dün bi akrabaya çaya gittik, eşi hemşire bi bayan.
bizim kız emerken çok şapur şupur içiyo dedim, bi emzir bakiim dedi;
"bu çocuk 35 günlük ama emmeyi öğrenememiş, aç olduğundan emiyo, biraz büyüyüp güçlenince göğüs ucun yara olur!" dediçok fazla hava yutuyo zaten!
bizde dün akşamdan beri emme çalışmaları yapıoz, kahverengi bölümün tamamını ağzına alamıyo bitürlü, tam alıyo biraz emmiyo tekrar kaçırıyo ağzından, ucuyla emiyo, damağına göğüs ucunu oturtup emmesi gerekiyo, bakalım inşaAllah öğrenir...:bbo:
rıca ederım canımteşekkür ederim zeynebim
hosgeldın kuzum nasılsın?günaydın şekerler zemuszemus
maksimen geçmiş olsun canım diş ağrısı çok zor Allah şifalar versin
fatoş canım sıkma canını bugünlerde geçecek emin ol yalnız olman daha iyi yanında birileri olsada çok zor ben mesela bütün gün ve gece kendim bakıyorum geceleri çoğunlukla sabaha kadar uyumuyor gündüzleride zorla uyutuyorum sıkıntıları ben çekiyorum kaynanalar ancak seviyor keyifli olduğu zamanlarda banada ancak akıl veriyor emin ol oda insanın sinirini bozuyor en azından sen kendin hem bebişine bakıp hem evinle ilgileniyorsun ilerde çok tecrübeli bir anne olacaksın ve bugünleri unutacaksın oğluşunla sen ne zor günleri el ele verip atlattınız bunlarından üstesinden gelirsin canım tabi eşinin de desteğiyle hiç canını sıkma gayet güçlü cesur ve çok iyi bir annesin sen canım olumunekankayizsmile
hasta olan annişlerimize ve tatlı bebişlere çok geçmiş olsun hepimiz için güzel bir gün olsun inş.:Saruboceq:
hadı ıyı uykularrr....ögle valla Pinar heryrimiz meydanda gezersem üsütürüm tabi mide bulantisida basladi hafiften kalin kalin giyindim simdi
Saol canim benim
saol canim sanada çok geçmis olsun
Ecemi doyurdum uyuttum bende gidip yorganin altina girip sicak sicak uyuyayim
Sonra görüsürüz canlaropuyorumnanaktan
canım şimdi farkettim sende bursalıymışsın.hangi dra gidiyosun.ben hala bi dr bulamadım doğru düzgün...
meltemcim acıbademde ibrahim cingöze götürdk bugüne kadar. doğuma girmişti doğum sonrası kontrolleri içindeğiştirmedik şu ana kadar ama artık değiştiricem canıma yetti. iyi bir dr olabilir ama sürekli çocuğuma -makine sağlam makine sağlam- demesi yüzünden sinir oldum. uyardım bir de.. bir de konuşlmuyor adamla..gene acıbademden ramazan harmancıya ya da sabahat isimli bir bayan dr var ona götürücem artık. sen kime götürdün?
günaydın herkese hastalara da gecmiş olsun...Günaydin kizlar nasilsiniz bugün bakalim
Benim hiç halim yok çok kötü karnim agriyo sabahtan beri kivraniyorum üsüttüm galiba ilaç ta yutamiyorum nasil geçicek bu agri kizlar ya
canım cok gecmiş olsun ayn sorun bizde de oluyor..dün zeynepb yontemi ile cıkarttık bugun de seninkini denedim şimdi..saolun kızlar cok yararlı bi paylaşım burası..öptm siizi..arası akşam 11.gibi yıkadık mamasını verdim gaz çıkarıkren bir kustu şangırt diye omuzumdan sırtımdan aşağı ben kusamma yavrum ne kadar doluymuş korktum her yeri batırdı bi kaç gündür midesi bulanır gibi oluyodu üşüttümmü ki acaba...ama rahatladı ondan sonra.bide vbaşından beri zorlanıyodu kakasını yaparken doktoru mamasına zeytin yağı kat demişti bende katıyorum sabah akşamdı günde 1e indirdim geçen dedim hep zeytin yağımı olcak katmıyayyım çocuğum hep ıkındı hiç uyuyamadı uykusu bölündü zorla 1 kere çıkarda yaptı kakasını dün yine kattım rahatladı valla ne yapayım biraz daha büyüyene kadar katayım bari dimi ne dersiniz sizde veriyomusunuz zeytin yağı..
günaydın herkese hastalara da gecmiş olsun...
kızlıra bende 2 gece önce karın spazmından bağıra bağıra acillik oldum.. mide ve bagirsak ilacları serum falan verdiler 2 saat yavrum da evde bağırmış durmuş cok uzuldum.. hepimiz hasta olmamak için yavrularımız için öncelikle kendimize dikkat etmeliyiz onlar için bizim muadilimiz yok yazık..
canım cok gecmiş olsun ayn sorun bizde de oluyor..dün zeynepb yontemi ile cıkarttık bugun de seninkini denedim şimdi..saolun kızlar cok yararlı bi paylaşım burası..öptm siizi..
hosgeldın kuzum nasılsın?
günaydın herkese hastalara da gecmiş olsun...
kızlıra bende 2 gece önce karın spazmından bağıra bağıra acillik oldum.. mide ve bagirsak ilacları serum falan verdiler 2 saat yavrum da evde bağırmış durmuş cok uzuldum.. hepimiz hasta olmamak için yavrularımız için öncelikle kendimize dikkat etmeliyiz onlar için bizim muadilimiz yok yazık..
