2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Hoya
Varya gece gece ne güldüm ya:)) Keske kaynanam burda olsa seker gibidir o zavallim.Bunlar esimi 20 küsür yildir tanidiklarini her lafin basinda basimda patlatirlar cildirirsin kaynana ne ki. Esimiann nesi demez ya onlarin dediklerini bende napiyorum biliyormusun kaynanama esimi sikayet ediyorum cok yüz veriyor bana böyle diyorlar diye :)))Nasil acmiyim kapiyi canim.Benim evde oturdugum kat bahce kati camlar perdeler Türkiydeki gibi diil icersi gayet kolay görünüyor.Bazen banyoya giriyorum diye kovaliyorum ama hep olmuyor. Bir komsum daha var oda benim annem gibi o benim icin ne yapsa buda kiskanir atlar hemen ortaya :)))) Pasion dedigin dogru olabilir gerci bunlarda kiskanma huyu yok ama ne bilicen karsindakinin icini ne hissettigini valla Ayetel kursiyi ezberliyimde kadinin suratina okuyayim.
bocuk
cikmisim canim ya görmedim cok agirdim bu aksam üstü esim geldi alisverise gittik uyuyamadim gene hala yaticam ben insallah yarin aksam yatarim.

dudi
Cok sagol cevabin icin evet o ilac bana doktor demedi bisey ama sanki öyle hissediyorum (((( Doktorda tatile cikti ay sonu geliyor

Eller konusunda esim hatirlatti büyük oglanda eldiven takiyordum eldivenler islaniyordu unutmusum bazi seyleri ya o zaman bu kadar önemli gelmemis yada ne bilim.

Bu arada nickinde cok güzel nerden aklina geldi :))))

jasmin nasıl bıraktı silikonu seni görünce bende onu soracaktım sen sormadan yazmışsın
nasıl bıraktırdım benimki hala silikonsuz almıyo
canim birden oldu bir gun deneyeyim dedim acikmisti baktim aldi memeyi ondan 1-2 gun once aralarda denemistim bazen aliyodu bazen almiyodu o gun direk aldi sonraki emzirmede yine verdim yine aldi geceleri korkuyodum uykulu ya almazsa diye hic denemiyodum o gunun gecesinde cesaret edip verdim yine bir de yumusak yastik uzerinde emziriyodum onceden oglus asagida kaliyodu belki de direk kucagimda verdim aldi cok sukur araalrda sen de dene canim sakinken ve cok acikmisken insallah alir senin oglusun da bri an once acaip rahatmis boyle simdi her yerde cok kolay emziriyorum silikonu tak kaydi kaymadi steril et derdi yok ara ara dene canim emem refleksleri guclendikce silikonu birakiyolarmis
insallah canim su havalar azcik duzelsin hemen bi organizasyon planlayacagim inslalah hem bu sefer daha kalabalik olacagioz sanirim herkes bunalmis evde herkles dort gzole bekliyor gelecegiz diyen arkadas sayisi cok bu sefer biz yavas yavas gezmeye basladik oglusla haftasonu babamiz gezdirdi dun annem ben ve oglus alisverise gittik herseyi kuculmustu brikac parca esya almaya ciktik yarin da kardeslerimle ev bakmaya gidecegiz onlara hep beraber bi gaz basladik durmuyorum artik ben evde o kadar bunalmisim ki 1.5 aydir surekli sokaklarda olmaya gezmeye aliskin bana fazla geldi bu ev mesaisi :) siz de bir an once cikin canim iyi gelir moral olur sana

Kizlar
Bizde asi yok 4. ayda var büyüktede sasirmistim niye böyle diye ama doktor öyle demisti daha asi filan olmadik yani biz.

scedcedu
Canim ben hala sana yeni tel numarami yollamayi beceremedim daha dogrusu Tr ye mesaj gönderemiyorum ptesi bakicaz artik.

