2010 ocak ve şubat ayına çift çizgiyi görmek isteyen arkadaşlar buyrun...

kaç aydır gebe kalmak için uğraşıyorsunuz????

• Ankete Katılan
    104
  • Anket Kapalı .
şeffaf akıntın oldumu hissettinmi

YAA bu ay çok acayip oldum 9. günü geldi akıntım ve muthiş bi sancım vardı. 9. ve 10. günü sancıdan kıvrandım resmen regl de değildim . bu ay çok acayip oldum yaa, bakalım işte doktor ne diyecek merak ediyorum.
aleyna ya bizim neden fotomuz yook? bilgin var mı ? hihoyyyt

canım herkes kendileri koyuyor ben hiç denemedim.jarnana biliyor nasıl konulduğunu ona soralım geldiğinde

selam kızlarrrrrr gece görüşürüz umarım özledim hepinizi.birde arkadaşlar oylayın bizimde yıldızlarımız olsun bizde ilk sayfada kalalım zemuszemus hoş farketmez ama.öpüldünüzzzz

Kendinizi artık çocuk yapmaya hazır hissediyorsanız cinsel hayatınızı yeniden programlayın.

Adetleri düzenli olan bir kadında hamile kalmak için en uygun dönem, adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Eğer bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız artar..

Anneliğe Adım Adım Hazırlanın

Çocuk yapmaya hazır mısınız?

Peki istediğiniz günden hemen sonra hamile kalabilir misiniz?

Doğum kontrol yöntemini keser kesmez hamile kalmak mümkün mü?

Hamilelik planlanmalı mı yoksa sürpriz şekilde ortaya çıkmasını mı beklemek lazım?

Kız ya da erkek çocuk yapmanın kuralları var mı?

Anne olmaya fiziki olarak hazır mısınız, şu sıralar neler yiyorsunuz?

Acaba test mi yaptırmalısınız?

Doğurganlığı artırıcı özel yöntemler var mı?

Marmara Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Kavak; hamileliğe hazırlanma yöntemlerini anlattı:

Sizce en sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?

Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma ihtimali yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.

Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?

Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen sürede kontrollü cinsel ilişkide bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0.4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azaltır. Eğer annenin daha önce böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olması gerekir. Bir ailede daha önceden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; bir sonraki gebelikte kadının yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.

Yatakta biraz bekleyin
Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?

Anne adayı üç ay öncesinden genel bir check-up'tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırmalı. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılmalı. Anemisi varsa hamilelik öncesi normal seviyeye getirilmeli. Enfeksiyon hastalıkları açısından da anne adayı taranmalı. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalı. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalı. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Bu arada kadın sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalı. Eğer ağır bir iş hayatında çalışıyorsa bunu yeniden organize etmeli.

Ne sürede çocuk olmazsa çift sorun olduğundan şüphelenmeli?

Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa 'neden olmuyor' diye araştırmaya başlaması gerekiyor. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iner. Sonrasında zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalı.

Çocuk sahibi olmak için ne zaman seks yapmalı?

Adetleri düzenli olan bir kadında, hamile kalmak için en uygun dönem; adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17'nci günler arasıdır. Bu günlerde cinsel ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırır. Cinsel ilişkiden sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de hamileliğin oluşmasında etkilidir.

Her Gece Seks Gerekmez

Her gün seks yapmak çocuk ihtimalini artırır mı?

Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı seks yapılması, sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için adet dönemi test edilebilir. Bunu takiben 11 ila 17'nci günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.

Çocuk yapmak için özel afrodizyaklar faydalı olur mu?

Birtakım bilimsel araştırmalar; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu gösterdi. Hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı söyleniyor.

ALINTIDIR

ABD'li araştırmacılar, hamile kalmak isteyen kadınların günde bir bardak tam yağlı süt içmelerini veya dondurma yemelerini tavsiye etti.
Harvard Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından 24-42 yaşları arasındaki 19 bin kadın üzerinde yapılan araştırmaya göre, kalori tüketimine dikkat etmek koşuluyla tam yağlı ürünleri tercih eden kadınların üreme hücrelerindeki hormonal denge artıyor. Düşük yağlı gündelik ürünleri tüketen, örneğin yağsız süt, süzme peynir veya yoğurt yiyen kadınlar ise üreme ve ovülasyon problemleri yaşayabiliyor.
ALINTIDIR

Hamile kalmayı kolaylaştıran bitki
Halk arasında nazar otu olarak da bilinen üzerlik otunun, kök ve tohumlarından faydalanılıyor.

