canım benim kide ole bebisi dusunuyor beni dusundugu filan yok diyor ki bana sen ikinci cocugu istersen benden diyor bende dedim bi tane yaptım ya yetr ikincii yapalım diye sen yalvaracaksın bana dedim
su kılo alacaksın muabbeti beni de deli ediyor tabi alacam almadan olmaz bide ben afyondan gelin geldim istanbula kimseyide tanımıyorum kendim fazla bi yere de gidemiyorum evde otur otur ister istemez hareket olmadıgı ıcın kılo alıyorum elimde olan bisey degil aksma yuruyus yapalım diyorum esim yorgun oluyor bu seferde yani mecbr kılo alıyorum
canım ben okuyorum normal dogumdan hıc izzlemedimde ama nedense icimde bi koku var
cnm onlara ne varki bazen diorumki erkek olmak varmış.bazende diorumki Allahım bu duygu ne güzel iyki kadınım ve bebeğimi hissediyorum.aman cnm alalım kilo veririz boşver gitsinkaydirigubbakcemile3plates yaparız doğumdan sonra.kaydirigubbakcemile5
ya arkadaşlar sezeryan bu kadar kötümü?mirmirmirmir benim ilk hamileliğimde dr çok zor kürtaj yaptığını normal doğum yapamayacağımı söyledi bu drumla henüz konuşmadım ama ben biraz normal doğumdan korkuyorum.etrafımdaki herkes sezeryanla doğum yaptı epidural yaptılar yani herşeyi gördüler bebeklerinin ağladığınıda.hakkımızda hayırlısı neyse Allahım onu nasip etsin:Saruboceq:
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...
bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:
''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.
o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.
ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...
ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...
yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.
yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.
doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....
ey güzel Allahım sen nelere kadirsin, hiçbirşeyi sebepsz varetmediği gibi Rabbim her sıkıntı da bile insanlara bambaşka güzellikleri arkasından gönderiyor,
kızlar bu arada dr bulantılarının 12.haftaya kadar devam etmesi lazım dedi bir sabah kalkıp kendini çok iyi hissedersen bu haftadan önce sorun vardır dedi.o yüzden ben artık bulantım olması için dua eder oldum.baştan nasıl giderse öyle gitmesi gerekiyormuş 12 hafta boyunca..
canım sezeryan tabiki kötü yada zararlı değil ama zorunluysa tabiki.. yani bebeği yada anneyi tehdit edici bi durum varsa en doğru yöntem sezeryan ama herşey olması gerektiği gibi seyrediyorsa kesinlikle normal doğum (adı üstünde normal) yapılmalı bebek içinde anne içinde en sağlıklısı bu...
LİMONNN canım sanada hiç hoşgeldin demeye fırsatım olmadı ..canım aramıza hoşgeldin allah tamamına erdirsin.seni hamileyim topiginden okumuştumm
ciddi misin canım ya? ben çok telaşlandım şimdi bulantım hafifledi kusmam durdu
daha 8+3üm
çarşamba kontrolum var
ay çok telaşlandım ya :gitme:
mrb kızlar nasılsınız
ben dokturdan geldim
çok şükür kalp atışlarını gördük.
3 hafta sonra gelin 2li testi yapalım dedi
çok şükür Allahım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?