2010 Şubat anneleri zayıflıyor..

80-89 kılo topiğinden çaldım

kızlarrrrrrrrrrrrrr devlet hastanesinin diyetisyenine gittim.1500 kalorilik liste verdi yazıyorum.bazı şeylei sordum önce onları yazayım.
1. elma sirkesi mideye çok zarar veriyormuş.salatalara koy ama içme dedi.(içen arkadaşlar yanlış anlamasın sormuştum o yüzden belirtiyorum)
2. tam buğday yada çavdar ekmeği ye dedi
3.günde 8 bardak su (2 lt kadar) yeter içersen iç daha fazla ama fazla da içmene gerek yok dedi
4.mutlaka spor !!! sporsuz diyet işe yaramaz dedi.
5.çok canın isterse kalorili birşeyi ye ama nefsini körelt dedi.

isteyenler not alsın..
sabah :
2 dilim yarım yağlı peynir
2 dilim ekmek
5 tane yeşil zeytin
2 tane ceviz
şekersiz çay/bitki çayı
yeşillik,domates,salatalık

ara :
1 meyve ( yada 1 kuru incir / 3 kuru kayısı / 1 yemek kaşığı kuru üzüm)
yarım bardak yoğurt yada 1 bardak ayran

öğle :
1 köfte büyüklüğünde et (4-5 kuşbaşı et) yada 4 kaşık kuru baklagil yemeği (suyu asla yenmeyecek)
3 kaşık makarna yada bulgur pilavı
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemeği ( susuz)
yarım bardak yoğurt yada 1 su bardağı ayran yada 1 kase cacık
1 porsiyon yağsız salata
1 ince dilim ekmek

ara :
yarım bardak yoğurt yada 1 bardak ayran

akşam :
2 köfte büyüklüğünde et
1 porsiyon sebze yemeği (susuz)
1 kase çorba
1 porsiyon yağsız salata
1 ince dilim ekmek

ara ( yatmadan 1 saat önce ) :

bak bakk ben gelmeyeli ne güzel topikler açılmış öylee
benide alın bari aranızaa...
1 nisanda endokrin testim var sonuçlardan sonra rapora göre diyete başlıcam...ama o zamana kadar burdan faydalanmam lazım...napsamda gitmiyo ya gerçi bu kilolar

kız 1 nisana kadar...
endokrin neden? guatr falan mı var? bende hipotiroidi var,metabolizmam çok yavaş çalışıyor ilaç alıyorum ama ben bile veriyorum valla. 14 günde 3 kilo gitti.
bence başla niyetin varsa,bi dene,neden olmasın. birbirimizi motive ediyoruz burda.

PATLAMIŞ MISIR: Patlamış mısırın, yüksek posa içeriği sayesinde glisemik yükü azdır. Yağsız ve tuzsuz olarak hazırlanmış patlamış mısır, zayıflama diyetlerinde veya canınız abur cubur istediğinde sınırsız tüketilebilir.

kızlar bu benim vazgeçemediğim tek zevkim.
patlamış mısır.
çok severim.
akşamları ersinle kız uyuduktan sonra oturup dizilerimizi izleriz mısır patlatıp. hani tek lüksümüz yani... başbaşa yaptığımız tek şey neredeyse. ondan vazgeceçmiyorum. mesela ersin diyor bana akşam mısır patlatırız diyor ben o akşam yemek yemiyorum 1 porsiyon meyveyle çayla geçiştiriyorum mısır yiyim diye :44:
haftada 1-2 tabi her gün her gün değil. tuz ekmiyodum zaten. yağ mecbur.. ama yağsız patlatınca yenilebiliyormuş meğer. tavada da yağsız patlamaz ki. mısır patlatma makinası almak lazım...

patlamış mısırı çok severim ama tavada olanını
çünkü makinada yağ ve tuz konulmuyor ve hiiiç tadı olmuyor.
iş çıkışı alayımda akşam yiyelim bariii canım çekti..

bilgiler çok güzel sağol zeynep bu arada bende tarçınlı elmamı yedim hoşuma gitti bende böyle yerim bundan sonra patlamış mısırı bende severeim zaten çok az yağla patlatırım ben iyi oldu arada atarım ağzıma

tamam kızlar bende uymaya çalışıyım şu az az sık sık yeme olayına

bu akşam doğum günümüz vardı bi dünya şey vardı ben bi kaç bişey yedim az az ama

bu akşamıda öyle geçirdim

patlamış mısıra bende bayılırım
yağsız tuzsuz yeniyomuş madem yaparım arada

kalktım kahvaltımı ettim...