Harmalin, harmin, harbamol ve peganin içeriyor. Bağırsak parazitlerini düşürücü, terletici ve adet söktürücü etkisi bulunuyor. Sinir sistemini rahatlatıcı olarak da kullanılabiliyor. Bu ottan elde edilen öz, ateş düşürücü özellik taşıyor. Bel ve baş ağrılarını dindiriyor, gözleri kuvvetlendiriyor, kalp çarpıntısını önlüyor, sinirleri teskin ederek, histeriye iyi geliyor. Nefes yolları hastalıklarına karşı da etkili olan üzerlik otu çayı, kan pıhtılaşması, damar tıkanması durumlarda da etkili oluyor. Ayrıca bayılma, sersemleme, yorgunluk ve halsizlik ile adale zafiyetine iyi geliyor.

FAYDALARI :

* Sinir sistemini uyarır.
* Balgam söktürür.
* Mide ve kulunç ağrılarında faydalıdır.
* Sulu egzamada şikayetleri giderir.
* Ruhsal sıkıntıları;
* Histeriyi giderir. Karın ağrısını geçirir.
* ıdrar söktürür, böbrek ye mesane ağrısını hafifletir.
* Kadınların hamileliği kolaylaştırır.
* Regl (Adet) söktürür,
* Hemoroide etkilidir,
* Kalp çarpıntısı ve nefes darlığına iyi gelir.
*Tohumlarının balla karıştırılması sonucu elde edilen bir macun, eski toplumlarda uzun süre cinsel gücü artırıcı madde (afrodizyak) olarak kullanılmıştır.

ALINTIDIR

ÇOCUK SAHıBı OLMAK ıSTEYENLER VEYA HERHANGı BıR DıLEĞı OLANLAR ŞUNLARI YAPMALIDIR:

1- ıstiğfar Okumalı.

Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu.

ıstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli.

Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]

2- Dileğine kavuşmak için, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hürmeti için diye dua etmeli.

Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir çocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)

Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gönderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrübe edilmiştir.

3- Âyât-i hırz, usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur.

4- Adakta bulunmalı.

Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere, Allah için, üç Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.

5- Dua izinli okunmalı!

Bir hacetin hasıl olması için dua okunurken, tesir etmesi, üstadın izni ile okumalı. Üstad vefat etmişse, kitabından öğrenip okumak da izin almak olur. ızin alan, izin verenin vekili olur. Vekilin okuması, üstad gibi tesirli olur.

6- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır.

Kör bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçı eyle! Onun hürmetine duamı kabul et) duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. [Tirmizi]

Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır.

Namaz kılmayanın, haram işleyenin ve kalbi gafil olanın duası kabul olmaz. Ehl-i sünnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez. Hak teâlâ, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek için, dua etmeyi, sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.

Duanın kabul olması için

Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.

Önce çalışmak, sonra dua dinin esası!
Kabul edilir ancak, çalışanın duası!

Duanın kabul edilmesi için şartlardan bir kısmı şöyle:
* Haram lokmadan sakınmalıdır!

* ıtikadı düzgün olmalıdır.

* Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

ıstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmelidir! Duanın kabulünün gecikmesinin başka sebepleri de vardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum. ısteğini hemen yerine getir" buyurur.) Şu halde, duanın kabulünün gecikmesi zararlı değildir.

* Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

* Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

* Yalvararak dua etmelidir.

* Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.
Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

* Günah işlemeyen dil ile dua etmelidir.
Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]

* ısm-i a’zam ve esma-i hüsna ile dua etmelidir.

Duayı yalnız namazlardan sonra ve belli zamanlarda yapmak mekruhtur. Her fırsatta dua etmelidir! Bilhassa şerefli vakitleri ve şerefli halleri kaçırmamalı, fırsat bilmelidir!