10 dakika emip 2-3 saat duruyormu öyle sakin sakin.Bana doktor en az 2 saat ara ver saat basi emerse süt kaliteli gelmez gene acikir demisti 2 saatten az kalmasin diye dolaniyoruz evde ama sinirli oluyor hatta söyleniyorda bana niye vermiyosun gibilerden :))) Benimki uzun emiyor ya 15 15 yapmaya calisiyorum iki gögsüde artik süt kalmiyor icinde gene cekeleyip duruyor .

bende senin yazdıklarını okudukc ağlıyorum :gitme:

yazmıycam artık o zaman.
herkes aynısını söylüyor, hep ağlıyoruz yazdıklarına diyorlar yaa..

bişi sorcammm bebekleri bezlerken göbek deliğinin altından bağlıyosunuz dimii????

yoook ben kapatıyorum deliği. altından bağlarsam ıslatır her yeri benim sidikli.
elimden gelse boğazına kadar çekecem bezi kaydirigubbakcemile3

valla doktorumuz da, bebek hemşireleri de aynı şeyi söyledi.. sağmak azaltırmış

canım sağmak şöyle azaltır.
sağarken bebeğin çektiği kadar verimli olmadığı için sürekli sağmak, bebeğin emmesi kadar süt getirmez.
dolayısıyla bir nebze azaltır.
ama hem emzirip hem sağan annelerin pompa kullandı diye sütü azalmaz yoksa.

onlarla kahvaltı falan da hazırlayabilirsin o zaman. cicibebeli mamalrdan yapabirsin.
ya da devamsütüyle falan hazırlanan mamalar var, onları annesütüyle hazırlarsın.
ya da günde biraç öğün buzluktakini verip o öğünlerde kendini sağarsın buzluktaki sütler güncellenmiş olur.

ndk
2 aylik eliyle biseyi tutmak icin daha kücük canim ya zorlama istersen o becerdigi zaman kendi eliyle uzanip tutacak.Benimki sadece benim parmagimi yakaliyor salincagindan ve dönencedki oyuncaklardan korkuyor her gün 10 dakika alistirma yapmaya calisiyorum oturtuyorum parmaklarimi yakaliyor 10 dakika agliyor kalkiyoruzoyun halisina 10 dakika alisti ama daha fazla durmuyor.Esimde bu alistiginda 6 aylik olur gerek kalmaz bosa aldik diye söyleniyor.Büyük oglan cok merakli benim atlardi herseye ucardi hatta ama bu hic ilgilenmiyor.

Süt icin tahin helvasini deneyin bol su icin üstüne büyük oglani nasil 2 sene emdirmisim ya kendime sastim simdi bide daha kiloluydu bundan bu arada maydanoz kesin sütü kaciriyor.

merhaba kızlar
esra nasılsın canım uzun zamandır seninle karşılaşmıyorduk demir nasıl? canım maşallah sütüne boncuk da koyalım nazar değmesin özel bişey yapıyor musun?

iyi geceler meltem
bugün aklıma gelmişti hala numara göndermemen
neyse sorunun ne olduğunu bulmuşsun çözümü kolay artık

merhaba kızlar
esra nasılsın canım uzun zamandır seninle karşılaşmıyorduk demir nasıl? canım maşallah sütüne boncuk da koyalım nazar değmesin özel bişey yapıyor musun?

canım iyidir sen nasılsın demir iyi bigün uyuyo bi gün uyumuo büyüyo işte ece nasıl
valla ben tehin pekmez tahin helvası yiyorum
bide bilirmisiniz bilmiyorum arap saçı diye bi ot var anason gibi kokuyo onu yiyorum önce biraz haşlıyorum sonra ıspanak gibi kavurup içine yumurta kırıp yiyorum biçok kişiden duydum arap saçıın sütü arttırdığını

selam kızlar biz de dün aşı olmştuk, dr. amcamız iki gününüz zor geçecek demişti, dün gece çocuktan tık yok, mışıl mışıl uyudu diye biz yaydık oturduk bugün o uyurken ve bugün akşam üstü ortalığı velveleye verdi bizim oğlan...şimdie kadar hiç ağlamadığı için ne yapacağımı şaşırdım, bir ara oturdum onla ağladım, sonra toparladım pışpışladım fitil verdim ama berbat durumdayım, ne zormuş, insanın canından can gidiyor o ağladıkça...nasıl birşeymiş evlat yeni anlıyorum, resmen açık yara gibi birşeymiş...

benim duygularımı yazmışsın bizde bugün aşı olduk çok ağladı Kuzey ateşi olmadı ama canı çok yandı sanırım hiç böyle ağladığını görmemiştim içimden bir parça koptu sanki bende onunla ağladım saatlerce elim ayağım dolaştı ona yardım edememek ağrısını alamamak çok üzdü benide sonunda iş başa düştü fitil verdim biraz rahatladı akşama doğru ağlarken sızdı uyudu biraz bakalım inşallah bu gece rahat geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…