akrabasına son ana kadar kız dediler erkek oldu,tabii öncelikle hayırlı ve de sağlıkla doğsunda...

olumsuz düşünme daha fazla da doğabilir..bol süt iç muz ye..a.s

bu aralar okadar çok süt içip muz yiyorumki umarım işe yarar...inş..allah gönlüne göre verir..bizim komşumuzunda 2 oğlu vardı..3.cüyü kız olsun istiyodu..kız dediler..takiiii 8 ci aya kadar..dr. hiç böyle bişey başıma gelmedi ama buda erkek demiş..umarım seninde öyle olur..insanın kendinde olmayanı istemesi gayet normal bence..benim anne babamda erkek uğruna 4 çocuk yapmışlar..

ben şimdi daa da bi panik yaptım banada dr.um 2800-3000 arası doğar dedi..daha da az olabilir demekki...

dahada fazla olabilir canım panik yapma sakın. benim arkadaşımın doktoru çok fazla yanılmış bu herzaman böyle olmuyo doğumdaki asistanlar bile karnını tuttuğunda iri değil bebeğin küçük demişler onlar bile anlamışlar yani o doktorda varmış bi problem bide başhekim yardımcısı hastanede.
sende zaten beslenmene dikkat ediyosundur hayırlısı canım sağlıkla doğsun inşallah gerisini boşver.

merhaba kızlar
bebeklerin kilosundan bahsetmişsiniz
benimkide tosuncuk boyutunda ilerliyor dr dediğine göre benimde içime şüphe düştü
inşallah beklediğimiz gibi olurlar

dahada fazla olabilir canım panik yapma sakın. benim arkadaşımın doktoru çok fazla yanılmış bu herzaman böyle olmuyo doğumdaki asistanlar bile karnını tuttuğunda iri değil bebeğin küçük demişler onlar bile anlamışlar yani o doktorda varmış bi problem bide başhekim yardımcısı hastanede.
sende zaten beslenmene dikkat ediyosundur hayırlısı canım sağlıkla doğsun inşallah gerisini boşver.

amin canım inş. hepimizin bebeği sağlıkla doğsun..

Back
X