Duanın makbul olduğu zamanlar

Ezan okunurken ve ezan ile kamet arasında yapılan dua. Kur’an okunurken, Kur'an-ı kerim hatmedilince, Kâbe-i şerifi görünce, yağmur yağarken, düşmanla karşılaşınca, zulme uğrayınca, cemaat halinde iken, farz namazlardan sonra, kalbinde incelik hissettiği an, Esma-i hüsna ile, ism-i a'zam ile dua edince, seher vakti, yalvararak dua etmek, Bid’atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak, Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Ezanla kamet arasında dua makbuldür.) [Tirmizi]
(Kur'anı hatmedenin duası makbuldür.) [Beyheki]

(Rikkat halinde duayı ganimet bilin.) [Deylemi]
(Hac yapanların, duaları kabul olur.) [Taberani]

(Kur’an ve ezan okunurken, düşman ordusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken, zulme uğrayınca dualar kabul olur.) [Taberani]

(Bir cemaatten bir kısmı dua eder, ötekiler de amin derse o duayı, Allah kabul eder.) [Hakim]

(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]
(ısm-i a’zamla edilen dua makbuldür.) [ı. Mace]

(Her gece seher vakti, Allahü teâlâ buyurur ki: ıstiğfar eden yok mu, affedeyim. ısteyen yok mu, vereyim, duasını kabul edeyim.) [Müslim]

(Allahü teâlâya yakararak edilen dua makbuldür.) [Ebu Ya’la]
(En efdal dua, Arefe günü yapılandır.) [Beyheki]

(Şu beş gecede yapılan dua kabul olur: Regaib, Berat ve cuma gecesi ile Ramazan ve Kurban bayramının birinci gecesi.) [ıbni Asakir]

(Bid'at ehlinin duası kabul olmaz.) [ıbni Mace]
(Gafletle yapılan dua kabul olmaz.) [Tirmizi]
(Bir lokma haram yiyenin, kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]

7- Hacet namazı kılmalı.
Hacet namazı birkaç şekilde kılınır:
a- Eshab-ı kiramdan Osman bin Huneyf hazretleri anlatır: Gözleri görmeyen bir kimse, gözlerinin açılması için Resulullaha ricada bulundu. Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Abdest alıp iki rekat namaz kıl, sonra şöyle dua et!: "Allahümme inni eselüke ve eteveccehü ileyke binebiyyi Muhammedin sallallahü aleyhi ve sellem nebiyyirrahmeti." Daha sonra gözlerinin açılması için "Ya Rabbi, Resulünün hürmeti için gözlerimi aç!" diye dua et!) [Nesai]
O kişinin, namaz kılıp dua ettikten sonra, gözlerinin açıldığını gördük. (Tergib)

b- Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allah’tan veya insanlardan bir isteği olan, güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılıp Sonra Allahü teâlâya hamd etsin, Resulüne salevat getirsin sonra şu duayı okusun! (La ilahe illallah-ül-halim-ül-kerim. Sübhanallahi Rabb-il-arş-il-azim. Elhamdü lillahi Rabbil âlemin. Eselüke mucibati rahmetike ve azaimi mağfiretike vel ganimete min külli birrin vesselamete min külli ismin la teda li zenben illa gafertehü vela hemmen illa ferrectehü vela haceten hiye leke rıdan illa kadayteha ya erhamerrahimin.) [Bu duayı ıslam harfleriyle yazıp doğru olarak okumak gerekir.]

Hacet namazı iki, dört veya oniki rekat olarak kılınır. Birinci rekatta Fatihadan sonra üç kere Âyet-el kürsi okunur, diğer rekatlarda Fatiha ile birer kere ıhlas ve Muavvizeteyn [yani iki kuleuzü] okunur. Yahut her rekatta Fatiha, Âyet-el-kürsi ve ıhlas okunur.

c- Bir başka hacet namazı da şöyle:
Yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rekat namaz kılınır. Birinci rekatta bir Fatiha, üç kere Âyet-el-kürsi okunur. ıkinci rekatta Fatihadan sonra üç kere ıhlas ve Muavvizeteyn okunur. Üçüncü rekatta ilk rekatta okunanlar okunur. Dördüncü rekatta ise ikinci rekatta okunanlar okunur. Namazdan sonra dileğini ister. (ımad-ül-islam)

Türkçe olarak şöyle dua etmek de olur:
(Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi! Bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!)
Bu duayı müslümanlar, her zaman okuyup maksatlarına kavuşmuşlardır. Bu duaları bir kere okuyup bırakmamalı, kırk gün kadar devam etmek iyi olur.

Erkek çocuk olması için:
Duanın kabul olması hakkında yazıda bildirdiğimiz gibi düzgün itikada sahip olup, haramlardan kaçıp, dinimizin emrine uyanın ve şartlarına uygun dua edenin duası muhakkak kabul olur. Böyle salih bir kimse, yatağa girince, önce ıhlas suresini okur. (Ya Rabbi, bana bir oğul ihsan edersen ismini Muhammed koyacağım) der. Böyle dua edenin, Allahü teâlânın izniyle erkek çocuğu olur. (Şir’a şerhi)

Yine aynı kitaptaki hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hanımı hamile iken, elini onun karnına koyup, “Bismillahi ahadis samed ellezi lem yelid ve lem yuled. Ya Rabbi, bu çocuğun ismini Muhammed aleyhisselamın hürmetine, Muhammed koydum” derse, bu çocuk erkek olur.)

