2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben biraz uyucam sonra da ders çalışmam lazım (çocuk baya zeki olcak ben böyle çalışırsam :)))))
yarın grşrz kendinize iyi bakın mucksssssssss

merhaba arkadaşlar yeni bir haftada yine bir aradayız nasılsınız bakalım ben iyi sayılırım tek günlük tatilimizin ardından yine işteyiz. sabahtan beri anca bitirdim geçmişi dimplesin göbeğini bir ben göremedim umutluyuz canım tebrik ederim sonuçların güzel çıkmış darısı başıma şule şule 2. trimister hayırlı olsun dimples seninde .benim 2. li test bu gündü ama az önce aradılar dr. un ameliyatı cıkmış çarşambaya kaldı moralim bozuldu ama bir hayır vardır heralde
canım üzülmeni anlıyorum geçen hafta da bana aynısı oldu cumartesi gitmek zorunda kaldım bebişini görünce unutacaksın herşeyi ben hala onu düşünüyorum korkuyom kedi bebişime nazar verecem diye:nazar::nazar:

ne oldu canım neye bozuldun

caım üzüldüğün konu ne? bu arada sevdiğin bir uğraş falan yokmu bu devrede,mesala bebeğin için bir şeyler örsen,diyene bak, hiç beceremeyen ben.olsun google görsellerde bebek kıyafetlerine bakıyorum ay çok güzel kıyafetler var,ay benim bebeğiminde olsun diyorum ama bakalım olmassa anneme yaptırırım. ya da ne bileyim bir güzel meşgale bulsan.

Özellikle zayıf anne adayları sırtüstü yattıklarında karnın alt kımında rahimin tepe kısmını (fundus) elleriyle hissedebilirler,

Ben sırt üstü yapıp nefesimi dışarı verip tutuyorum. Elimi bu noktaya koyduğumda bazen içerde tarif edemeyeceğim bi kıpıtrı oluyo.Ama her zaman değil. Eşime söyledim gazdır o dedi. Yok dedim gaz değil. Yani bazen gaz hareketi oluyo bu farklı. Konuşurken birden tekrar hareket başladı hemen eşimin elini koydum oraya. Gözleri fal taşı gibi açıldı. Yüzünün ifadesini görmeniz gerekirdi :). Bebek hareketi için, özelliklede dışardan hissedilmesi için çok erken biliyorum ama acaba çok zayıf olduğum için hissetmiş olabilirmiyiz?

İKİNCİ TERİMESTER’A HOŞGELDİNİZ.
Gebeliğin en rahat dönemi olan ikinci terimestar’a hoşgeldiniz. Artık bebeğiniz tamamen bir insan görünümünde. Kaslardaki güç gelişimine bağlı olarak kafası öne eğik değil. Zaman zaman kafasını dik tutabiliyor. Doktorunuz ultrason ile incelerken size bebeğinizin el salladığını gösterecektir. Evet bebeğiniz artık ellerini kullanabiliyor. Gerçi bu tamamen refleks bir hareket ama olsun. Size ilk defa merhaba demesi hoş bir duygu değil mi? Bu arada bebeğiniz artık diğerlerinden tamamen farklı. Çünkü artık ona hiç değişmeden ömrünün sonuna kadar eşlik edecek olan parmak izi var!...Şu anda kendileri yaklaşık 25 gram ağırlığında ve 10 santimetre boyunda. Artık tüm besin ve oksijenini plasentası yardımıyla sizden alıyor. Plasentasyonun tamamlanması ile sizdeki uyku ve yorgunluk halide ortadan kalkacak. Dışarıdan bakanlar eğer yeterince dikkat ederlerse gebe olduğunuzu anlayabilirler. Progesteron hormonunun etkisi ile bütün düz kaslarınızda gevşeme meydana gelmiştir. Bu bel ağrıları, kabızlık ve tansiyonda hafif düşme olarak size yansır. Bulantılar geçmiştir ama yine progesteronun gevşetici etkisi ile mide içeriği yemek borunuza kaçar ve yanma olabilir. Bulantılar geçtiği için beslenmeniz düzelir, enerjiniz artar. Pekçok kadın gebeliğin bu döneminde kaybettiği cinsel dürtülerine yeniden kavuşur. Bu hoş bir durumdur. Unutmayın herhangi bir komplikasyon yok ise gebelikte cinsel ilişki yasak değildir.

yarın ben de ikinci trimester'a giriyorum Allahın izniyle...

ben de kavuştum dürtülerime:jeyyar:artık beni tutabilene aşk olsunsırnaşık şey

Özellikle zayıf anne adayları sırtüstü yattıklarında karnın alt kımında rahimin tepe kısmını (fundus) elleriyle hissedebilirler,

Ben sırt üstü yapıp nefesimi dışarı verip tutuyorum. Elimi bu noktaya koyduğumda bazen içerde tarif edemeyeceğim bi kıpıtrı oluyo.Ama her zaman değil. Eşime söyledim gazdır o dedi. Yok dedim gaz değil. Yani bazen gaz hareketi oluyo bu farklı. Konuşurken birden tekrar hareket başladı hemen eşimin elini koydum oraya. Gözleri fal taşı gibi açıldı. Yüzünün ifadesini görmeniz gerekirdi :). Bebek hareketi için, özelliklede dışardan hissedilmesi için çok erken biliyorum ama acaba çok zayıf olduğum için hissetmiş olabilirmiyiz?

aynen canım, ben zayıf değilim ama yattığımda ben de hissettim göz seyirmesi gibi, atıyor gibi değişik bir şeyopuyorumnanaktan

benim bebiş acıkmış biz karnımızı doyuralım bakalım

valla canım Allah yardımcın olsun...
Kayınvaliden de baştan koymuş lafını ortaya...Sanki biz onlarla aynı devrin insanlarıyız...Sakın kızma bana çok kızıyorum böyle durumlarda dahi laf söyleyenlere...Benim kayınvalidem de gitceksin tuvalette çıkarcaksın ama sonra hiçbirşey yokmuş gibi dolanıcaksın ortalıkta biz öyle yaptık dedi...kendileri koyun gibi güdülmüşler, gelinleri de gütmek istiyorlar...Valla sallamadım ben kimseyi zaten acı çekiyorum sesli öğürdüm de- kustum da kime ne ki Allah Allah??

Tekrar kusura bakma canım, alamadım kendimi...miden bulanıyorsa, rahatsız oluyorsan tabi ki saklamayacaksın, kayınvalinden filan çekinme napacak dövecek mi seni:oklava:

yok canım kızmadım.çok şükür midem bulanmıyor ama karnım ve ayaklarım çok ağrıdı. şimdi ise kokulara duyarlıyım. onlara tuhaf geliyor bu hallerim galiba. ilk başlarda hiç hamile gibi gözükmüyordum normal yaşantıdan farkıszdım. şimdi böyle davranınca şımarıklık yaptığımı düşünüyorlar galiba..
neyse ben artık herşeyi boşverdim sadece bebişimi düşünüyorum. herşey gelip geçici tek bebğim baki opuyorumnanaktan

Back
X