kızlar benim doktorun sitesinde kilo alımı ile ilgili şöyle bir bilgi var.Sizinle paylaşayım.
Normal bir kişi gebeliği boyunca toplam 11 kg.civarında kilo artışı göstermelidir (9-15 kg.lık artışlar normal kabul edilir). Gebelik 3’er aylık 3 bölüme ayrıldığında; ilk 3 ay içinde 1 kg.lık artış olmalıdır. Bu dönemde bazen aşırı bulantı ve kusmalar nedeniyle bu artış olmayabileceği gibi, kilo verebilirsiniz de. Sonraki her 3 aylık dilimde 5’er kilo alınmalıdır. Ortalama aylık kilo artışı 1.5 kg.ı geçmemelidir.
Bu ağırlık artışının nasıl olduğunu birlikte görelim:
Bebeğin ortalama kilosu 3.000 gr
Plasenta (eş) 500 gr
Amnion (Bebeğin içinde bulunduğu su) 1.000 gr
Rahim ağırlığı 1.000 gr
Meme dokusundaki artış 1.000 gr
Kan hacmindeki artış 1.500 gr
Yağ dokusu ve su miktarındaki artış 3.000 gr
TOPLAM 11.000 gr
Allah kurtarsın bi avazda sağlıkla doğrsun inş.
Allah yardımcısı olsun canım. bu arada sen de hoşgeldin aramıza. listeye ekledim..
oyy miniş mi geliyo canım... gözünüz aydın.... canım ya 2. çocuk daha rahat doğar her zaman... korkmasın... tansiyonun yükselmesi iyi değil... o daha anlamadan kucağına verirler inşallah...
amin canım aminnnnnnnnnn inşallah...
[
Allah bı avazda kurtarsın..ay çok heyecanlandım ve korktum bizde öyle olacağız ben kesin doğıuma giderken ağlarım zaten çok sulugöz birşeyim.
kızlar gunaydın...
nasılsınız bakalım :CüvCüv:
kahvaltı edıyoruz bı yandan kızımla cokacimcoook
elıs canım gunaydın nasılsın ablan ıcın endıselenme benım ablamda aynısını yasadı sakınlestırıp sezeryana aldılar hemen... korkma o anlamadan bıter gıder... dualarımız ablanla...
kızlar bende 2 hafta onceye kadar sadece 2 kılo almıstım ama sanırım ıpın ucu kactı sısmıs hıssedıyorum kendımı... ekmegı sadece kahvaltıda yıyorum ama esma haklı ya ekmeksız doyulmuyoooo cokacimcoook
Cok sagol bitanem,kardesim kurtulmus bile,,,zemuszemusoooooh ne guzel,darisi basimiza:Saruboceq:
kız maşallah sana 3.cu melegın mı yolda ayy ne gusel ama yaa kıskandım bak bende 3lucem hemen :asigim:
cok cok sagolun arkadaslar,az once aradim durumu nasil diye esi acti telefonu ve hanife dogurdu demezmi:1shok:nasi sasirdim ve cok sevindim,kurtuldu kardesim,,hadi darisi basimiza,tektek hepimizsaglikla bi avazda doguralim iyisallah,evet ikinci cabuk oluyo,benim ik dogumum 8 saat surerken ikinci 2,5 saatte bitti,iyisallah ucuncude oyle olur:Saruboceq:cumlemize kolaylik versin ALLAH:Saruboceq:
allah analı babalı büyütsün canım darısı başımıza inşallah
kızlar ayrıntılı ile ilgili güncel bilgi :)
uygun fiyata bir yer buldum
29 mayıs 56tl+12tlde katkı payı alıyormuş devlet
sosyal güvenceniz varsa tabi 68e geliyor yani
2.derece ultrasonografi ile bakılıyormuş
Anne karnındaki fetusların kalp hastalıklarının tanısının konulabilmesi 20.- 22. haftalar arasında fetal ekokardiyografi ile olabilir. Ancak, en ileri merkezlerde bile doğumsal kalp hastalıklarının anne karnında tanınabilme oranı % 85 civarında seyrediyor. Son yıllarda 11.-14 hafta fetusun incelenmesinde bazı özel kan damarlarındaki kan akımına (doppler) ve kalp kapakçıklarındaki akımlara bakılarak, doğumsal kalp hastalıkları için şüphelenilmesi ve risk grubundaki hastaların erken dönemde saptanması mümkün hale gelebiliyor. Öte yandan, gebelikte ileri düzey veya 2. derece ultrason inceleme olarak bilinen ve 18. -23. hamilelik haftaları arasında yapılan ultrason incelemesinde de kalpte veya diğer organ sistemlerinde bazı anormalliklerin saptanmasında da ileri düzey fetal kalp incelemesi gerekiyor.