Yine aynı kitapta, (Kadın, hayzdan temizlendikten sonra beş gün içinde hamile kalırsa, çocuğu erkek olur. Beşinci günden sekizinci güne kadar olursa kız olur) deniyor.

ALINTIDIR

Hamileliği kolaylaştırmak için bitkiler

KARANFıL: HAMıLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. HER GÜN YEMEKLERDEN SONRA ALINAN BıR KARANFıL HEM AĞZINIZIN HOŞ KOKMASINA HEM DE HORMONLARINIZIN ÇALIŞMASINA YARAR. HAMıLELıKTE RAHıMı KUVVETLENDıRıR. NORMAL DOĞUM YAPACAK OLANLAR, DOĞUMA BıR AY KALA HER GÜN BıR ÇAY BARDAĞI SICAK SUYA 1 KARANFıLı 5 DAKıKA DEMLEYıP ıÇERLERSE DOĞUMLARI DAHA KOLAY OLUR.

SAFRAN: YUMURTALIKLARI GELıŞTıRMEDE ETKıLıDıR. HAMıLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRIR. AYRICA SıNıRLERı KUVVETLENDıRıR. YEMEK YENECEĞı ZAMAN ÜSTÜNE SERPıLıR. (0. 5 MG)

NANE: HAMıLE KALMAYI SAĞLAR. TAZE OLARAK SALATALARA EKLENEREK YENEBıLıR. BıR LıTRE SUYA 10 GR KONARAK DEMLENıR, BU KARIŞIM SU YERıNE ıÇıLEBıLıR. SANCILI REGL DÖNEMLERıNDE NANE ÇAYI RAHATLATICIDIR.

ADAÇAYI: HORMON EKSıKLıĞıNı GıDERıP HAMıLE KALMAYI SAĞLAR. BıR BARDAK SICAK SUYA ÜÇ YAPRAK ADAÇAYI BEŞ DAKıKA DEMLENDıRıLıP ıÇıLıR. KALBE DE ıYı GELıR. SIKÇA ıÇıLDıĞıNDE TÜM BEDENı GÜÇLENDıRıR. DÖLYATAĞI HASTALIĞI OLAN HANIMLARIN ARASIRA ADAÇAYI OTURMA BANYOSU YAPMALARI ıYı OLUR. OTURMA BANYOSU ıÇıN; ıKı AVUÇ DOLUSU YAPRAK ADAÇAYI SOĞUK SUDA GECE BOYUNCA BEKLETıLıR. ERTESı GÜN KAYNAMA NOKTASINA KADAR ISITILIP BANYO SUYUNA EKLENıR. BANYO SUYU BÖBREKLERıN ÜSTÜNE KADAR ÇIKMALIDIR.

ÇAM FISTIĞI : HAMıLE KALMAYI SAĞLAR. PORTAKAL ELMA, ARMUT GıBı MEYVA VEYA BıR SEBZE ÜZERıNE YENMELıDıR. YOKSA PEKLıK YAPABıLıR. TEK BAŞINA YENMEMELıDıR.

KEREVıZ :HANIMLARDA HAMıLE KALMAYI SAĞLAR. KADIN VE ERKEKTE CıNSEL FAALıYETı ÇOK ARTIRIR. BÜTÜN SALGI BEZLERıNı ÇALıŞTIRIR.

KIRKKıLıTOTU (AT KUYRUĞU) Hamile kalamayan kadınlara bu otu kesinlikle tavsiye ediyorum, Bu otu kaynatıp ıhlamur gibi gün de bir bardak içsinler.
ALINTIDIR

Spermlerin Sayı ve Hareketleri için;

Ginseng
Keçiboynuzu Pekmezi
Adapazarı Soğanı
Sarmısak (Çiğ olarak)
Polen
Bitkisel Çaylar (Özellikle Isırgan Otu, Anason)
E Vitamini
Zinkoc
Kabak Çekirdeği
Padişah Macunu