iyiyim canım benim oğlan gece zorlamamla 12de yattı 3te kalkttı bir daha 7ye kadar uyumadı salla salla kendimden geçtim valla uykum var ama uyuyamıyorum:sinifsinif: benim sıpa kendiliğinden uyudu e tabi bütün gece uyumazsa ne yapayım o uyusunda ben uykusuz kalayım mirmirmirmir
sen nasılsın ipek hanım nasıl
oy maşallah uyusunlarda büyüsünler benimkide saat 9da kalkttı acıktım diye saat 11e akadar filan uyumadı bende ellemedim hiç bir baktım kendi kendine uyumuş hala baygın vaziyette uyuyor çok yorulmuş yavrucak kaydirigubbakcemile3
evet ya şu gazları olmasa kanatsız melekler birtek onun ağlaması huysuzluğu geçmiyor sıkıntılı oluyorlar zavallıcıklar yoksa hepsi çok ama çok tatlı oluyorlar insanın tekrar içine sokası geliyor :asigim:
bızımkıde 10.30-11 gıbı yattı 2 de kalktı
normalde gecelerı yarım saat 1 saat sonra gerı yatar ama kac gundur dogru duzgun kaka yapamıyodu gene ıkınıp durdu gozunden uyku akıyo nasıl esnıyo yawrum ama sancıdan uyuyamıyo... 4 te guc bela yattı tekrar.
7.15 te yıne kalktı emdı hemen yattı 10 da uyandı kuzum. sımdı gene uyuyo 2 saattır. artık duzenımız oturmaya basladı bı derdı sancısı gazı yoksa gece 11 den sabah 9 a kadar 2 kere kalkarak yatıyor kuzum.
su gazlı donemler bıteydı bıde ya...
evet cnm da yok hep ben bakıyorum ya evdeyken bi de uyumak için bi d sıkıntı bastı mı mememden düşmüyor ya.. ben olmayınca sakinleyememiş 2 saat ağlamış yazık yavruma..ben nasıl buncaazı bırakıp işe gitcem yaaa..geçmiş olsun canım dikkat etmek lazım ama büyüklerimizin dediği gibi değilmiş ya anne üşütürse bebekte üşütür diye bişey yokmuş hep öyle biliriz ama önemli olan bebişi mikroplardan korumak oda mümkün olduğunca diğer insanlardan uzak tutmakmış
nette bir yerde öyle yazıyordu ne kadar doğru bilemiycem :sm_confused:tabi biz yinede kendimizi koruyalım Allaha emanet yavrularımız
evettt kulak cubugu ucun iraz bebe yağı sürüp kenarındadokundurttum hemen işe yaradı...sengözlerimebaksanabgecmıs olsun canım ya... zeynepb yontemı ne kız zeytınyaglı pamuk mu kaydirigubbakcemile3
evet cnm da yok hep ben bakıyorum ya evdeyken bi de uyumak için bi d sıkıntı bastı mı mememden düşmüyor ya.. ben olmayınca sakinleyememiş 2 saat ağlamış yazık yavruma..ben nasıl buncaazı bırakıp işe gitcem yaaa..(
pınarcım yatağına koyunca uyuyormu nasıl alıştırdınız??bizimiki biraz durup basıyor yaygarayı illa ağzında meme olucak..ama alıştırmam lazım benim de.. emzik almıyor.. doktorda verme dedii..ee meme verme emzik verme.. bagırıyoo..nssıl uyutucaz??boshayallersmileevet zeynepcim bi bitse şu gaz sancıları herşey düzene girecek.yağız'ım yatağına bırakınca kendi başına uyuyor etrafa bakınıyor emziğini emiyor bide yatağının müziğini açıyorum onu dinleyerek uykuya dalıyor kalkıncada hemen ağlamıyo etrafa bakınıyo biraz sıkılınca basıyo fizahı :dance:
masallah yalnız basına uyuyabılıyo afferın onaevet zeynepcim bi bitse şu gaz sancıları herşey düzene girecek.yağız'ım yatağına bırakınca kendi başına uyuyor etrafa bakınıyor emziğini emiyor bide yatağının müziğini açıyorum onu dinleyerek uykuya dalıyor kalkıncada hemen ağlamıyo etrafa bakınıyo biraz sıkılınca basıyo fizahı :dance:
evet cnm da yok hep ben bakıyorum ya evdeyken bi de uyumak için bi d sıkıntı bastı mı mememden düşmüyor ya.. ben olmayınca sakinleyememiş 2 saat ağlamış yazık yavruma..ben nasıl buncaazı bırakıp işe gitcem yaaa..(
evettt kulak cubugu ucun iraz bebe yağı sürüp kenarındadokundurttum hemen işe yaradı...sengözlerimebaksanab
pınarcım yatağına koyunca uyuyormu nasıl alıştırdınız??bizimiki biraz durup basıyor yaygarayı illa ağzında meme olucak..ama alıştırmam lazım benim de.. emzik almıyor.. doktorda verme dedii..ee meme verme emzik verme.. bagırıyoo..nssıl uyutucaz??boshayallersmile
maşaallah..darısı basımıza..esracım özel bişey yapmadım baştan beri elimden geldiğince yatağına bırakmaya çalıştım.emziği yapızda pek tutmuyo illa arkasından elinle itekliyceksin emziğin.ama canı istedimi alıyor tutuyo ağzında uykuya daldığı anda fırlatıyo yatağının kenarlarına kırmızılı renkli yastıklar koydum ilgisini çok çekiyor onlara bakınca sakinleşiyor baka baka uykuya dalıyor müzik de hoşuna gitti 2 gündür bunu farkettim açıyorum bende.
umarım ömerde alışır canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?