öle ısterım yanı becerebılırsem ne ala, ama onunda belırsızlıg bunaltıcı olur sanırım ha geldı ha gelecek, yok gercek dogum sancısımı yok yalancı mı, ben sımıdıden bıle akıntımın rengı sulu berrak gelınce bıle panık yapıorum ya suyum gelır anlayamzsam dıye. yyok g ecenın bı ryarısı mı gelır gupegundu yoldayken mı vvs. bın tılkı dönup dolasıyor kafamda.. normal ıstememe ragmen sez rahateryan olmak zorundasın dese doktroum rahatlayacagım anlayacagın:) :dance:
Canım ben geçen hafta doğum yaptım.Epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldım. Tabii ki kişiden kişiye değişir ama tecrübemi paylaşmak istedim. Anestezi doktoru belden çok ince bir iğne yaptı. Hissetmedim bile nerdeyse. Uyuştuktan sonra kateteri yerleştirdi. Sonra ameliyathaneye alındım. Gözümün önüne bir perde çektiler. Bacaklarımın uyuşup uyuşmadığını kontrol ettiler. Sonra ben hiçbirşey hissetmedim. 5-10 dakika geçmedi ki bebek çıkıyor dediler. Sonra ağlama sesi ve o müthiş an... Bebeği şöyle bir gösterip hemen temizlediler ve ilk muayenelerini yaptılar. Bir on saniye kadar yanıma koydular. Sonra bebek üşür gönderelim dediler. 15 dk kadar benim dikişim sürdü. Sonra beni de kata çıkardılar.
Sonrasında zaten 5-6 saat uyuşuk olduğun için birşey hissetmiyorsun. Uyuşukluk geçince de belimdeki kateter takılı kaldı. Ağrın oldukça hiç çekinme şu butona bas dediler. Ama inan ki 2 günde 4 kere falan bastım. O da hani belki ağrım artar diye. Dayanamayacak bir ağrım olmadı hiç. Olsa da zaten butona basılınca hemen kesiliyor.
Ama tabii belirttiğim gibi herkeste farklılık gösterebilir.
Bebeklerimiz gelmeye devam ediyorlar maşallah.39+ olan kimse kalmadı herhalde.Hadi bakalım herkesten güzel haberler almak dileğiyle.
Benim kontroller d ehaftaya indi artık.Pazartesi h1n1 aşımı olacağım.Doğum olana kadar koruması başlar.Eşim ikna oldu .Hastahaenelerden mikrop kapmayalım diye.İnşallah sorun çıkmaz.
Kadınların%70i 38+5 ten sonra doğuruyorlarmış.40.haftaya kalan kısım çok azmış.Demek ki juli az olan birşeyi başardı:)
Sezeryan doğumlarda tıp fakültelerinde genel anestezi kullanılmıyormuş artık.Acil vakka dışında.O yüzden anestezi dokotrunuz güvenilir biriyse tereddütsüz epidural ya da spinali deneyin.İsterseniz aynı yöntemle uyuşturup size sakinleştirci uyku verici verriler rahat rahat doğumunuzu yaparsınız.
Canım ben geçen hafta doğum yaptım.Epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldım. Tabii ki kişiden kişiye değişir ama tecrübemi paylaşmak istedim. Anestezi doktoru belden çok ince bir iğne yaptı. Hissetmedim bile nerdeyse. Uyuştuktan sonra kateteri yerleştirdi. Sonra ameliyathaneye alındım. Gözümün önüne bir perde çektiler. Bacaklarımın uyuşup uyuşmadığını kontrol ettiler. Sonra ben hiçbirşey hissetmedim. 5-10 dakika geçmedi ki bebek çıkıyor dediler. Sonra ağlama sesi ve o müthiş an... Bebeği şöyle bir gösterip hemen temizlediler ve ilk muayenelerini yaptılar. Bir on saniye kadar yanıma koydular. Sonra bebek üşür gönderelim dediler. 15 dk kadar benim dikişim sürdü. Sonra beni de kata çıkardılar.
Sonrasında zaten 5-6 saat uyuşuk olduğun için birşey hissetmiyorsun. Uyuşukluk geçince de belimdeki kateter takılı kaldı. Ağrın oldukça hiç çekinme şu butona bas dediler. Ama inan ki 2 günde 4 kere falan bastım. O da hani belki ağrım artar diye. Dayanamayacak bir ağrım olmadı hiç. Olsa da zaten butona basılınca hemen kesiliyor.
aşıyı bende pazartesi olacağım ama hala aklımda çok net değil bu aşı meselesi.