Sigara içenler için Portakal veya Taze sıkılmış portakal suyu ve yoğurt

Ayrıca çeviz, fındık vs. kuruyemişler
incir
ALINTIDIR

VıTAMıNLER-MıNERALLER VE DOĞURGANLIK
Vitamin ve mineraller ve eser elementler doğurganlık için oldukça büyük bir önem taşıyor. Doğal yollardan alınan vitamin ve minerallerin vucuda uyum sağlaması çok daha kolay. Hamile kalmak isteyenler bu önemli maddelere çok dikkat etmeliler.
E Vitamini :
E vitamini eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmasını engelliyor. Buğday çimi,fıstık,soya,yulaf ezmesinde ayçakirdeğinde veyağında bol miktarda bulunmaktadır.
A vitamini :
Avitamini eksikliği kadınlarda adet düzensizliğine ve göğüslerin sertleşmesine neden olur. Balık yumurta,tereyağı, ıspanak, tere,havuçta bol miktarda bulunur.
B12 vitamini :
Yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkiliyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkiliyebiliyor. A. E. C vitaminleri hücrelere zarar veren moleküllerin üretimini engelliyor.
B6 vitamini :
Bu kıymetli vitamin hücre bölünmesini sağladığı için gebelikte vazgeçilmez bir vitamin. B6 vitamini folik asit, magnezyum ve çinko gibi minerallerle birleştiği zaman cinsellik hormonunun üretimini artırıyor.
MıNERALLER
ÇıNKO :
Çinko cinsellik hormonunun üretimi için çok gerekli bir mineral. Eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmamasına neden oluyor. Buğday kepeği,kuru fasülye,mercimek, yumurta ve ekmekte bulunuyor.
FOSFOR :
Eksikliği cinsel bezlerin çalışmamasına ve sinirleri deformasyonuna neden olur. Soya,buğday çimi,yumurta,badem,kurufasülyede bulunur.
MANGANEZ :
Küçük yaşlardan itibaren dikkatle alınması gereken bir mineral. Eksikliği kısırlığa neden oluyor. Hububatta,muşmula,fındık ve karacigerde bulunmaktadır.
ıYOT :
Eksikliği de vücutta cinsel bezlerin çalışmasını engeller. ıyota en fazla ihtiyaç troid bezesinde bulunmaktadır. Bu bezenin çalışması için gereklidir. Troid bezinin meydana getirdiği hormonlaprotein karbonhidrat yağ,su metabolizması ayarlanır. ıyot şişmanlatır veya zayıflatırKaraciğer kaslarımız ve cinsel bezlerimiz için gereklidir. ıyot;soğanda ,sarımsakta,karides ve sütte bulunur.
FOLıK ASıT :
Daha öncede belirtildiği gibi diğer vitaminlerle birlikte yumurtaliğın kusursuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Yeşil sebzelerde bol miktarda mevcut. Özellikle brokolide. Folik asit eksikliği anne karnında bebekte omurga eğriliğine yol açıyor. Bu nedenle doktorlar anne olmak isteyen kadınlarda folik asit değerini ölçüyorlar. Eksiklik varsa bunu vitamin hapları ile gideriyorlar.
KURUYEMıŞLER
ÇAMFISTIĞI :
Bol proteini ve E vitamini ile kadın ve erkekte cinsel isteği artırır. Cinsel tükenmeyi ve buna bağlı olarak ruhi çökünte ve kalp rahatsızlıklarını geçirir.
FISTIK :
Bol E vitamini ihtiva eder. Kadında ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Kadıda hamşle kalmayı sağlar. Fıstık tek başına yendiğinde peklik yapabilir. Bu nedenle tek başına yenmemelidir. Portakal,elma, armut ve sebzelerle veya tatlıların üstüne serpilerek yenmelidir.
ANTEP FISTIĞI :
Bol protein ve E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzuyu artırır. Hormonları çalıştırır.
FINDIK :
Protein ve madensel maddeler fosfor ve demir fazladır. Cinsel bezleri çalıştırır. Vücudunda ahenkli çalışmasını sağlar.
CEVıZ :
Bol miktarda çinko, fosfor,kalsiyum,bakır ve protein vardır. Çok kıymetli bir kuruyemiştir. Günde 25gr kadar (avuçiçi kadar) yenmesi uygundur daha fazla yenmemelidir. Hipokratın dediği gibi cevizi beyaz peynirle beraber yemek alerji oluşmasını ve dilde meydana gelen acımsı tadı engeller.