2 su bardağı suyumu içtim..
kibrit kutusu peynir..
2 yeşil 3 siyah zeytin..
domates
yumurta(haşlanmış)
çay halade içiyorum çayı
bu hafta başladığım için yumurtayı gün aşırı haslanmış yiyom 1 tane ama haftada 2 yapacam bi dahaki haftadan sonra siz nasıl tüketiyosunuz yumurtayı

KIZLAR MERCİMEK KÖFTESİ YİYEBİLİYORMUYUZ YERSEK KAÇ TANE YEME HAKKIMIZ VAR...

zeynepçim yağsız tuzsuz olabilir ama normalde patlamış mısırda çok kalori
kızlar doktorumda doktor kubilay söylemişti..diyet yapan insanlar ıspanak tüketmemeliymiş az tüketmeliymiş...bilginiz olsun canlarım...

not
maşallah bu gün 4 gündür hiç ekmek yemedim makarna pilav yağlı tuzlu şekerli ama bol bol ot yedim..inşallah bu 4,14,24,34,44..... sirer sürer sürer...ki sürecekkkkkkkkk

merhabalar canlarım benimde akşam canım yemek yemek istemedi
yumurta haşladık üstüne yoğurt doktük bide bol salata yaptım ohhhh sonrada bişey yemedim

sabah
2 bardak su
elmalı sirkemi içtim
1/2 poğça ve açık çay içtim şekersiz

günaydın canlar

kahvaltıda tahıl ekmegıne tost
2 zeytın,2 cevız,yarım salatalık
meyve suyu (taze sıkılmış)

şimdide çayımı içiyorum.

Kızlar mercimek köftesi yiyebiliyormuyuz yersek kaç tane yeme hakkımız var...kızlar mercimek köftesi yiyebiliyormuyuz yersek kaç tane yeme hakkımız var...

Öğlen 2 dilim akşam 1 dilim ekmek hakkı var. 1 dilim ekmek 2 yemek kaşığı bulgur ya da mercimek yapıyor. Akşam ekmek yemeyeceksen öğlene de kaydırabilirsin. Ama salatayı bol al yanına. Slata yağsız olsun.

Canım benim de böyle bi menüm vardı ama bu başlangıç menüsüydü. Diğer haftalarda yavaş yavaş bişeyler çıkararak eksiltti. Mesela her gün 5 zeytin bende de vardı sonra biraz daha azalttı şimdi haftada iki kere 3 zeytin alıyorum.

ben ekmek hiç yemiyorum canım yersem katiyen kilo veremiyorum ozaman bulgur yiyebilirim öğlen yiyeyim öğlen iki dilim yeme hakkı var ozaman 4 tane mercimek köftesi yiyebilirim...

günaydın kızlar

bu sabah sirkeli suyumu içmedim
yeşil çay
1 dilim ekmek
domates salatalık yedim

bu arada kızlar 4 tane zaytın 1 tatlı kaşığı sıvı yağ yerine geçiyomuş okadar masum değil yani haberiniz olsun

sabah
2 dilim kepekli ekmekle tost.zeynep hanım yumurtasınıbitiremeynce yarım yağlı yumurtada yemiş oldum.çay..

ben zeytini bıraktım fotom.yemiyorum..tuz oranıda oluyo evet hemde yağ.ama 2 zeltendende biey olmaz.arada yiyorum.mesela yumurta gibi hafta sonları yiyorum bi kaç zeytin..

patlamış mıısır bizim evde yaş kış olur .zeynep bayılırı.bendee bayılırımm..ahh şimdi olsada bi yesek..ama yinede tozunu bilin kızlarr..ara ögün olarak yenebilir..

fatoşcum gülşah iyi demiş.ekmek yerine yiyebilirsin..4 köfte yeter.yogurduda ihmal etme.yumurtayı ben hafta sonlarına saklıyorum.cumartesi pazar.bi gün yağda yiyorum bi gün haşlıyorum.ama az peynirde yiyorum..haftada iki kez yeterli..

evet diyet listeleri fazla başlanıp zamanla azaltılıyo.öncelikle ara ögünrlerden kesmeye başlıyorlar...

kızlar eşim vede bugün.bi işi vardı halledip eve gelmiş.şimdi yatıyo.haliyle öglen yemegini evde yiyecek.saat 12 ye yeşitştimeye çalışıyorum yemegi..ögleden sonra görüşünüzz.
şimdi bi elma ve galate yiyecgim.
dün yine ikindi ara ögürnde kirizim tuttu.yemedi ama.ama ara ögnüm az fazla oldu.ne yapayım tatlı yamaktansee.bi meyve bi galeta.ve ekmek üstü peynir yerim.kendime geldim. hadi bayy..

Ayşegül nazar ettin kız bana. Kilo aldım ben bu hafta. Sen tatlı ye sana bişey olmaz dedin oldu işte

ben bugün kahvaltıda bişey yemedim ara öğünde yemicem öğlende yemicem...
akşama yicem...niyemiiii çünkü orucum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…