24.-26.hamilelik haftaları arasında 50 gram şeker yükleme testi hamilelikte gelişen diyabet hastalığının taramasında kullanılır. Hamile kadının yüksek kan şeker düzeyi diyetle ve egzersizle kontrol edilemiyorsa, ilaçlarla tedavi edilerek normal seviyelere indirilmelidir. Diyabet varlığında konjenital anomali, düşük, bebeğin anne karnında kaybedilmesi, erken doğum, iri bebek ve buna bağlı doğumda bebeğin omzunun anne kemik yapısına takılması “omuz distosisi” ve travmatik doğumlar yaşanabilir. Bebekte doğumdan sonra kan şekerinin düşmesi sorunu gelişebilir.
elis canım Allah uzun omurler versın yavrularına
fıkırevı harıkasın yıne yaa su arastırması hallerıne bayılıyorum kız sırnaşık şey pekı randevu almak mı lazım burdan onu bılıyomusun canım?
ya kızlar bu arada fatoş yok kac gundur haberı olan varmı?
canım onceden almak gerekmıyordu ama sımdı alıyorsun kart verıyorlar elıne o gun verdıklerı saatte gıdıp baktırıyorsun bırde bıldıgım kadarıyla doktorun talep etmesı gerekıyor yanı 12 tl yı doktora muayne ucretı olarak verıyosun sonra o talep edıyor sen asagıya kayıt oluyosun gun verıyorlar ona gore gelıp cektırıyorsun
zor desene :1no2:
allah analı babalı büyütsün canım darısı başımıza inşallah
kızlar ayrıntılı ile ilgili güncel bilgi :)
uygun fiyata bir yer buldum
29 mayıs 56tl+12tlde katkı payı alıyormuş devlet
sosyal güvenceniz varsa tabi 68e geliyor yani
2.derece ultrasonografi ile bakılıyormuş
Anne karnındaki fetusların kalp hastalıklarının tanısının konulabilmesi 20.- 22. haftalar arasında fetal ekokardiyografi ile olabilir. Ancak, en ileri merkezlerde bile doğumsal kalp hastalıklarının anne karnında tanınabilme oranı % 85 civarında seyrediyor. Son yıllarda 11.-14 hafta fetusun incelenmesinde bazı özel kan damarlarındaki kan akımına (doppler) ve kalp kapakçıklarındaki akımlara bakılarak, doğumsal kalp hastalıkları için şüphelenilmesi ve risk grubundaki hastaların erken dönemde saptanması mümkün hale gelebiliyor. Öte yandan, gebelikte ileri düzey veya 2. derece ultrason inceleme olarak bilinen ve 18. -23. hamilelik haftaları arasında yapılan ultrason incelemesinde de kalpte veya diğer organ sistemlerinde bazı anormalliklerin saptanmasında da ileri düzey fetal kalp incelemesi gerekiyor.
24.-26.hamilelik haftaları arasında 50 gram şeker yükleme testi hamilelikte gelişen diyabet hastalığının taramasında kullanılır. Hamile kadının yüksek kan şeker düzeyi diyetle ve egzersizle kontrol edilemiyorsa, ilaçlarla tedavi edilerek normal seviyelere indirilmelidir. Diyabet varlığında konjenital anomali, düşük, bebeğin anne karnında kaybedilmesi, erken doğum, iri bebek ve buna bağlı doğumda bebeğin omzunun anne kemik yapısına takılması “omuz distosisi” ve travmatik doğumlar yaşanabilir. Bebekte doğumdan sonra kan şekerinin düşmesi sorunu gelişebilir.
fıkırevı harıkasın yıne yaa su arastırması hallerıne bayılıyorum kız sırnaşık şey pekı randevu almak mı lazım burdan onu bılıyomusun canım?
zor degıl aslında hem muayne olmus olursun hemde rıca edersen belkı hemen cekerler cunku benı hemen aldılar dene ıstersen
Kızlaaar!! selam .. ben son günlerde çok mızmız oldum yaa hep uyumak istiyorum. Bir de bugün öğlen çoook midem bulanıyor ve de başım dönüyor.. Hamile miyim ne?? ıyhhh.. hiç böyle olmamıştım ikisi birden çekilmez..
sagolun arkadaslar,ALLAH razi olsunyerimseniben:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?