Buğday çimi yağı (Alm. Weizenkeimöl)
2-3 ay boyunca her gün, 2 kere 1 çay kaşığı dolusubuğday çimi yağı için. Bu yolla bolca B, B2, B6 vitamini,ayrıca E vitamini ve çok değerli proteinler, magnezyum ve bakırgibi önemli yapı taşlarını almışolacaksınız. Bağışıklık sisteminizgüçlenecektir. kısa süre içinde sinir sisteminiz yatışacak,deriniz gençleşecek ve saçlarınızsağlığını yeniden kazanacaktır.

ALINTIDIR

Karanfil: Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Her Gün Yemeklerden Sonra Alınan Bir Karanfil Hem Ağzınızın Hoş Kokmasına Hem De Hormonlarınızın çalışmasına Yarar. Hamilelikte Rahimi Kuvvetlendirir. Normal Doğum Yapacak Olanlar, Doğuma Bir Ay Kala Her Gün Bir çay Bardağı Sıcak Suya 1 Karanfili 5 Dakika Demleyip Içerlerse Doğumları Daha Kolay Olur.

Safran: Yumurtalıkları Geliştirmede Etkilidir. Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Ayrıca Sinirleri Kuvvetlendirir. Yemek Yeneceği Zaman üstüne Serpilir. (0. 5 Mg)

şerbetçiotu: Bol Kadınlık Hormonu Ihtiva Eder. Bir Litre Suya 30 Gr Atılarak 10 Dakika Demlendirilir. Günde 3-4 Bardak Içilir. Ayrıca Iyi Uyku Verir.

Tarçın: Hormonları çalıştırır. Cinsel Isteği Artırır. Beyaz Akıntıyı Giderir. Vücudun Dayanıklılığını Artırır. Bir Bardak Suya Yarım Kahve Kaşığı Katılıp Içilebilir.

Nane: Hamile Kalmayı Sağlar. Taze Olarak Salatalara Eklenerek Yenebilir. Bir Litre Suya 10 Gr Konarak Demlenir, Bu Karışım Su Yerine Içilebilir. Sancılı Regl Dönemlerinde Nane çayı Rahatlatıcıdır.

Biberiye: Tüm Hormon Ve Salgı Bezlerinin Dengeli çalışmasını Sağlar. Kansızlık Ve Zafiyeti Giderir. özellikle Hanımlarda Beyaz Akıntıyı Keser.

Zahter: Cinsel Gücü Artırır. Zihin Yorgunluğunu Giderir. Ruhen Ve Bedenen Canlılık Verir. Kekik Gibi Kullanılır. Toz Halinde Yemeklerin üzerine Serpilir

Papatya: Düzenli Adet Görmeyi Sağlar. Hormon Düzenleyicisidir. Günde Iki- üç Bardak Içilir. Bir Bardak Suya 5 Adet Papatya Ufalanıp 10-15 Dakika Demlenir.

Rezeryan: Hormon Düzenleyicisidir. Hamile Kalmaya Yardımcı Olur. Et, Fasulye, Lahana Gibi Yiyeceklerin üzerine Bir Kahve Kaşığı Konur.

Adaçayı: Hormon Eksikliğini Giderip Hamile Kalmayı Sağlar. Bir Bardak Sıcak Suya üç Yaprak Adaçayı Beş Dakika Demlendirilip Içilir. Kalbe De Iyi Gelir. Sıkça Içildiğinde Tüm Bedeni Güçlendirir. Dölyatağı Hastalığı Olan Hanımların Arasıra Adaçayı Oturma Banyosu Yapmaları Iyi Olur. Oturma Banyosu Için; Iki Avuç Dolusu Yaprak Adaçayı Soğuk Suda Gece Boyunca Bekletilir. Ertesi Gün Kaynama Noktasına Kadar ısıtılıp Banyo Suyuna Eklenir. Banyo Suyu Böbreklerin üstüne Kadar çıkmalıdır.

Bira Mayası: Bütün Salgı Bezlerini Uyumlu Olarak çalıştırır.

Hardal : Bütün Hormonları çalıştırır. Sinirleri Kuvvetlendirir.

Kimyon : Sinir Sistemini Kuvvetlendirir Adetin Normal Ve Ağrısız Olmasını Sağlar.

Yulaf Ezmesi: Hormonları Düzenler. Vücudun Direncini Artırır. Sabahleyin Kahvaltıda Yendiğinde Gün Boyu Tok Tutar. Akşamları Salep Gibi Içilip Yatılabilir.

Vanilya: Cinsel Gücün Artmasına Neden Olur. Vücudu Ve Sinirleri Güçlendirir. Depresyona Iyi Gelir.

