2010 ocak ve şubat ayına çift çizgiyi görmek isteyen arkadaşlar buyrun...

kaç aydır gebe kalmak için uğraşıyorsunuz????

• Ankete Katılan
    104
  • Anket Kapalı .
Doğurganlığı artırmak için sizin ve eşinizin yapabileceği bazı basit şeyler vardır:

Hafif egzersizler yapın: Düzenli egzersiz yapmak herkes için yararlıyken kadınların aşırı spor yapması yumurtlama için gerekli estrojen seviyelerini ve ceninin rahme tutunması için gerekli progesteron seviyelerini azaltabilir. Sürekli şekilde yorucu egzersiz yapan kadınların bu tempolarını hafifletmeleri (günde 3 km. yürümek gibi) gerekmektedir. Erkeklerde de çok fazla egzersiz yapmak sperm üretimini düşürebilir. Ayrıca sert bisikletlere uzun süre binilmesi de erkeklerde kısırlığa yol açabilir.

Sıcak suyla duş almayın: Sıcak suyla alınan duşlar, sauna ve uzun süreli buhar banyoları gibi erkeklerin genital bölgelerinin uzun süre aşırı ısıya maruz kalmasının sağlıklı sperm üretimini azalttığı düşünülmektedir.

Besin değeri yüksek ve sağlıklı bir diyet uygulayın : Doğurganlığı artırmada besin değeri yüksek yiyeceklerin tüketilmesi önemlidir.

Vitamin alın: Günlük tavsiye edilen miktarlarda çinko alımının erkeklerin üretkenliği üretkenliğini artırdığını gösteren bulgular vardır. Kadınların günlük olarak 400 mikrogram folik asit almaları gerekmektedir.

Kilo alın: Vücut kitle indeksi 17′den düşük zayıf bir kadınsanız doğurganlığınız daha azdır. Vücut kitle indeksinizi en az 20′ye çıkartacak şekilde kilo almanız doğurganlığınızı da artıracaktır.

Kilo verin: Vücut kitle indeksi 27′den fazla olan kilolu bir kadınsanız, fazla kilolarınız doğurganlığınızı azaltabilir. Vücut kitle indeksinizi 27′nin altına çektiğinizde doğurganlığınız da artacaktır.

Alkolden uzak durun: Kadınlarda orta derecede alkol almak (günde bir içki) bile doğurganlığı azaltabilir, ani düşüklere sebep olabileceği gibi ceninde alkol sendromu oluşturabilir . Erkeklerin üretkenliği günde ikiden fazla içki ile düşebilir. Ama bu konu hâlâ tartışmalıdır.

Sigarayı bırakın: Kadınların sigara içmesi hamile kalma oranını düşürdüğü gibi ölü doğum yapma riskini de artırır. Erkeklerde ise sigara içilmesi iktidarsızlığa yol açabilir

Bitkisel desteklerden uzak durun: Sarı kantaron otu da dahil olmak üzere bazı bitkisel destek ürünleri hem kadınlarda, hem de erkeklerde üretkenliği azaltabilir.

Kullandığınız ilaçları gözden geçirin: Aşağıda adı geçen ilaçlar ve reçetesiz satılan ilaçlar (hem yasal olanlar, hem de yasal olmayanlar) üretkenliğinizi azaltabilir: simetidin, yüksükotu, antidepresanlar, hipertansiyon ilaçları, vücut geliştirme steroitleri, esrar ve kokain.

Stresi azaltın: Stres azaltma teknikleri bazı çiftler için çok faydalı olabilir. Depresyon belirtileri gösteriyorsanız, hamile kalma çalışmalarına başlamadan önce tedavi olmanız gerekmektedir.

alıntı

sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni nasılsınız kızlar, hamişler nasıl gidiyo iki kişilik hayatınız? benim gibi bebiş yolu gözleyenler: durumunda bir farklılık olan yok mu.yeni ay yeni umutlarla gelir inşallah...

kızlar yavvv bu anneler günü de mi tek olucaz...:sinifsinif::gitme:senağlama

bari kocalarımız kutlasa geleceğin annesi diye ama nerdeeeeee . gerçi benim eşim anne olsam da kutlamaz ya neyse.zoraki bir dayatma bir taklit olarak görüyor da kendileri.gerçi ben de çok farklı düşünmüyorum.yapay geliyor ne bileyim.benim annem her zaman değerli o güne hiç mi hiç ihtiyacı yok..:umursamaz:

ehhh sende önce laf söylüyorsun adamcağıza sonra bende aynı düşünüyorum diyorsun canım benimkaydirigubbakcemile3 nasılsın nasıl gidiyor?

bence de ticari amaçlı bu kadar abartılıyor. anne sevgisi öyle bir güne sığacak şey değil. reklamları izleyemeyez oldum. etkilendiğimi farkeden eşim de artık o tür reklamlar çıkınca kanalı hemen değiştiriyor. değiştirse ne olacak diğer kanalda yine o çıkıyor. annem de uzakta zaten. ama neyse ki hayatta. geçen senen anneler gununde yanına gitmiştim bu yıl çok uzaktayız gidemem.

ama yinede kutlamak lazım ben arayacağım annemi zaten 1yıl olcak geçen yazdan beri görmüyorum ne kadar ticari olsada onlarda kutlanmasını ufak bir hediye olsada bekliyorlar bence canım nasılsın? ne zamandır görüşemiyoruz

tabi ki arayıp kularım hatta mumkun mertebe hediye de yollarım. ama reklamlar sıktı artık.
iyilik canım ya ne olsun. yaşamaya devam...

evet sorma reklamlar iyice bunalttı insanın anne olası geliyor vallakaydirigubbakcemile3 canın sıkkın gibi hayırdır ?
ya okul sıktı artık okulum cok uzak her gun 80 km gidip geliyorum. ( guya es durumu atamasıyla geldim izmire ) bi de cocuklar gevsedi iyice sıcaklıklar artınca. daha bi yoruluyorum son zamanlarda.

ya okul sıktı artık okulum cok uzak her gun 80 km gidip geliyorum. ( guya es durumu atamasıyla geldim izmire ) bi de cocuklar gevsedi iyice sıcaklıklar artınca. daha bi yoruluyorum son zamanlarda.

kıyamam canım ya sabret biraz az kaldı ama yol meseleside olunca haklısın çekilmez hergün hergün :teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…