2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ne güzel günlük yazar gibi anlatmışsın.
valla ya biz de günlük mü yazsak hazır evde boşkenopuyorumnanaktan

evet günlüğümden bir alıntı canım. tavsiye ederim. ben tedavi ile gebe kaldım. daha tedavi öncesinde yazmaya başlamıştım. "Umutlu Bekleyiş" günlüğümün adı... önce tedavi sonucunu bekledim, şimdi de kızımı... Hergün yazdım ilk günler ve ilk aylarda.. şimdi haftada bir felan yazıyorum... bana çok iyi geldi.. ilerde kızım da okur umarım....hihoyyyt

sağol ecrin....darısı sana inşallah....
çok tuhafım bugün tarih belli oldu ya....

ama mecbur öyle olmak zorundayımmafoldumben
ne demek yani genel olunca bebeğim zarar mı görecek:sinifsinif:
ya iyice bir tuhaf oldum şimdi....
keke söylemeseydin

geçen tv de dinledim eskisi kadar degilmiş anestezinin yan etkileri.takmıyorum olanların bebişleri taş gibi maşallah

bence mantıklı düşünüyosun cnm tabiki allah bilir ama kakasını yutma olayı yaşanabiliyo maalesef fazla durunca

Son düzenleme:
juli bence bekle 40 hafta zaten normal.artı 2 hafta daha bekleniyor arkadaşım 42 haftada dogum yaptı bişeyde olmadı..
sezeryan isticene taktır suni sancıyı açılma olursa normal yaparsın zor suni sancı ama normal olur en azından...

ama mecbur öyle olmak zorundayımmafoldumben
ne demek yani genel olunca bebeğim zarar mı görecek:sinifsinif:
ya iyice bir tuhaf oldum şimdi....
keke söylemeseydin

Genel anesetezide bebek mutlaka etkileniyor.Hatta bu gazlardan etkilenmemesi için hızlı bir şekilde çıkarıldığı için daha çok doku zedelemesi oluyor ve bu yüzden kanama daha fazla oluyor ve dokular etkilendiği için iyileşme geç oluyor,ağrı çok oluyor.

Epidural ya da spinalde bebek hiç etkilenmediği için daha ağır ve yavaş davranılıyor bebeğin çıkarılması için.Ben ilkini genel oldum ama bunda istemiyorum.Bebeğim ilk kakasını bile bu gazların etkisinden dolayı geç yapmıştı.Ayrıca genel anestezi alan annelerin gazını çıkarması da daha geç oluyor.Hemen emziremediği için bebeğinde sarılık gelişme riski daha çok oluyor.

Juli ,bu haftadan ittibaren kontrollere her hafta gidersen nstnde dikkatli takip edilirse 40.haftanın sonuna kadar bekletirler.Daha da doğmazsa suni sancı verirler.ılla ki normla doğum yaparsın.Ama dokotrun en son ne derse onu da dinlemende fayda var tabi.Bence sen önümüzdeki hafta doğurursun.Meraklanma.

geçen tv de dinledim eskisi kadar degilmiş anestezinin yan etkileri.takmıyorum olanların bebişleri taş gibi maşallah

dimi cnm ya...hiçbişey eskisi gibi değil artık....
doktorum bana 45 dakikada biter işin dedi...1 saate uyanmış olursun dedi:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar hamilelikte hani erkende su gelmesı oluyor yaa hangi renk bu su degısık bır renktemı yoksa bıldıgımız su gıbı nasıl anlıyacagız bız hadı lavabodayken gelırde anlamazsak ne olcak

doktora bu emzirme işini sorduğumda hemşireler sen uyuyor olsan bile emzirecekler senden dedi...

rüzgarr delf....nerdesiniz kızlar ya? ben iyice tırstım bu iştenmafoldumben

kızlar hamilelikte hani erkende su gelmesı oluyor yaa hangi renk bu su degısık bır renktemı yoksa bıldıgımız su gıbı nasıl anlıyacagız bız hadı lavabodayken gelırde anlamazsak ne olcak

canım gelen su şeffaf oluyor
lavabodayken gelirse yinede anlarsın
çünkü bunu idrar gibi tutamıyorsun
istemsiz akıp gidiyor
idrarını tutabilirsin ama
ayrıca idrar biraz sarımsı oluyor bu beyaz
eğer bebek kakasını yapmışsa rengi yeşil oluyor
bazende biraz kanlı olabiliyormuş ama normalmiş

:sm_confused:
dimi cnm ya...hiçbişey eskisi gibi değil artık....
doktorum bana 45 dakikada biter işin dedi...1 saate uyanmış olursun dedi:Saruboceq::Saruboceq:

kordon var....enfeksiyon var...kireçlenme var içimde...

cnm bunların anestezi şekliyle alakası ne :sm_confused:

yeşilimsi bi renk oluyo cnm zaten birden gelirse anlamaman mümkün diyil çünkü çok miktarda geliyo sınızntı şeklinde olursa belki geç anlarsın ama anlarsın mutlaka

ayyyy kızlarr inşallahh anlarım yaa çok korkuyorum ya anlamazsam olurda gelırse dıye benım bebişin pek durmaya nıyetı yok yerındede en son gunumuz ocak 27 di ama kafayı sokmus sanırım kanala ve doktor boyle olan hastalarım haftasına kalmadan doguruyore dedı ınsallah yanılırım dedı 15 gunde olsa gecıkmesı lazımmıs oyuzde ıstırahat verdı yerımde kalkmıyorum valla kocam hızmet edıyor bana:gitme::gitme:

merhaba canım kaçıncı haftadasın erken değiil mi tarih

bocuk,hoya,delf hoşgeldiniz,
delf nasılsın ege bebek nasıl,annelik nasıl gidiyor..

hoşbulduk canımm. ege bebek iyi çok şükür. annelik çok güzelll hepiniz hayırlısıyla göreceksiniz.

hoş geldin hemşerim nasılsın yeni anne bebiş nasıl

hoş bulduk canım nasılsın

bocukcum sağol canım. iyiyiz çok şükür.

gunaydın bocukkk

delf hosgeldın
ege bebek nasıl
annelık nasıl gıdıyor

canım iyiyiz çok şükür. darısı başınızaaa Yarabbim.

sonrun gelip gelmemesi değil
kafası çatıya ters bi haldeymiş
kemiğiin üstündeymiş
bu halde normal imkansız dedi dün gittiğmde
bi hafta yürüyüş yap sola yat inebilirde dedi
ama 1 hafta daha inmezse bekleyip tehlikeye atmam

ve az önce aklıma ne geldi
tülaydada usg sinde kafasının aynı görüntüsü vardı
bence o da gördü anladı
ama beni kendi isteğimle sezaryan olmaya ikna etmek istedi
cünkü arada yarı yarı fiyat oynuyordu zorunlu sezeryanla kendi isteğinle olunca değişiyordu
cok mu fesatım :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…