çam Fıstığı : Hamile Kalmayı Sağlar. Portakal Elma, Armut Gibi Meyva Veya Bir Sebze üzerine Yenmelidir. Yoksa Peklik Yapabilir. Tek Başına Yenmemelidir.

Susam: Tahin Olarak Yenmelidir. Tüm Organların Düzenli çalışmasını Sağlar.

Ayçekirdeği: Bol ''e'' Vitamini Ve ''protein'' Ihtiva Eder. Cinsel Arzuyu Artırır. Ayçiçek Yağında Da ''e'' Vitamini Vardır. Bütün Yemeklerde Rahatlıkla Kullanılabilir.

çörekotu : Tüm Salgı Bezlerini çalıştırır. . çorba, Ekmek, Pide Ve Kurabiye üzerinde Ekilerek Yenir. Günde Bir Tutam Yeterlidir.

Defne: Böbrek üstü Bezlerinin Düzenli çalışmasını Sağlar. Her Türlü Et Ve Balık Yemeğinde Kullanılabilinir.

Karabiber: Tüm Vücudu Uyarır. Kadında Ve Erkekte Cinsel Arzuyu Artırır. Kansızlığı Giderir. Bol Idrar Söktürür. Sinirleri Kuvvetlendirir.

Acı Kırmızı Biber: Tüm Salgı Bezlerini çalıştırır. Vücuttan Su Boşaltır. Kadınlarda Ve Erkeklerde Cinsel Isteği Artırır.

Kişniş: Kadınlarda Adetin Normal Ve Ağrısız Olmasını Sağlar. Tüm Hormonları çalıştırır. Bebekli Annelerin Sütünün Artmasını Sağlar.

Zencefil: Tüm Vücudu Uyararak Bedenen Ve Ruhen Güç Kazandırır. Kadın Ve Erkekte Cinsel Isteği Artırır.

Kekik: Kadınlarda Regl Zamanında Ağrısız Krampsız Geçmesine Yardım Eder. Kadın Ve Erkekte Cinsel Arzuyu Artırır. Bol Idrar Söktürür. Kekikle Karıştırılmış Bal Yenmesi Organizmayı Güçlendirir Ve Dengeye Kavuşturur.

Fesleğen: Kadınlarda Adetin Düzenli Ve Ağrısız Olmasını Sağlar. Hamile Kadınların Doğumunu Kolaylaştırır.

ökseotu: Hormon Dengesini Düzenler, Kan Basıncını Dengeler, Menapoz Dönemindeki Sıkıntıları Da Rahat Atlatmaya Yardımcı Olur. Taze Bitki özsuyu çok Değerlidir. ökseotu Güzelce Yıkanarak Nemli Durumda Mikserde Sıkılmalıdır. Bu özsudan 25 Damla Biraz Suyun Içinde Kahvaltıdan Yarım Saat önce Ve Yatmadan Alınmalıdır.

Civanpercemi: Adet Kanamaları Düzensizliklerinde çayının Içilmesi Iyi Gelir, Yumurtalık Iltihaplanmalarında Oturma Banyoları Alınır. Dölyatağı Kaymasında, Miyomların Giderilmesinde De Oturma Banyoları Başarı Ile Kullanılır.

Arslanpençesi: Adetgörme Düzensizlikleri, Rahim Akıntısı, Rahim şikayetleri, Menapoz çağında Etkilidir. Düşük Yapmaya Yatkın Kadınlarda Bebeğin Rahimdeki Durumunu Güçlendirir.

Sarıballıbaba: Dölyatağı Gevşekliklerinde Dölyatağı Kasları Yorgunluklarında Yararlıdır. 3 Aydan Itibaren Içilmelidir. Rahim Ve Adet Düzensizliklerinde Günde Iki Fincan çayı Yeterlidir. Sinirsel Uykusuzluklarda Ve Tüm Kadın Hastalıklarında Başarı Ile Kullanılır.

çobançantası: Dölyatağı Kanamalarında Etkilidir

ALINTIDIR

Tiroid bezinin fonksiyonel hastalıkları hipertiroidi (tiroid bezinin aşırı çalışması) ve hipotiroidi ( tiroid bezinin yavaş çalışması) olarak ikiye ayrılıyor. Tiroid bezinin yapısal kusurları da var.

