2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evt cnm sez. olcak 28 i dedi doktorumuz çarşamba kontrolümüz var tarih değişmezse haftaya pazartesi olucak inşallah :Saruboceq:

allahım yardımcınız olsun, ne gusel tarınlerın ve dogum seklının belırlenmış olması , bızımde bellı olsa bırhaylı rahatlayacagım...hayırlısıyla atlatırsınız ınsallah..merakla takıp edecegım...

Kizlar 2009 istatistiklerine baktim, Avusturyada özel hastanelerde sezeryan orani yüzde 22 imis bunlardan sadece yüzde 11 i istege bagli imis. ( burda korkuya bagli yaziyor kaydirigubbakcemile3)

Yani kalan yüzde 11 i de zorunlu sezeryna durumuymus.

cnm sen tam olarak ne öğrenmek istiyosun

epidural,spinal ve genel anestezi ile sezeryanlardan hangisinin riski daha azdır,hem bebek hem benim için. İnternete bakarsan çoğu sayfada epiduralin çok iyi olduğuı yazıyor ama ben bunu drumdan duymak isterdim. Sanırım bu yüzden stres yapıyorum...

sağol cnm sen normal doğum düşünüyodun heralde :CüvCüv:

bizim türkiyede zorunlu sezeryan durumu nerdeyse yüzde 80 lere varacak bu gidisle :kedi:

doguran dogurana yarın bende dogursam keşke:)))

ecrincim acelen ne:) bende eşime diyorumki 31 aralıkta dogursamda zamlı doğum yapmasak diyorum :) delimisin diyo bana kızım sen annene bakma zamanında gel bebegim gelişimini tamamla diyo opuyorumnanaktan valla adamlar haklı 9 ay durduk durduk son günleri bekleyemiyoruz iyice sabırsız olduklmaz:

Canım sorun da orada işte benim drum herhangi bir yönlendirme yapamam bu konuda hangisini dersen onu yaparız dedi. Sanki kaçıncı deneyimimse klava:

sen hangısını dersen mi???:uhm: o nasıl olacak ya, esas doktor hangısnı derse ben onu dınleeycegım, hangısnın benım ve bebek ıcın hayırlı sı olacagını ben degıl doktro bılmelı.. ben acıkcası hıc fıkır beyan etmek bıle ıstemıyorum. sadece sezeryan derse belden uyusturmalı ıstıyorum, az önce bır arkadasında yazdıgı gıbı bende cevremde hep en olumlu yorumları bunun ıcın duydum. hayırlısı tabii...:sinifsinif:

Canım sorun da orada işte benim drum herhangi bir yönlendirme yapamam bu konuda hangisini dersen onu yaparız dedi. Sanki kaçıncı deneyimimse klava:

ahh canım al karsına otur konus o zaman yanı de ben bu konuda uzman degılım
anestezı ıcın testler vs yapılıyo senın ıcın hangısı uygunda onu yapsın hayret bırsey yaa bana sorsalar alacakları cevap sadece ben bunu ısterım ama benım ıcın uygunsa olur..
baska drlara da sorabılırsın canım tanıdıgın yok mu hıc genel cerrah anestezı uzmanı vs..
onlar da bılır boyle soyelerı ben daha konusmadım bu konuda ama sana da yazarım dogurmazsak o zamana kadar!!!

cok haklısın drun senı yonlendırmelı bu konuda..

Kızlar lady-lawyerın 17 aralıkta doğum yaptığından haberiniz var mıydı?

yoooooo haberım yok benım aman yarabbım 4 ledık haberlerı ahahah :))
saglıcakla buyutsun bebegını ne guzel.. maşallah 41.5 kere

sağol cnm sen normal doğum düşünüyodun heralde :CüvCüv:

öle ısterım yanı becerebılırsem ne ala, ama onunda belırsızlıg bunaltıcı olur sanırım ha geldı ha gelecek, yok gercek dogum sancısımı yok yalancı mı, ben sımıdıden bıle akıntımın rengı sulu berrak gelınce bıle panık yapıorum ya suyum gelır anlayamzsam dıye. yyok gecenın bı ryarısı mı gelır gupegundu yoldayken mı vvs. bın tılkı dönup dolasıyor kafamda.. normal ıstememe ragmen sezeryan olmak zorundasın dese doktroum rahatlayacagım anlayacagın:) :dance:

kesınlıkle ınsan doktorunun agzından duymak ıstıyor, bu cok rahatlatıyor. onlarda bı laf dıyene kadar kılıkırk yarıolar, yanı benımkı öle en azından :sinifsinif:

Bebeklerimiz gelmeye devam ediyorlar maşallah.39+ olan kimse kalmadı herhalde.Hadi bakalım herkesten güzel haberler almak dileğiyle.
Benim kontroller d ehaftaya indi artık.Pazartesi h1n1 aşımı olacağım.Doğum olana kadar koruması başlar.Eşim ikna oldu .Hastahaenelerden mikrop kapmayalım diye.İnşallah sorun çıkmaz.

Kadınların%70i 38+5 ten sonra doğuruyorlarmış.40.haftaya kalan kısım çok azmış.Demek ki juli az olan birşeyi başardı:)

Lütfen canım eğer olur da doğurmazsak beni haberdar et. Eşim bikaç dr arkadaşına da soracak bakalım...

Canım ben geçen hafta doğum yaptım. Epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldım. Tabii ki kişiden kişiye değişir ama tecrübemi paylaşmak istedim. Anestezi doktoru belden çok ince bir iğne yaptı. Hissetmedim bile nerdeyse. Uyuştuktan sonra kateteri yerleştirdi. Sonra ameliyathaneye alındım. Gözümün önüne bir perde çektiler. Bacaklarımın uyuşup uyuşmadığını kontrol ettiler. Sonra ben hiçbirşey hissetmedim. 5-10 dakika geçmedi ki bebek çıkıyor dediler. Sonra ağlama sesi ve o müthiş an... Bebeği şöyle bir gösterip hemen temizlediler ve ilk muayenelerini yaptılar. Bir on saniye kadar yanıma koydular. Sonra bebek üşür gönderelim dediler. 15 dk kadar benim dikişim sürdü. Sonra beni de kata çıkardılar.

Sonrasında zaten 5-6 saat uyuşuk olduğun için birşey hissetmiyorsun. Uyuşukluk geçince de belimdeki kateter takılı kaldı. Ağrın oldukça hiç çekinme şu butona bas dediler. Ama inan ki 2 günde 4 kere falan bastım. O da hani belki ağrım artar diye. Dayanamayacak bir ağrım olmadı hiç. Olsa da zaten butona basılınca hemen kesiliyor.
Ama tabii belirttiğim gibi herkeste farklılık gösterebilir.

Sezeryan doğumlarda tıp fakültelerinde genel anestezi kullanılmıyormuş artık.Acil vakka dışında.O yüzden anestezi dokotrunuz güvenilir biriyse tereddütsüz epidural ya da spinali deneyin.ısterseniz aynı yöntemle uyuşturup size sakinleştirci uyku verici verriler rahat rahat doğumunuzu yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…