2010 Şubat Anneleri

cnm onlara ne varki bazen diorumki erkek olmak varmış.bazende diorumki Allahım bu duygu ne güzel iyki kadınım ve bebeğimi hissediyorum.aman cnm alalım kilo veririz boşver gitsinkaydirigubbakcemile3plates yaparız doğumdan sonra.kaydirigubbakcemile5

dogru soyluyosun valla canım veririz sonra kıloları

kızlar yürüyüşle aranız nasıl? ben hiç yürümüyorum, hiç hareket etmiyorum. kilo almadıım ama hamileliğimin ilerleyen zamanında da yürüyeceğimi sanmıyorum iş ile ev arası yakın aslında 25 dk. yürüsem iyi olur ama gözüm kessmiyor. akşam da koltuğa uzandığım gibi kalıyorum..ben zor mu doğurcam acaba ?

canım sezeryan tabiki kötü yada zararlı değil ama zorunluysa tabiki.. yani bebeği yada anneyi tehdit edici bi durum varsa en doğru yöntem sezeryan ama herşey olması gerektiği gibi seyrediyorsa kesinlikle normal doğum (adı üstünde normal) yapılmalı bebek içinde anne içinde en sağlıklısı bu...

Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

ben normalde bol ve uzun yürüüşler yapardım kocişle beraber ama şimdi maalesef, yataktan bile mecbur olmadıkça kalkamıyorum, ama düzelirsem inşallah yürüyüşlere başlarız tekrar, hem normal doğum isteyenler için yürüyüş çok önemli, ben de mümkün olursa norma doğum istediğim için inşallah ilerleyen aylarda bol bol yürürüm

merhaba kızlar ya beni bu saatlerde bi uyku bastırıyo sormayın kızı uyuturken bende uyuyup kalıyorum,..
yürüyüşe gelince şimdi hiç halimiz yok yürümeye bende hiç çıkmasam yatsam uzunsam istiyorum çabuk yoruluyorum tam yürüyelim derkende kış gelecek o zamanda çıkımayacagız anlayacagınız şubat analarına pet yürüyemeyecek sanırım kızlar valla kilolara dikkat etmemiz lagzım kışın bide iştah açılır amaaaan

ey güzel Allahım sen nelere kadirsin, hiçbirşeyi sebepsz varetmediği gibi Rabbim her sıkıntı da bile insanlara bambaşka güzellikleri arkasından gönderiyor,

doguma gelince....normal dogumdan nasıl korkmamız gerekirse sezeryandanda korkmayın kızlar...ben epidural sezeryan oldum ve çok rahat geçti ertesi günüde hemen kalktım kilolarımı çook rahat verdim..
benimkide zorunluydu..dogum kanallarımın çok dar olmasıyla dotor bebek çıkamayacak kadar dar dedigi için sezeryan oldu.sizin umarım istediginiz dogum olur hayırlısıylı ogünlere gelelimde..

normsal dogum yapan kadınlar bebegıne annelik hormanı salgılıyorlarmıs ve cocuk buyuyunce daha sevecen oluyormus bende bunu duymustum bıyolojı dersinde

LıMONNN canım sanada hiç hoşgeldin demeye fırsatım olmadı ..canım aramıza hoşgeldin allah tamamına erdirsin.seni hamileyim topiginden okumuştumm

ciddi misin canım ya? ben çok telaşlandım şimdi bulantım hafifledi kusmam durdu
daha 8+3üm
çarşamba kontrolum var
ay çok telaşlandım ya :gitme:

tabiki herşeyin doğalı iyi cnm ama benim annem tam 2 gün sancılanmış bende zor doğum yapmış.kimiside bir avazda dğuruyor.diyorum Ya Allahım hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip etsin.ama normal doğumunda tehlikeleri var yok değil.benim en son bir arkadaşım normal doğum yaptı enfeksiyon geçti bebeğe.epey uğraştılar.eşimin dayısının oğlu normal doğumda beyine oksijen gitmedi Allahım sakınsın engelli doğdu yani dr ne derse onu yapmak lazım o yüzden bu arada sizleri korkutmak değilamacım ama benim kuzenimde doğumda öldü.dr da çok önemli herşeyimizi bilmesi lazım mesela kilolulara katiyen normal doğum yaptırmamaları lazım.gerçi herşey kader kısmet yazı Allahım bilir dün gece hepimiz için dua ettim hiç anlamadan alırız umarım bebeklerimizi kucağımıza.:Saruboceq:

ciddi misin canım ya? ben çok telaşlandım şimdi bulantım hafifledi kusmam durdu
daha 8+3üm
çarşamba kontrolum var
ay çok telaşlandım ya :gitme:

cnm dur telaş yapma arada benimde hafifleyip duruo hem benim önceki kaybımdan dolayı dr muhakkak en ufak bişeyde gitmemi istediğinden öyle demiştir.hem ben biryerde okudum 9.haftada kimi hamilelerde azalırmış cnm o yüzden no panik hayırlı haberlerle geliceksin sen pozitif düşün cnm.:1hug:

mrb kızlar nasılsınız
ben dokturdan geldim
çok şükür kalp atışlarını gördük.
3 hafta sonra gelin 2li testi yapalım dedi
çok şükür Allahım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…