- 24 Kasım 2009
- 4.381
- 8
- 116
- 41
emziren anneler 6 aya kadar regl olmayabiliyorlarmis acele etme yani
koruma yöntemi olarak ben korunmuyorum dogum kontrol haplari hormon haplari, bence korunmak zaten erkeklerin görevi olmali.
yusuftan da aleykum selam yerimseniben
ne zaman dogdu bebek bir de not olarak ne yaziyim bebegin adi ne
yalelcım bagırsada cagırsada ac bırak bıraz sonra memenın ucunu sık bıraz tadını alsın emsın
hayal emerken dıger gogsum sızlıyor pompalarken bırsey olmuyo zaten bebegın tukurugunden sınyal alırmıs beyın.. ben olsaydım senın yerınde ılk baslarda kucaga alıstırırdım ve dedıgım gıbı yarım saat en fazla acıktırırdım sen 10 dk ıle baslayabılrsın 10 dk dan bırsey olmaz braz aglasın acıksın bence..
cok zor bır durum bılıyorum ama dene ıstersen benımkı de su ıstıyo bu ara cok veremem kı memeyı almıyo suyu lıkır lıkır hıckırık ıcın memeyı veremıyorum tokken ıkı yudum bıle cekmıyo ama suya hayır yok..
Yalel Linki özelden gönderdim
kızlar benım de sutum azalıyor gıttıkce ne denedıysem pek artmıyor artık..
ılk ay o kadar ıyı gelmıstı ıkıncı ay azaldı bu ay ıyıce azaldı..
annemın de bıze ancak 3-4 ay yetmıs galıba ben de ona cekmısım off en azından 6 ay yetseydı..
neyse saglık olsun ama takvıye yapa yapa nereye kadar olacak bılmıyorum zordan sut getırıyorum resmen..
ben geldim kızlar nasılsınız
yalelcim Allah yardımcın olsun seninki farklı ama geçenlerde demirde aynı şeyi yaptı deli gibi emen çocuk bi anda emme pozisyonunu alınca çıldırıyordu(salak kuzenimin nazarı değdi yavruma) 2-3 gün bende sürekli sağıp verdim sonra sakin sakin konuşup verdim memeyi aldı tabiki bizimkide silikon uçla alıyo hemde doğduğundan beri bazen deniyorum uçsuz kıyametler kopuyo bende anne sütü alsında nasıl alırsa alsın deyip zorlamıyorum
ben int.araştırdım sağmak azaltmazmış anne sütünü siz nerde duydunuz tam tersi sürekli sağıldığı için süt üretimi artıyormuş diye biliyorum
ben geceleri hep sağıyorum biberonlara paylaştırıyorum demir uyanınca daha gözünü açmadan içirip gazını çıkarıp uyutuyorum gündüzde normal beni emiyo
valla doktorumuz da, bebek hemşireleri de aynı şeyi söyledi.. sağmak azaltırmış
arkadaşlar, begüm meme emmiyor.. hayli zamandır gelemediğim için, sizlerle paylaşamadım bi türlü. bi çözüm önerisi olan varmı acep?
begüm, rahat isteyen bi bebek. kucakta meme emmek, kıvrışmak, eğrilip büğrülmek istemiyor.
bebek hemşireleri ile çalıştık kaç kere, emme pozisyonları denedik defalarca..
yatakta dümdüz yatacak begüm, kollar bacaklar açık olacak.. memeyi ağzına biberon gibi sokacağım.. o kendi rahatını hiç bozmayacak.. ve ayrıca silikon uç olacak.. koskoca meme uçları kendisine yetmiyor çünkü.. ancak bu şekilde, keyfi yerindeyse emiyor.
aksi halde hiç emmiyor.
sütümü sağıyorum sürekli, o şekilde vermeye çalışıyorum. mama takviyesi de yapıyoruz bu durumda.. çünkü emmediği için, makine de beyne farklı sinyaller gönderdiği için, sütüm azalmaya başladı.. 80-90 cc çıkartıyordum, şimdi 60 falan ancak çıkıyor.
emdiği zaman, 10-15 dakika emiyor en fazla. zaten memeyi uyku mekanı olarak belledi, memede hemen sızıp kalıyor.
ne yapabilirim? ben bu çocuğu nasıl emzirebilirim? bi çözüm önerisi olan var mı?
canim 20 derece cok dusuk bebek odasinin 23-24 derece olmasi laizm bize doktorun ve hemsirenin soyledigi benim ev yakmadan 24 derece oluyo yakiyorum yine de 25 derece odamiz usutmustur oglusun biraz daha isit evi canim isitamiyosan da bri kat daha fazla giydir cok gecmis olsun bu arada oglusunajulicim önce sana yazam iyileşmedi balım ya sesi falan gitti iyice bide dün gece çok kustu eşim attı işte rahatlar dedi ama daha anca uyudu inanın geceden beri
hoyacım evin ayarıyla hiç oynamıyoruz kombili benim ev 50de yanıyo oda termostatım var o sürekli 20de duruyo anlamadık gitti sadece bu ara çok sık banyo yaptırmıştım başı konak oluyo diye ondanmı üşüttü bilmiim ama sesi iyice acıklı oldu artık bide kısıldı rabiim inşallah bugün biraz rahateder :Saruboceq:
hosgeldin canim bzi de seni ozledik oh ne guzel mevlutleri de yapmissin hayirli olsun canim opuyorum seni de begumu de cok bahar bulsumasina hazirla begumcugu havalar isinsin bulusma ayarlayacagim insallah acik havadaselam kızlr.. teyzoşlarımızı çok özlüyoruz biz begüm ile..
ama işte maalesef, bi fırsat bulup gelemiyoruz.
valla deli gibi özledim günlük muhabbetlerimizi, gece muhabbetlerimizi.. sabahlara kadar dedikodu yapışlarımızı... ağlamak üzereyim
kayınvalidem de geldi, tam olduk. öff öff
geçen pazar mevlüt yaptık, face'te ekledim fotoğraflarımızı...
ay sonunda da bursada annem yapacak bir mevlüt daha nasipse...
bir de ben geçmişi okuyamıyorum hiç... çok üzgünüm.. eminim sizler bu konuları defalarca gündeme getirip paylaşmışsınızdır ama... rica etsem bi daha konuşsak, olur mu? :)
benim kanamam bitti, ama henüz regl olmadım. sanırım 1 hafta oldu kanamam kesileli...
sizler regl olmak için ne kadar beklediniz?
doğum kontrol yöntemi olarak doktorlarınız ne önerdi?
kızlar bişey soracağım bugün 2. ay aşılarımızı olduk aşı ateş yapmadı henüz sabah 10 da vurulmuştuk bu saatten sonra ateşi çıkarmı merak ettim ama tabi bu arada aşıdan sonra yarım fitil koyduk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?