Eğer tiroid bezinin boyutları artmışsa bu duruma guatr deniliyor. Tiroid bezinin yapısı bozulmadan genel olarak hacmi atmış ise düffüz guatr, nodüller oluşturarak yapısı değişmiş ise nodüler guatr olarak isimlendiriliyor.

Acıbadem Sağlık Grubu'nda görev yapan Doç. Dr. Ender Arıkan, bezin az çalışması durumunda ilk üç ayda sorunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Kadınlarda tiroid bezinin az çalışması, hamile kalamamanın dışında önemli sorunlara neden oluyor. Eğer kadın hamile kalmasına rağmen, tiroid bezinin az çalıştığını bilmiyorsa ve sorun ilk üç ayda giderilmemişse, bebekte zeka ve gelişme sorunları ortaya çıkıyor.

ılk üç ayda bebeğin tiroid bezleri gelişmediği için anne karnında büyümesini sağlayan ve annesinden alacağını tiroid hormonlarına ihtiyaç duyuyor. Buna rağmen bebeğe ihtiyacından daha az tiroid hormonu geçebiliyor. Anne tiroid bezinin az çalışmadığını bilmeyince de bebekte sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Bu nedenle, bebek yapmayı planlayan kadınlara mutlaka tiroid bezinin durumunu gösteren testler yapılmasını öneren Doç. Dr. Ender Arıkan, "Durumun önceden bilinmesi önlem alınmasını sağlar. Üç aydan sonra bunu öğrendiğimizde bebek için geç kalmış olabiliriz" dedi.

Tiroid bezinin çok çalışması (Hipertiroidi) halinde kadının hamile kalmasında problem çıkmıyor. Ama erken doğum ve düşükler görülüyor. Burada sorun iyot eksikliğinden ve oto immün tiroid hastalıklarından (tiroid fonksiyonlarını bozmamış ama bozmaya aday hastalıklar) kaynaklanıyor.

Doç. Arıkan, annelerde oto immün hastalıklardan biri olan Haşimoto'nun bulunması halinde hamileliğin mümkün olduğuna değindi:

"Haşimotoda hafif doz tiroid hormonu verilerek düşük yapması sağlanıyor ancak hamileliğin sürmesinde genel anlamda sakınca bulunmuyor. Eğer hasta iyot eksikliği olan bir yerde yaşıyorsa, iyot eksikliğinde hem annenin tiroid bezi fonksiyonları bozuluyor, hem de bebeğin gelişiminde aksamalar oluyor. ıleri derecede zeka geriliği oluyor.

Günlük iyot ihtiyacı da normalde 150 mikrogram ise annede 200 mikrograma kadar yükseliyor, bu açıdan destek olunması gerekiyor. Annenin mutlaka iyot alması gerekiyor."

Tiroid bezinin az veya çok çalışmasının dışında bir de, nodüler guatr sorunu var. Bu nodüller hamilelikte kalabiliyor, hamile kalınmasında da bir sakınca yok. Biraz büyüse de tedavi gerekmeyebiliyor. Ancak kişide tiroid kanseri varsa ve hamilelikte anlaşıldıysa, ameliyat hamilelik sonuna kadar bekletiliyor.

Doğumdan sonra anne ameliyat olabilir. Hamilelikte tiroid bezinin çok çalışması halinde üç üyda bir bulantı ve kusmalar meydana geliyor. Kandaki TSH değeri düşüyor, T3 ve T4 hormonlarının oranı yükseliyor. Bu durumda hastaya ilaç verilmesi gerekiyor. Eğer sorun hamileliğin ilk 3 ayında düzelmezse, ikinci 3 aylık dönemde ameliyat olabiliyorlar.

Doğumdan sonra sorunun artacağına değinen Doç. Arıkan, "Hamilelikte bağışıklık sistemi baskılanır. Doğumla birlikte bu baskı ortadan kalkınca, doğum olur olmaz bağışıklık sisteminin cevabı başlar. Hamilelik ve hamilelik sonrasındaki ilaç dozları bu nedenle önemli bir konu. Bu dozları doktor gözetiminde ayarlamak gerekiyor" dedi.

Doğum olunca ilaca ihtiyaç azalıyor, ama bu dozlarda devam edilirse gereksiz ilaç kullanımına bağlı olarak tiroid bezi çok çalışıyor. Bu nedenle dozların doktor tarafından gelişmelere göre ayarlanması hayati önem taşıyor.

alıntıdır

kızlar neredesiniz ayy uykum geldi inan. herkes çalışıyor tabii. neysee ben de gidiyorumm iyi geceler mirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…