korkma tatlım hiç bişe olmaz niyetin varsa dene derim ben suyun gelse sancın tutsa bile biliyosun ki rahimin hemen açılmıycak rahat rahat hastaneye yetişirsin
ooooo maşallah maşallah doğuranlara ve bebeklerine.demek juli doğurmuş sonunda.feyzae ,hoya, lady lawyer da doğurmuş...darısı bizlerin başına inşallah...
canım bende ptesı asımı olmaya kara verdım, yıne de kafamda bazı sorular belırıyor, sımdı bu asıyı olduktan sonra bızım ve bebişlerın bagısıklık kazanabılmesı ıcın 21 gunluk bır sure gerekıyor kenarından köşesınden ya yakyacagız yada erken dogum olursa bosa mı ası olunmus oalcak acaba?:uhm:
canım benim bende demir beyde iyiyiz çok şükür sen nasılsın aklım hep sende kaldı güya seni ziyarete gelecektim hast.ama hastalıklardan kurtulamadık bide size bulaştırırdım gelseydim güzel kızın nasıl alıştınız mı yeni hayatınıza
bizde perş.gittik dr.alttan muayene etti bakalım şimdilik normal doğuma bi engel yok dedi tarih falan vermedi ama zamanında gelirse zaten daha baya zaman var
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktankızlar son haber aksam 8 de suyu gelmıs julının sabah 9 45 te bana mesaj atmıs hala sunı sancı verıyorlar acılmam yok dıye bıraz daha bekleyecekler demıstı.. sonra acılma olmamıs spınal anestezı ıle sezeryan olmus bıraz agrısı varmıs.
Melisa inatçı çıkmıs gelmemıs normal yoldan..
aman geldi yaa olsun hayırlısıyla..
Melisa ellerinizden öper diyor bir de yerimseniben..
scedcedu , delf siz nasılsınız bakalım tatlı bebişler neler yapıyor :))
yaa kızlar ben heyecandan olecem :)))
panik yapmayin kizlar bizde boyle erken doguran oldukca panik yapardik doguracan diye herseyi yapalim valizi hazirladimm odasini hazirladim 35 hafatda aniden ev tasidim geri bastan odasini duzledim kiyafetlerini yerlestirdim aha doguracam diye diye evide yerlestirdim 3 gune bir camasir yikiyom utu yapiyomki birikmesin aniden dogururmuyum diye ama nerrdee ondan artik hiccc panik yapmiyom gelesi gelirse orda istesemde tutamam simdi kafam sudami dogum yapsam normalmi ona taktimmmm:bbo:
ya bi ben mi korkmuyorum bu doğumdan kızlar nedir bendeki bu rahatlık anlamıyorum:)
çantam falan herşey hazırda sanki ben hiç doğurmayacağım gibi geliyo ama demiri çok merak ediyorum
bebişi emzirip geliyom bekleyin
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 keskem oyle 1 saat icinde oluverseee anam suyu geldikten sonra sanci bile hemen gelmiyoo baksana juliye sunu sanci vermisler yine olmamis sezeryana almislar yani evde kesinlikle dogurmassin korkmaaa bende korkardim benim hastanede 1 saat uzaklikta bende pimpiriklenirdim artik gectiiiiii
kızlar jullii rüyamfda gördüm kızım 19 aralıkta gelecek diyordu gercektende öyle oldu yaaaaaa
Lütfen canım eğer olur da doğurmazsak beni haberdar et. Eşim bikaç dr arkadaşına da soracak bakalım...
esracım çok geçmiş olsun canım dün ecrin sormuştu seni nette problem olduğunu yazdım 1-2 gün daha girmesen arayacaktım ben de .biz iyiyiz çok şükür benim bazen ağrılarım oluyor ama çok fazla değil. onun haricinde hayatımız meme-kaka-gaz-uyku dörtgeninde geçiyor bazen zorlasa da çooookkk güzel bir duygu anne olmak, inşallah bitanem çok az kaldı sizler de yaşayacaksınız.
sakin ol canım heyecan yapma zamanı gelince bebişler geliyor bi şekilde
ben tr degilim canim finladiyadayim yapiliyo burdada kararsiz kaldim evet zaten su onceden gelirse dogum zor oluyomus yani sancilarin dakikasi dusunce gelirse su ozaman dogum kolay oluyomus o suyla bebek cikarsa daha kaygan olup bebek daha rahat cikiyomusss[B .!.:tr'de suda doğum yapılıyor mu?[/B]
eğer sancı olmadan su gelirse bebğin normal doğma ihtimali çok az oluyormuş bir de bekletmek zararlı olabiliyormuş bebeğin kesesi bozulduğu için enfeksiyon kapma riski de çok fazlaymış. benim suyum geldiği için dr bekletmeden sezeryana almıştı ben de o an panikle anlayamamıştım ama sonradan çok sinirlenmiştim abim doktorun haklı diyerek bu şekilde olması gerektiğini anlattı. abim de dr bu arada.
]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?